26. kolo
05.03.2011 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nancy bylo v Lorientu lepší, bere ale pouze bod za remízu 0:0

Nancy nedokázalo získat tolik potřebné tři body na půdě Lorientu. Mužem zápasu se jednoznačně stal domácí brankář Fabien Audard, jenž předvedl několik fantastických zákroků.

Nancy tak nevyhrálo již tři utkání v řadě, od začátku roku 2011 se radovalo z výhry pouze jednou; všechna ostatní utkání prohrálo. Získaný bod za remízu Nancy v umístění nepomohl, zůstává nadále na šestnáctém místě s tříbodovým náskokem na sestupové pozice. Lorient remizoval podruhé v řadě, po drtivém vítězství 5:1 nad Bordeaux již podruhé za sebou nevstřelil ani branku. Díky získanému bodu se ale posunul v tabulce na sedmé místo, z něhož na pohárové příčky ztrácí osm bodů.

Domácí hrdina Fabien Audard se blýskl již po čtyřech minutách hry, když vynikajícím reflexivním zákrokem zamezil ve skórování Benjaminu Jeannotovi. Domácí útočník mířil sám na brankáře, ten ale dokázal do střely ještě vložit ruku, a zamezit jí tak v dalším postupu do sítě. Míč sice ještě dopadl k nohám Alexandra Cuvilliera, ten ale přesně zakončit nedokázal.

Na druhé straně se blýskl také jeho protějšek Damien Gregorini. Ten vyrazil nebezpečně vyhlížející volej Arnolda Mvuemby z hranice pokutového území. Byli to ale hosté, kteří překvapivě dominovali utkání. Youssouf Hadji si již rovnal míč ke střele u pokutového puntíku, v nejvyšší čas ale k hostujícímu kanonýrovi přispěchal obránce Jeremy Morel a balon mu ukopl. S dalekonosným pokusem Samby Diakiteho si zase poradil dnes vynikající Audard.

Brankář Lorientu si následně poradil i s tvrdou ránou Hadjiho z osmnácti metrů, svůj tým vysvobodil i pár minut před koncem poločasu. Po přímém kopu Cuvilliera se do vzduchu mladičký Jeannot, nicméně Audard se velice rychle přemístil na zem a i jeho pokus dokázal zlikvidovat.

Hosté byli nebezpečnějším týmem i po změně stran. Až na brankové čáře zasahoval zachránce Jérémy Morel poté, co velice nebezpečně pálil Julien Feret. Byl to ale Audard, který byl opravdovým a jediným zachráncem domácího výběru. Nejdříve si poradil s Cuvillierovou ránou z levé strany, následně si poradil i s pokusem Jeannota, který si před střelou dokázal poradit se dvěma dotírajícími obránci.

A přestože byl Lorient po prakticky celý průběh zápasu horším týmem, v závěru mu mohl vítězství vystřelit Kevin Gameiro. Mladý útočník vyhrál balon a ihned střílel, jeho pohotová rána ale skončila v 85. minutě mimo. Minutu před koncem se až k pokutovému území prodral Morel, jeho střelu ale vyrazil Gregorini na roh, z něhož již domácí nic nevytěžili.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

5:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele