Ligue 1 - souhrn 21. kola

20.01.2017, 22:40, aktualizováno 22.01.2017, 22:53
Komentáře a souhrny
Lyon si ve šlágru tohoto kola poradil s Marseille, Saint-Étienne porazilo Angers. Monacká ofenzíva byla zase k nezastavení, když roztrhala Lorient. Nice se tudíž po remíze v Bastii na čele příliš neohřálo. Po výsledku 1:1 si body rozdělily také celky Guingampu a Rennes. Mnohem lépe si vedlo PSG, když uspělo v Nantes. Bordeaux těsně zvítězilo...

Olympique Lyon - Olympique Marseille 3:1

22.01.2017 21:00

Góly: 43. Mathieu Valbuena, 61. Alexandre Lacazette, 75. Alexandre Lacazette - 67. Dória

Fotbalisté Lyonu zvládli důležitý domácí zápas s konkurenční Marseille a po vítězství 3:1 si upevnili čtvrté místo v tabulce se sedmatřiceti body. Na třetí PSG mají manko osmi bodů, ovšem před pátým Guingampem disponují šestibodovým náskokem. Hosté po minulé vysoké porážce 1:4 s Monakem nedokázali vyzrát ani na dalšího favorita, v Ligue 1 se nacházejí na sedmém místě se třiceti body. Strůjcem domácího úspěchu se opět stal Alexandre Lacazette.

Pětadvacetiletý francouzský útočník skóroval hned dvakrát a letos v nejvyšší soutěži tak zaznamenal již sedmnáct gólů, v tabulce střelců si upevnil druhé místo za suverénním Edisonem Cavanim z PSG. V první polovině úvodního dějství se ani jeden výběr nedostal k žádné vážnější možnosti, ve 24. minutě poprvé zahrozil Lyon. Na hranici pokutového území se probojoval Tolisso a snažil se překvapit lobem, jenže mířil nad horní tyčku.

Zhruba deset minut před přestávkou se poprvé ukázal Lacazette. Ten si obhodil obránce, poté se dostal až před brankáře Pelého, ale míč mu v rozhodujícím okamžiku utekl a do zakončení se tedy nedostal. Domácí Olympique se zaslouženě dostal do vedení dvě minuty před přestávkou. Po přihrávce od Morela si Mathieu Valbuena posunul míč blíže do středu a krásnou technickou střelou zamířil ke vzdálenější tyči mimo dosah Pelého.

Hned v úvodu druhého dějství se probojoval do první šance hostů Gomis, nicméně z dvaadvaceti metrů střílel vedle levé tyče. Lyon zvýšil svůj náskok po hodině hry, poprvé se prosadil Lacazette. Ten po sražené přihrávce za obranu převzal balón a šel do úniku, sólo chladnokrevně zakončil tvrdou střelou z hranice pokutového území. Marseille dokázala snížit v 67. minutě a ještě tak oživila svou šanci na bodový zisk.

Po dlouhém přímém volném kopu a několika následných odrazech se nejlépe v šestnáctce soupeře zorientoval Dória a zblízka ze tří metrů propálil bezmocného gólmana Lopese. Lyon definitivně odrazil nápor soupeře čtvrthodiny před koncem, poslední čtvrtou trefu nedělního duelu vsítil opět Lacazette. Domácí forvard obral před hranicí šestnáctky protihráče, na pravém křídle obešel Pelého a pak již zakončoval po zemi do odkryté branky.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Angers SCO 2:1

22.01.2017 17:00

Góly: 51. Jonathan Bamba (vl.), 75. Loïc Perrin - 17. Mateo Pavlović

Fotbalisté Saint-Étienne potvrdili úlohu favorita proti Angers a nakonec ho zdolali nejtěsnějším poměrem 2:1. Díky výhře se v tabulce nacházejí na šestém místě se třiceti body a stále tak bojují o evropské poháry. Se svým protivníkem prohrávali v poločase 0:1, ovšem po změně stran vývoj otočili, rozhodující trefu vsítil Loïc Perrin. Hosté jsou na předposledním devatenáctém místě s dvaceti body s minimální ztrátou na nejbližší konkurenty.

Angers se dostalo do vedení ze své první vážnější šance krátce po odehrané čtvrthodině. Po rychlé akci se dostal k míči na pravé straně Bérigaud a následně odcentroval před branku, kde hlavičkující Mateo Pavlovič mířil ze sedmi metrů přímo ke vzdálenější tyči mimo dosah brankáře Moulina. Neuběhla ani minuta a hosté mohli vést dokonce o dva góly, finální přihrávku i tentokráte obstaral velmi aktivní Bérigaud.

Osmadvacetiletý útočník utekl domácí obraně po levém křídle a v šestnáctce soupeře našel nabíhajícího Capelleho, jehož tvrdou ránu dokázal Moulin skvělým zákrokem vyrazit. Další důležité momenty se urodily až po změně stran, AS srovnalo v 51. minutě. Po krásné kolmici za obranu převzal balón na levé straně pokutového území Hamouma a z ostrého úhlu centroval před branku, bránící Jonathan Bamba jemnou tečí nešťastně zamířil do vlastní sítě.

Za dalších pět minut mohl otočit vývoj domácí Keyta, který po prudkém pasu Monneta-Paqueta mířil z jedenácti metrů těsně vedle. Domácí převrhli misky vah na svou stranu v 75. minutě. Rohový kop z pravé strany propadl na zadní tyč k Perrinovi, který po souboji s jedním z protihráčů dostal balón do sítě s velkým štěstím, balón se odrazil od jeho těla k levé tyči. Angers od tohoto momentu přidalo a srovnat mohlo zhruba za dalších pět minut.

Ke své druhé brance v tomto duelu neměl daleko Pavlovič, jenomže po pasu Manganiho tentokráte hlavičkoval mimo prostor tří tyčí. Saint-Étienne si ve zbývajícím průběhu náskok již pohlídalo, v příštím kole zavítá na půdu konkurenčního Toulouse. Angers ve 22. kole přivítá osmnácté Méty a čeká to tedy hodně důležitý souboj o záchranu.

Více informací k zápasu

AS Monaco - FC Lorient 4:0

22.01.2017 15:00

Góly: 24. Gabriel Boschilia, 28. Gabriel Boschilia, 37. Valère Germain, 59. Valère Germain

Monako dokázalo potvrdit úlohu jasného favorita proti poslednímu Lorientu a v domácím prostředí ho zdolalo vysoko 4:0. Díky zaváhání Nice se osamostatnilo na čele Ligue 1 s osmačtyřiceti body a nyní vede o dva body, před třetím PSG má náskok tří bodů. Hosté jsou stále na dvacáté pozici s osmnácti body a na přímou záchranu ztrácejí body tři. Monako rozhodlo o své výhře již v prvním poločase, kde skórovalo hned třikrát.

Knížecí klub se dostal do první vážnější příležitosti krátce po čtvrthodině hry, kdy si na centr Boschiliy z pravé strany naskočil Glik a hlavou z osmi metrů mířil nad horní tyčku. Domácí se poprvé prosadili ve 24. minutě zásluhou aktivního Boschiliy. Ten využil centru Mendyho z levého křídla a následné zpětné hlavičky. Brankář Lecomte poté vyrazil míč v souboji před sebe a dorážející brazilský záložník zamířil z voleje do horní poloviny branky.

Stejný hráč zvýšil vedení svého celku za další čtyři minuty, kdy po přihrávce od Bernarda Silvy pálil z první z patnácti metrů a trefil se přesně mezi nohy Lecomteho k levé tyči. Lorient mohl snížit po půl hodině hry, střílený centr z levé strany mířící přímo pod břevno dokázal Subašič jednoruč odvrátit mimo tři tyče. Ve 35. minutě předvedl dravý průnik Falcao a vystřelil pravačkou, Lecomte tentokráte brilantně jednoruč vytěsnil balón do strany.

O vítězství Monaka bylo definitivně rozhodnuto o dvě minuty později, jeho třetí gól zaznamenal Valère Germain. Z osmnácti metrů nejprve trefil levou tyč Falcao, Germain se dostal k doraženému balónu a pak z deseti metrů přesně trefil prostor u zadní tyče. V poslední minutě první půle mohl zkompletovat hattrick Boschilia, jeho střelu z ostrého úhlu odvrátil jeden z bránících se hráčů mimo prostor tří tyčí.

Domácí uzavřeli gólový účet nedělního zápasu po necelé hodině hry. Sidibé předložil míč pro Germaina, jenž se prosmýkl až na hranici brankového území a pak obstřelil bezmocného Lecomteho. Knížecí klub pokračoval v tlaku i nadále. Nejprve v 66. minutě vystřelil z přímého volného kopu Boschilia a mířil nad horní tyčku, ve zbývajícím průběhu si již s přehledem pohlídal dostatečný náskok.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Toulouse FC 1:0

21.01.2017 20:00

Góly: 1. Valentín Vada

Ty nejdůležitější okamžiky se na Nouveau Stade de Bordeaux (aka Matmut Atlantique) odehrály v první a ve 43. minutě.

Pouhopouhých čtrnáct sekund stačilo Valentínu Vadovi, aby rozhodnul utkání mezi svým Bordeaux a hostujícím Toulouse. Střela Francoise Kamana byla zblokovaná tak šikovně, že argentinský fotbalista mohl bez rozpaků nekompromisně napálit balon za Albana Lafonta - 1:0. Akteří obou celků vyprodukovali dohromady šestnáct střel mezi tři tyče.

Zajímavější byla ale už naťuknutá situace z doby, kdy už většina prakticky jenom čekala na poločasový hvizd rozhodčího Letexiera. Ten skutečně zapískal, ale od nějaké dvě minuty později, než se předpokládalo. Ostrý skluz Yanna Bodigera na nohy nic netušícího Jérémyho Toulalana prostě nemohl nechat bez povšimnutí.

Záložník, který svým gólem rozhodl v květnu o tom, že TFC zůstane nadále prvoligové, se musel po červené kartě pakovat ze hřiště. V 75. minutě se odehrál další moment, který však pro celkový výsledek vůbec nic neznamenal. Francois Moubandje fauloval Kamana. K nařízené penaltě si stoupnul Malcolm, nicméně Alban Lafont, jenž v pondělí 23. ledna oslaví osmnácté narozeniny, skvěle vystihnul směr.

Takže brazilský forvard, který mimochodem oslaví za měsíc dvacetiny, na 2:0 nezvýšil. Muž zápasu Lafont musel ještě v 85. minutě zasahovat proti střele, kterou na něj zblízka vyslal Valentín Vada. Zato Jérome Prior se musel výrazněji činit akorát proti Martinu Braithwaiteovi. Les Girondins si tedy mohli připsat třetí výhru v posledních patnácti utkáních.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Lille OSC 0:0

21.01.2017 20:00

Góly: -

Lille doslova vydřelo alespoň bod na půdě nováčka soutěže z Dijonu. A poděkovat musí především brankáři Vincentovi Enyeamovi, který předvedl možná nejlepší výkon v sezóně. Svěřenci Oliviera Dall'Oglia bušili do soupeře, co to šlo, jenže cestu za toužebnou brankou nenašli. Koncovka je tentokráte výrazně zradila.

Určitě se nedá říci, že by domácí gólman Reynet nebyl vůbec vytížený. Především v první třetině zápasu musel být na pozoru, v 6. minutě to na něj zkoušel De Préville, pak se ho lobem pokusil překvapit Rony Lopes, avšak LOSC ani v jednom z těchto případů neuspěl. Až poté si burgundský celek začal s pravidelností vytvářet šance.

Ve 24. minutě musel Enyeama zastavovat Tavarese, sedm minut před obrátkou Martin, který je v Dijonu na hostování právě z klubu ležícího na severu Francie, dokázal najít svým centrem Varraulta, avšak ani jemu zakončení nevyšlo ideálně. Reynet pak likvidoval střelu Amalfitana, jenž nahradil zraněného Ronyho Lopese.

Ve druhém dějství se následně Enyeama nadechnul k velkému výkonu a byl hlavním strůjcem konečného remízového úspěchu. Málem skóroval Diony, jehož centr skoro zapadl do sítě, nebýt zákroku nigerijského muže v rukavicích. V 53. minutě zahrozil z přímého kopu Martin, avšak i v tomto případě byl Enyeama proti.

Proti svému bývalému zaměstnavateli, s nímž pod trenérem Rudim Garcíou získal ligový titul v sezóně 2010/2011, se snažil prosadit veterán Balmont, ale hádejte třikrát, kdo jeho pokus nakonec zastavil. V 84. minutě se ještě snažil změnit bezbrankové skóre Tavares, jenže svou hlavičku usměrnil jen mimo.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Stade Rennes 1:1

21.01.2017 20:00

Góly: 39. Mustapha Diallo - 46. Yoann Gourcuff

Famózní gól Yoanna Gourcuffa zajistila Rennes alespoň remízu na Stade du Roudourou v Guingampu. V té době přitom Les Rouges et Noirs hráli o deseti. Oba týmy tedy zůstávají v kontaktu s pohárovými příčkami.

Už v šesté minutě sklepnul bývalý hráč Rennes Jimmy Briand na Marcuse Coca, který by poslal svůj tým do vedení, kdyby býval nebyl v ofsajdu. Hodně povedený výkon v první půli předváděl Étienne Didot a byl také na začátku akce, z níž padla úvodní trefa zápasu. Na jejím konci centroval z levé strany na zadní tyč Yannis Salibur a Mustapha Diallo zblízka hlavou poslal svůj tým do vedení - 1:0.

V ten moment se psala devětatřicátá minuta. Do konce prvního poločasu se odehrál ještě jeden důležitý moment. Sanjin Prcić si ve středu hřiště nepočínal zrovna nejšikovněji, když zbytečně podrazil protihráče. Dostal za to žlutou kartu, a jelikož byla druhá, musel do kabin o něco málo dříve než ostatní.

Yoann Gourcuff si zahrál za AC Milán, Girondins Bordeaux (z pozice tvůrce hry měl výrazný podíl na titulu ze sezony 2008/2009) či Lyon, ale přesto zůstává poněkud nedoceněným hráčem. S míčem umí úžasné věci, což v duelu proti Guingampu předvedl bezprostředně po změně stran. Jednoduchou, ale nesmírně účinnou kličkou obehrál soupeřova obránce a technickou střelou levačkou k pravé tyči vyrovnal - 1:1.

Chvíli poté vychytal Benoit Costil Alexandre Mendyho. Pak ostře pálil Kamil Grosicki, nicméně Karl-Johan Johnsson byl pozorný. V samotném závěru mohl tři body pro Guingamp zajistit Lucas Déaux. Jenomže jeho hlavička nebyla přesná. Příště se jeho tým utká s Nice, zatímco Stade Rennes přivítá v Roazhon Parku celek z Nantes.

Více informací k zápasu

FC Metz - Montpellier HSC 2:0

21.01.2017 20:00

Góly: 15. Cheick Diabaté, 19. Cheick Diabaté

Nová posila Cheick Diabaté v rozmezí čtyři minut zajistila tři body pro Mety. Ty tak ztrácejí na Montpellier už jenom dva body.

Bývalý hráč Bordeaux se poprvé trefil v patnácté minutě. Už předtím ale mohli jít domácí do vedení. Opa Nguette střílel a Joris Marveaux tečoval míč tak, že jen o kousek minul tyč branky, kterou hájil Laurent Pionnier. Ten se musel činit ještě proti pokusům Renauda Cohadeho a Florenta Moneta, než poprvé kapituloval.

Cohade z pravé strany centroval na zadní tyč, kde stál vysoký malijský útočník a přesnou hlavičkou otevřel v Metách svůj gólový účet - 1:0. I druhou trefu zaznamenal z malého vápna. Do značné míry za ni vděčil Pionnierovi, který podběhnul balon centrovaný od rohového praporku - 2:0. O poločase zjevně trenér Hantz burcoval svůj tým, který vstoupil do druhé půle aktivněji.

Ellyes Skhiri to zkoušel z dálky a po hodině hry se snesl výborný balon přímo na hlavu Steva Mouniého, nicméně ten v dobré pozici jaksi nedokázal najít zařízení. Přesně to samé se útočníkovi z Beninu stalo v závěrečné minutě řádné hrací doby. Pobídka Paula Lasneho přitom byla v podstatě dokonalá.

Diabaté si tedy sotva mohl přát v novém působišti lepší začátek. Proti MHSC má opravdu vynikající bilanci - v osmi posledních utkáních (tehdy ještě pochopitelně v dresu Bordeaux) nasázel tomuto soupeři stejný počet branek. Jestli to podobně půjde i proti ostatním soupeřům, tak se Les Grenats sestupu nemusí bát. Uvidíme, jak to dopadne za týden na hřišti Angers SCO.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Paris Saint-Germain 0:2

21.01.2017 17:00

Góly: 21. Edinson Cavani, 65. Edinson Cavani

Své první góly v roce 2017 zaznamenal útočník Edinson Cavani, který hned dvěma přesnými zásahy dokázal pokořit v dobré formě hrající Nantes. A protože Nice v páteční předehrávce zaváhalo na půdě Bastie, ztrácí PSG v tuhle chvíli na titul už jenom jeden bod. Podobně jako před týdnem na půdě Rennes bylo klíčovým pařížským úspěchem čisté konto.

Dva výlety na bretaňský poloostrov během uplynulých dvou kol slibovaly svěřencům kouče Unaie Emeryho poměrně strastiplnou a nevyzpytatelnou budoucnost. PSG se však s nepříjemným losem popasoval na výtečnou. Další zaváhání si zkrátka nemůže dovolit, jinak by znovu mohl hodně ztrácet na první pozici.

Příchod trenéra Sergia Conceicao byl právě tím impulsem zlepšujících se výsledků Kanárků, kteří v Ligue 1 vyhráli čtyřikrát v řadě a posunuli se dokonce do středu tabulky. Možná že ze svého protivníka měli ale až přehnaný respekt. Byť první větší šanci si vytvořili právě oni už v 9. minutě, nicméně Sala kýžený prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Hosty naopak uklidnil a dostal na koně uruguayský zabiják a nejlepší šutér francouzské nejvyšší soutěže ve 21. minutě. Rychlá kombinace byla základem celé akce, Draxler na pravé straně uvolnil Lucase Mouru, ten předložil míč do středu na nabíhajícího si Edinsona Cavaniho, který sám před brankářem Dupém nezaváhal.

Nantes vlastně po celou dobu nenašlo na tuhle inkasovanou ránu odpověď. A naopak jeho protivník i nadále hledal cestu za pojišťující trefou. Po centru Lucase Moury hlavičkoval Meunier v 63. minutě jen těsně nad, v 65. minutě pak Edinson Cavani přidal svou dvacátou branku v této sezóně, to když se nádherně trefil z přímého kopu.

V závěru zápasu se ještě Edinson Cavani snažil zkompletovat hattrick, nicméně stejně jako jeho spoluhráč Rabiot nebyl tentokráte úspěšný v koncovce. Díky tomuto vítězství PSG zůstává stále jediným celkem z celého pelotonu Ligue 1, který venku ještě neremizoval. Z jedenácti utkání sedmkrát vyhrál, čtyřikrát prohrál.

Více informací k zápasu

SC Bastia - OGC Nice 1:1

20.01.2017 20:45

Góly: 17. Prince Oniangué - 33. Arnaud Souquet

Nice veze z Bastie pouze bod za remízu 1:1. Nabídlo tedy možnost Monaku, aby po jednadvaceti kolech vedlo ligu o dva body.

Pořádný průšvih to pro Les Aiglons mohl být už po dvou minutách hry, kdy podklouznul Arnaud Souquet. Do pokutového území díky tomu vniknul Gaël Danic. Jeho první střelu vyrazil Walter Benítez poměrně nešikovně zpět k záložníkovi Bastie, nicméně svým způsobem to bylo takové štěstí v neštěstí, protože dorážka směřovala nad branku.

Ještě před vypršením úvodní dvacetiminutovky se domácí dočkali. Prince Oniangué v létě opustil sestoupivší Remeš a vydal se na zkušenou do Anglie. V tamním Wolverhamptonu Wanderers se mu nedařilo úplně podle očekávání, a tak šel hostovat do Bastie. Znovu u toho byl Danic, který obešel dva obránce, aby přesně našel Sadia Dialla ....

... jehož akrobatický pokus byl sice zblokován, nicméně míč se dostal až k Onianguému, v jehož pozici opravdu nebylo obtížné skórovat - 1:0. Nebýt včasného zásahu Danteho, mohlo to být už dvě minuty poté pro hosty ještě neveselejší. Ale protože přihrávce střelce gólu k Diallovi nedorazila, mohli Orli ve 33. minutě vyrovnat.

Wylan Cyprien zahrával rohový kop, na který si na bližší tyči naskočil Souquet a přesnou hlavičkou dal výsledku jeho finální podobu - 1:1. To ale v tu dobu pochopitelně nikdo nevěděl, takže svěřencům Francoise Ciccolini po změně stran pořádně zatrnulo, když viděli, jak letí míč z kopačky Maria Balotelliho k brance. Nakonec ji však jen o kousek minul.

Korsický celek mohl jít do vedení prakticky hned z protiútoku. Aktivní Danic vybídnul neméně aktivního Dialla, ale ten mířil nad břevno. Pak předvedl solidní práci s balonem Patrick Burner, leč svou akci nezakončil přesnou trefou. Nejdůležitější moment druhého poločasu se odehrál v jeho 19 minutě.

Tehdy Yannick Cahuzac fauloval Cypriena, za což si vysloužil druhou žlutou, a tedy červenou kartu. Na ostrově ve Středozemním moři při utkání mezi těmito dvěma soupeři nic neobvyklého - z poslední pěti zápasů se dohrávalo s dvaadvaceti hráči na hřišti pouze jednou! Favreho tým měl tedy v podstatě půl hodiny na to, aby urval proti oslabenému protivníkovi všechny tři body. Jenže nakonec z toho byla druhá remíza v řadě, což znamená, že výhra se může slavit nejdříve za týden proti Guingampu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AS Monaco21153364:2148
2.OGC Nice21137135:1446
3.Paris Saint-Germain21143441:1545
4.Olympique Lyon20121739:2337
5.EA Guingamp2187627:2331
6.AS Saint-Étienne2179521:1830
7.Olympique Marseille2186724:2630
8.Stade Rennes2185821:2529
9.Girondins Bordeaux2178622:2729
10.Toulouse FC2175922:2326
11.FC Nantes21741014:2825
12.AS Nancy-Lorraine2066816:2324
13.Montpellier HSC2158829:3423
14.Lille OSC21651019:2623
15.Dijon FCO2149827:3021
16.SC Bastia21561018:2521
17.SM Caen20631123:3521
18.FC Metz2065920:3621
19.Angers SCO21551117:2720
20.FC Lorient21531323:4318
Bodové odečty
FC Metz-2za výtržnosti fanoušků v utkání s Lyonem, kdy hozenou petardou zranili soupeřova brankáře
Zbývající zápasy
21.01. 20:00SM Caen - AS Nancy-Lorraine

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (43)

Přidat komentář
Langi

To Nice je svym zpusobem zvlastni...tym, co zatim prohral jednou, dostal nejmene golu ale forma z poslednich zapasu je provar jak blazen...jasne, Lyon je schopny prohrat s kymkoliv

Reagovat
Langi

Ale stejne tu LM uhaluzi...a moc bych za to nedal, ze letos prave na ukor Nice

Reagovat
Israha

Podle mě to je absencí Belhandy. On tam je vepředu mezi těma zajícema jediný zkušený, bez něho se to výrazně otupilo. A když k tomu přidáš, že druhý rozdílový hráč dopředu je rozdílový jenom tehdy, kdy se mu chce a když zrovna není vykartovaný (což je tak 50% zápasů), tyhle výsledky pak tolik překvapivé nejsou.

A pak nejspíš taky trochu vyprchala ta euforie z parádního startu...

Reagovat
.13

tak oni stracaju hlavne s klubmi bojujucimi o zachranu. S ostatnymi hraju celkolm dobre. Ale minuly tyzden tie Mety, teraz Bastia. Este aby neskoncila ich rozpravka v novom roku

Reagovat
Israha

Však to je ta ztráta euforie. Proti silným to ještě držej, proti slabým už z nich to nadšení vyprchalo...mně to osobně nevadí. Jako je zábavné tu tabulku s nima na špici pozorovat, ale v LM nemají co dělat, to by pro Ligue 1 zas byla ostuda.

Reagovat
.13

ja dufam, ze OL to tam este dotiahne. Tento rok urcite hanbu neurobili, trufam si napisat, ze ak by Laca dal doma tu penaltu s Juve, tak by postupili. Skoda, snad aspon v tej EL nazbieraju body do koeficientu

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna tohto roku vyhraje Monaco. Videl som ich v poslednej dobe par krat a hraju najlepsi futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

což zdaleka neznamená top úspěch

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco pojdte si pro titul

Reagovat
Raylan

Čau, věděl by mi tu někdo popsat Boschiliu? Ligue 1 moc nesleduju. Diky

Reagovat
Pyroman

Uf, to bylo zas utrpené vítězství jednou. Oba góly neuvěřitelně šťastné, jeden z nich dost možná i neregulérní, ale na to se tabulka neptá. Ztratit doma s Angers, které má teď k dispozici tak málo útočných hráčů, že dneska na hrotu nastoupil stoper (a dal samozřejmě gól), to už by byl těžký průšvih.

Reagovat
teenz

Monaco.

Reagovat
juninho8

Dnes super vykon....na zaciatku trosku OM hnevalo ale potom si myslim ze sme mali zapas v rukach zcasti aj vdaka nemohucnosti obrany Marseille....dobre vykony dnes podla mna Valbuena,Laca a Mammana

Reagovat
Israha

Nekvalita. Nedůraz. Fyzická nepřipravenost. Malý hlad po vítězství. To se pak těžko vyhrává. A speciálně nechápu, co mají co tři obří kolohnáti jako Fanni, Rolando a Dória za nápady s tou rozehrávkou. Vždyť to ani jeden z nich takhle kombinačně, nakrátko a konstruktivně neumí .

Reagovat
cr7sux

Predvedl neco Memphis?

Reagovat
Langi

Hral 10 minut...byl namotivovany, chtel se ukazat...techniku ma dobrou, potrebuje se do toho dostat

Reagovat
cr7sux

Priste se poptam zas Dekuju

Reagovat
smazaný uživatel

S prohrou jsem počítal, ale doufal jsem že to bude těsnější. Teď se oficialně bojuje o to 5 místo za tou top 4. S tímto týmem se tuto sezonu rozhodně nedá měřit s kvalitou psg, lyonu, monaca a nice, bojovat se musí, ale sbírat body se mají všude jinde. Hráči jako Sarr, Zambo, Rolando, Fanni a Doria na bekovi, to je jiná liga. Obávám se, že ten předchozí optimismus kolem Thauvina je předčasný, jeho forma vypadala lépe protože je jak jednooký mezi slepýma. Lyon jasně lepší a zbývá jen doufat, že v Poháru o dva týdny to bude vyrovnanější souboj.

Reagovat
Israha

Anguissa byl v pohodě, nenasazuj na něho furt. Obecně to dneska (vyjma tedy té "rozehrávky" před gólem na 3:1) bylo špatně hlavně systémově. Nekomunikace, málo týmovosti, celkově laxní přístup. Tady ze všech nejvíc selhal Garcia.

Samozřejmě Sarr je abysmální, Dória na leftbacku taky dobrá kuriozita...ale o tom ta dnešní mizérie až tak nebyla.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem myslel Anguissu jako papírově, nebyl dneska o nic horší než jiní v té záloze , pro mě dnešní mizérie byla o tom kvalitativním rozdílu celkově, My tým, který byl poslední léta v čím dál větším rozkladu, zatímco Lyon je ve zcela jiné pozici, kde má svoje jádro, a klid. My nejsme poslední léta ve stavu, kde bychom si mohli říct, že do zápasu s Lyonem vkráčíme jako do naprosto vyrovnaného. Co bych možná vyčetl Garcíovi, že na to mohl jít víc pragmaticky, podle mě chyba byla už v záloze, protože ta neměla později vůbec nárok.

Reagovat
Israha

Ten rozdíl tam je, bezesporu. Ale to, že jsou hráči u každého míče později, v každém souboji odpadnou a na hřišti o sobě nevědí, to s tím nemá co dělat. Už tolikrát jsme zrovna v Ligue 1 viděli, že kvalitativní rozdíl se tvrdou dřinou a nasazením smáznout docela dobře dá...a přesně tohle se ale vůbec nestalo.

Reagovat
smazaný uživatel

No například právě v té útočné třetině my přijde že takové to "nevědí o sobě" , dávám často za vinu jejich nekvalitnímu úsudku. top hráči témeř vždy vyberou tu správnou variantu ve správný čas a ještě ji poměrně dobře provedou... on za tu prohru rozhodně nemohl, ale dnešních 5 centrů přímo k Lopesovi do rukavic od Thauvina mi dalo připomenout na to jak byl pod velkou palbou kritiky i v době kdy se hrál pod Bielsou top fotbal a všichni vyčnívali.

Reagovat
Israha

Jasně, no...ta kvalita tam chyběla. Ale víš co, Lyon to tam hlavně v první půlce taky dost hnojil, ale oni po každé ztrátě zapnuli pressing, snažili se míč zpátky získat a prostě furt si šli za výhrou s velkým nasazením. Na druhé straně tam Gomis malátně pochoduje, Sarra s Thauvinem vidíš po ztrátě vykračovat, a fakt jediný, kdo jeví jakous takous snahu jít nadoraz, je tebou hejtěný Anguissa . Podle mě tohle byl ten největší rozdíl...

Reagovat
smazaný uživatel

On není mnou hejtěný , jenom si myslím že není (i když dneska byl) hodný na místo štítu, podle mě je jeho místo tam, kde hraje teď Sanson.

Reagovat
Israha

Já si zas myslím, že na to dispozice má. Jako Vainqueur je zkušenější, to je jasné...ale Anguissa má oproti němu nadstavbu ve vyvážení balonů a rozehrávce, přičemž bránit a odebírat míče umí taky hodně slušně. Jen ho prostě zas někdo musí seřvat, aby si hlídal pozici...což tam teď bohužel nikdo nedělá.

Reagovat
Pyroman

Chudák Anguissa byl dneska o parník váš nejlepší hráč.

Reagovat
Pyroman

Ta obrana Marseille je fakt neuvěřitelná. Chápu, že se to takhle strašně projeví hlavně proti silným soupeřům jako bylo Monaco nebo teď Lyon, na druhou stranu, Doriu na kraji, Fanniho kdekoliv a Sakaie všude jinde než na jeho pozici dokáže dost pravděpodobně rozebrat i Caen, když bude mít dobrý den, nemluvě o PSG, Guingampu nebo i tom Bordeaux. Na to, že má OM pořád dost reálnou šanci uhrát poháry, bych čekal, že se teď v zimě vykašlou na Payeta nebo Pepeho z Angers a radši ty prostředky investují minimálně do těch krajů. A vzhledem k tomu, že to zatím neudělali (maximálně se spekuluje o Evrovi, ale toho chce víc klubů) a do konce přestupáku toho moc nezbývá, jsem fakt zvědavý, jak to chce Garcia řešit.

Reagovat
Israha

Přitom oni jsou individuálně fakt slušní obránci, těch dobrých zákroků tam v každém zápase mají dost. Akorát oni prostě vůbec neví jeden o druhém a nemají ponětí, jak bránit kolektivně, každý tam kope jen za sebe...

Reagovat
Pyroman

Tos mě docela překvapil, že je považuješ za dobré. Fanni prostě podle mě nemá na to, hrát základ v týmu bojujícím o poháry v Ligue 1 - na lavičku a do kabiny asi platný hráč, ale v základu už podle mě proti alespoň trochu pohyblivým soupeřům nestíhá a pozičně je věčně mimo, což je u hráče, kterému je 35 nebo kolik, docela průšvih. Rolando ok, to je asi relativně dobrý stoper, i když žádné terno to taky není. Doria na stoperu možná ujde, na kraji je strašný, ale to beru, že to není úplně jeho vina, že tam musí trpět. No a ze Sakaie mám pořád pocit, že by byl platnější jako křídlo než jako bek. Oni celkově možná občas vytáhnou dobré zákroky, ale často to imho je proto, že musí nějakým last minute skluzem řešit situaci, ke které by vůbec nedošlo, kdyby lépe zvládali držet pozice. Asi to není jenom hráči, Garcia v tomhle musí udělat víc, aby ta obrana byla kompaktnější, ale upřímně si nemyslím, že by kdokoliv z té současné obrany měl na to, hrát za OM i během příští sezóny, kdy bude chtít bojovat o LM.

Reagovat
Israha

Sakaie za dobrého nepovažuju . Směřoval jsem to na Fanniho, Rolanda a Dóriu. Recht máš v tom, že oni nejsou hráči na boj o titul, o tom žádná. Ale ten poziční horor, o kterém mluvíš...já v tom vidím nekomunikaci a špatné (respektive nulové) rozdělení konkrétních rolí v obranném systému. Jsou pozičně mimo, protože nejsou domluveni, kdo kde má být, a nikdo jim to ani není schopný říct. Tady to má buď jeden z nich (asi teda Rolando) zdirigovat, a nebo jim to prostě musí nasypat do hlav Garcia na trénincích a během zápasu.

Reagovat
Langi

zrovna, když tu zálohu a útok máte docela kvalitní...navíc Pepe za 10+ ME je docela ústřel...psalo se o tom Amavim, což by pro Vás bylo super...nicméně už je asi 14 dní zase ticho

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Pepeho vůbec nemam nasledovaného, úpřimně velké překvapení a vůbec o něm nevím, žeby byl nějak vyrazny supertalent. Viděl si ho? Ale jestli přijde určitě ne za 10mil. to nevěřím. Amavi je prý pasé, mezitím se zminoval Carole, a posledně již podruhé velká bomba Rodriguez z wolsfburgu, což by byla úplná topka, ale nějak se mi to nezdá. Hlavně je už málo času. A jestli nepřijde bek, tak to beru jako velký provar, i přes ty řeči že třeba nikdo ideální pro dlouhodobý projekt nebyl.

Reagovat
Langi

Nasledovaného ho taky samozřejmě nějak nemám...z mého pohledu je to rychlé křídlo, o rok a půl starší než třeba Cornet, loni hostoval ve druhé lize a v životě dal dva góly...nevím no, já sem ho ani k nám moc nechtěl a pak se tu psalo jak Angers odmítlo 5 ME, tak to ať si ho snad radši nechají...že by to byla nějaká vycházející star francouzské kopané, jsem nezaznamenal.

Jako ste obecně blázni s tim Payetem...co jsem tak četl tak snad nabízíte pomalu 25 mega a to ten post máte hodně dobře pokrytý...jediná spekulace o obránci je zatím Evra

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra ukazuje svou královskou pozici jinde a utřel choboty jaky Harry Kane, Cavani se konečně chopil šance a vylezl ze stínu,když musel převzít plnou odpovědnost, ale roste nám tu nejdražší útočník Evropy v Lyonu tak doufám,že za něj přistaně aspoň 90mil eur a nenechají si ptáčka uletět a radost děla i znovunastartovaná kariéra Falcaa a Balotelliho

Reagovat
Frantszek

To uz roste nekolikatou sezonu. Skoda porcelanovitosti. Treba bude srdcar a doslouzi v Lyonu

Reagovat
Langi

Reagovat
Frantszek

Co se chytas za hlavu. Lyon si zaslouzi, aby mu dobri hraci zustali a mel sanci byt v Evrope bran v potaz jak za Juninha

Reagovat
juninho8

To patrilo asi tej porcelanovitosti

Reagovat
Langi

co Lyon sleduju tak dlouhodobě marodil asi jednou čtvrt roku

Reagovat
Frantszek

To mate recht. To byl ode me trochu ulet. Nevim, kde jsem k tomu prisel. Zraneni mel sice nejaka, ale nikdy to nebylo nejake delsi. Sorac. Kazdopadne bych nechtel, aby z Lyonu odesel. Stejne jako dalsi zakladni stavebni clanky. Lyon je sympatickej tym a zasouzi si znovu brouzdit vodami vyrazovacich kol LM

Reagovat
juninho8

to by sme chceli vsetci...po dostavani stadiona, ked uz nei su problemy s financiami by si to mohlo zdravo sadnut

Reagovat
Langi

tak my bysme si ho samozřejmě taky rádi nechali už odchází tři roky a více méně je tohle na něm, jestli bude chtit jít, nebo ne...já bych osobně ještě rok počkal a pak bych ho vyměnil do Realu zpátky za Benzemu

Reagovat
juninho8

...za Benzemu a 20 mega

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele