21. kolo
21.01.2017 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Toulouse FC 1:0

Ty nejdůležitější okamžiky se na Nouveau Stade de Bordeaux (aka Matmut Atlantique) odehrály v první a ve 43. minutě.

Pouhopouhých čtrnáct sekund stačilo Valentínu Vadovi, aby rozhodnul utkání mezi svým Bordeaux a hostujícím Toulouse. Střela Francoise Kamana byla zblokovaná tak šikovně, že argentinský fotbalista mohl bez rozpaků nekompromisně napálit balon za Albana Lafonta - 1:0. Akteří obou celků vyprodukovali dohromady šestnáct střel mezi tři tyče.

Zajímavější byla ale už naťuknutá situace z doby, kdy už většina prakticky jenom čekala na poločasový hvizd rozhodčího Letexiera. Ten skutečně zapískal, ale od nějaké dvě minuty později, než se předpokládalo. Ostrý skluz Yanna Bodigera na nohy nic netušícího Jérémyho Toulalana prostě nemohl nechat bez povšimnutí.

Záložník, který svým gólem rozhodl v květnu o tom, že TFC zůstane nadále prvoligové, se musel po červené kartě pakovat ze hřiště. V 75. minutě se odehrál další moment, který však pro celkový výsledek vůbec nic neznamenal. Francois Moubandje fauloval Kamana. K nařízené penaltě si stoupnul Malcolm, nicméně Alban Lafont, jenž v pondělí 23. ledna oslaví osmnácté narozeniny, skvěle vystihnul směr.

Takže brazilský forvard, který mimochodem oslaví za měsíc dvacetiny, na 2:0 nezvýšil. Muž zápasu Lafont musel ještě v 85. minutě zasahovat proti střele, kterou na něj zblízka vyslal Valentín Vada. Zato Jérome Prior se musel výrazněji činit akorát proti Martinu Braithwaiteovi. Les Girondins si tedy mohli připsat třetí výhru v posledních patnácti utkáních.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele