26. kolo
05.03.2011 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AJ Auxerre - Paris Saint-Germain 1:0

Veledůležité tři body získalo Auxerre v boji o záchranu. I na jaře dokázalo porazit PSG a vyhrálo poprvé od 14. listopadu minulého roku. V tabulce tak navýšilo náskok na sestupové pásmo na rozdíl tří bodů. Naopak PSG smutní. V zápase nebylo horším týmem, nicméně super rána Kamela Chafniho z 86. minuty mu prostě srazila vaz.

Už v 7. minutě se ve velké příležitosti ocitl hostující Le Tallec. Rohový kop domácích stačilo PSG odvrátit, ovšem Pedretti pak, dá se říci, tak trochu nechtěně přihrál do dobré pozice šestadvacetiletému útočníkovi, jehož musel z obrovskými potížemi vychytat až pařížský gólman Edel.

O deset minut později zase hrozí hosté, když Chantome uvolňuje na pravé straně dobře hrajícího Jalleta, ten přihrávkou nachází u bližší tyče Luyindulu, který míč vychýlí k Nenemu a brazilský kouzelník zamíří jen nad bránu. Chybělo mu ovšem jen pár centimetrů.

Ve 21. minutě spolu dobře kombinovali Luyindula s Giulym, střelu prvního jmenovaného musel zlikvidovat až brankář Sorin.

Po půlhodině hry pálil z vápna po rohovém kopu Armand, na poslední chvíli se mu do jeho střely ve skluzu špičkou kopačky vložil Hengbart. Ve 35. minutě na druhé straně zasahoval Edel proti střele Chafniho, Jalletovu dalekonosnou ránu zase musel likvidovat Sorin a v nastaveném čase první půle hostující A. Traoré mířil jen nad.

Druhý poločas nebyl příliš zajímavý, klíčová byla až jeho poslední pětiminutovka. V 53. minutě sice zasahoval Sorin proti nebezpečné hlavičce Luyinduly, kterého našel svým centrem z rohového kopu Nene, jinak si však diváci museli počkat na zajímavý moment až do 86. minuty.

Těsně za vápnem totiž špatně odkopl balón Tiéné, k němu se dostal Chafni, jenž ho z halfvoleje napálil tak parádně, že se Edel ve vzduchu za střelou jen marně natahoval. Míč skončil krásně ve vzdálenější šibenici. Vyrovnat mohl snad jen Armand v 90. minutě, jehož hezky vybídl Nene, jenže Sorin jeho střelu nadvakrát dokázal zkrotit.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Super, záchrana se přiblížila!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele