26. kolo
06.03.2011 17:00 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

V klidu a bez nervů. Lyon skosil Arles-Avignon pěti brankami

Bez sebemenších problémů zvládl Lyon úlohu favorita a připsal si na své konto povinné tři body za jasnou výhru 5:0 nad Arles-Avignonem, hattrickem se přitom blýskl Lisandro López. Pět gólů v jednom zápase mimochodem Les Gones tuto sezónu ještě nevstřelili. V tabulce jsou aktuálně na třetím místě čtyři body za vedoucím Rennes.

Kvalita domácího mužstva se ukazovala již od úvodních minut, už v 7. minutě zamířil z přímého kopu do břevna Gourcuff. Jemu to ovšem nemuselo být líto, o šest minut později totiž poslal Lyon do vedení Lisandro López. Briand vypracoval patičkou pro argentinského útočníka skvělou pozici a ten překonal hostujícího brankáře Plantého poprvé.

Avignonský strážce svatyně lovil míč ze sítě o pár chvil později. Briand hezky zakombinoval s Lópezem, na jehož následný centr si naběhl Pjanič a pohotově skóroval. Ve 26. minutě mohli hosté vyrovnat, nicméně Meriem měl v zakončení smůlu a napálil jen tyčku Llorisovy brány.

Planté se ještě v první půli musel činit proti Gourcuffově voleji, těsně po přestávce však znovu kapituloval. Lyon dál pokračoval v pohodlném hraní fotbalu, v 51. minutě převzal pas Delgada jeho spoluhráč López a hlavou se mu podařilo rozvlnit síť. Završení hattricku a zvýšení na 4:0 zvládl López o čtyři minuty později.

Mezery v obraně hostujících Lvů využil Gomis, jenž vystřelil do prostoru mezi tři tyče a s pomocí teče Lópeze se mohl Planté jen zase podívat, jak míč přechází brankovou čáru. Pjaničovi zabránila ve vstřelení své druhé branky tyčka, Lópeze naopak zastavil ofsajd, ač se o nedovolené postavení spíše nejednalo, Briand však poté viděl zdvižený praporek správně.

OL nakonec dovršil velmi povedený výkon v samotném závěru utkání a poslední celek tabulky si přece jenom odvezl domů pověstného, zároveň nechtěného búra. Bastos vystřídal v 77. minutě Delgada, takže nepobil na hřišti ani čtvrthodiny, aby zpoza vápna napřáhl a bezmocného Plantého překonal ještě popáté.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele