21. kolo
21.01.2017 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

EA Guingamp - Stade Rennes 1:1

Famózní gól Yoanna Gourcuffa zajistila Rennes alespoň remízu na Stade du Roudourou v Guingampu. V té době přitom Les Rouges et Noirs hráli o deseti. Oba týmy tedy zůstávají v kontaktu s pohárovými příčkami.

Už v šesté minutě sklepnul bývalý hráč Rennes Jimmy Briand na Marcuse Coca, který by poslal svůj tým do vedení, kdyby býval nebyl v ofsajdu. Hodně povedený výkon v první půli předváděl Étienne Didot a byl také na začátku akce, z níž padla úvodní trefa zápasu. Na jejím konci centroval z levé strany na zadní tyč Yannis Salibur a Mustapha Diallo zblízka hlavou poslal svůj tým do vedení - 1:0.

V ten moment se psala devětatřicátá minuta. Do konce prvního poločasu se odehrál ještě jeden důležitý moment. Sanjin Prcić si ve středu hřiště nepočínal zrovna nejšikovněji, když zbytečně podrazil protihráče. Dostal za to žlutou kartu, a jelikož byla druhá, musel do kabin o něco málo dříve než ostatní.

Yoann Gourcuff si zahrál za AC Milán, Girondins Bordeaux (z pozice tvůrce hry měl výrazný podíl na titulu ze sezony 2008/2009) či Lyon, ale přesto zůstává poněkud nedoceněným hráčem. S míčem umí úžasné věci, což v duelu proti Guingampu předvedl bezprostředně po změně stran. Jednoduchou, ale nesmírně účinnou kličkou obehrál soupeřova obránce a technickou střelou levačkou k pravé tyči vyrovnal - 1:1.

Chvíli poté vychytal Benoit Costil Alexandre Mendyho. Pak ostře pálil Kamil Grosicki, nicméně Karl-Johan Johnsson byl pozorný. V samotném závěru mohl tři body pro Guingamp zajistit Lucas Déaux. Jenomže jeho hlavička nebyla přesná. Příště se jeho tým utká s Nice, zatímco Stade Rennes přivítá v Roazhon Parku celek z Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele