27. kolo
25.02.2017 20:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Angers SCO - SC Bastia 3:0

Angers vcelku přesvědčivě porazilo Bastii a zase může být o něco klidnější. Na rozdíl od korsického klubu, který zůstává především kvůli chabé produktivitě na hřištích soupeřů předposlední.

Angers vyhrálo poslední dva zápasy a že by to mohlo dopadnout i tentokrát, naznačila 18. minuta. V ní zahrával Thomas Mangani z pravé strany roh na bližší tyč, kam si naběhnul Karl Toko Ekambi a v relativně obtížné pozici hlavičkoval přesně mimo dosah nebohého třiadvacetiletého brankáře Thomase Vincensiniho - 1:0.

Veselý večer družiny Stéphana Moulina pokračoval po změně stran. To ale neznamená, že do té doby nebyly k vidění žádné zajímavé příležitosti. Práci měl hlavně gólman Bastie, protože postupně stříleli Grégory Bourillon (zblízka), dvakrát Jonathan Bamba (jediný střelec předchozího zápasu s Nancy), a svou trochou přispěl i jeden ze tří nejklíčovějších hráčů Angers Thomas Mangani.

Naopak Karl Toko Ekambi v poslední době nebyl zrovna oporou. Nicméně už v 50. minutě mohl přidat druhý gól. Jeho pokus však zastavilo břevno. Za dvě minuty si doběhnul pro míč, nicméně ani v tomto případě se nemohl radovat, jelikož mířil vedle. Šťastnou se pro něj stala až 57. minuta, v níž vsítil svou čtvrtou branku v sezoně.

Od Abdoulayeho Bamby dostal ve vápně přihrávku do ideálního prostoru a nekompromisně zavěsil - 2:0. Čerstvý vítěz Afrického poháru národů pak mohl dokonat hattrick. Kdyby jej ovšem nevychytal výborný Vincensini. Poté se odehrála jedna poměrně bizarní situace, jaké se na fotbalových trávnících rozhodně nevidí každý den.

Kaptián Bastie Yannick Cahuzac byl v 74. minutě střídán. Na tom by nebylo nic zvláštního. Na hřiště místo něj vyběhnul Nicolas Saint-Ruf. Na tom by taky nebylo nic zvláštního. Jenže čtvrtý sudí otočil tabuli tak, že se o ní z výsledku frustrovaný fotbalista praštil do obličeje, takže do ní praštil tak, že spadla na zem.

Následně se sice upřímně omluvil, ale nebylo mu to nic platné, protože od rozhodčího Karima Abeda stejně za nesportovní chování uviděl červenou kartu. Celkově byla už čtvrtá v sezoně, což s připočtením osmi žlutých znamená, že se v právě probíhající sezoně 2016/2017 jedná o nejtrestanějšího hráče Ligue 1.

A jak tento střet gólově začal, tak podobně i skončil. V 78 minutě, ve které byl za potlesku také vystřídán Karl Toko Ekambi, zahrával Thomas Mangani z pravé strany rohový kop. Tentokrát míč letěl přímo do malého vápna, kam si doběhnul Grégory Bourillon a stačilo mu pouze nastavit pravačku. Brankář hostujícího celku neměl šanci zasáhnout - 3:0. Angers se tedy může těšit na duel s Caen, Bastii čekají dva domácí zápasy. Nejprve odložené klání 24 kola proti Nantes, a poté na Napoleonův ostrov zavítá AS Saint-Étienne.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele