27. kolo
25.02.2017 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

EA Guingamp - AS Monaco 1:2

Hráči Monaka neměli vůbec snadnou úlohu. Na půdě nepříjemného Guingampu, kterému se letos doma podařilo zaskočit nejednoho favorita, se museli co nejrychleji oklepat z porážky v Lize mistrů proti Manchesteru City, aby i nadále neztratili v tabulce výsostní postavení. Nakonec potvrdili, že na tohoto soupeře dlouhodobě umí.

Spekulovalo se o tom, jestli hostující kouč Leonardo Jardim bude šetřit některé své hráče, a nakonec vyrukoval s hodně silnou sestavu, ve které nijak výrazně neexperimentoval. A udělal dobře, jeho mužstvo v Bretani prodloužilo svou sérii ligové neporazitelnosti už na devět zápasů v řadě. Domácí naopak prohráli už popáté z uplynulých šesti případů.

V pátek uspělo Nice proti Montpellieru a bodově se na knížecí klub dotáhlo, takže hosté mohli mít zprvu trošku svázané nohy, aby nezklamali. A jako by toho chtěl EAG co nejdříve využít. Salibur už ve 4. minutě zahrával velmi nebezpečně přímý volný kop, střelu ovšem nakonec zakroutil pouze do boční sítě.

Pro Monako hovořila vzájemná statistika s Guingampem, se kterým v posledních devíti kláních v rámci Ligue 1 prohrálo jen jednou. Tuhle bilanci s tímto protivníkem se ve finále podařilo ještě vylepšit, a to i díky tomu, že po Lemarově standardce a nešťastném Briandově prodloužení míče dozadu byl na správném místě ve 24. minutě Glik.

Svěřenci Antoina Kombouarého odpověď na tuhle trefu nenašli a zřejmě definitivně odmítli možnost usilovat o pohárové pozice. Ve 37. minutě mohlo být pro domácí ještě hůře, nicméně měli štěstí, že Falcao své elegantní zakončení nůžkami nasměroval pouze do postaveného záložníka Kerbrata. Ani po přestávce se bretaňská hra směrem dopředu výrazněji nezlepšila.

V 85. minutě hosté pojistili tříbodový výsledek, to když nařízenou penaltu po faulu gólmana Johnssona na Mbappého proměnil Fabinho drzým obloučkem á la Antonín Panenka. Didot sice následně svou levačkou z hranice pokutového území svou dělovkou propálil brankáře Subašiče a snížil, jeho trefa znamenala ovšem jen kosmetickou úpravu skóre.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele