27. kolo
10.03.2012 19:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Sochaux slaví poprvé od 6. listopadu vítězství v Ligue 1, porazilo ÉTG

Přes čtyři měsíce čekali fotbalisté Sochaux na ligové vítězství. A dočkali se ho až po čtrnácti zápasech bez výhry na půdě nováčka soutěže Évianu Thonon Gaillard. Ten nenavázal na svůj výkon z úterní dohrávky proti Marseille, a soupeř se po jeho chybách poprávu chopil třech bodů. Díky nim mimochodem hosté vystoupili z poslední příčky, na které je nyní Auxerre.

FCSM si zkrátka v Évianu věřil již od úvodních minut, se svojí volejí však nejprve na brankáře Andersena nevyzrál Peybernes. Po dvaceti pěti minutách hry z ničeho nic zahrozili také domácí a hned ze své šance vyrobili pokutový kop. Nešikovný Banana ve vápně fauloval Khelifu a nařízenou penaltu poté proměnil Mongongu.

Ten si počkal, kam až gólman Richert skočí, a poslal míč na opačnou stranu. Vedení ale ÉTG nevydrželo moc dlouho. Ve 29. minutě si totiž centr hostujícího Butina hlavou do vlastní sítě srazil nešťastník Dja Djedje. Sochaux přitom ještě do poločasu dokázalo přidat další trefu. A to přitom Dja Djedje mohl svůj kousek zopakovat, nicméně druhé vlastní brance tentokráte zabránil Andersen.

Minutu před obrátkou šli hosté do vedení. Boudebouz poslal snový pas na nabíhajícího Nogueiru, jenž si ve vápně zpracoval míč a pohodlně zamířil za Andersena. Ve druhém poločase mohl srovnat Kahlenberg, avšak mezi třemi tyčemi vytasil fantastický zákrok Richert. A naopak v 66. minutě poslal hosty do dvougólového náskoku Butin.

Znovu zaváhala dnes ne příliš pozorná defenzíva, francouzský forvard pak obral o míč bránícího Cambóna, rozeběhl se na branku, a jakmile zmapoval celou situaci, stačilo už jen poslat míč do sítě. Dvacet minut před koncem Évian dokázal snížit, to bylo ovšem z jeho strany vše. O branku se postaral právě Cambón, který skóroval hlavou.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
patrikhm

Sochaux sestupuje, je to marný!

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele