27. kolo
24.02.2017 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Nantes - Dijon FCO 3:1

Už šesté vítězství získali fotbalisté Nantes za úspěšné éry kouče Sérgia Conceicaa a od barážové osmnácté pozice se již vzdálili na rozdíl šesti bodů. Dijon dokázal v Bretani bezbrankový stav držet jen první poločas, pak znovu potvrdil, že jeho obrana patří k nejpropustnějším v Ligue 1, a i nadále se nachází na hranici sestupového pásma.

Les Canaris mají páteční termíny prostě rádi. Už předtím se radovali z vítězství třikrát a nyní svou oblibu v předehrávkách znovu zpečetili. Ještě jedenáct minut před koncem mohl burgundský celek doufat v nějaký úspěch. Jeho odpor však definitivně zlomil Felipe Pardo, jehož trefa bude zajisté patřit k výstavním kouskům tohoto kola.

Domácí vstoupili do utkání náramně. Bammou zachytil špatnou rozehrávku soupeře, vyměnil si míč s Ilokim, naběhl do šestnáctky, a střelou na bližší tyčku překonal brankáře Reyneta. V 6. minutě mohl vyrovnat Diony, nicméně na gólmana Rioua z blízkosti nevyzrál. Navýšit náskok naopak mohl Rongier, ale levačkou mířil jen mimo.

Hosté se dočkali branky osm minut před obrátkou. Belmonte poslal dlouhý pas z pravé strany do vápna, vracející se Dubois trošku zazmatkoval a hlavou zamířil do vlastní sítě. Nantes však tahle inkasovaná branka nepoložila a i nadále bylo po třech bodech hladovější. Ve 39. minutě musel Salu vychytávat mezi třemi tyčemi až dobře postavený Reynet.

I ve druhém dějství byli Kanárci aktivnějším mužstvem. Fotbalová štěstěna se v 53. minutě obrátila proti Lucasovi Limovi, jehož pokus z přímého kopu olízl tyčku. O chvilku později již proměnil penaltu snadno Sala, a rázem bylo v nantském táboře veseleji. Zkušený Balmont totiž předtím fauloval v šestnáctce Dubiose a sudí Chapron ukázal na bílý puntík.

V 79. minutě pojistil vítězství svému týmu Felipe Pardo. Kolumbijcovi vůbec nevadilo, že se s míčem dostal skoro až k brankové čáře, narovnal si míč na pravačku a z ostrého úhlu poslal parádní táhlou střelu přesně do šibenice. Nepovedený zápas Dijon korunoval pět minut před koncem, když přímou červenou kartu za protesty směrem k rozhodčím vyfasoval Diony.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele