Ligue 1 - souhrn 27. kola

24.02.2017, 20:52, aktualizováno 26.02.2017, 22:51
Komentáře a souhrny
PSG na Vélodrome vypráskalo Marseille 5:1. Lyon deklasoval Méty. Monaco veze body ze hřiště Guingampu a upevnilo si tím vedoucí příčku. Angers porazilo Bastii, tři body mají také Bordeaux a Stade Rennes. Nantes zvládlo domácí střetnutí s Dijonem a upevnilo si pozici ve středu pelotonu. Hostující družina naproti tomu zůstává těsně nad sestupovou zónou...

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 1:5

26.02.2017 21:00

Góly: 70. Rod Fanni - 6. Marquinhos, 16. Edinson Cavani, 50. Lucas Moura, 61. Julian Draxler, 72. Blaise Matuidi

Všichni tak nějak tušili, že PSG je v tuto chvíli někde jinde než Marseille. Že ale hrdé Olympique dnes pokoří hned dva rekordy - jeden pozitivní (nejvyšší návštěva na Vélodrome), ale především jeden velmi negativní (nejvyšší prohra v Le Classique v celé klubové historii) - to už je překvapení. Za šampiona se trefili Marquinhos, Cavani, Moura, Draxler a Matuidi, za domácí pouze snižoval Fanni (ovšem už za stavu 0:4).

Pro Cavaniho šlo mimochodem o 26. branku sezóny, což znamená, že si aktuálně drží pozici nejlepšího ligového střelce napříč pěti elitními evropskými soutěžemi. PSG nepohrálo proti Marseille už potřinácté v řadě; naposledy se tak stalo v listopadu 2011. Jedinými pamětníky tohoto střetnutí byli dnes Pastore s Matuidim.

Z historického hlediska je Olympique úspěšnějším klubem: francouzskou ligu opanovalo desetkrát, PSG pouze šestkrát. Čtyři pařížské tituly ovšem přišly v posledních čtyřech sezonách, a ačkoliv letos musí vyslanci hlavního města svádět přetahovanou s Monakem a Nice, dnes dali jasně najevo, že to s útokem na další trofej myslí smrtelně vážně. První útočná akce zápasu přišla v šesté minutě a hned z toho byl gól: stoper Thiago Silva vyslal centr do vápna na svého kolegu Marquinhose, který hlavou zavěsil.

Levý bek Layvin Kurzawa mohl rovněž hlavou zvyšovat už o šest minut později, Yohann Pelé ale jeho střelu vyrazil. Dominanci PSG narušil až krátce poté Dimitri Payet, jehož střela ovšem těsně minula klec, a o tři minuty později už to bylo o dvě branky - Verratti s Pastorem vymysleli parádní útok, s jehož zakončím už šutér Cavani neměl sebemenší problémy.

Uruguayec mohl zaznamenat i druhý gól poté, co Pelé vyrazil Lucasovu střelu přímo pod jeho nohy; pálil ale mimo. Největší máslo na hlavě měl v ten okamžik domácí kapitán Patrice Evra, který se mohl rehabilitovat po půlhodině hry; Payetův parádní pas z přímého kopu ale mezi tyče neusměrnil. Pařížané byli čím dál dominantnější a ve 36. minutě vstřelil Silva už třetí gól; ten však nebyl uznán pro Cavaniho ofsajd.

Ani po změně stran se v herním obrazu nic nezměnilo. Hosté zkrátka na hřišti vládli, což po necelých pěti minutách od restartu potvrdil Lucas, když zblízka proměnil Pastoreho přízemní centr. Krátce poté poslal Unai Emery na hřiště Juliana Draxlera za Pastoreho, a německý forvard se rychle aklimatizoval - jeho náběh na zadní tyč na Meunierův pas byl ukázkový, stejně jako následné zakončení. 0:4.

Když Rod Fanni v 70. minutě z ojedinělé šance snížil na 1:4, řada domácích fanoušků už ochozy Vélodrome znechuceně opustila. Pařížané ale nakonec měli poslední slovo; Matuidi o pár desítek vteřin později proměnil Verrattiho zpětnou přihrávku a stanovil konečné skóre.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - FC Metz 5:0

26.02.2017 17:00

Góly: 43. Memphis Depay, 53. Memphis Depay, 74. Iván Balliu (vl.), 78. Alexandre Lacazette, 90+2. Mathieu Valbuena

Lyon zareagoval na zaváhání soka ze Saint-Étienne tím nejlepším možným způsobem, nováčka z Mét rozstřílel jednoznačně 5:0 a upevnil si pozici na čtvrtém místě tabulky. Les Gones tak během jediného týdne nasázeli 16 (!) branek ve třech zápasech; Alexandre Lacazette se prosadil i dnes, hrdinou utkání byl ale Memphis Depay, který zaznamenal premiérové dvě trefy v Ligue (a navíc i jednu asistenci).

Výjezdy do Lyonu mají pro fanoušky Mét hořkou příchuť; když tu Les Granats naposledy vyhráli, psal se rok 1997. Jediný gól tehdy na Gerlandu vstřelil Vladan Lukić a métský tým nakonec zakončil sezonu na druhém místě za Lens, pouze o skóre. Nikdy předtím ani potom nebyl blíže k mistrovské trofeji, a v dohledné době se to nezmění. Tradiční klub má aktuálně plné ruce práce se záchranou, což bylo vidět i dnes.

Lyonští vstoupili do zápasu plni sebevědomí a zejména Depay ukazoval, že mu lednový přesun z Manchesteru jednoznačně prospívá. Už ve dvanácté minutě poslal první dělovku těsně mimo; o dvacet minut později mohl zakončovat do prázdné po Cornetově pasu, na míč ale o pár centimetrů nedosáhl. Hrálo se jednoznačně na jednu bránu, což Les Gones poprvé stvrdili ve 43. minutě - Lacazetteho rána sice trefila pouze tyč, Memphis ale z dorážky nezaváhal a otevřel hned dva střelecké účty, ten zápasový i svůj vlastní.

Jestliže v první půli ještě obrana Mét zvládala držet rozjetého favorita na uzdě, po změně stran stavidla povolila. Netrvalo ani deset minut a Depay zvyšoval tvrdou ránou na 2:0. Jeho souhra s hvězdným Lacazettem dnes fungovala tak dobře, že defenziva soupeře v čele s gólmanem Thomasem Didillonem neměla moc šancí. Další z Depayových přihrávek na nejlepšího střelce si nešťastně srazil do vlastní sítě Iván Balliu - 3:0.

Sám Lacazette se dvanáct minut před koncem bez problémů probil přes bránící Signorina s Falettem a parádní trefou do vinglu zvýšil už na 4:0. Lyonští fanoušci si následně užili ještě jednu dobrou zprávu - uzdravený Mathieu Valbuena se opět objevil na hřišti, když vystřídal Nabila Fékira, a ve druhé minutě nastavení právě on uzavřel konečné skóre na 5:0.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - SM Caen 0:1

26.02.2017 15:00

Góly: 32. Ronny Rodelin

Tak tohle asi nikdo nečekal. Saint-Étienne prohrálo druhý domácí zápas v jediném týdnu, opět nejtěsnějším možným poměrem; zatímco ale neúspěch proti Manchesteru United není žádnou ostudou, potenciálně klíčová ztráta s trápícím se Caen už ano. Normandští výrazně zvýšili své naděje na záchranu, Les Verts naopak hrozí, že ztratí kontakt s pohárovými příčkami...

Jediná branka Ronnyho Rodelina stačila k tomu, aby Caen zaznamenalo teprve druhé letošní venkovní vítězství. Co více, nešlo o nějakou náhodnou střelu - naopak, hosté na Geoffroy-Guichard překvapivě dominovali a tři body si rozhodně zasloužili. Pro fanoušky, kteří tradičně patří k nejvěrnějším a nejhlasitějším ve Francii, šlo o těžkou ránu; místy to vypadalo, že si ve středu proti Manchesteru vykřičeli hlasivky. Nezvykle tichá atmosféra unaveným hráčům příliš nepomáhala.

Ať už za to mohlo zklamání z vypadnutí z Evropy či psychologické podcenění soupeře (případně neschopnost podat stoprocentní výkon proti Caen jen pár dní poté, co se na Chaudronu představil jeden z nejlepších týmů světa), Saint-Étienne jednoduše zklamalo. Po první půlhodině, během níž se nic vážnějšího nedělo, hosté udeřili - ve 33. minutě veterán Julien Féret vyslal na levém křídle Vincenta Bessata, který napřáhl a přesným centrem našel ve vápně Rodelinovu hlavu. Navrátilec Stéphane Ruffier mezi tyčemi neměl šanci.

Les Verts se do prvního náznaku příležitosti dostali až těsně před změnou stran, kdy Robert Berić po Lemoinově přihrávce pálil mimo; jinak si ale Caen hubený náskok pohodlně hlídalo a krátce po přestávce mohlo i zvýšit, kdyby dnes skvělý Jonathan Delaplace netrefil břevno. Těsně vedle pálil Jordan Adéoti (55') a Rodelin další hlavičkou po Féretově přímém kopu trefil pouze připraveného Ruffiera (56').

Klíčová situace přišla v 64. minutě: Henri Saivet vyslal do samostatného úniku Kévina Monnet-Paqueta a domácí křídelník dopravil míč do prázdné branky, jenže gól nebyl uznán pro ofsajd. Za stavu 1:1 by Sainté možná dokázali další ze svých slavných 'zázraků' v závěrečných minutách; takto ale pouze sledovali, jak Ruffier skvělým reflexivním zákrokem v 85. minutě proti Karamohovi alespoň drží mizivou naději. Marně.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Toulouse FC 0:0

25.02.2017 20:00

Góly: -

Nancy sice s Toulouse jenom remizovalo, ale přesto má jistotu, že po sedmadvaceti kolech zůstane mimo sestupové pásmo. Hosté naopak v horní polovině tabulky opět ztratí.

Jako první se v šanci po přihrávce Benoita Pedrettiho, jenž hrál jubilejní čtyřstý duel v rámci francouzské nejvyšší soutěže, ocitnul Youssouf Hadji. Loïc Puyo přispěchal k dorážce, jenže jeho gól nemohl platit, protože míč vykopnul brankáři Albanu Lafontovi z rukou. To se psala šestadvacátá minuta a na skoro celý zbytek prvního poločasu nastal na Stade Marcel Picot klid šancí.

Až dvě minuty před vypršením řádné hrací doby hlavičkoval Issiar Dia. Tentokrát neúřadoval rozhodčí, nýbrž tyčka branky mladého gólmana. V dresu TFC se v posledních týdnech v dobré formě prezentuje bývalý hráč Caen Andy Delort. V 50. minutě rozehrával přímý kop, leč běloruský brankář Sjarhej Černik jeho úmysl přečetl.

Osmadvacetiletý rodák z města Grodno sehrál klíčovou úlohu i o čtvrt hodiny později. Tehdy ovšem zabránil gólu proto, že ho fauloval Christopher Jullien. Takže Martin Braithwaite se nemohl radovat z jedenáctého gólu v sezoně. Do třetice všeho dobrého pro běloruského strážce. I když mu výraznou roli v celé situaci sehrál i Benoit Pedretti, jenž mu pomohl zneškodnit pokus Yanna Bodigera.

V nastaveném čase druhé půle mohl rozhodnout domácí Alexis Busin. Jenomže trefil pouze břevno. Alban Lafont pak raději váhal s odkopem od brány, za což si od rozhodčího Benoita Millota vysloužil žlutou kartu. V příštím kole zajíždí Nancy do Paříže. Toulouse bude chtít v domácím prostředí vyzrát na celek ze severofrancouzského Lille.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Girondins Bordeaux 2:3

25.02.2017 20:00

Góly: 65. Nicolas De Préville (pen.), 67. Éder - 16. Valentín Vada, 78. Adam Ounas, 82. Adam Ounas

V poměrně nečekanou přestřelku se zvrtlo utkání dvou tradičních celků Ligue 1, v němž šlo Bordeaux o stabilizaci svých pozic v boji o pohárovou Evropu a Lille naopak o odpoutání se od sestupového pásma. Úspěšnější byli nakonec Les Girondins, kterým vítězství zařídil dvěma rychlými trefami v závěru Adam Ounas.

Pokud by se točila reklama na fotbal hraný na rychlé protiútoky, pak by právě tenhle duel nabídl ten nejlepší možný filmový materiál. Bordeaux drželo míč jen ve čtyřiceti procentech doby hry, přesto bylo na Stade Pierre-Mauroy nebezpečnějším týmem, a mělo vlastně jen smůlu, že nedokázalo vyhrát nějakým vyšším rozdílem.

Do první slušné možnosti se v 11. minutě propracoval domácí El Ghazi, nicméně svou táhlou střelu po zemi usměrnil jen vedle vzdálenější tyčky. Na druhé straně naopak gólově udeřilo o pět minut později. Laborde chytrou patičkou uvolnil v šestnáctce Vadu, který z blízkosti neměl problém překonat brankáře Enyeamu.

Záhy mohl FCGdB náskok navýšit, ve 22. minutě napřáhl nebezpečně Kamano, nicméně jeho pokus nakonec bránu minul. Po půlhodině hry se v šanci objevil taktéž Malcom, avšak Enyeama snadno zakročil. Souboj nigerijského muže v rukavicích a Brazilce přišel na řadu ještě ve 41. minutě, i v tomhle případě byl však úspěšnější Enyeama.

Rovněž druhý poločas s sebou přinesl mnoho zajímavých momentů. Svou druhou trefu v utkání mohl zaznamenat Vada po přihrávce od Sankharého, pálil však pouze vedle. A na řadu pak přišla nejlepší pasáž Lille v tomto střetnutí. V 65. minutě totiž proměnil penaltu De Préville a o dvě minuty později Éder překonal gólmana Carrassa na bližší tyčce.

Hosté ani za těchto okolností neměnili taktiku, i nadále hráli na brejky a udělali dobře. V 78. minutě zakončením z voleje skóroval Ounas, jenž srovnal stav, a o pár chvil později mladý Francouz nasměroval míč levačkou přesně do šibenice. Dogy se na odpověď nezmohly, naopak ještě přišly o vyloučeného Palmieriho s Mavubou.

Více informací k zápasu

Angers SCO - SC Bastia 3:0

25.02.2017 20:00

Góly: 18. Karl Toko Ekambi, 57. Karl Toko Ekambi, 78. Grégory Bourillon

Angers vcelku přesvědčivě porazilo Bastii a zase může být o něco klidnější. Na rozdíl od korsického klubu, který zůstává především kvůli chabé produktivitě na hřištích soupeřů předposlední.

Angers vyhrálo poslední dva zápasy a že by to mohlo dopadnout i tentokrát, naznačila 18. minuta. V ní zahrával Thomas Mangani z pravé strany roh na bližší tyč, kam si naběhnul Karl Toko Ekambi a v relativně obtížné pozici hlavičkoval přesně mimo dosah nebohého třiadvacetiletého brankáře Thomase Vincensiniho - 1:0.

Veselý večer družiny Stéphana Moulina pokračoval po změně stran. To ale neznamená, že do té doby nebyly k vidění žádné zajímavé příležitosti. Práci měl hlavně gólman Bastie, protože postupně stříleli Grégory Bourillon (zblízka), dvakrát Jonathan Bamba (jediný střelec předchozího zápasu s Nancy), a svou trochou přispěl i jeden ze tří nejklíčovějších hráčů Angers Thomas Mangani.

Naopak Karl Toko Ekambi v poslední době nebyl zrovna oporou. Nicméně už v 50. minutě mohl přidat druhý gól. Jeho pokus však zastavilo břevno. Za dvě minuty si doběhnul pro míč, nicméně ani v tomto případě se nemohl radovat, jelikož mířil vedle. Šťastnou se pro něj stala až 57. minuta, v níž vsítil svou čtvrtou branku v sezoně.

Od Abdoulayeho Bamby dostal ve vápně přihrávku do ideálního prostoru a nekompromisně zavěsil - 2:0. Čerstvý vítěz Afrického poháru národů pak mohl dokonat hattrick. Kdyby jej ovšem nevychytal výborný Vincensini. Poté se odehrála jedna poměrně bizarní situace, jaké se na fotbalových trávnících rozhodně nevidí každý den.

Kaptián Bastie Yannick Cahuzac byl v 74. minutě střídán. Na tom by nebylo nic zvláštního. Na hřiště místo něj vyběhnul Nicolas Saint-Ruf. Na tom by taky nebylo nic zvláštního. Jenže čtvrtý sudí otočil tabuli tak, že se o ní z výsledku frustrovaný fotbalista praštil do obličeje, takže do ní praštil tak, že spadla na zem.

Následně se sice upřímně omluvil, ale nebylo mu to nic platné, protože od rozhodčího Karima Abeda stejně za nesportovní chování uviděl červenou kartu. Celkově byla už čtvrtá v sezoně, což s připočtením osmi žlutých znamená, že se v právě probíhající sezoně 2016/2017 jedná o nejtrestanějšího hráče Ligue 1.

A jak tento střet gólově začal, tak podobně i skončil. V 78 minutě, ve které byl za potlesku také vystřídán Karl Toko Ekambi, zahrával Thomas Mangani z pravé strany rohový kop. Tentokrát míč letěl přímo do malého vápna, kam si doběhnul Grégory Bourillon a stačilo mu pouze nastavit pravačku. Brankář hostujícího celku neměl šanci zasáhnout - 3:0. Angers se tedy může těšit na duel s Caen, Bastii čekají dva domácí zápasy. Nejprve odložené klání 24 kola proti Nantes, a poté na Napoleonův ostrov zavítá AS Saint-Étienne.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - FC Lorient 1:0

25.02.2017 20:00

Góly: 19. Giovanni Sio

Rennes stačila jediná trefa k tomu, aby prohloubilo sestupové starosti Lorientu. Samo přitom přeskočilo Guingamp i Toulouse a nyní patří týmu kouče Gourcuffa osmá příčka.

Lorient mohl přitom udeřit jako první. Ve 12. minutě poslal Jimmy Cabot výbornou přihrávku neobsazenému Sylvainu Marveauxovi. Bývalý hráč právě klubu z Roazhon Parku však celou akci zakončil střelou do boční sítě. O tři minuty později před prázdnou bránou těsně nedosáhl na centr Benjamin Moukandjo.

Takže se prosadil Afričan na druhé straně. V 19. minutě Giovanni Sio prostě převzal od Benjamina Andrého kulatý předmět a s trochou štěstí prostřelil Lecomteho - 1:0. O pět minut později došlo na vzájemný souboj těchto dvou hráčů znovu, jenomže tentokrát byl úspěšnější ten, který obléká dres Lorientu.

Les Rouges et Noirs měli dále převahu a dva dobré, leč neproměněné pokusy si připsal na konto Ndombe Mubele. Na druhé straně to zkoušeli Majeed Waris a Jimmy Cabot. V 76. minutě si pak na výborný roh Sanjina Prciće naskočil dobré výkony podávající Joris Gnagnon, ovšem jeho hlavičku zneškodnil Benjamin Lecomte.

Dvě minuty před koncem sice Wesley Saïd hostující jedničku obešel, avšak ani Adrien Hunou, ani Giovanni Sio nebyli schopní dokopat balon za jeho záda. Lorient čeká o víkendu další náročný duel, kdy mu soupeřem bude Olympique Marseille. Stade Rennes, které má po sedmadvaceti kolech na kontě stejný počet výher, remíz i porážek, pocestuje do Met.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - AS Monaco 1:2

25.02.2017 17:00

Góly: 90. Étienne Didot - 24. Kamil Glik, 86. Fabinho (pen.)

Hráči Monaka neměli vůbec snadnou úlohu. Na půdě nepříjemného Guingampu, kterému se letos doma podařilo zaskočit nejednoho favorita, se museli co nejrychleji oklepat z porážky v Lize mistrů proti Manchesteru City, aby i nadále neztratili v tabulce výsostní postavení. Nakonec potvrdili, že na tohoto soupeře dlouhodobě umí.

Spekulovalo se o tom, jestli hostující kouč Leonardo Jardim bude šetřit některé své hráče, a nakonec vyrukoval s hodně silnou sestavu, ve které nijak výrazně neexperimentoval. A udělal dobře, jeho mužstvo v Bretani prodloužilo svou sérii ligové neporazitelnosti už na devět zápasů v řadě. Domácí naopak prohráli už popáté z uplynulých šesti případů.

V pátek uspělo Nice proti Montpellieru a bodově se na knížecí klub dotáhlo, takže hosté mohli mít zprvu trošku svázané nohy, aby nezklamali. A jako by toho chtěl EAG co nejdříve využít. Salibur už ve 4. minutě zahrával velmi nebezpečně přímý volný kop, střelu ovšem nakonec zakroutil pouze do boční sítě.

Pro Monako hovořila vzájemná statistika s Guingampem, se kterým v posledních devíti kláních v rámci Ligue 1 prohrálo jen jednou. Tuhle bilanci s tímto protivníkem se ve finále podařilo ještě vylepšit, a to i díky tomu, že po Lemarově standardce a nešťastném Briandově prodloužení míče dozadu byl na správném místě ve 24. minutě Glik.

Svěřenci Antoina Kombouarého odpověď na tuhle trefu nenašli a zřejmě definitivně odmítli možnost usilovat o pohárové pozice. Ve 37. minutě mohlo být pro domácí ještě hůře, nicméně měli štěstí, že Falcao své elegantní zakončení nůžkami nasměroval pouze do postaveného záložníka Kerbrata. Ani po přestávce se bretaňská hra směrem dopředu výrazněji nezlepšila.

V 85. minutě hosté pojistili tříbodový výsledek, to když nařízenou penaltu po faulu gólmana Johnssona na Mbappého proměnil Fabinho drzým obloučkem á la Antonín Panenka. Didot sice následně svou levačkou z hranice pokutového území svou dělovkou propálil brankáře Subašiče a snížil, jeho trefa znamenala ovšem jen kosmetickou úpravu skóre.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Montpellier HSC 2:1

24.02.2017 20:45

Góly: 68. Mickaël Le Bihan, 85. Mickaël Le Bihan - 9. Steve Mounié

Nice doma v předehrávce kola otáčelo zápas s Montpelliér a po zisku tří bodů stále zůstává ve hře o titul. Velký návrat po zlomenině nohy zažil Mickaël Le Bihan, jenž po svém příchodu zařídil dvěma brankami úspěšný obrat.

Nice v minulém kole jen tak tak ubojovalo výhru na půdě Lorientu a také v zápase s Montpelliér mělo co dělat. Pro domácí se utkání nevyvíjelo dobře, už v 9.minutě se Souquet snažil odkopnout balón do bezpečí, ale udělal to tak nešťastně, že napálil svého spoluhráče Cypriena, od kterého se míč dostal na zadní tyč a Steve Mounié otevřel střelecký účet utkání. Hosté zůstávali i nadále u balónu a Skhiriho hlavičce nechybělo mnoho. Každopádně mohlo být i rychle vyrovnáno, protože okamžitý útok Nice zakončil střelou těsně vedle Donis.

Úvodní patnáctiminutovka nabídla strhující fotbal, ale tempo hry postupně opadalo. Až ve 35.minutě postupoval na hostujícího brankáře Obbadi a netrefil cíl. Na druhé straně zase nepřesně pálil z voleje Mounié. V nastavení ještě promarnil dobrou příležitost Bayssé a tak poločas skončil vedením Montpelliéru 1:0.

Domácí ve druhém poločase přidali plyn a jejich snaha o vyrovnání byla jednak evidentní a také účelná. Vyrovnávací branka v 68.minutě byla vyvrcholení náporu, Mickaël Le Bihan vystřelil z poza pokutového území přízemní ránu k tyči a Pionnier se natahoval marně. Nice se hnalo za rozhodující brankou a zlomit odpor soupeře se podařilo čtyři minuty před koncem. Na kolmici za obranu si naběhl opět Le Bihan a svojí druhou brankou se stal hvězdou utkání.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Dijon FCO 3:1

24.02.2017 19:00

Góly: 3. Yacine Bammou, 59. Emiliano Sala (pen.), 79. Felipe Pardo - 37. Léo Dubois (vl.)

Už šesté vítězství získali fotbalisté Nantes za úspěšné éry kouče Sérgia Conceicaa a od barážové osmnácté pozice se již vzdálili na rozdíl šesti bodů. Dijon dokázal v Bretani bezbrankový stav držet jen první poločas, pak znovu potvrdil, že jeho obrana patří k nejpropustnějším v Ligue 1, a i nadále se nachází na hranici sestupového pásma.

Les Canaris mají páteční termíny prostě rádi. Už předtím se radovali z vítězství třikrát a nyní svou oblibu v předehrávkách znovu zpečetili. Ještě jedenáct minut před koncem mohl burgundský celek doufat v nějaký úspěch. Jeho odpor však definitivně zlomil Felipe Pardo, jehož trefa bude zajisté patřit k výstavním kouskům tohoto kola.

Domácí vstoupili do utkání náramně. Bammou zachytil špatnou rozehrávku soupeře, vyměnil si míč s Ilokim, naběhl do šestnáctky, a střelou na bližší tyčku překonal brankáře Reyneta. V 6. minutě mohl vyrovnat Diony, nicméně na gólmana Rioua z blízkosti nevyzrál. Navýšit náskok naopak mohl Rongier, ale levačkou mířil jen mimo.

Hosté se dočkali branky osm minut před obrátkou. Belmonte poslal dlouhý pas z pravé strany do vápna, vracející se Dubois trošku zazmatkoval a hlavou zamířil do vlastní sítě. Nantes však tahle inkasovaná branka nepoložila a i nadále bylo po třech bodech hladovější. Ve 39. minutě musel Salu vychytávat mezi třemi tyčemi až dobře postavený Reynet.

I ve druhém dějství byli Kanárci aktivnějším mužstvem. Fotbalová štěstěna se v 53. minutě obrátila proti Lucasovi Limovi, jehož pokus z přímého kopu olízl tyčku. O chvilku později již proměnil penaltu snadno Sala, a rázem bylo v nantském táboře veseleji. Zkušený Balmont totiž předtím fauloval v šestnáctce Dubiose a sudí Chapron ukázal na bílý puntík.

V 79. minutě pojistil vítězství svému týmu Felipe Pardo. Kolumbijcovi vůbec nevadilo, že se s míčem dostal skoro až k brankové čáře, narovnal si míč na pravačku a z ostrého úhlu poslal parádní táhlou střelu přesně do šibenice. Nepovedený zápas Dijon korunoval pět minut před koncem, když přímou červenou kartu za protesty směrem k rozhodčím vyfasoval Diony.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco27195378:2562
2.Paris Saint-Germain27185455:1959
3.OGC Nice27178244:2159
4.Olympique Lyon261511054:3146
5.Girondins Bordeaux27119735:3342
6.AS Saint-Étienne27109831:2239
7.Olympique Marseille271161036:3639
8.Stade Rennes2799926:3136
9.Toulouse FC27981031:2835
10.EA Guingamp27971131:3534
11.Angers SCO27961225:3333
12.FC Nantes26961122:3533
13.Montpellier HSC27881139:4532
14.SM Caen27941427:4331
15.Lille OSC27851426:3529
16.AS Nancy-Lorraine27771318:3428
17.FC Metz26861225:5028
18.Dijon FCO27691237:4427
19.SC Bastia26581322:3623
20.FC Lorient27641727:5322
Bodové odečty
FC Metz-2za výtržnosti fanoušků v utkání s Lyonem, kdy hozenou petardou zranili soupeřova brankáře

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
lampard8

neskutečný, téměř na den rok a čtyři měsíce Le Bihan bez fotbalu, a jako střídající hráč rozhodne dvěma góly o vítězství Nice dojemný příběh

Reagovat
jany kozak

neskutocny pribeh

Reagovat
smazaný uživatel

Hral Nakoulma za Nantes dnes?

Reagovat
Rarášek

Jedno kliknutí ..

16 minut + nastavení.

Reagovat
smazaný uživatel

Je vikend a som lenivy ale inak dakujem

Reagovat
Rarášek

Reagovat
pistacik11

lahsie je napisat text ako trosku rolovat a raz kliknut mysou?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

ASSE zkusene...hlavne ze pak skoli Lyon

Reagovat
Pyroman

To bylo úplně jasný, náročný program + absence Hamoumy + to, že minulý domácí zápas se podařilo přejet Lorient, a to by prostě nebylo ASSE, aby zvládlo doma přehrát dva mizerné týmy v řadě. Jak to v jednu chvíli vypadalo na útok na čtvrté místo, tak už přišel obligátní návrat do reality.

Reagovat
Langi

Depayova one man show...hodne slusny, jen tak dal

Reagovat
guzman

Reagovat
smazaný uživatel

Uz o hodinku ideme slager

Reagovat
smazaný uživatel

krutě Lyon, že by soupeření s PSG a Monacem posilovalo celou ligu jako v případě týmů kolem Barcelony a Realu ? německá,španělská a teď francouzská liga začínají ukazovat,že liga o dvou týmech má i něco do sebe a ostatní se musí snažit jako blázen..... a ne jako v PL nasypat ranec lováků všem a dojebte se

Reagovat
smazaný uživatel

ale německá a francouzská neni o dvou týmech, ale jen o jednom. nevim, to, že Lyon rozstřílel Alkmaar a Metz, z něj ještě silnější tým ani ligu nedělá.

ta liga má co do sebe, ale to je zatim tak vše, kromě Monaca tam nikdo top měřítko nesnese a to Monaco je taky zatim jednosezónní kometa a ještě bude mít co potvrzovat

Reagovat
stas87

Co Draxler? Nakopol ho zivot v Parizu? Je platny a v hre okrem tych golov co dal?

Reagovat
Pyroman

OM klasicky Co Garcia čekal, když tam hodil stejné stopery, kteří totálně hořeli už proti Lyonu a Monaku, to by mě fakt zajímalo. I když dneska jim všichni ostatní v tragičnosti zdatně sekundovali, hlavně Evra je zatím pro Marseille fakt posila roku. Garcia to každopádně odmanažeroval zkušeně, přechod na 5 obránců za stavu 0:4 neměl chybu.

Reagovat
Israha

Já jenom přemýšlím, co vlastně měl znamenat ten lednový přestupák. Koupili se Sanson a Sertic, což nejsou špatní hráči, ale stejně furt hrajou Anguissa, Lopez a Vainqueur, takže posily na lávku...a pak se koupil Payet, který je jakože fajn posila, ale na post, který až tak nehořel. A do čím dál hůře hrající obrany se zatím vzal Evra, který ji dokázal posunout ještě níž...a tím to hasne . Náhrada za Gomise a situace okolo ní, to už jsem tu komentoval dříve. By mě fakt zajímalo, co tam vlastně je za plán .

Reagovat
Pyroman

Tam snad žádný plán nebyl. Payet se koupil podle mě hlavně proto, aby to na klub strhlo pozornost, aby se ukázalo, jaké má nové OM ambice, že si může dovolit přetáhnout z Premier League hráče s takovým jménem. To, že zrovna ofenzivní záložník je poslední pozice, kde Marseille potřebovala posílit, šlo asi stranou. Nebo si prostě v klubu řekli, že to jaro nějak na EL ukopou a porážky od těch TOP týmů se snesou. Což je ovšem dost naivní varianta, když vás rozsekalo i Nantes, které jinak góly prakticky nedává. To že to byl od Marseille nezvládnutý přestupák je bez debaty, nepřišli obránci, nepřišel backup za Gomise... but you´ve got Payet, Dimitri Payet.

Reagovat
Israha

Asi tak. A teď do toho ten rumor o Strootmanovi...jako ví García a jeho lidi, že existujou i jiné posty, než střední a ofenzivní záloha? Nebo si fakt Rudi myslí, že ta obrana funguje? (už s nima ztrácím trpělivost i já, a to jsem se na začátku sezony takového Fanniho ještě zastával...). To je taky prašť jak uhoď...teď sice je za co kupovat hráče, ale zas nikdo pořádně není schopen je vybírat dle potřeb týmu

Reagovat
.13

Merci Paris, skvely vykon

OM dost tragicke, teda aspon prvy polcas, co som pozeral. Je pravda, ze ten skory gol to dost ovplyvnil, ale cely ten polcas mi prislo, ze na ihrisku je len jedno muzstvo. Plus ta obrana Marseille co tam dokazala vymysliet obcas, to som fakt nechapal

Reagovat
pistacik11

tak zas tento pariz pred tyzdnom rozobral aj Barcelonu 4:0, prichod draxlera ten tym posunul na inu uroven, ale je pravda ze tie vysledky po novom roku su fakt katastrofa

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo si myslel že dneska se současnou formou to bude výhra by byl hodně naivní. Já nejsem rozčílený ani, rozhodně ne na hráče. Tahle prohra jde 100% na hlavu Garcií, pardon ale tahle porážka s takovým trapným výsledkem před 66 tisici fanoušky je fakt neakceptovatelná. Totálně taktické wtf. Chápu že doma byl tlak aby se nehrál jenom beton, ale tohle bylo co. Absolutně žádný defenzivní plán, jediná zarputilosti hráčů byla pouze do útoku. Jakoby trénovali na PSG jenom to že budou útočit. Dost nepochopitelný výběr rozestavení a sestavy. 4-3-3. Na PSG? S lopezem. Mělo to být rozhodně víc defenzivní. S někým kdo by víc kryl obranu. 3-4-4 se serticem v obraně, sakai, evra jako wingbaci (oba dva umí víc útočit než bránit Takze OK) a v záloze vainquer se Sansonem (je mnohem víc fyzickej nez Lopez a je nejlepsi nahravac ligy, v posledních zápasech 2 asistence) a útočný trio klidně stejne. Nebo proboha 4-2-1-3. S dvojkou Vainquer s Serticem a na štítu. Proboha je to PSG, super domaci stadion nedokáže to ze najednou se z nich stane Lorient. GARCÍA TOTÁLNĚ MIMO.

Reagovat
Langi

https://www.youtube.com/watch?v=GxkSbXcihHo

ten vlastenec neměl chybu ...jinak Depay výborný výkon, snažil se, měl prsty ve 4 gólech

Reagovat
juninho8

to som sa aj ja smial....a pacilo sa mi ze aj ked mal Memphis uz 2 goly tak sa neulakomil a prihraval pred prazdnu uz ako to dopadlo tak to dopadlo

Reagovat
pistacik11

ten druhy, treti, stvrty gol , obrana na facku

Reagovat
Tigerinho

ale Lacazette pěkný gól

Reagovat
Free_player

Depay je z5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele