Ligue 1 - souhrn 26. kola

05.03.2011, 20:54, aktualizováno 06.03.2011, 22:55
Komentáře a souhrny
Lille v závěru urvalo výhru v Marseille a je na prvním místě o skóre před Rennes. Lyon smetl Arles, tři body si v neděli večer připsalo i Bordeaux. Sobota byla na branky hodně chudá - po jedné brance Auxerre, Rennes, Caen a Sochaux, kterým to stačilo na tři body. V Lorientu, Nice a Valenciennes branka nepadla ani jedna...

Olympique Marseille - Lille OSC 1:2

06.03.2011 21:00

Góly: 60. Loïc Rémy - 10. Eden Hazard, 90. Pierre-Alain Frau

Dogy z Lille dokázali venku porazit obhájce titulu Olympique Marseille 2:1 a jsou zpátky na čele tabulky díky lepšímu skóre než druhé Rennes. Mezi těmito dvěma celky a ostatními týmy je mimochodem v tabulce rozdíl čtyř bodů. Hostům zařídil výhru až v poslední minutě utkání střídají Pierre-Alain Frau, který na hřiště vběhl v 84. minutě.

Eden Hazard, jenž tento víkend stvrdil s Lille novou smlouvu až do roku 2015, oslavil své prodloužení v tomto klubu gólem do sítě slavné Marseille už v 10. minutě utkání. Balmont přihrál do středu hřiště mladému belgickému záložníkovi, který se napřáhl a parádně z pětadvaceti metrů vymetl pavouky v šibenici.

Balmont byl v akci i ve 24. minutě, to když si jeho centr našel spoluhráče Sowa, který následně zakončoval jen těsně nad bránu. Po půlhodině hry hostující Béria uvolnil Gervinha, jenž měl dobrou pozici ke skórování, avšak napálil pouze stojícího beka Diawaru.

Před přestávkou se k zakončení po přihrávce od Lucha Gonzáleze dostal Mbia, ale z vápna střílel vedle. Hráči ovšem do kabin ještě neodcházeli, Lille si totiž zásluhou chyby domácího Heinzeho vypracovalo ještě jednu příležitost a Gervinho se najednou ocitl sám před Mandandou, jenže útočník Pobřeží slonoviny šancí pohrdl a marseillský brankář ho dokázal vychytat.

Do druhé půle vstoupili borci Marseille určitě lépe než do té první. Gignac prodloužil Cheyroův centr hlavou na Diawaru, který se snažil vypálit z první. Bohužel pro domácí dokázal jeho pokus zablokovat obránce Rami. Ve druhou branku utkání vyústila až situace z 60. minuty.

Cabaye mizerně odvrátil centr Gignace, takže se k míči dostal Rémy a ten již jeho hrubku potrestal. V 68. minutě mohl Cabaye napravit, co spáchal, měl ale dnes prostě smůlu, po rohovém kopu zamířil do tyčky. Nakonec strhnul vítězství na stranu Lille Frau, který usměrnil za záda Mandandy centr od Emersona.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - AC Arles-Avignon 5:0

06.03.2011 17:00

Góly: 13. Lisandro López, 17. Miralem Pjanić, 51. Lisandro López, 55. Lisandro López, 90+3. Michel Bastos

Bez sebemenších problémů zvládl Lyon úlohu favorita a připsal si na své konto povinné tři body za jasnou výhru 5:0 nad Arles-Avignonem, hattrickem se přitom blýskl Lisandro López. Pět gólů v jednom zápase mimochodem Les Gones tuto sezónu ještě nevstřelili. V tabulce jsou aktuálně na třetím místě čtyři body za vedoucím Rennes.

Kvalita domácího mužstva se ukazovala již od úvodních minut, už v 7. minutě zamířil z přímého kopu do břevna Gourcuff. Jemu to ovšem nemuselo být líto, o šest minut později totiž poslal Lyon do vedení Lisandro López. Briand vypracoval patičkou pro argentinského útočníka skvělou pozici a ten překonal hostujícího brankáře Plantého poprvé.

Avignonský strážce svatyně lovil míč ze sítě o pár chvil později. Briand hezky zakombinoval s Lópezem, na jehož následný centr si naběhl Pjanič a pohotově skóroval. Ve 26. minutě mohli hosté vyrovnat, nicméně Meriem měl v zakončení smůlu a napálil jen tyčku Llorisovy brány.

Planté se ještě v první půli musel činit proti Gourcuffově voleji, těsně po přestávce však znovu kapituloval. Lyon dál pokračoval v pohodlném hraní fotbalu, v 51. minutě převzal pas Delgada jeho spoluhráč López a hlavou se mu podařilo rozvlnit síť. Završení hattricku a zvýšení na 4:0 zvládl López o čtyři minuty později.

Mezery v obraně hostujících Lvů využil Gomis, jenž vystřelil do prostoru mezi tři tyče a s pomocí teče Lópeze se mohl Planté jen zase podívat, jak míč přechází brankovou čáru. Pjaničovi zabránila ve vstřelení své druhé branky tyčka, Lópeze naopak zastavil ofsajd, ač se o nedovolené postavení spíše nejednalo, Briand však poté viděl zdvižený praporek správně.

OL nakonec dovršil velmi povedený výkon v samotném závěru utkání a poslední celek tabulky si přece jenom odvezl domů pověstného, zároveň nechtěného búra. Bastos vystřídal v 77. minutě Delgada, takže nepobil na hřišti ani čtvrthodiny, aby zpoza vápna napřáhl a bezmocného Plantého překonal ještě popáté.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - Girondins Bordeaux 1:3

06.03.2011 17:00

Góly: 87. Brahim Ferradj - 49. Wendel, 67. Jaroslav Plašil, 90+2. Cheick Diabaté

Bordeaux v nedělním podvečeru vyhrálo na hřišti Brestu 3:1. První poločas žádný gól nepřinesl, v tom druhém padly hned čtyři branky. Mezi úspěšné střelce se zapsal i český reprezentant Plašil.

První šance zápasu patřila hostům, přímý kop zahrával Modeste, ale jeho pokus vychytal domácí gólman Elana. Ve 12. minutě po rohu Wendela nastal závar v domácím pokutovém území, ale hosté z něj nic vytěžit nedokázali. Poté přišly slabší momenty zápasu, další příležitost ke skórování přišla až pět minut před poločasovým hvizdem. A gól mohli dát domácí, avšak Grougiho volej zneškodnil brankář Bordaaux Carrasso. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas už byl divácky daleko atraktivnější. Hned ve 49. minutě padla první branka utkání. Wendel přesně zahraným přímým kopem trefil horní růžek domácí svatyně - 0:1. V 67. minutě se mezi střelce zapsal i český fotbalista Plašil, který prostřelil domácího brankáře a poslal Bordeaux do dvoubrankového vedení.

Naději na domácí straně vykřesal tři minuty před koncem střetnutí domácí Ferradj, který využil přihrávky za hostující obranu a prudkým volejem stanovil rozdíl mezi oběma soupeři na jednu branku.

Vyrovnávací gól však domácí vstřelit nedokázali, naopak dostali ještě třetí branku. V druhé minutě nastavení Diabaté střelou z těsné blízkosti stanovil konečný účet utkání na 1:3.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Paris Saint-Germain 1:0

05.03.2011 21:00

Góly: 86. Kamel Chafni

Veledůležité tři body získalo Auxerre v boji o záchranu. I na jaře dokázalo porazit PSG a vyhrálo poprvé od 14. listopadu minulého roku. V tabulce tak navýšilo náskok na sestupové pásmo na rozdíl tří bodů. Naopak PSG smutní. V zápase nebylo horším týmem, nicméně super rána Kamela Chafniho z 86. minuty mu prostě srazila vaz.

Už v 7. minutě se ve velké příležitosti ocitl hostující Le Tallec. Rohový kop domácích stačilo PSG odvrátit, ovšem Pedretti pak, dá se říci, tak trochu nechtěně přihrál do dobré pozice šestadvacetiletému útočníkovi, jehož musel z obrovskými potížemi vychytat až pařížský gólman Edel.

O deset minut později zase hrozí hosté, když Chantome uvolňuje na pravé straně dobře hrajícího Jalleta, ten přihrávkou nachází u bližší tyče Luyindulu, který míč vychýlí k Nenemu a brazilský kouzelník zamíří jen nad bránu. Chybělo mu ovšem jen pár centimetrů.

Ve 21. minutě spolu dobře kombinovali Luyindula s Giulym, střelu prvního jmenovaného musel zlikvidovat až brankář Sorin.

Po půlhodině hry pálil z vápna po rohovém kopu Armand, na poslední chvíli se mu do jeho střely ve skluzu špičkou kopačky vložil Hengbart. Ve 35. minutě na druhé straně zasahoval Edel proti střele Chafniho, Jalletovu dalekonosnou ránu zase musel likvidovat Sorin a v nastaveném čase první půle hostující A. Traoré mířil jen nad.

Druhý poločas nebyl příliš zajímavý, klíčová byla až jeho poslední pětiminutovka. V 53. minutě sice zasahoval Sorin proti nebezpečné hlavičce Luyinduly, kterého našel svým centrem z rohového kopu Nene, jinak si však diváci museli počkat na zajímavý moment až do 86. minuty.

Těsně za vápnem totiž špatně odkopl balón Tiéné, k němu se dostal Chafni, jenž ho z halfvoleje napálil tak parádně, že se Edel ve vzduchu za střelou jen marně natahoval. Míč skončil krásně ve vzdálenější šibenici. Vyrovnat mohl snad jen Armand v 90. minutě, jehož hezky vybídl Nene, jenže Sorin jeho střelu nadvakrát dokázal zkrotit.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Sochaux 0:1

05.03.2011 19:00

Góly: 63. Modibo Maïga

Sochaux zapomíná na svá předešlá mizerně odehraná utkání na cizích hřištích a podruhé v této sezóně a podruhé během dvou týdnů vyhrálo venku. Jedinou branku utkání na půdě Toulouse zařídil zhruba po hodině hry Modibo Maiga. TFC naopak nezažívá příliš povedené období, prohrálo už počtvrté v řadě.

První šanci zápasu si vytvořilo Toulouse, hostující gólman Richert musel být na pozoru, jakmile na něj přiletěla hlavička od Cetta. Tabanou pak centroval zleva a hledal své spoluhráče, míč však doputoval jen k sochauxskému Fatymu. Ten ho ale trestuhodně přenechal Machadovi, jenž u vzdálenější tyčky z první jen přestřelil.

Na druhé straně si naběhl na pas Dramého nejlepší nahrávač francouzské ligy Martin, jenže jeho následný pokus skončil jen nad bránou. I nadále se hrál pohledný fotbal plný útočných akcí, Capoue po centru Machada hlavičkoval vedle, po něm hostující Maurice-Belay dokázal projít kolem Gunina, ovšem levačkou se mezi tři tyče netrefil.

Richert se ještě v prvním poločase musel co ohánět proti Taferově ráně, kterou musel zablokovat, a také polapil i tu, kterou po zemi vyslal Didot. Po obrátce začalo lépe Sochaux a už střela z voleje, kterou vyrobil Maurice-Belay a kterou musel vychytat domácí brankář Valverde, naznačila, že FCSM přece také prahne po vítězství.

A v 64. minutě se dočkalo branky. Sauget svou přihrávkou zprava našel u vzdálenější tyčky Maigu, jenž pohodlně skóroval do poloprázdné brány. O vyrovnání se snažil Sissoko, jenže ve své první možnosti zakončil své sólo střelou vedle a poté jeho dělovku zlikvidoval Richert. V 85. minutě se hostující gólman činil i proti přímému kopu střídajícího Mansareho.

Frustraci ze špatného průběžného výsledku v závěru podtrhla i toulouská brankářská jednička Mathieu Valverde. Ten v 89. minutě nešikovně zaskluzoval do posledního hráče Sochaux, a protože sudí Ben El Hadž vyhodnotil tuto situaci jako zmaření vyložené brankové příležitosti, poslal domácího muže v rukavicích předčasně pod sprchy.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - AS Monaco 0:0

05.03.2011 19:00

Góly: -

Monako nedokázalo vyhrát na půdě svého neoblíbeného soupeře z Valenciennes a po bezbrankové remíze nadále zůstává ohroženo sestupem. Největší šanci utkání měl hostující obránce Sebastien Puygrenier, jenž trefil břevno.

Valenciennes tak neprohrálo v lize již šest utkání v řadě, jeho poslední tři zápasy ale pokaždé skončily remízou. I po dnešním výsledku zůstává tým vyznávající červenou barvu na třináctém místě. Monako na druhé straně remizovalo podruhé v řadě, nevyhrálo již potřetí za sebou. Díky získanému bodu se ale minimálně do utkání Auxerre posunulo ze sestupového pásma - má stejně bodů jako AJA, nicméně o něco lepší skóre.

Domácí fotbalisté byli těmi prvními, kteří si vypracovali nebezpečnou akci. Renaud Cohade po šesti minutách hry centroval na Gaëla Daniće, který míč sice trefil, nicméně rozhodně ne úplně podle svých představ a skotačivý balon nakonec skončil mimo.

Cohade byl v úvodních minutách velice aktivní a po čtvrthodině hry se znovu objevil v centru dění. Domácí záložník sebral míč ve středu pole a postupoval s míčem vpřed. Monacká obrana na jeho průnik nereagovala a nechala ho bez problémů proniknout až do šestnáctky, ze které se zkušený středopolař odhodlal ke střele. Tu ale bez větších potíží kryl Stéphane Ruffier.

První střelu hostujícího celku vyslal na soupeřovu branku Thomas Mangani, jeho pokus z 18 metrů se ale příliš neujal. Zápas se pomalu chýlil k poločasové přestávce, když se o veliké vzrušení postaral brankář Penneteau a obránce Puygrenier. První jmenovaný nedokázal pořádně vyrazit nebezpečnou střelu, míč se odrazil pouze k hostujícímu stoperovi. Ten neváhal a z voleje pálil na branku - jeho rána sice Penneteaua překonala, zastavila se ale na tyčce.

Na druhé straně zkoušel své štěstí podobně jako Puygrenier záložník Sanchez Moreno, nicméně ani on nebyl úspěšný. Jeho střela z první postrádala přesnost a skončila vedle branky. Aktivnější ve druhé půli bylo Monako. Park Chu-Young prodlužoval ve vápně na lépe postaveného Jeana-Jacquesa Gossa. Ten z voleje ale otřel balon pouze o tyč.

Monako potřebovalo Ruffierovu pomoc ještě v 66. minutě. To když Milan Biševać vyslal na soupeřovu branku decentní hlavičku.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Stade Rennes 0:1

05.03.2011 19:00

Góly: 27. Razak Boukari

Fotbalisté Rennes budou minimálně do nedělního večera vést tabulku Ligue 1. Tenhle fakt jim zařídila doslova a dopísmene vydřená výhra na půdě nepříjemného Montpellieru, kterou zařídila jediná trefa Razaka Boukariho z první půle. Domácí byli na hřišti lepším týmem, jenže koncovka pro ně byla velice nevydařenou disciplínou.

Obdobné klání Rennes sehrálo zhruba před dvěma týdny. V Toulouse nehrálo rovněž nijak zázračný fotbal, nicméně soupeři udělilo lekci v proměňování šancí a odváželo si všechny body. To samé dnes potkalo Montpellier. Ten v zápase dvakrát rozezvonil brankovou konstrukci, břevno ve třetí minutě nastavení napálil smolně Camara.

Domácí vstoupili do utkání lépe. Ve 14. minutě dostal parádní přihrávku do běhu na pravou stranu Utaka, snažil se najít někoho ze spoluhráčů ve vápně svou křižnou přihrávkou, renneský gólman Douchez se po ní ovšem včas před dotírajícím Camarou vrhnul a nakonec míč odkopl do bezpečí stoper Kana-Biyik.

O pár chvil později se s ničím nepáral Giroud a vypálil z dálky směrem na Doucheze, ten vyrazil jeho ránu jen před sebe, kde uhasil požár až Mangane. Ve 27. minutě naopak svěřenci kouče Fréderica Antonettiho využili svou první větší šanci zápasu. Leroyův centr zprava odhlavičkoval pryč ze šestnáctky El Kaoutari, ovšem pouze k Boukarimu, který se parádně opřel do balónu a ze vzduchu z voleje zamířil přesně k levé tyčce.

O okamžik později měl Boukari nabito znovu, jeho střela tentokráte letěla jen těsně vedle, tři minuty na to se k nejaktivnějšímu a nejnebezpečnějšímu hráčovi Rennes dostal centr zprava, avšak jeho následnou volej dokázal zlikvidovat domácí brankář Jourdren. Na druhé straně se zase hezky s míčem otočil za vápnem Utaka, k jeho smůle se střela zastavila o tyčku.

Po přestávce pokračoval HSC v honbě za vyrovnáním. Prvních patnáct minut soupeře tlačil, hosté však velmi pozorně bránili, především pak centry do šestnáctky ať už ze hry, nebo ze standardek, kterých mimochodem sudí Leonard odpískal nespočet. V 61. minutě vyzkoušel štěstí z dálky hostující M'Vila, zamířil však těsně nad bránu.

V 70. minutě bojoval se třemi protihráči ve vápně Giroud, podařilo se mu i vypálit, jeho pokus ale byl na poslední chvíli tečovaný, takže se mezi tři tyče nevešel a skončil v zámezí.

O dvě minuty později už se opravdu zdálo, že Montpellier bude skórovat. Utaka z rychlého protiútoku uvolnil mistrně Dernise, který, leč s potížemi, přece jenom obešel ležícího Doucheze. Stačilo trefit poloprázdnou svatyni, na brankové čáře ale dokázal zakročit na poslední chvíli vracející se obránce Théophile-Catherine.

Z brejku mohlo skórovat i SRFC, jenže hosté ho příliš překombinovali, až nakonec ani neohrozili brankáře Jourdrena. Poslední minuty byly pro Rennes opravdu hodně horké. Nejprve v 89. minutě pálil z vyložené pozice jen vedle Utaka, v nastaveném čase Aït-Fana přihrál pod sebe na Camaru, který však trestuhodně napálil jen břevno.

Více informací k zápasu

OGC Nice - RC Lens 0:0

05.03.2011 19:00

Góly: -

Očekávání se potvrdila. Zápas mezi domácím Nice a hosty z Lens přílišnou ofenzivní krásu nepřinesl, ba naopak - diváci na stadionu neviděli ani jednu branku.

Racing tak mimo svůj stadion nevyhrál již podvanácté v řadě, na ligovou výhru čeká již sedm zápasů v řadě. Díky získanému bodu ale stáhli na jediný bod svou ztrátu na nesestupové pozice. Naproti tomu Nice po překvapivém vítězství nad Saint-Étienne nedokázalo přechytračit úporně bránící Lens a nadále zůstává na patnáctém místě s čtyřbodovým náskokem na sestupové pozice.

V posledních šesti vzájemných zápasech padly celkem pouze čtyři branky, a tak nebylo příliš velikým překvapením, když ani jeden z brankářů neměl v první půlhodince příliš práce s likvidováním šancí soupeře. Oba celky se soustředily spíše na kompaktní defenzivu, jedinou vážnější střelu, kterou diváci v prvním poločase mohli vidět, byla tak z kopaček domácího Juliena Sablého. Jeho dalekonosný pokus bez větších problémů lapil Vedran Runje.

David Ospina, gólman domácího Nice, musel zasahovat těsně po startu druhého poločasu. Kolumbijský reprezentant vyrazil střelu Toifiloua Maoulidy. Domácí jednička poté dvakrát rozesmutnila Yohana Démonta. Nejdříve konečky prstů vyrazila dobře zakončený průnik hostujícího útočníka, následně i jeho střelu z penaltového puntíku. Rozhodčí již mával ofsajd, nicméně to Ospina nezaznamenal.

Hostům dělala problémy rychlost domácího útočníka Érica Moulounguiho, který se v průběhu druhého poločasu zbavil svého strážce Bedima a pálil na brankáře. Se svou šancí ale naložil prachbídně, když mířil mimo. Na druhé straně v závěru ještě zmařil svou příležitost Eduardo, když střílel vedle.

Více informací k zápasu

SM Caen - AS Saint-Étienne 1:0

05.03.2011 19:00

Góly: 90. Youseff El Arabi

V nastaveném čase rozhodl o výhře Caen nad trápícím se Saint-Étienne kanonýr Youssef El Arabi. Zeleno.bílí tak prohráli již čtvrté utkání v řadě.

Nejen, že ASSE prohrálo v lize již počtvrté v řadě, během těchto čtyř duelů se navíc prosadilo pouze dvakrát. V tabulce tak kleslo hned o tři příčky, nyní uzavírá první desítku prvoligových celků. Naopak Caen navázalo na solidní výkon proti Monaku a po remíze 2:2 si vylepšilo náladu těsným vítězstvím. V lize neprohrálo již čtyřikrát v řadě, přesto nadále zůstává na čtrnácté pozici, ze které má šestibodový náskok na sestupové pozice.

Saint-Étienne mělo první vyloženou šanci zápasu, již v osmé minutě velice nebezpečně střílel mladý Josuha Guilavogui. Tomu do šance nacentroval Bakary Sako, nicméně Guilavogui z první míč netrefil podle svých představ a balon odskotačil vedle branky. Uplynulo dalších třicet minut, když konečně přišel první střelecký pokus domácího celku. Samou Yatabaré ale z patnácti metrů tři tyče přestřelil.

Tato úvodní šance ale předznamenala veliký tlak Caen, který záhy přišel. Centr Gregoryho Lecy dokázal zpracovat Benjamin Morel a záložník domácího výběru napálil míč z první na branku. Jeho famózní střele chybělo málo - pouze pár centimetrů a gól kola by byl jistý. Místo toho se ale balon zastavil na břevně.

A branková konstrukce se ještě před koncem prvního poločase rozezvučela podruhé. Yatabaré tentokrát svým centrem oslovil El Arabiho, který ale svou hlavičkou orazítkoval znovu pouze horní tyč.

V 53. minutě zahrozili pro změnu hostující fotbalisté, konkrétně talentovaný Emmanuel Riviere. Jeho volej ale skončil vedle. Na druhé straně pálil mimo zase Leca, jenž se do zakončení dostal po přímém kopu z kopaček Yohana Molla. A Mollo byl v centru dění i o několik okamžiků později - to když šikovně rozehrál rohový kop a málem donutit hostujícího obránce Bayala Salla ke vstřelení vlastní branky. Výborným zákrokem ale zasáhl brankář Jérémie Janot, jenž míč vyškrábl mimo.

Standardní situace z kopaček Yohana Molla ale nadále strašily hostující tým. Jeho rohový kop osm minut před koncem utkání skončil dalším pokusem proti jedné z tyček - tentokrát Kandia Traoré svou hlavičkou nastřelil tyčku.

A když se již schylovalo k dalšímu nerozhodnému výsledku v sobotním hracím dni, dokázal Mollo své umění i mimo standardní situace, když pěkně přenechal míč El Arabimu a ten již zabijácky zakončil. Svým třináctým gólem v této sezoně dal svému týmu vedení 1:0, které již Caen poslední sekundy udrželo.

Více informací k zápasu

FC Lorient - AS Nancy-Lorraine 0:0

05.03.2011 19:00

Góly: -

Nancy nedokázalo získat tolik potřebné tři body na půdě Lorientu. Mužem zápasu se jednoznačně stal domácí brankář Fabien Audard, jenž předvedl několik fantastických zákroků.

Nancy tak nevyhrálo již tři utkání v řadě, od začátku roku 2011 se radovalo z výhry pouze jednou; všechna ostatní utkání prohrálo. Získaný bod za remízu Nancy v umístění nepomohl, zůstává nadále na šestnáctém místě s tříbodovým náskokem na sestupové pozice. Lorient remizoval podruhé v řadě, po drtivém vítězství 5:1 nad Bordeaux již podruhé za sebou nevstřelil ani branku. Díky získanému bodu se ale posunul v tabulce na sedmé místo, z něhož na pohárové příčky ztrácí osm bodů.

Domácí hrdina Fabien Audard se blýskl již po čtyřech minutách hry, když vynikajícím reflexivním zákrokem zamezil ve skórování Benjaminu Jeannotovi. Domácí útočník mířil sám na brankáře, ten ale dokázal do střely ještě vložit ruku, a zamezit jí tak v dalším postupu do sítě. Míč sice ještě dopadl k nohám Alexandra Cuvilliera, ten ale přesně zakončit nedokázal.

Na druhé straně se blýskl také jeho protějšek Damien Gregorini. Ten vyrazil nebezpečně vyhlížející volej Arnolda Mvuemby z hranice pokutového území. Byli to ale hosté, kteří překvapivě dominovali utkání. Youssouf Hadji si již rovnal míč ke střele u pokutového puntíku, v nejvyšší čas ale k hostujícímu kanonýrovi přispěchal obránce Jeremy Morel a balon mu ukopl. S dalekonosným pokusem Samby Diakiteho si zase poradil dnes vynikající Audard.

Brankář Lorientu si následně poradil i s tvrdou ránou Hadjiho z osmnácti metrů, svůj tým vysvobodil i pár minut před koncem poločasu. Po přímém kopu Cuvilliera se do vzduchu mladičký Jeannot, nicméně Audard se velice rychle přemístil na zem a i jeho pokus dokázal zlikvidovat.

Hosté byli nebezpečnějším týmem i po změně stran. Až na brankové čáře zasahoval zachránce Jérémy Morel poté, co velice nebezpečně pálil Julien Feret. Byl to ale Audard, který byl opravdovým a jediným zachráncem domácího výběru. Nejdříve si poradil s Cuvillierovou ránou z levé strany, následně si poradil i s pokusem Jeannota, který si před střelou dokázal poradit se dvěma dotírajícími obránci.

A přestože byl Lorient po prakticky celý průběh zápasu horším týmem, v závěru mu mohl vítězství vystřelit Kevin Gameiro. Mladý útočník vyhrál balon a ihned střílel, jeho pohotová rána ale skončila v 85. minutě mimo. Minutu před koncem se až k pokutovému území prodral Morel, jeho střelu ale vyrazil Gregorini na roh, z něhož již domácí nic nevytěžili.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC261310345:2549
2.Stade Rennes26147531:1849
3.Olympique Lyon26129544:2545
4.Olympique Marseille26129537:2345
5.Paris Saint-Germain26128639:2644
6.Montpellier HSC26108821:2438
7.Girondins Bordeaux26910735:3137
8.FC Lorient261061032:3136
9.FC Sochaux261051140:3135
10.AS Saint-Étienne2698933:3335
11.Stade Brestois2698927:2835
12.Toulouse FC261031327:2933
13.Valenciennes FC26711830:2732
14.SM Caen26881029:3632
15.OGC Nice26791017:2730
16.AJ Auxerre26514730:3329
17.AS Nancy-Lorraine26851327:4129
18.AS Monaco26414825:2826
19.RC Lens265101124:4025
20.AC Arles-Avignon26181713:5011

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (110)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Krásná to tabulka,takhle kdyby to zůstalo

Reagovat
domingo

Tohle je neskutecne kolo.. Toulouse uz je uplne na odpis a budou radi, kdyz skonci jak loni, Monaco se pomalu ale jiste stava nejnudnejsim tymem v lize, Lorient neni schopen doma umlatit tragicke Nancy, Rennes si dalsi haluzi zrejme definitivne zajistuje poharove pricky.

Vecer v duchu dosavadnich vysledku ocekavam prolomeni goloveho prokleti a vyhru hostu 0:6.

Reagovat
Godwinson

Alespoň to Caen potěšilo, v kontrastu toho ostatního až neskutečně.

Reagovat
domingo

Mne jsou sympaticti ASSE a navic jsem tu nedavno prohlasoval, jak zautoci na top 5, tak se ted citim jako blb.

Ale Caen mam urcite radsi, jak jsem z nich byl pred sezonou otraveny, tak si me letos ziskali. Zadny tym neni letos zabavnejsi nez oni.

Reagovat
Godwinson

Co mám říkat já, já je před sezónou tipoval na "Montpellier této sezóny". Ale tak, alespoň dělají kroky k záchraně, to je hlavní.

ASSE ty poháry klidně uhrát v pohodě můžou, tým mají skvělej, formu žalostnou, asi jim moc nepomůžou ty vyhlášení vedení, no :))

Reagovat
domingo

No 6. misto uhrat urcite muzou, 5. uz asi ne.

A nejde ani tak o formu, jako spis o to, ze jim chybi spolehlivej strelec, no... oni formu spatnou nemaji, vzdyt prehrali Lyon, drtili Nice... jenze co z toho, kdyz tam neni kdo by dal gol a nakonec prohrajou.

Reagovat
smazaný uživatel

večer PSG tipuju na plichtu...

Reagovat
Godwinson

Každopádně mezi Rennes a Montpellierem vidim docela zřetelně vyrýsovanou paralelu. Narozdíl od Rennes naprosto postrádají ambice, navíc to kurví ten pán na lavičce, byť to je diskutabilní. Jeho zásluhy jsou převeliké. Ale co bylo včera, není dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu...hlavně má ukrutně na hov*o střídání...

Reagovat
Godwinson

Přesně, střídání jsou katastrofa.

Reagovat
domingo

Loni 5. misto, letos 6. misto.

Vazne si myslis, ze mate kadr na titul?

Protoze jestli ne, tak z nej Girard macka maximum, nebo s nim aspon hraje optimalne jeho moznostem...

Chapes? Je tam obri paradox. Bud ma Montpellier na uplne nejvyssi pricky (kvalitativne), coz nema, nebo Girard nedela zadne vetsi chyby, coz dela. Oboje je blbost, ale jiny vysvetleni neexistuje. Cernokneznici

Reagovat
domingo

A k te paralele - krome toho, ze Antonetti ma narozdil od Girarda naprosto jasnou filozofii, Rennes navic dost vyrazne pomahaji 2 veci: a) lepsi a hlavne KLIDNEJSI stoperi a b) lepsi vyrovnani s absenci klasickyho AM. Montpellier by mohl hrat neco podobnyho, ale Girard to porad dela jak loni, kdy vsechno slo pres Costu, kterej tam ale letos neni a ta ofenziva je tudit zoufale neefektivni.

Reagovat
smazaný uživatel

s těma stoperama souhlasim,Kana byl taky výborný kauf,tvoří s Mnaganem spolehlivou dvojici

Reagovat
Godwinson

S a) teda nesouhlasim :) Ale jinak

Reagovat
smazaný uživatel

s tim a má Domingo naprostou pravdu...

Reagovat
Godwinson

Asi má, ale tam ten rozdíl není až tak velký. Ale v pohodě, já mám pro Spahiće trochu slabost.

Reagovat
domingo

On je kvalitativne vyborny, prave proto jsem tam pridal to "klidnejsi". Urcite neni horsi nez Mangane, jenze k cemu ti to je, kdyz Mangane hraje usporne a je to proste skala a Spahic crisovati.

Reagovat
Godwinson

Přesné. Ono je to taky v tom, že Kana se podle očekávání, alespoň nějakej tip mi vyšel, chytnul skvěle a Mapou je pořád Mapou. Teď odehrál zápas na beku a byl nejlepší na place - ale to by jsme se přesunuli k tématu René.

Reagovat
Godwinson

To je velká pravda, takhle filozoficky jsem si tu otázku nekladl, to je zajímavý.

Na druhou stranu, když se podíváš na Rennes (já si myslim, že kádr na titul nemají), tak proč by to nebylo možné. Nevim, co přesně můžeme zadefinovat tím 'kádr na titul'.

Je fakt, že nerad už bych se tu rozepisoval o tom, co si myslim, že dělá špatně, co dobře, jakej je tam potenciál, moc často by tu byla diskuze Montpellieralizována :)) Ale když vezmeš, co dělá René za boty, střídání, nasazování hráčů, "absolutní" opomíjení asi nejslibnějšího talenta týmu.

Reagovat
domingo

A jeste bych vypichl Boukariho - to byla neuveritelna trefa do cernyho, zatim s Gameirem urcite nejlepsi hrac jara

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tohle sem chtěl napsat,podle mě Boukari jasný kauf jara,střílí důležité goly,hrozně se mi líbí,jen ten Montaňo taky spalí co může

Reagovat
Radin

to kolo jak padlo hodně golů,myslím asi týden nebo dva zpět,je zřejmě vyjímka..

Reagovat
smazaný uživatel

spis bych to obratila - tohle je vyjimka..

Reagovat
Radin

těch 0:0 je moc,jinak já nemám nic proti francouzské lize :-) i když si pamatuji,že dřív bylo ve Francii asi nejvíc takových výsledků :-)

Reagovat
smazaný uživatel

a pak, že Francouzská liga není nudná, Frankie

Reagovat
smazaný uživatel

Proč jsem tě tu zrovna dneska čekal...

Reagovat
smazaný uživatel

neboj, napíšu zase sem až za rok či až se prosadí chachaři za Brest

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme, třeba příští kolo bude zase pár bezgólových remích a přijdeš si na svý...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co tak čtu Patrikův report, tak mi je smutno, že zápas MHSC - Rennes dopadl, jak dopadl... Poháry už mají jisté, v Lize mistrů je ale rozhodně nechci vidět.

Reagovat
Godwinson

Camara je mizernej, už druhý zápas po sobě mohl rozhodnout!

Reagovat
smazaný uživatel

tak nancy melo docela smulu, ze ten lorient nevykleplo..

Reagovat
domingo

KAMEL CHAFNIIIII

ALLEZ !!!!!!

Reagovat
domingo

Tohle bylo proste strasne potreba - vyhrat vyrovnanej zapas. My se prakticky nikdy nenechame nejak extremne prehravat, ale chybela tomu ta vnitrni sila, proste vule ty body urvat. Snad nas vitezstvi nad (pravda, oslabenym, ale stejne) PSG poradne nakopne a brzo uteceme z tech zachranarskych pozic. Prvni vitezstvi po snad ctyrech mesicich!

Merci AJA

Reagovat
hribco

No to je neskutočné, PSG do nich búši ako do hovna a oni to nakoniec ukopú

Reagovat
domingo

Dobre jsme branili, PSG bylo sice v tlaku, ale v takovym tom tlaku a la oblehame vapno, my hrali na brejky. To je normalni u AJA. Dokonce jsme asi do 40. minuty meli i vyssi drzeni mice, to uz normalni neni

Reagovat
hribco

No ja som pozeral asi od 40.minúty musíš uznať, že potom sme mali jednoznačne navrh aj v držaní lopty aj v šanciach, ale žial si Tiene odkopol uši a skončilo to tak ako skončilo...

Reagovat
Godwinson

Hm, tak to je překvapení, to by je mohlo nakopnout. A PSG by to mohlo trošku vykolejit, tím spíše s vyhlídkami na příští ligové kolo :)

Reagovat
hribco

No ja som pozeral asi od 40.minúty musíš uznať, že potom sme mali jednoznačne navrh aj v držaní lopty aj v šanciach, ale žial si Tiene odkopol uši a skončilo to tak ako skončilo...

Reagovat
domingo

Druha pule byla od PSG lepsi, ale protoze znam AJA, tak me to neprekvapuje

Kazdopadne doufam, ze Jean vidi jasnou vec - Berthod s Oliechem na lavicce a najednou to jde. Hrat v 11 nebo v 9 je proste obrovsky rozdil.

Reagovat
hribco

Neviem AJA nejako moc nesledujem, ale zdá sa mi, že im chýba nejaký hráč ktorý to zoberie na seba. Takto sa lopta dostane nanajvýš ku Pedretimu a ten to nemá komu posunúť

Reagovat
domingo

Tak to je Jelen, zejo. Musi se jeste rozehrat.. v sezone plnil jeho roli nejlip Quercia. Skoda, ze jsme se letos nikdy nesesli v idealni sestave.

Reagovat
hribco

Nehovorím, že my ho máme Makelele,Bodmer a Clement/Chantome niesu nejaký ofenzívny stred a kraje Nene s Giulym sú skôr góloví chýba mi tam Sessegnon pred Kambouarem niekto kto by si dovolil veľkú vec

Reagovat
domingo

No pro Sesseho nebylo misto, vy hrajete primarne 4-2-2-2 a hodne primocare, bez klasickyho spilmachra, na ostry kridla a dva hroty. Tenhle slepenec s Luyindulou bych za bernou minci moc nebral, kdyby hrali Erdinc-Hoarau, tak z nasi obrany nadelaji fasirku.

Reagovat
hribco

Áno, ale ja mam rád tých klasických technických špílmachrov ktorých sa samozrejme pri Kambouarem nedočkám... Tak to áno, ale často krát dáva na hrot iba Hoaraua a Erdinga tam pošle počas hry a samotný Hoarau bez špílmachra to nejde dohromady... On to musí niekomu sklepnúť

Reagovat
Godwinson

Špílmachr Bodmer se ti nezdá dost dobrý?

Reagovat
domingo

No proto je to 4-2-2-2 idealni, zejo. PSG ma momentalne nastavenou taktiku tak, ze na toho spilmachra proste nehraje. A kdyz se podivas na zbytek tymu, tak kdo ma klasicky AM se vsema atributama? Akorat Lyon, mozna Sochaux a Lille a pak je par tymu, ktery by tak rady hraly, ale nemaji na to hrace (Bordeaux, Montpellier). Ten momentalni trend je zkratka mnohem primocarejsi.

Reagovat
Godwinson

No, jsem zvědavej, co budou dělat v létě. Až jim odejde Hoarau do Anglie, to se pak bude na Sessegnona ještě hodně vzpomínat :)

Reagovat
domingo

No co by, prijde nejakej Guie Guie nebo nejaky podobny kladivo. Nebo by to tak aspon meli udelat, v ramci zachovani tvare

Realne to vidim tak, ze prijde Payet a cela ofenziva se bude znovu preskupovat a sehravat.

Reagovat
Godwinson

No, těžko říct, jak to vymyslí, spekulace ohledně nich se týkají většinou obránců a brankářů. I když už jsem četl i to, že chtějí Gameira :)

Ale Payet jim bodne, ta záloha bude královská.

Reagovat
domingo

Leda ze by sel misto Giulyho, jinak z toho bude kockopes.

Reagovat
Godwinson

Jj, tam myslim, že půjde a buď přivedou AM nebo nějakýho Maïgu.

Reagovat
Godwinson

Proč nehraje Samaritán?

Reagovat
domingo

Co ja vim

--Sammaritano-------------Birsa--

------------Quercia-----------------

----------------Jelen----------------

Ale tak at si to Jean stavi jak libo, pokud bude sbirat body..

Reagovat
Godwinson

Pořád snim o tý ofenzivní trojce Sammaritano, Le Tallec, Langil, snad jí dočkám od nové sezóny. Ale jo, hlavně, když to body přináší :))

Reagovat
smazaný uživatel

domingo, prosimte, co delate s tim licatou?

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

za dva roky nema jeste ani jeden start..

Reagovat
domingo

Ja vim, no, vubec to nechapu. Pritom on je takova beta verze Benzemy, urcite by se hodil.

Reagovat
Godwinson

Hengbart je zraněnej nebo hořel?

Reagovat
domingo

Byl takovej nijakej, jako ostatne od toho uzdraveni furt, ale konkretne nevim.

Reagovat
onze

Dnes sme mohli a mali vyhrať. To sa môže stáť, snáď len nám. Tento mesiac bude pre nás veľmi ťažký. Veľa ťažkých zápasov. Gratulujem Domingo. ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
domingo

Diky

Sam nevim, co si o vas myslet. Jak jsem na konci podzimu rikal, ze staci, aby odesla forma Nenemu a najednou to pujde hodne ztuha, tak to se ted presne ukazuje. Ten tym ma porad jednoznacne na CHL, ale kdyz kouknes dva roky zpatky, tak nekdy touhle dobou zacal ten sileny regres, ktery se zastavil az na pricce mimo pohary. Byt fanouskem PSG, tak mam strach z deja vu... zvlast vzhledem k tem zapasum, jak rikas.

Reagovat
onze

Bojím sa toho, bude veľa ťažkých zápasov. Ako som písal. A pravda je taká že káder je dosť úzky. Máme doť slabú lavičku. Preto KOMBOUARE bere na zápasy aj mladých napr.BAHEBECKA, KEBANA, MAKHEDJOUFA. Na druhej strane je dobré, že dostavajú príležitosť aj mladý a hlavne odchovanci PSG. A hráme v 3 súťažiach. A to sme vypadli v semifinále v Lig. pohári. No uvidíme, ale bude to naročné. ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
Liquid

7 zápasů 4 góly

Reagovat
smazaný uživatel

des a bes.. ale aspon to psani nudnejch reportu bylo rychly..

Reagovat
Radin

hmm absolutní vrchol dne je gol v 86 minutě do sítě PSG.Tenhle den byl na fotbaly chudý..

Reagovat
smazaný uživatel

a to jeste gol auxerre..

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Nic nepotěší tolik jako když se někomu v 10. minutě sekne stream...

Reagovat
domingo

Ten Lisandro je lyonsky buh, rozdil mezi tymem bez nej a s nim je neskutecny. Jestli vydrzi az do konce sezony, tak jsou pro me favoriti na titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si vzpomněl na letní sraz, kde jsi mě přesvědčoval, že Lisandro neni pro Lyon ani z půlky tak důležitej jako Briand pro Rennes nebo Jeleń pro Auxerre.. Letošní sezona ti hezky odpověděla.

Reagovat
domingo

No s tim Jelenem je to pravda. Briand me zklamal

Reagovat
smazaný uživatel

Takže si pořád myslíš, že jste letos bez Jeleńe byli poloviční? To já zas ne, sice chyběl v některých důležitých zápasech jako rozdílový hráč (hlavně LM), ale v tomhle je s Lisandrem přinejlepším nastejno, viz náš zápas v Lille..

Reagovat
domingo

Nastejno beru.

Reagovat
SunFells

...A Rennes je bez Brianda s Gyanem paradoxně na vrcholu

Reagovat
smazaný uživatel

Mají haluzáka Sowa a to jim stačí

Reagovat
domingo

Sow haluzi v Lille

Maji hlavne vyborne sehrany tym s jasnou tvari a obrovskou silou v obrane i zaloze.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty víš jak jsem to myslel. ...ale tohle jsem napřed psal a pak až myslel . Nějak jsem si spojil štěstěnu Rennes a kopyťáka Sowa

Reagovat
Langi

Lyon s Lisandrem a Real bez Ronalda (doufám)...to bude ještě hodně zajímavé Allez OL

Reagovat
Godwinson

Lisandro pěkně. Vzhledem k těm absencím Realu (možným), to může být ještě hodně zajímavé.

Reagovat
Pipo123

Auxerre len škoda že proti PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, kde bych se mohl podívat na sestřih Lyonu s Arles?? Chtěl bych vidět aspoň ty goly, když jsem to dneska tak zaspal ...

Reagovat
Godwinson

MARSEILLE! Jedeeem!

Reagovat
Godwinson

Neměla být reakce ..

footytube.com, tam by něco mohlo být, ale spíš tak zítra

Reagovat
smazaný uživatel

Rutube.ru, tam bývá všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky . Hlavně, že na rojadirecta byly highlighty Poolu s United hned po zápase a Lyon nic

Reagovat
Godwinson

Dobrej začátek

Reagovat
smazaný uživatel

to je v háji, jestli OM aspoň nevyrovná, tak je o kandidáta na titul míň, i když to bude jen o 4-5 bodů - nevím teď - ale Lyon a Rennes sou ve formě a jestli to vydrží i Lille, tak se OM bude rvát jen o předkolo LM... , navíc teď asik nemá, ta ofenziva pořád nestačí

Reagovat
smazaný uživatel

dělá si srandu, proč stáhl zrovna lucha? lol

Reagovat
SunFells

To měl písknout.

Reagovat
herbage

A tohle měla být červená, docela zářez Lille

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to zatím vypadá s Marseille? Vydrží ta remíza?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nic. Remiza by byla lepší

Reagovat
herbage

Yes, spravedlnosti bylo učiněno za dost

Reagovat
Godwinson

Marseille, ach néééé.

Reagovat
herbage

Byla horší a ještě ji podržel 2x rozhodčí, zasloužená prohra

Reagovat
Godwinson

Na Lille ani ty zářezy rozhodčích neplatí .... smutný.

Reagovat
domingo

Hmmm...

Co jsem videl podle prvni pule, tak Lille zaslouzene. Jak vypadala druha? Koukam ze zarez, takze vysledek v poradku?

Jsem rad, ze Lille ukazalo, ze se neboji. Tahle sestava je extremne silna, kez by to udrzeli...

Reagovat
domingo

A samozrejme Frau On a Tulio jsou obrovsti sympataci, kez by hrali vic misto toho stromu tam.

Reagovat
herbage

Já zase neviděl první, ale protože hrál Hazard, tak jsem shédnul druhou Lille ze začátku druhé půle ustrašené, Marseille tlačila, ale víc šancí mělo Lille, které hrouilo z breaků. Pak přišel takový šťastný gól, kdy Landrou místo aby si zakřičel a stáhnul centr do náručí, tak ho nechal odvrátit hlavou Debuchyho, který nabil přímo na kopačku Rémymu a ten s pomocí drobé teče srovnal. Pak únik Gervinha, kdy ho zezadu srazil ve vápně rukama na zem Fanni, ale nepískala se ani nepenalta, ani faul. Marseille pak úplně přestala hrát, Lille mělo více ze hry a častěji míč na kopačkách, přesto nebyl to žádný supertlak. Bylo to hodně vyrovnané, bojovné a nepřesné na obou stranách. Pak šel do úniku Sow, Diawara poslední hráč, skočil mu pod nohy a přitom ho ještě zranil. Jasná červená, ale dostal jen žlutou. Pak přišel místo něj Frau a v nastavení celkem se štěstím srovnal, když Heinze ho špatně pokryl a Diawara či M'Bia, teď nevím, podskočil centr. Každopádně zasloužená výhra Lille, Marseille nemělo dohrávat v 11ti

Reagovat
domingo

Diky

Tak teda vcelku zaslouzena, ale v te prvni puli bylo videt, ze Marseille chybi Gignac. S nim by to asi vypadalo jinak, protoze obrana Lille neni silove buhvijak disponovana a on by tam proste delal brajgl, navic je silene platny i v postupnem utoku, protoze na sebe vaze protihrace. Lille jsem to pral, protoze u nich by bylo tezko rict, jestli by z toho boje o titul v pripade prohry neodpadli.. u Marseille to nehrozi, to je zkusene muzstvo, takze to aspon bude zajimavejsi.

Reagovat
herbage

No, Gignac to v závěru nastavení pěkně počnačal, ale to uvidíš sám

Reagovat
Darren Fletcher

101. pre Jána Popluhára

Reagovat
Langi

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

R.I.P

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lille překvapilo...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele