26. kolo
05.03.2011 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Valenciennes hrálo s Monakem bez branek

Monako nedokázalo vyhrát na půdě svého neoblíbeného soupeře z Valenciennes a po bezbrankové remíze nadále zůstává ohroženo sestupem. Největší šanci utkání měl hostující obránce Sebastien Puygrenier, jenž trefil břevno.

Valenciennes tak neprohrálo v lize již šest utkání v řadě, jeho poslední tři zápasy ale pokaždé skončily remízou. I po dnešním výsledku zůstává tým vyznávající červenou barvu na třináctém místě. Monako na druhé straně remizovalo podruhé v řadě, nevyhrálo již potřetí za sebou. Díky získanému bodu se ale minimálně do utkání Auxerre posunulo ze sestupového pásma - má stejně bodů jako AJA, nicméně o něco lepší skóre.

Domácí fotbalisté byli těmi prvními, kteří si vypracovali nebezpečnou akci. Renaud Cohade po šesti minutách hry centroval na Gaëla Daniće, který míč sice trefil, nicméně rozhodně ne úplně podle svých představ a skotačivý balon nakonec skončil mimo.

Cohade byl v úvodních minutách velice aktivní a po čtvrthodině hry se znovu objevil v centru dění. Domácí záložník sebral míč ve středu pole a postupoval s míčem vpřed. Monacká obrana na jeho průnik nereagovala a nechala ho bez problémů proniknout až do šestnáctky, ze které se zkušený středopolař odhodlal ke střele. Tu ale bez větších potíží kryl Stéphane Ruffier.

První střelu hostujícího celku vyslal na soupeřovu branku Thomas Mangani, jeho pokus z 18 metrů se ale příliš neujal. Zápas se pomalu chýlil k poločasové přestávce, když se o veliké vzrušení postaral brankář Penneteau a obránce Puygrenier. První jmenovaný nedokázal pořádně vyrazit nebezpečnou střelu, míč se odrazil pouze k hostujícímu stoperovi. Ten neváhal a z voleje pálil na branku - jeho rána sice Penneteaua překonala, zastavila se ale na tyčce.

Na druhé straně zkoušel své štěstí podobně jako Puygrenier záložník Sanchez Moreno, nicméně ani on nebyl úspěšný. Jeho střela z první postrádala přesnost a skončila vedle branky. Aktivnější ve druhé půli bylo Monako. Park Chu-Young prodlužoval ve vápně na lépe postaveného Jeana-Jacquesa Gossa. Ten z voleje ale otřel balon pouze o tyč.

Monako potřebovalo Ruffierovu pomoc ještě v 66. minutě. To když Milan Biševać vyslal na soupeřovu branku decentní hlavičku.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele