21. kolo
21.01.2017 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Dijon FCO - Lille OSC 0:0

Lille doslova vydřelo alespoň bod na půdě nováčka soutěže z Dijonu. A poděkovat musí především brankáři Vincentovi Enyeamovi, který předvedl možná nejlepší výkon v sezóně. Svěřenci Oliviera Dall'Oglia bušili do soupeře, co to šlo, jenže cestu za toužebnou brankou nenašli. Koncovka je tentokráte výrazně zradila.

Určitě se nedá říci, že by domácí gólman Reynet nebyl vůbec vytížený. Především v první třetině zápasu musel být na pozoru, v 6. minutě to na něj zkoušel De Préville, pak se ho lobem pokusil překvapit Rony Lopes, avšak LOSC ani v jednom z těchto případů neuspěl. Až poté si burgundský celek začal s pravidelností vytvářet šance.

Ve 24. minutě musel Enyeama zastavovat Tavarese, sedm minut před obrátkou Martin, který je v Dijonu na hostování právě z klubu ležícího na severu Francie, dokázal najít svým centrem Varraulta, avšak ani jemu zakončení nevyšlo ideálně. Reynet pak likvidoval střelu Amalfitana, jenž nahradil zraněného Ronyho Lopese.

Ve druhém dějství se následně Enyeama nadechnul k velkému výkonu a byl hlavním strůjcem konečného remízového úspěchu. Málem skóroval Diony, jehož centr skoro zapadl do sítě, nebýt zákroku nigerijského muže v rukavicích. V 53. minutě zahrozil z přímého kopu Martin, avšak i v tomto případě byl Enyeama proti.

Proti svému bývalému zaměstnavateli, s nímž pod trenérem Rudim Garcíou získal ligový titul v sezóně 2010/2011, se snažil prosadit veterán Balmont, ale hádejte třikrát, kdo jeho pokus nakonec zastavil. V 84. minutě se ještě snažil změnit bezbrankové skóre Tavares, jenže svou hlavičku usměrnil jen mimo.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele