27. kolo
10.03.2012 19:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Valenciennes FC - AS Saint-Étienne 1:2

St. Étienne napravilo poslední nezdar na domácí půdě s Évianem a ve Valenciennes díky gólům Aubameyanga a Saka dokázali otočit stav ve svůj prospěch. Domácí nebyli na hřišti o nic horším týmem, přesto po pěti zápasech končí jejich série ligové neporazitelnosti. Na každé straně mimochodem bylo po dvou červených kartách, žádný z dalších hráčů ale nedostal ani žlutou.

První poločas nenabídl nic, čím by se sport jménem fotbal mohl chlubit. Na samotném začátku se už po čtyřech minutách hry musel pakovat předčasně ze hřiště domácí Sanchez, který surově srazil v souboji soupeře Lemoineho. O pět minut později chtěl přesilovku Les Verts využít Aubameyang, jenž pořádně prověřil připravenost gólmana Penneteaua.

Dlouho se poté nic nedělo. Až nadešla minuta třiatřicátá. A i St. Étienne šlo do deseti hráčů. Mignot si totiž podobným způsobem jako jeho protikolega Sanchez počínal ve střetu s Aboubakarem mimo fotbalová pravidla a i on byl vyloučen. Poměr sil se tak na hřišti záhy vyrovnal. Následně jako by se po těchto dvou červených kartách oba týmy probudily.

Hostující gólman musel nejprve předvést skvělý zákrok proti střele Cohadeho a zabránit stoprocentní tutovce Aboubakara. Na konci prvního dějství se Ruffier zaskvěl vůči pokusu levačkou od Matera. V 69. minutě už však st. étiennský čaroděj svůj tým dál držet nemohl. Po ose Cohade - Danic - Kadir se k míči dostal Aboubakar, jenž načal účet.

Vedení ovšem VA nevydrželo nijak dlouho. Kdyby však Aboubakar těsně po svém prvním gólu, po němž obral o míč chybujícího Marchala, netrefil jenom břevno, mohlo by se utkání vyvíjet úplně jinak. V 73. minutě však Edondo vypracoval šanci pro Aubameyanga, jemuž stačilo následně už jen pohodlně zamířit, zacílit a srovnat stav.

Lépe hrající Valenciennes přitom dostalo další úder o pár chvil později, Sako totiž nemohl netrefit z vyložené pozice bránu. Od té doby to byla ze strany domácího mužstva křeč, na alespoň vyrovnání se prostě nezmohli. A to navíc Batlles trefil tyčku, Sako dokonce v 82. minutě břevno a v nastavení se stejnému hráči nepodařilo úspěšně přelobovat gólmana Penneteaua.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele