Ligue 1 - souhrn 27. kola

09.03.2012, 21:54, aktualizováno 11.03.2012, 22:52
Komentáře a souhrny
PSG veze body z Dijonu a zůstane první, krok drží Montpellier. Marseille prohloubila své trápení a prohrála v Ajacciu. V sobotu se zase daří především hostům a vyhrály Bordeaux, St. Etienne a Sochaux. V Toulouse a Nice se zrodily remízy 1:1. Alespoň jeden důležitý zápas zvládl Lyon, doma porazil Lille a může myslet na to, že si v příští sezoně zahraje Ligu mistrů...

Montpellier HSC - SM Caen 3:0

11.03.2012 21:00

Góly: 51. Karim Aït-Fana, 83. Souleymane Camara, 90. Olivier Giroud (pen.)

Ani Montpellier v závěrečném klání 27. kola Ligue 1 nezaváhal, porazil Caen bez větších problémů 3:0, i když branky vsítil až ve druhém poločase, a na vedoucí PSG tak ztrácí stále jeden jediný korálek. Hosté nezahráli vůbec špatně v dějství prvním, přesto nebodovali. A jsou po třetím zápase bez výhry vzdáleni sestupovému pásmu už jen na minimum.

SMC opravdu nehrálo v první půli proti favoritovi špatně. HSCM se proti němu prosazoval nesnadno, hra byla hodně vyrovnaná. Nejprve zahrozil v 8. minutě hostující Frau, jemuž po pěkném úniku po pravé straně přihrával Nabab, jenže následná střela zamířila pouze do břevna. Na druhé straně neuspěl se svou hlavičkou po rohovém kopu Giroud.

V 18. minutě i domácí nastřelili brankovou konstrukci, konkrétně Cabella z přímého kopu a rovněž horní tyč. Poté hostujícího brankáře Thébauxe prověřil Utaka, jenž se neohroženě vrhnul po sólo-akci do vápna. Šest minut před koncem Frau se svou střelou lízl tyčku, pak ještě trestuhodně zahodil tutovku Cabella, jenž z bezprostřední blízkosti napálil Thébauxe.

Skóre se tak nakonec změnilo až po přestávce. V 51. minutě Estradův pokus orazítkoval břevno, míč se ještě odrazil k Bedimovi, který se ho snažil poslat na hlavu Girouda. To se mu sice podařilo, avšak nejlepší střelec Ligue 1 zamířil jen do Thébauxe. Naštěstí pro domácí však s dorážkou přispěchal Aït Fana.

Thébaux byl jinak v ráži i nadále. Celkem třicet čtyři střel na bránu vyprodukoval Montpellier za celý zápas, z toho hned čtrnáct letělo do prostoru mezi tři tyče. Třeba jako v dalším případě při střele Estrady a Cabelly, které se štěstím zastavil až caenský muž v rukavicích. Druhý pojišťující gól nakonec Girardovi hoši přidali v 83. minutě.

Camara si totiž dokázal poradit se svým obráncem Montaroupem, zároveň vyhledal nejlepší místo ke střelbě a pak už jen překonal bezmocného a hodně zaměstnaného Thébauxe. Nakonec vítězství 3:0 pečetil v poslední minutě utkání Giroud, který proměnil penaltu, připsal si svůj dvacátý gól sezóny a potrestal tak faul Nababa na Yanga M'Biwu ve vápně.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - AJ Auxerre 1:1

11.03.2012 17:00

Góly: 66. Yacine Brahimi - 11. Dennis Oliech

Auxerre vybojovalo proti svému oblíbenému soupeři bod a dokázalo v Bretani remizovat poměrem 1:1.

Hosté přitom dokonce vedli, ale Brahimiho projektil zdálky nakonec rozhodl o dělbě bodů. Nutno říct, že pokud dnes někdo mohl litovat ztracených bodů, bylo to Rennes: Les Rouge et Noir celý zápas jasně dominovali. Po nerozhodném výsledku tak zůstávají na pátém místě, zatímco AJA se vrátilo před Sochaux na pozici předposlední, devatenáctou.

Domácí fanoušci mohli být skutečně rozladění, neboť to byli jejich miláčci, kdo si zasloužil vyhrát. Vyrovnávací brance předcházela ještě nastřelená konstrukce, neuznaný gól a několik skvělých zákroků brankáře Oliviera Sorina. I burgundský celek si však může stěžovat: v závěru utkání mu byla upřena penaltová situace.

Hned z první akce zápasu se urodil gól. Keňský forvard Dennis Oliech využil v 10. minutě hrubky renneského stopera Johna Boyeho a famózní střelou propálil strážce domácí branky Costila - 0:1.

Rennes se snažilo odpovědět hned vzápětí, a byla to pořádně horká situace. Jires Kembo-Ekoko vyslal do vápna centr, který prodloužil Mevlut Erding na Jonathana Pitroipu, a burkinské křídlo bylo ve vápně staženo bránícím Cédrikem Hengbartem. Píšťalka sudího však zůstala němá.

Kembo-Ekoko se následně pokoušel prosadit na vlastní pěst, když převzal míč po rohovém kopu, obehrál Alaina Traorého a vypálil, ale Sorin dokázal jeho střelu včas vyrazit. A nebyla to poslední šance mladého křídelníka; ani ta následující, vzniklá z Ferétova přímého kopu a Danzého přihrávky, však neměla gólové parametry. Olivier Sorin byl zkrátka bezchybný.

Do druhé půle vlétlo Rennes stejně, jako zakončilo tu první: agresivně a s vůlí po vyrovnání. Nejprve Pitroipa zpracoval Erdingův pas, obehrál bránícího hráče a napálil míč přímo do tyče. Poté, v 53. minutě, domácí dokonce vyrovnali - leč gól nebyl uznán. Erding totiž dorážel Pajotovu střelu, vyraženou Sorinem přímo na jeho kopačky, v ofsajdu.

I přes neuznání branky však jako by tato situace trochu podryla do té doby neotřesitelné sebevědomí zkušeného gólmana hostí. Branka Brahimiho z 66. minuty totiž rozhodně neměla nechytatelné parametry - další ze zástupu mladých křídelníků Rennes vypálil z dobrých 25 metrů, a tentokrát už úspěšně. Sorin si s jeho projektilem nedokázal poradit - 1:1.

V samém závěru utkání pak bylo Auxerre ještě dost možná okradeno o penaltu. Nejistý John Boye fauloval v 81. minutě ve vápně Oliecha, ale hlavní sudí tuto situaci vyhodnotil jako regulérní, a tak se body mohly dělit rovným dílem.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Paris Saint-Germain 1:2

11.03.2012 17:00

Góly: 76. Steven Paulle - 49. Siaka Tiéné, 90. Kévin Gameiro

Napětí až do posledních okamžiků zápasů mohli vidět diváci v duelu Dijonu s pařížským SG. Rozhodnutí přinesla až devadesátá minuta, kdy se do míče opřel Gameiro a PSG tak zůstává v boji o titul.

V první šanci se ocitl Javier Pastore, posila z Palerma se ale nedokázala prosadit přes brankáře Reyneta. Ten si musel připsat další parádní zákrok proti šanci Jeremyho Méneze, nakonec byl ale úspěšný a držel akcie svého týmu velmi vysoko.

Práci měl i druhý strážce mezi třemi tyčemi, po ráně Corgneta se vyznamenal Salvatore Sirigu. Golmanská jednička týmu z hlavního města sice neměla tolik práce jako její soupeř, ale na důležitosti těchto zákroku to nic neubírá. Poté přišla velmi špatná zpráva pro celý tým Carla Ancelottiho, neboť byl za faul na Bautheaca vyloučen záložník Sissoko a PSG bylo nuceno dohrávat celý druhý poločas v deseti.

To ale hosty nezlomilo, čtyři minuty po přestávce dostal Hoarau pěknou nahrávku do běhu, i přes mírné podklouznutí překonal obránce Zaroura a před brankou našel nabíhajícího Tieného. Pro něj už nebylo větším problémem dopravit míč za Reynetova záda - 1:0.

PSG přebralo aktivitu plně na své kopačky, mimo stříleli Nené, Alex i Pastore. Gól padl poněkud nečekaně na druhé straně - Kakutův centr skončil až na zadní tyči, kde jej nehlídán poslal hlavou do sítě obránce Steven Paulle a vyrovnal.

Když spálil v závěru utkání velkou šanci domácí Issa Kone, zdálo se, že se budou body dělit. Proti tomu se ale rázně postavil Kevin Gameiro. Z rohu domácích neudeřilo, naopak mělo PSG velkou šanci na protiútok. A poté, co si Ménez poradil se dvěma obránci a díky své rychlosti se dostal sám před brankáře Reyneta, předložil míč Gameirovi, který ho se štěstím propasíroval do brány a v posledních vteřinách hry strhl výsledek na svou stranu.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Lille OSC 2:1

10.03.2012 21:00

Góly: 12. Alexandre Lacazette, 38. Lisandro López - 45. Aurélien Chedjou

Fotbalisté Lyonu si po nepovedeném zápase Ligy mistrů na Kypru spravili na domácí scéně chuť a doma porazili třetí Lille těsně 2:1. Les Gones tak v Ligue 1 slavili vítězství po pěti kolech neúspěchů a stáhli ztrátu na svého soupeře na čtyři body. Dogy sice i přes porážku zůstali třetí, jenže tahle ztráta dovolila ostatním vlčákům přiblížit se prakticky na dosah.

Sobotní šlágr táhl i jinde než ve Francii. Těžko říci, co manažer Manchesteru United - sir Alex Ferguson - zamýšlel v Lyonu a jaký byl přesný účel jeho cesty tam, přesto se tahle osoba objevila překvapivě v hledišti. Zajímavé pro něj bylo nejprve sledovat 10. minutu, jakmile hostujícího brankáře Landreaua prověřil svou pumelicí Lacazette.

Domácí záložník, jenž ve středečním zápase na půdě APOELu byl jedním ze dvou nešťastníků, kteří neproměnili pokutový kop v penaltovém rozstřelu, a díky čemuž OL vypadl senzačně z Ligy mistrů, však byl proti Lille aktivní i nadále a po Dabově perfektním centru jeho hlavička načala účet utkání. Následně dobře nezamířil Källström, jehož pokus letěl nad bránu.

Lyon byl jinak i nadále lepším týmem směrem dopředu a ve 38. minutě se ujal zaslouženého dvoubrankového vedení. Postaral se o něj argentinský útočník Lisandro López. Bastos předal míč Lacazettemu, kterému se mimochodem zápas náramně vydařil, ten ještě prodloužil přihrávku na svého spoluhráče Lópeze, jenž z dobré pozice už neminul.

Hosté se však ještě do obrátky dostali zpátky na nohy. Pro Lyon to byla přitom jediná kaňka v první pětačtyřicetiminutovce, v nastaveném čase si totiž na Pedrettiho centr z rohového kopu naskočil Chedjou a u bližší tyče zavěsil. Ihned po přestávce začalo na Stade de Gerland zvonit. A je nám jasné, že brankové konstrukce. Ale pozor - na obou stranách.

Nejprve břevno orazítkoval Bastos, po něm se opičil po centru od De Mela, ale hlavou, hostující Hazard, který rovněž napálil horní tyč spojující dvě ony další svislé. Právě okolo belgického záložníka mohl Ferguson kroužit a podívat se naživo, jaký že kouzelník to je. V tenhle moment ale nemohl anglického bosse United úplně potěšit. Neskóroval přece.

V 71. minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě za svůj surovější zákrok na Hazarda obránce Lovren, a domácí tak museli bránit vedení posledních dvacet minut v oslabení. To nakonec s notnou dávkou štěstí urvali. Mezi třemi tyčemi je navíc podržel i jistý Lloris, který v důležitých momentech vychytal střely De Mela a Payeta.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Girondins Bordeaux 0:2

10.03.2012 19:00

Góly: 35. Yoan Gouffran, 48. Jaroslav Plašil

Neúspěchy budiž zapomenuty! Girondins Bordeaux dokázalo napravit předchozí nezdary a odváží si z dalšího přístavního celku nesmírně cenné tři body. Naproti tomu zůstávají oba celky v rozšířeném středu tabulky, Brest se však musí mít nadále na pozoru.

Hosté začali na Stade Francis-Le Blé pod dojmem posledních dvou nepovedených zápasů aktivněji, drželi balón na svých kopačkách a záhy se na jejich kontě začaly kupit šance: rovnou dvě možnosti měl v úvodní čtvrthodině Gouffran, stejně jako Obraniak ale své příležitosti do zdárného vyústění nedotáhl.

Když už to nešlo kombinačně, tak se Trémoulinas pokoušel ve dvacáté třetí minutě zakončit z dálky, proti byl však pro změnu pozorný Elana. Kýžený průlom defenzivní vozby Brestu nastal deset minut před odchodem do kabin, po rohovém kopu nejprve zakončoval Ciani, strážce domácí svatyně sice zasahovat nemusel, balón se ale od tyče odrazil k Gouffranovi, jenž ho z blízkosti poslal do branky - 0:1.

Definitivní rozhřešení tajenky potom přišlo krátce po nástupu do druhého poločasu: Mariano měl před sebou dostatek prostoru, aby mohl poslat do pokutového území přesný centr, ten sice ještě trošičku prodloužil Gouffran, ale nabíhající Plašil už ho poslal hlavou na místo určení - 0:2.

Girondins mělo i nadále dirigentskou taktovku pevně ve své moci a mohlo přidat i další zářezy: volej Trémoulinase si však cestu do prostoru branky nenašel, stejné vyústění potom měla také akce, v níž měli svůj podíl Maurice-Belay a zakončující Obraniak, jejich spolupráce však opět nebyla úspěšná.

Svěřenci Alexe Duponta mohli být zpátky ve hře v 75. minutě, měli k tomu doslova ideální možnost: Sané srazil v pokutovém území Alphonseho a sudí Gautier neváhal ukázat na pokutový kop. K němu se postavil zkušený exekutor Grougi, tentokráte ale na Carrassa nevyzrál. Spolehlivý strážce branky tak už může oslavit svou jubilejní vychytanou nulu v sezóně!

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Lorient 1:1

10.03.2012 19:00

Góly: 51. Lucas Mareque (vl.) - 61. Innocent Emeghara

Rozjetí svěřenci Alaina Casanovy nedokázali na svém trávníku přemoct do této chvíle trápícího se protivníka z Lorientu, oba celky se nakonec rozcházejí s bodem na kontě, ten má však určitě větší váhu pro Toulouse, bojujícímu o evropské poháry.

Toulouse držící sérii tří vítězných zápasů v řadě vstoupilo do utkání proti tápajícímu Lorientu lépe a od prvních minut mělo více ze hry. Hodně aktivní byl Machado, jehož časté střelecké pokusy dělaly hostujícímu celku značné problémy, častokrát musel své kvality ukázat pohotový Audard. Na druhé straně mohl otevřít skóre Emeghara, ani jemu však nebylo přáno - proti byl Ahamada.

Jinak se ovšem pokračovalo podle jasně nalinkovaného scénáře: Didot zakombinoval s Machadem, ani jejich spolupráce však kýžené vedení nepřinesla. Prvně jmenovaný potom vybojoval příležitost pro Rivièra, ten ale pro změnu ztroskotal taktéž na Audardovi!

Hosté z ničeho nic zaútočili, Aurierova střela se však do určeného prostoru tak jako tak nevešla. Do poločasu mohl ještě obrátit kormidlo na lorientskou stranu Monnet-Paquet ovšem stejně jako jeho předchůdcům, tak i jemu se postavil do cesty strážce hostující svatyně Ahamada.

Padesátá minuta přinesla Lorientu nečekaný dárek. Po akci Auriera s Tabanouem si srazil balón do vlastní branky Mareque - 0:1. Hosté začali ve snaze o vyrovnání tlačit na pilu: Barthelmeho pokus ovšem lapil mladičký Ahamada. Krátce po hodině hry už bylo srovnáno, postaral se o to přihrávající Sigamary Diarra a zakončující Emeghara - 1:1. V samém závěru našel Machado ještě Rivièra, avšak mladý střelec zacílil a nedokázal svou akci dotáhnout až do samotného gólového vyústění, Capoue pak ztroskotal na Audardovi.

Více informací k zápasu

OGC Nice - AS Nancy-Lorraine 1:1

10.03.2012 19:00

Góly: 37. Franck Dja Djédjé - 13. Daniel Niculae

Dva týmy, které spojuje snaha o zachování prvoligové příslušnosti, se dnes střetly v přímém souboji. Body se nakonec i přes množství šancí dělí a souboj o lepší pozici tak může pokračovat.

Daniel Niculae vstřelil první branku zápasu, na kterou ale později reagoval Franck Dja Djedje. Nancy se dařilo lépe kombinovat, ale branku Nice hájí Ospina, což je dostatečnou zárukou minimálního počtu inkasovaných branek.

Nice hře dominovalo první poločas a brankář hostí, Guy N'Dy Assembe, měl co dělat, aby uhájil čisté konto. To se mu nakonec nepodařilo. Nejprve však skvěle vychytal střelu Mouniera. Poté se Nancy dočkalo své první branky v zápase.

Mollo zahrál svůj volný přímý kop natolik přesně, že v pokutovém území Nice našel volného Niculaeho, který už brankáře Ospinu překonat dokázal - 1:0 pro hosty.

N'Dy Assembe měl plné rukavice práce se střelou obránce Renata Civelliho, nakonec ji ale vyrazil mimo brankové území. Brankář Nancy si poté poradil i se šancí Abrahama Gnekiho a stav trval až do konce poločasu.

V té chvíli totiž celkem bezmocného Assembeho překonal Franck Dje Djedje a vyrovnal na 1:1. Ještě před odchodem do šaten prověřil Ospinu Loosemy Karaboue, jehož přesná rána by jinak skončila v rohu Ospinovy brány.

I po změně stran byli hosté aktivnější, tyč trefil Salif Sane. Ospinu vyzkoušeli postupně také Mollo a Niculae, ale brankář Nice udržel svůj tým ve hře o body a neinkasoval. Když gólem neskončily ani šance Niculaeho s Bakarem, oba týmy si body rozdělily a pokračují v záchranářských pracích.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - AS Saint-Étienne 1:2

10.03.2012 19:00

Góly: 69. Vincent Aboubakar - 73. Pierre-Emerick Aubameyang, 77. Bakary Sako

St. Étienne napravilo poslední nezdar na domácí půdě s Évianem a ve Valenciennes díky gólům Aubameyanga a Saka dokázali otočit stav ve svůj prospěch. Domácí nebyli na hřišti o nic horším týmem, přesto po pěti zápasech končí jejich série ligové neporazitelnosti. Na každé straně mimochodem bylo po dvou červených kartách, žádný z dalších hráčů ale nedostal ani žlutou.

První poločas nenabídl nic, čím by se sport jménem fotbal mohl chlubit. Na samotném začátku se už po čtyřech minutách hry musel pakovat předčasně ze hřiště domácí Sanchez, který surově srazil v souboji soupeře Lemoineho. O pět minut později chtěl přesilovku Les Verts využít Aubameyang, jenž pořádně prověřil připravenost gólmana Penneteaua.

Dlouho se poté nic nedělo. Až nadešla minuta třiatřicátá. A i St. Étienne šlo do deseti hráčů. Mignot si totiž podobným způsobem jako jeho protikolega Sanchez počínal ve střetu s Aboubakarem mimo fotbalová pravidla a i on byl vyloučen. Poměr sil se tak na hřišti záhy vyrovnal. Následně jako by se po těchto dvou červených kartách oba týmy probudily.

Hostující gólman musel nejprve předvést skvělý zákrok proti střele Cohadeho a zabránit stoprocentní tutovce Aboubakara. Na konci prvního dějství se Ruffier zaskvěl vůči pokusu levačkou od Matera. V 69. minutě už však st. étiennský čaroděj svůj tým dál držet nemohl. Po ose Cohade - Danic - Kadir se k míči dostal Aboubakar, jenž načal účet.

Vedení ovšem VA nevydrželo nijak dlouho. Kdyby však Aboubakar těsně po svém prvním gólu, po němž obral o míč chybujícího Marchala, netrefil jenom břevno, mohlo by se utkání vyvíjet úplně jinak. V 73. minutě však Edondo vypracoval šanci pro Aubameyanga, jemuž stačilo následně už jen pohodlně zamířit, zacílit a srovnat stav.

Lépe hrající Valenciennes přitom dostalo další úder o pár chvil později, Sako totiž nemohl netrefit z vyložené pozice bránu. Od té doby to byla ze strany domácího mužstva křeč, na alespoň vyrovnání se prostě nezmohli. A to navíc Batlles trefil tyčku, Sako dokonce v 82. minutě břevno a v nastavení se stejnému hráči nepodařilo úspěšně přelobovat gólmana Penneteaua.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - FC Sochaux 2:3

10.03.2012 19:00

Góly: 25. Cédric Mongongu (pen.), 71. Cédric Cambon - 30. Édouard Butin, 44. Vincent Nogueira, 66. Édouard Butin

Přes čtyři měsíce čekali fotbalisté Sochaux na ligové vítězství. A dočkali se ho až po čtrnácti zápasech bez výhry na půdě nováčka soutěže Évianu Thonon Gaillard. Ten nenavázal na svůj výkon z úterní dohrávky proti Marseille, a soupeř se po jeho chybách poprávu chopil třech bodů. Díky nim mimochodem hosté vystoupili z poslední příčky, na které je nyní Auxerre.

FCSM si zkrátka v Évianu věřil již od úvodních minut, se svojí volejí však nejprve na brankáře Andersena nevyzrál Peybernes. Po dvaceti pěti minutách hry z ničeho nic zahrozili také domácí a hned ze své šance vyrobili pokutový kop. Nešikovný Banana ve vápně fauloval Khelifu a nařízenou penaltu poté proměnil Mongongu.

Ten si počkal, kam až gólman Richert skočí, a poslal míč na opačnou stranu. Vedení ale ÉTG nevydrželo moc dlouho. Ve 29. minutě si totiž centr hostujícího Butina hlavou do vlastní sítě srazil nešťastník Dja Djedje. Sochaux přitom ještě do poločasu dokázalo přidat další trefu. A to přitom Dja Djedje mohl svůj kousek zopakovat, nicméně druhé vlastní brance tentokráte zabránil Andersen.

Minutu před obrátkou šli hosté do vedení. Boudebouz poslal snový pas na nabíhajícího Nogueiru, jenž si ve vápně zpracoval míč a pohodlně zamířil za Andersena. Ve druhém poločase mohl srovnat Kahlenberg, avšak mezi třemi tyčemi vytasil fantastický zákrok Richert. A naopak v 66. minutě poslal hosty do dvougólového náskoku Butin.

Znovu zaváhala dnes ne příliš pozorná defenzíva, francouzský forvard pak obral o míč bránícího Cambóna, rozeběhl se na branku, a jakmile zmapoval celou situaci, stačilo už jen poslat míč do sítě. Dvacet minut před koncem Évian dokázal snížit, to bylo ovšem z jeho strany vše. O branku se postaral právě Cambón, který skóroval hlavou.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - Olympique Marseille 1:0

09.03.2012 20:00

Góly: 89. Benjamin André

Definitivní konec i těch nejdivočejších nadějí na titul a dost možná definitivní konec veškerých ambicí pohárových. Taková je hořká bilance Olympique Marseille po další prohře, tentokrát na půdě nováčka z Ajaccia.

Dlouho to vypadalo alespoň na remízu, ale gól Benjamina Andrého dvě minuty před koncem dokonale popravil slavný velkoklub. Deschampsův tým prohrál v lize už počtvrté v řadě (!), naplno se tak se svojí formou vrátil do období samého začátku ligy a propadá se hlouběji a hlouběji do středu tabulky, zatímco jeho korsický protivník potvrzuje výbornou formu a směle míří za záchranou. Phocéens jsou momentálně osmí, L'ours třináctí.

Hosté byli přitom lepším týmem, ale narazili na svou tradiční bolest - proměňování šancí. Domácí měli na své straně odhodlání, štěstí a Guillerma Ochou v bráně..

Už po třech minutách se bleděmodří dostali do šance, ale Brandaův volej se mezi tři tyče nevešel. Brazilský forvard znovu zahrozil po čtvrthodině hry, kdy započal "rozchytávání Ochoy": mexický reprezentant si připsal první úspěšný zákrok.

Domácí ACA se ke slovu dostalo až v minutě jedenadvacáté, ale hned šlo o pořádně nebezpečnou situaci. Damien Tibéri poslal do vápna centr, na který si naskočil Eduardo a hlavičkou protáhl Mandandu, jenž byl donucen předvést famózní zákrok. O pouhých pět minut později však opět hrozilo Marseille, tentokrát Jordanem Ayewem, jehož pouť skončila opět u Ochoy.

Pět minut před půlí to byl opět Ayew, který ve spolupráci s brilantně přihrávajícím Cheyrouem vyšachovat defenzivu a vypálil z dobré pozice levačkou na zadní tyč, ale nezvládl dostatečně sklopit balon, který se tak odkutálel za čáru. Poločas tak skončil bez branek.

Po přestávce však favoritovi došel dech, a stadion Francoise Cotyho tak prožil hodně nudný druhý poločas - nebo, lépe řečeno, hodně nudných prvních 40 minut druhého poločasu. V závěrečné pětiminutovce totiž došlo hned ke dvěma zásadním událostem zápasu.

Nejprve Brandao přihrál Ayewovi, který perfektně vypálil zpoza hráče na bránu, a zatímco hostující sektor se chystal slavit, Ochoa bůhvíjak vytáhl ze svého "gumového" arzenálu neuvěřitelný reflexní zákrok. A o pouhou minutku později poprvé zahrozil Benjamin André, tentokrát ještě docela neškodně; jeho čas přišel až v minutě osmaosmdesáté, kdy mladý záložník dobře zakombinoval s kreativním mozkem Cavallim, převzal finální přihrávku, ukázkově zpracoval a ránou na bližší tyč zmrazil bezmocného Mandandu - 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain27177350:2758
2.Montpellier HSC27176452:2657
3.Lille OSC271211446:3147
4.AS Saint-Étienne27137735:2946
5.Stade Rennes27128737:3144
6.Toulouse FC27128729:2444
7.Olympique Lyon271341043:3543
8.Olympique Marseille27109834:2739
9.Girondins Bordeaux27109833:3039
10.Évian Thonon Gaillard27891039:4033
11.Valenciennes FC27871228:3031
12.Stade Brestois27515722:2430
13.AC Ajaccio27781229:4729
14.SM Caen27771330:4028
15.FC Lorient276101125:3528
16.OGC Nice27691226:3127
17.AS Nancy-Lorraine27691225:3627
18.Dijon FCO27761432:4727
19.AJ Auxerre274121133:4124
20.FC Sochaux27591326:4324

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (60)

Přidat komentář
domingo

Tohle byl mimoradne klicovy zapas, takze Marseille bez poharu?

Podle me jeste tu EL uhraji, ale nemuzu rict, ze jim to letos preju. Reprezentace L1 neni az tak podstatna, padat moc neni kam a stoupat taky ne, takze rad uvidim v Evrope ASSE, i kdyz Galtier to zas dosere a bude tataz reprezentace co loni, akorat misto Phoceens tam bude Paillade..

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille len tak dalej a dost sa mi lubi že je bez poharovej europy

Reagovat
Israha

Deschamps už se vidí v Chelsea, rozhodl se soustředit na LM nebo co se tam ku*va děje? Sakra na kom jiném se chtěli rozjet, než na tragickém Ajacciu? Po dnešku si můžou říct "sbohem, pohárová Evropo"...

Ayewa mladšího bych po dnešku nechal až do rána běhat kolem stadionu, aby si příště byl vědom, že nedat tři tutovky za zápas se prostě nedělá. Nejhorší ale je, že jinak to nebyl až tak bídný výkon, ale prostě to tam nepadá. Že já jsem radši nešel do hospody, mohl jsem mít příjemně strávený večer bez tepu zvednutého na 100 za sekundu...

Reagovat
Godwinson

Ajaccio není tak tragické, na jaře jsou snad třetím nejlepším týmem soutěže, takže formu oni mají :)) Ale nemění to nic na tom, že by Marseille takový tým porážet měla, no.

Holt se jim tak sešlo všechno dohromady, snad alespoň v té LM nenapodobí Lyon.

Reagovat
Israha

Tak jasně, jaro má Ajaccio slušné, ale pořád jsou to kandidáti sestupu a jak říkáš - takové je potřeba porážet. Navíc dneska byli jasně horší, jen měli více štěstí v té hře vabank v závěru zápasu...

Ale ten postup v LM by se ukopat mohl, přeci jen proti bude stát ironií osudu jediný účastník vyřazovací fáze, který se možná nachází v ještě větší herní mizérii

Reagovat
Israha

"přeci jen proti bude stát ironií osudu jediný účastník vyřazovací fáze, který se možná nachází v ještě větší herní mizérii" ... no, tak už ani tohle není úplně pravda.

Reagovat
Godwinson

Je to síla. Francie letos opět posouvá hranice úžasnosti :)) Lyon a Marseille za hranicemi pohárů, ve formě hrající kluby deroucí se na jejich místo.

Já se bojim, že dopadnou jako Lyon, s Interem máš sice pravdu, ale ... už doma to bylo silně nepřesvědčivé, byť oni tohle v pohárech předvádí, doma holomajzna, venku pak fotbal :) Navíc se jim vrací důležití hráči, uvidíme, jsem na to hrozně zvědav.

Reagovat
Israha

Je fakt, že letošní sezona je zatím rozehraná hodně zajímavě...nicméně byl bych daleko radši, kdyby se o tu zajímavost staraly špatnými výkony trochu jiné týmy, no

Reagovat
Godwinson

Chápu

Na Marseille jsem zvědav, pokud v létě udělají v kádru trochu průvan a bude se držet spekulací, příští sezónu už to bude zase válec jako hrom. Tedy, bude záležet, kdo to převezme:) (Pokud Deschamps odejde, ale to si myslim je vysoce pravděpodobné.)

Reagovat
Israha

Otázka je, koho se ten průvan v kádru nakonec bude týkat. Klidně můžou přes léto zároveň odejít Remy, Valbuena, A.Ayew a Azpilicueta a to se bude horko těžko nahrazovat...

Reagovat
Godwinson

David Ngog má větší naději, že si zahraje na mezinárodní scéně. Útočník Boltonu v mládežnických výběrech reprezentoval Francii, nyní kývl na nabídku hrát za národní tým Kamerunu.

Třikrát hurá.

Reagovat
Radin

Reagovat
domingo

Kamerun ted hraje a bude hrat 4-3-3 s Etoem pravdepodobne na hrotu, pomohl si

Reagovat
Langi

kam ta Ligue 1 spěje ...jestli nakonec budou v pohárech PSG, Montpellier, Lille a Rennes (nebo ASSE, Toulouse) tak půjde celej koeficient ligy do hajzlu, jelikož PSG a Lille už dostatečně ukázali že na dvou frontách hrát prostě nedokážou, takže to ve finále zbyde na Montpellieru, nikdo z ostatních na to nemá

Reagovat
Godwinson

Koeficient asi půjde, ale to je nevyzpytatelné. Třeba takový Montpellier může vyhořet stejně jako to slušně větrat. Z těch dalších týmů, Rennes už jsou zase zkušenější a už letos zanechali slušný dojem, pak bych viděl slušnou šanci pro Toulouse, těm bych docela věřil. A Paříž, ta v létě utratí 100 mil. takže to by bylo, aby alespoň to čtvrtfinále LM neudělali :))

Ale ještě je dost času, uvidíme, kdo tam skončí.

Reagovat
Langi

no jako třeba s Lille s počítat vůbec nedá...s PSG to v LM vidím podobě jako letos s ManCity, budou mit velký oči a nakonec budou rádi za 3. místo ve skupině, víme co PSG v Evropě předvedli letos...v případě Montpellieru bude záležet kolik opor přes léto udrží...a co se týká Rennes, Toulouse a spol. tak tam to asi víc než osmifinále EL nebude...podle mě nic moc na to že fanoušci Ligue 1 byli zvyklí většinou na aspon 1 tým ve čtvrtfinále LM

Reagovat
domingo

Na koeficient kasli, ten je ted k nicemu Me by jiny tymy zajimaly.

Reagovat
Langi

já sem třeba Marseille nikdy moc nepřál, ale za momentální situace bych je chtěl v pohárech víc než třeba Rennes nebo ASSE...každopádně doufám že Lyon to ještě nějakym haluzem ukope, kdybych si moh vybrat tak 1. Montpellier, 2. PSG, 3. Lyon, 4. Toulouse

Reagovat
Israha

Toulouse by v EL podle mě docela vyhořelo. Pokud to Marseille s Lyonem už neukopou (jakože bych řekl, že asi ne), tak bych první čtyřku nechal tak, jak je, jen prohodil PSG s Montpellierem.

Reagovat
Langi

Rennes, Toulouse nebo ASSE...je to jedno, nikdo tam nejspíš žádnou díru do světa neudělá...každopádně PSG titul nepřeju a doufám že aspon Lyon se o tu Evropu ještě popere

Reagovat
domingo

Lyon ty tri tymy pred sebou udela... verim tomu, ASSE i Toulouse se Ligy mistru boji a Rennes taky preslapuje na miste..

Reagovat
Langi

můžeme klidně skončit i před Lille...uvidí se zejtra jak na tom sme, ale obávám se že po tom průšvihu v Nicosii to bude peklo

Reagovat
domingo

Nejblizsi cca 3 kola podle me rozhodnou o zasadnich vecech, coz je vyzva hlavne pro ty tymy druhyho sledu - takovy 3 vyhry a Toulouse/ASSE jsou regulerne v boji o LM/pohary.. Marseille musi ted okamzite zacit vyhravat, Lyon taky, Montpellier neztracet, protoze Lille je jinak schopny ho predbehnout.. bude to zajimavy, to samy dole..

Reagovat
Langi

jojo ten závěr opět slibuje pěknou podívanou...zajímavý to bude až do konce

Reagovat
cristiano.K.

nechtěl ses domingo před startem L1 vsadit o to,že OM bude do třetího místa?

Reagovat
domingo

A kdo ne?

Reagovat
Langi

Reagovat
Liquid

Reagovat
cristiano.K.

* podzimní části......no já jo

Reagovat
Liquid

dominga spíš mrzí to kdo je na 19.místě

Reagovat
domingo

V Rennes neco uhrajem, na zadny tym se nam v posledni dobe nedari tolik jako na ne. Beru to jako takovy utkani zlomu..

Reagovat
smazaný uživatel

Letos to tipovali dobře jen opravdoví odborníci

Reagovat
smazaný uživatel

OM, OL poháry nic. Ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

A ty sestupový místa jsou taky na pytel

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nich (rozuměj Lyon) si zahraje minimálně EL přes pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre a Sochaux zachránit a hořčice plus Nice dolů.

Reagovat
Godwinson

Skvostně Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím, mně se to 4-2-2-2 líbí víc. Lacazette na hrotu je skvělý, příště Briand místo Källströma, střed je taky super...Gourcuff by v tom případě měl odejít

Reagovat
Langi

4-2-2-2 by bylo fajn ale v tom případě ideální kdyby přišel ještě ten Moussa a hrál by vedle Gonalonse

Reagovat
Godwinson

Fofana

Reagovat
Langi

Moussa samozřejmě za předpokladu že by odešel Kallstrom a Gourcuff...Fofana by si v tomhle rozestavení pak zahrál taky dost

Reagovat
Godwinson

Po zítřku by mohl být náskok té první dvojky už 10 bodů, ve Francii je sice možné vše, ale tam bych to už v takovém případě viděl poměrně stacionárně :)

Reagovat
Elliasson

Složení týmů, které podle tabulky jdou do pohárů, vypadá zajímavě. Ještě Toulouse místo Lille a francouzské velkokluby se můžou akorát držet za hlavu

Reagovat
REPLIKATOR

Plašil

Reagovat
smazaný uživatel

V 71. minutě byl vyloučen po druhé žluté kartě za svůj surovější zákrok na Hazarda obránce Lovren, čistý blud na entu

Reagovat
smazaný uživatel

skor by som povedal ze mohol byt vylučeny Chejdou za 2 zakerne fauly na Lacazetta prvy v prvom polcase od zadu a druhy za lakeť do hlavy v druhom polčase....ešte že sa rozhodca vyznamenal...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mohl dát redku Crisovi za ten loket v obličeji. Rozhodčí to nezvládal na obou stranách

Reagovat
Langi

Reagovat
JozkokozleJ

Neviem, ci ste to tu uz nerozoberali, Ale roji sa zaujimave strasidlo pre fancuzsku ligu (ovsem neviem, nakolko to je seriozna a realna informacia). A viete niekto nieco viac...

http://futbal.pravda.sk/francuzska-liga-sa-boji-smrti-z-milionarskej-dane-f7d-/sk_fligaz.asp?c=A120311_092847_sk_fligaz_p50

Reagovat
smazaný uživatel

Odporný populista, tohle zdaňování bohatých je mor dnešní socialistické Evropy. Neuvědomují si následky, které ponesou, tzn. že všichni odejdou a nebudou mít koho danit. Když jsem milionář, proč se nepřestěhovat třeba do Monaka, nebo Anglie, kde nebudu muset odvádět 3/4 platu? Doufám, že tohle neprojde a smetou to ze stolu, není to jenom zabiják pro fotbal, ale i pro celou "demokracii".

Reagovat
Langi

OT: Lyon a Marseille se údajně zajímají o křídelníka Cristiana Rodríguez z Gremia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
.13

To co Dijon urobil v tom nadstaveni nema obdobu, Dakujeme

Uz som sa bal, ze Montpellier posadime na kona tou remizou a zrazu dojde toto

Allez PSG

Reagovat
Godwinson

AÏT-FANAAA!

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně ten titul Montpelier udělá !

Reagovat
Langi

Reagovat
Woods

kurnik ten Montpellier by uz mohol nejake body stratit

Reagovat
Godwinson

Skvělé, trefil se Aït-Fana, to mám Vánoce ... jen ten Dijon mohl ukopat více. Celý poločas s červenou a nechají si dát dva góly, bože.

Reagovat
smazaný uživatel

No v tý devadesátý to dobře posr.. Ale jen dobře pro PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele