21. kolo
20.01.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Bastia - OGC Nice 1:1

Nice veze z Bastie pouze bod za remízu 1:1. Nabídlo tedy možnost Monaku, aby po jednadvaceti kolech vedlo ligu o dva body.

Pořádný průšvih to pro Les Aiglons mohl být už po dvou minutách hry, kdy podklouznul Arnaud Souquet. Do pokutového území díky tomu vniknul Gaël Danic. Jeho první střelu vyrazil Walter Benítez poměrně nešikovně zpět k záložníkovi Bastie, nicméně svým způsobem to bylo takové štěstí v neštěstí, protože dorážka směřovala nad branku.

Ještě před vypršením úvodní dvacetiminutovky se domácí dočkali. Prince Oniangué v létě opustil sestoupivší Remeš a vydal se na zkušenou do Anglie. V tamním Wolverhamptonu Wanderers se mu nedařilo úplně podle očekávání, a tak šel hostovat do Bastie. Znovu u toho byl Danic, který obešel dva obránce, aby přesně našel Sadia Dialla ....

... jehož akrobatický pokus byl sice zblokován, nicméně míč se dostal až k Onianguému, v jehož pozici opravdu nebylo obtížné skórovat - 1:0. Nebýt včasného zásahu Danteho, mohlo to být už dvě minuty poté pro hosty ještě neveselejší. Ale protože přihrávce střelce gólu k Diallovi nedorazila, mohli Orli ve 33. minutě vyrovnat.

Wylan Cyprien zahrával rohový kop, na který si na bližší tyči naskočil Souquet a přesnou hlavičkou dal výsledku jeho finální podobu - 1:1. To ale v tu dobu pochopitelně nikdo nevěděl, takže svěřencům Francoise Ciccolini po změně stran pořádně zatrnulo, když viděli, jak letí míč z kopačky Maria Balotelliho k brance. Nakonec ji však jen o kousek minul.

Korsický celek mohl jít do vedení prakticky hned z protiútoku. Aktivní Danic vybídnul neméně aktivního Dialla, ale ten mířil nad břevno. Pak předvedl solidní práci s balonem Patrick Burner, leč svou akci nezakončil přesnou trefou. Nejdůležitější moment druhého poločasu se odehrál v jeho 19 minutě.

Tehdy Yannick Cahuzac fauloval Cypriena, za což si vysloužil druhou žlutou, a tedy červenou kartu. Na ostrově ve Středozemním moři při utkání mezi těmito dvěma soupeři nic neobvyklého - z poslední pěti zápasů se dohrávalo s dvaadvaceti hráči na hřišti pouze jednou! Favreho tým měl tedy v podstatě půl hodiny na to, aby urval proti oslabenému protivníkovi všechny tři body. Jenže nakonec z toho byla druhá remíza v řadě, což znamená, že výhra se může slavit nejdříve za týden proti Guingampu.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele