27. kolo
25.02.2017 20:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Lille OSC - Girondins Bordeaux 2:3

V poměrně nečekanou přestřelku se zvrtlo utkání dvou tradičních celků Ligue 1, v němž šlo Bordeaux o stabilizaci svých pozic v boji o pohárovou Evropu a Lille naopak o odpoutání se od sestupového pásma. Úspěšnější byli nakonec Les Girondins, kterým vítězství zařídil dvěma rychlými trefami v závěru Adam Ounas.

Pokud by se točila reklama na fotbal hraný na rychlé protiútoky, pak by právě tenhle duel nabídl ten nejlepší možný filmový materiál. Bordeaux drželo míč jen ve čtyřiceti procentech doby hry, přesto bylo na Stade Pierre-Mauroy nebezpečnějším týmem, a mělo vlastně jen smůlu, že nedokázalo vyhrát nějakým vyšším rozdílem.

Do první slušné možnosti se v 11. minutě propracoval domácí El Ghazi, nicméně svou táhlou střelu po zemi usměrnil jen vedle vzdálenější tyčky. Na druhé straně naopak gólově udeřilo o pět minut později. Laborde chytrou patičkou uvolnil v šestnáctce Vadu, který z blízkosti neměl problém překonat brankáře Enyeamu.

Záhy mohl FCGdB náskok navýšit, ve 22. minutě napřáhl nebezpečně Kamano, nicméně jeho pokus nakonec bránu minul. Po půlhodině hry se v šanci objevil taktéž Malcom, avšak Enyeama snadno zakročil. Souboj nigerijského muže v rukavicích a Brazilce přišel na řadu ještě ve 41. minutě, i v tomhle případě byl však úspěšnější Enyeama.

Rovněž druhý poločas s sebou přinesl mnoho zajímavých momentů. Svou druhou trefu v utkání mohl zaznamenat Vada po přihrávce od Sankharého, pálil však pouze vedle. A na řadu pak přišla nejlepší pasáž Lille v tomto střetnutí. V 65. minutě totiž proměnil penaltu De Préville a o dvě minuty později Éder překonal gólmana Carrassa na bližší tyčce.

Hosté ani za těchto okolností neměnili taktiku, i nadále hráli na brejky a udělali dobře. V 78. minutě zakončením z voleje skóroval Ounas, jenž srovnal stav, a o pár chvil později mladý Francouz nasměroval míč levačkou přesně do šibenice. Dogy se na odpověď nezmohly, naopak ještě přišly o vyloučeného Palmieriho s Mavubou.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele