21. kolo
22.01.2017 15:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

AS Monaco - FC Lorient 4:0

Monako dokázalo potvrdit úlohu jasného favorita proti poslednímu Lorientu a v domácím prostředí ho zdolalo vysoko 4:0. Díky zaváhání Nice se osamostatnilo na čele Ligue 1 s osmačtyřiceti body a nyní vede o dva body, před třetím PSG má náskok tří bodů. Hosté jsou stále na dvacáté pozici s osmnácti body a na přímou záchranu ztrácejí body tři. Monako rozhodlo o své výhře již v prvním poločase, kde skórovalo hned třikrát.

Knížecí klub se dostal do první vážnější příležitosti krátce po čtvrthodině hry, kdy si na centr Boschiliy z pravé strany naskočil Glik a hlavou z osmi metrů mířil nad horní tyčku. Domácí se poprvé prosadili ve 24. minutě zásluhou aktivního Boschiliy. Ten využil centru Mendyho z levého křídla a následné zpětné hlavičky. Brankář Lecomte poté vyrazil míč v souboji před sebe a dorážející brazilský záložník zamířil z voleje do horní poloviny branky.

Stejný hráč zvýšil vedení svého celku za další čtyři minuty, kdy po přihrávce od Bernarda Silvy pálil z první z patnácti metrů a trefil se přesně mezi nohy Lecomteho k levé tyči. Lorient mohl snížit po půl hodině hry, střílený centr z levé strany mířící přímo pod břevno dokázal Subašič jednoruč odvrátit mimo tři tyče. Ve 35. minutě předvedl dravý průnik Falcao a vystřelil pravačkou, Lecomte tentokráte brilantně jednoruč vytěsnil balón do strany.

O vítězství Monaka bylo definitivně rozhodnuto o dvě minuty později, jeho třetí gól zaznamenal Valère Germain. Z osmnácti metrů nejprve trefil levou tyč Falcao, Germain se dostal k doraženému balónu a pak z deseti metrů přesně trefil prostor u zadní tyče. V poslední minutě první půle mohl zkompletovat hattrick Boschilia, jeho střelu z ostrého úhlu odvrátil jeden z bránících se hráčů mimo prostor tří tyčí.

Domácí uzavřeli gólový účet nedělního zápasu po necelé hodině hry. Sidibé předložil míč pro Germaina, jenž se prosmýkl až na hranici brankového území a pak obstřelil bezmocného Lecomteho. Knížecí klub pokračoval v tlaku i nadále. Nejprve v 66. minutě vystřelil z přímého volného kopu Boschilia a mířil nad horní tyčku, ve zbývajícím průběhu si již s přehledem pohlídal dostatečný náskok.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele