21. kolo
21.01.2017 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - Paris Saint-Germain 0:2

Své první góly v roce 2017 zaznamenal útočník Edinson Cavani, který hned dvěma přesnými zásahy dokázal pokořit v dobré formě hrající Nantes. A protože Nice v páteční předehrávce zaváhalo na půdě Bastie, ztrácí PSG v tuhle chvíli na titul už jenom jeden bod. Podobně jako před týdnem na půdě Rennes bylo klíčovým pařížským úspěchem čisté konto.

Dva výlety na bretaňský poloostrov během uplynulých dvou kol slibovaly svěřencům kouče Unaie Emeryho poměrně strastiplnou a nevyzpytatelnou budoucnost. PSG se však s nepříjemným losem popasoval na výtečnou. Další zaváhání si zkrátka nemůže dovolit, jinak by znovu mohl hodně ztrácet na první pozici.

Příchod trenéra Sergia Conceicao byl právě tím impulsem zlepšujících se výsledků Kanárků, kteří v Ligue 1 vyhráli čtyřikrát v řadě a posunuli se dokonce do středu tabulky. Možná že ze svého protivníka měli ale až přehnaný respekt. Byť první větší šanci si vytvořili právě oni už v 9. minutě, nicméně Sala kýžený prostor mezi třemi tyčemi netrefil.

Hosty naopak uklidnil a dostal na koně uruguayský zabiják a nejlepší šutér francouzské nejvyšší soutěže ve 21. minutě. Rychlá kombinace byla základem celé akce, Draxler na pravé straně uvolnil Lucase Mouru, ten předložil míč do středu na nabíhajícího si Edinsona Cavaniho, který sám před brankářem Dupém nezaváhal.

Nantes vlastně po celou dobu nenašlo na tuhle inkasovanou ránu odpověď. A naopak jeho protivník i nadále hledal cestu za pojišťující trefou. Po centru Lucase Moury hlavičkoval Meunier v 63. minutě jen těsně nad, v 65. minutě pak Edinson Cavani přidal svou dvacátou branku v této sezóně, to když se nádherně trefil z přímého kopu.

V závěru zápasu se ještě Edinson Cavani snažil zkompletovat hattrick, nicméně stejně jako jeho spoluhráč Rabiot nebyl tentokráte úspěšný v koncovce. Díky tomuto vítězství PSG zůstává stále jediným celkem z celého pelotonu Ligue 1, který venku ještě neremizoval. Z jedenácti utkání sedmkrát vyhrál, čtyřikrát prohrál.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele