Ligue 1 - souhrn 21. kola

15.01.2016, 22:24, aktualizováno 17.01.2016, 22:54
Komentáře a souhrny
Marseille veze body z Caen, Monako vyhrálo na hřišti Lorientu a posunulo se na průběžnou druhou příčku. PSG je znovu o kousek blíže k obhajobě titulu, tentokráte zvládlo duel s Toulouse. Saint-Étienne v derby přehrálo Lyon...

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 1:0

17.01.2016 21:00

Góly: 76. Alexander Søderlund

Alexander Söderlund je v Saint-Étienne pár dní a už teď se pasoval na roli nového hrdiny fanoušků. Právě jeho gól - premiérový v novém klubu - totiž rozhodl o osudu jubilejního stého Derby du Rhone. Les Verts před vlastním publikem udolali Lyon 1:0 a odskočili mu v tabulce na tři body..

Söderlund přišel v lednu z Rosenborgu jako náhrada za dlouhodobě zraněného Roberta Beriće a dnes startoval teprve podruhé; jestliže však hned při svém debutu v Nantes zaujal aktivním výkonem, tentokrát jej podpořil i vítěznou trefou. Ostře sledované derby jinak nenabídlo příliš záživný fotbal; domácí rozhodně nehráli na maximum svých možností, překvapivě bezkrevný Lyon jim však cestu za třemi body příliš neztížil.

Od začátku byli Les Verts aktivnějším týmem. Jean-Christophe Bahébeck mohl otevírat skóre z přímého kopu už po devíti minutách; jeho rána mířila krásně do vinglu, gólman Anthony Lopes se však na poslední chvíli vytasil s perfektním zákrokem. Na druhé straně se musel vyznamenat i Lopesův protějšek Stéphane Ruffier: Jérémy Morel zpracovat Grénierovu přihrávku a narýsoval pas do vápna, který Alexandre Lacazette chytře přenechal Rachidu Ghezzalovi. Alžírský mladík si však na nepřekonatelném soupeřově brankáři vylámal zuby.

Druhé dějství začal Lyon aktivněji a Ruffier musel být opět v pozoru; ať už vyrážel nebezpečný přímý kop nad břevno nebo likvidoval několik menších šancí včasnými zásahy. Pouze jednou za celý zápas byl skutečně překonán; mohl za to jeho vlastní bek Kévin Théophile-Catherine, který tečoval Ghezzalův pas do břevna. Les Verts však soupeřově tlaku nakonec vlastně bez problémů odolali a sami dokázali udeřit - Monnet-Paquet využil Tolissovy hrubky a nabil Söderlundovi, který se zbavil pozornosti Mapoua Yanga-Mbiwy a propasíroval míč do sítě přes vybíhajícího Lopese.

Hosté se v závěru ještě snažili vyvinout tlak na vyrovnání, místo toho ale málem inkasovali podruhé - po Corgnetově pasu mohl zvyšovat opět Söderlund, jeho chytrou střelu však nešťastně zblokoval spoluhráč Monnet-Paquet. Když pak Lyon nedokázal využít závěrečné chyby Bayala Salla ve vlastním vápně, skončil zápas 1:0.

Více informací k zápasu

SM Caen - Olympique Marseille 1:3

17.01.2016 17:00

Góly: 67. Ronny Rodelin - 12. Michy Batshuayi, 60. Georges-Kevin N'Koudou, 83. Bouna Sarr

Bublina Caen, zdá se, definitivně splaskává. Les Rouges et Bleus nevyhráli od konce listopadu, dnes padli před vlastními fanoušky 1:3 s Marseille a dovolili tak svému soupeři poskočit do horní poloviny tabulky, jediný bod za svá vlastní záda..

Marseilleští se na Stade Michel d'Ornano vrátili po pár dnech; letos už zde zaznamenali jeden úspěch, když na penalty postoupili přes Caen v Coupe de France. A vzhledem k tomu, že samotní hráči Phocéens se v této sezoně evidentně cítí mnohem lépe venku než doma, byli od začátku mnohem aktivnějším týmem. První šanci zahodil Brice Dja Djédjé, který nedokázal zpracovat pěkný pas Lasse Diarry; na druhé straně zahrozil Julien Féret, před nímž musel zasahovat pozorný Mandanda.

Po dvanácti minutách se však už skóre měnilo - postaral se o to belgický mladík Michy Batshuayi, pro nějž šlo o dvanáctou trefu v sezoně. Asistenci si připsal Abdelaziz Barrada, který se z levé strany probil až do vápna, vyměnil si míč s Georgesem-Kévinem N'Koudouem a vyzval ke skórování mladého Belgičana, který chladnokrevně zavěsil. Batshuayi mohl zvyšovat skóre ještě do poločasu, po Sarrově přihrávce však druhý gól nepřidal.

Caen se dnešní zápas celkově příliš nevydařil; Ronny Rodelin sice zkraje druhého dějství zkoušel štěstí nepřesnou ránou, druhý gól Phocéens však přišel zaslouženě. Po hodině hry se o to postarali opět aktivní Barrada s Batshuayim, jejichž spolupráce tentokrát vedla ke gólové přihrávce na Nkoudoua. Ten přizvedl svoji střelu mimo dosah veterána Rémyho Vercoutreho, přímo k jeho zadní tyči.

Na druhé straně tak musel domácí vrátit do hry až sám kapitán Phocéens Mandanda - jeho prapodivný výběh po Féretově přímém kopu potrestal Rodelin, který jej v souboji přetlačil a zakončoval do prázdné. Hloupá hrubka reprezentačního gólmana však lépe hrající hosty nepoložila; Caen se ani ve druhé půli příliš nechytalo, a poté, co Vercoutre vykopl další N'Koudouovu střelu a Sarr pálil těsně nad, inkasovalo ještě jednou právě ze Sarrovy kopačky.

Více informací k zápasu

FC Lorient - AS Monaco 0:2

17.01.2016 14:00

Góly: 53. Thomas Lemar, 57. João Moutinho

Monaco potvrdilo svoji skvělou venkovní formu, když zvládlo zrádný zápas v Lorientu a po výhře 2:0 se vrací na průběžné druhé místo. První poločas nabídl spíše nudu, po změně stran se však prosadili Thomas Lemar (53') a Joao Moutinho (57')..

Domácí Les Merlus se už od první minuty museli potýkat s velkou nevýhodou - chyběli totiž oba nejlepší střelci, Benjamin Moukandjo a Majeed Waris; i přesto však byli zpočátku jasně lepším týmem a zatlačili Monaco do defenzivy. Kouč Sylvain Ripoll změnil vzhledem ke stavu svého kádru rozestavení na 4-4-1-1 s Walidem Mesloubem zataženým za jediného hrota Benjamina Jeannota; ten mohl otevírat skóre už v páté minutě, bránící Andrea Raggi ale situaci vyřešil.

O chvíli později pak Mesloub s Jeannotem rozehráli další akci, která tentokrát skončila míčem v Subašićově síti; mladého forvarda však zklamal zdvižený ofsajdový praporek. Jeho aktivita v prvním dějství nicméně byla příkladná, což málem potvrdil fantastickým volejem po Guerreirově rohu (26').

Monaco bylo až do změny stran jasně horším týmem a jedinou šanci si připsalo po půlhodině hry, kdy gólman Benjamin Lecomte ukradl míč před nabíhajícím Lemarem; co se střel na bránu týče, nevyslalo AS ani jedinou. Fanoušky proto překvapilo, když šli ve druhé půli do vedení právě hosté - osm minut po opětovném rozehrání se aktivní Lemar prohnal kolem Lamine Gassamy a jedovatou ránou o břevno otevřel skóre. Gól ještě musela potvrzovat branková technologie, nakonec byl ale uznán.

Lorient má v této sezoně často problémy "dotahovat" nadějně rozehrané zápasy; bylo to vidět už minulý týden proti Rennes, kde vedl 2:0 a nakonec se musel spokojit pouze s bodem. Tentokrát se však nedočkal ani toho. Moutinho se čtyři minuty po Lemarově ráně postavil k zahrání přímého kopu na hraně vápna a parádní technickou ránou zvýšil na dvoubrankový rozdíl. A mohlo být pro Les Merlus ještě hůře, kdyby Lecomte skvěle nevychytal pokus Guida Carrilla a kdyby Ricardo Carvalho sám před prázdnou bránou nehlavičkoval nad břevno.

Unavení domácí už se svým osudem nic udělat nedokázali, i když střídající Moryke Fofana a Maxime Barthelmé vnesli do jejich hry trochu energie a elánu. V zakončení to však byla stále stejná bída, i přes náznaky závěrečného tlaku.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - FC Nantes 2:2

16.01.2016 20:00

Góly: 3. Nicolas Benezet, 24. Yannis Salibur - 64. Christophe Kerbrat (vl.), 90. Youssouf Sabaly

Guingamp se mohl odpoutat dále od sestupového pásma, kdyby udržel dvoubrankový náskok vytvořený už v prvním poločase. V minulosti mu malá bretaňská derby proti Nantes příliš nevycházela, teď ovšem byli domácí blízko prolomení nevlídné statistiky. Jenže o dva body nakonec přišli v samotném závěru.

Domácí za posledních šest kol získali jen bod, své poslední vítězství naposledy slavili v listopadu proti Toulouse. Teď měli dobře nakročeno ke svému šestému skalpu v sezóně. Do zápasu vstoupili velmi dobře. Saliburův centr sice vyrazil gólman Riou, ale po následných velkých zmatcích se míč nakonec dostal k Benezetovi, jenž dorážel do prázdné svatyně.

Erdinc, nová zimní posila EAG, si ve 12. minutě našel prostor pro střelbu z vápna, nicméně pohotově zasáhl gólman Riou. Na druhé straně se mohl po rohovém kopu Audela prosadit hlavou Gillet, jenže svůj pokus usměrnil jen mimo. Ve 24. minutě se na druhé straně gólově prosadil Salibur, který v pohodě využil přihrávky Benezeta z levé strany.

Kanárci se dostali zpátky do hry vlastně až v 64. minutě. A byl to díl jedné velké náhody a dost nešťastné situace pro Guingamp. Gillet poslal ostrý centr do šestnáctky, kde si ho svou hrudí srazil do vlastní sítě Kerbrat. Domácí na tenhle moment chtěli co nejrychleji zapomenout, a kdyby Benezet netrefil v 73. minutě jen břevno, bylo by asi po zápase.

Nantes se v poslední desetiminutovce podařilo soupeře mírněji zatlačit. V 83. minutě se k zakončení opět propracoval aktivní Gillet a gólman Lössl s lehkými obtížemi zasáhl. Ve druhé minutě nastavení bylo nakonec vyrovnáno. Bammou přistrčil balón do běhu Sabalymu, který levačkou zakončil na bližší tyčku.

Svěřenci Jocelyna Gourvenneca byli evidentně frustrovaní, že se jejich konkurentovi podařilo urvat alespoň remízu, a když se blížil samotný konec, neunesl neúspěch Sankharé, který se na hřišti projevil nechutným způsobem. Zbytečně kopl Sigthórssona v přerušené hře, takže sudí Gautier musel tasit z kapsy žlutou kartu.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Stade Rennes 2:4

16.01.2016 20:00

Góly: 7. Fabien Camus, 15. Corentin Jean - 21. Fallou Diagne (pen.), 28. Ousmane Dembélé, 39. Fallou Diagne (pen.), 81. Kamil Grosicki

Jestli se zdálo, že už ve větší bryndě Troyes vlastně ani nemůže být, pak po nynějším zápase muselo sebevědomí týmu klesnout na úplné dno. Protože proti Rennes vedlo po čtvrthodině hry už o dvě branky. Domácí ovšem i tenhle náskok dokázali ztratit. A nakonec se museli opět smířit jen s dost trpkou porážkou 2:4.

Podobně jako v minulém kole v souboji proti Lorientu i teď Rennes ukázalo velkou vnitřní sílu a ani průběžné dvoubrankové manko pro něj nebyl problém stáhnout. Zatímco před týdnem ovšem získalo mužstvo kouče Philippeho Montaniera jen bod, v Troyes se mu dokonce podařilo zvítězit.

Na začátku střetnutí to opravdu vypadalo, že by ESTAC konečně mohl ukončit opravdu předlouhé čekání na svou vůbec první výhru v sezóně. Už v 7. minutě napřáhl z velké dálky Camus a svou luxusní střelu usměrnil přesně ke vzdálenější tyčce. Brankář Costil, stojící přibitý na brankové čáře, se po míči mohl jen ohlédnout.

O pár chvil později se po Camusově centru ze standardky propracoval k hlavičce Jean a překonal Costila podruhé. Jenže SRFC se chytl záhy, a to díky proměněné penaltě. Ngcongca totiž ve vápně fauloval Dembelého, sudí Ennjimi ukázal na bílý puntík a Diagné zamířil do protipohybu brankáře Bernardoniho.

A ve 28. minutě bylo srovnáno. Bernardoni dokázal vyrazit centr Bogy pouze k nohám Dembelého, ten v šestnáctce udělal soupeři jednoduchou kličku a svou pumelici usměrnil přesně k tyči. Domácí gólman si následně poradil se šancí Doucourého, jenže do přestávky přece ještě jednou inkasoval.

Opět to bylo z pokutového kopu, protože M'Bengueho v šestnáctce tentokráte podrazil Dabo. Zase se do role exekutora pasoval Diagné, který tentokráte poslal míč nechytatelně do šibenice. Zkraje druhého dějství mohl čtvrtý zásah Rennes přidat Sio po dobré akci Bogy, jenže Bernardoni držel svůj tým stále nad vodou.

Troyes se ovšem po šoku z tří rychle obdržených branek nakonec po přestávce nevzpamatovalo a prakticky si nevytvořilo jedinou možnost, kterou by se dostalo svému sokovi na dostřel. V 81. minutě pak Grosicki běžel s míčem asi 50 metrů, zbavil se beka Mavingy a z blízkosti překonal Bernardoniho počtvrté.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Lille OSC 1:0

16.01.2016 20:00

Góly: 51. Cheick Diabaté

Cheick Diabaté se i tentokrát stal pro Bordeaux zlatým střelcem. Díky němu se jeho tým po delší době posunul do horní poloviny tabulky.

Prvních dvacet minut to na Nouveau Stade de Bordeaux žádná pořádná zábava nebyla. Hned poté ale odstartoval větší počet šancí Junior Tallo, jehož vychytal nový domácí kapitán Cédric Carrasso. Hned v následující minutě přihrával Diego Contento na zadní tyč, kde číhal Wahbi Khazri, leč branku Vincenta Enyeamy bohužel minul.

Diego Contento, bývalý hráč Bayernu Mnichov, se ve 24. minutě rozhodl ztéci bránu Lille sám, nicméně to by nesměl mezi třemi tyčemi stát nigerijský kouzelník, který v minulém roce ukončil reprezentační kariéru. Během ní si dres obléknul 101krát, tedy častěji, než kterýkoliv jiný fotbalista v historii tohoto afrického státu.

Těsně před odchodem do kabin se o slovo znovu přihlásil Tallo a Carrasso mohl tentokrát děkovat své tyči, že balon neskončil v síti. V 51. minutě centroval do vápna Khazri a Cheick Diabaté našel hlavou přesně horní roh brány. S tím opravdu nemohl nic dělat ani mrštný Vincent Enyeama, takže šli domácí do vedení - 1:0.

Za deset minut pálil mladíček Ibrahim Amadou, jenže vyrovnávací trefě zabránil kapitán Les Girondins. Hned za minutu to do třetice zkoušel Tallo, ale v tomto případě chyběla jeho pokusu dostatečná razance. Tunisan Khazri ještě v závěru nastřelil brankovou konstrukci, ale Sagnolovi svěřenci už těsnou výhru uhájili.

Více informací k zápasu

GFCO Ajaccio - Stade Reims 2:2

16.01.2016 20:00

Góly: 2. Khalid Boutaïb, 72. Damjan Đoković - 23. Nicolas De Préville, 31. Nicolas De Préville

Jedenáct. Přesně tolik zápasů už Gazélec Ajaccio nenašel v Ligue 1 přemožitele. Vskutku úctyhodná bilance pro skromný korsický klub.

Na Stade Ange-Casanova se skóre měnilo už po necelých dvou minutách hry. Hostující Aïssa Mandi si neporadil s balonem po centru Jeroma Le Moigneho a Khalid Boutaib měl před sebou mimořádně snadnou úlohu - 1:0. Vyrovnání se konalo ve 23. minutě. Akci tří hráčů Remeše zakončil Nicolas De Préville přízemní střelou z první ke vzdálenější tyči - 1:1.

Následně to zkoušel znovu Boutaib, nicméně Johnny Placide se zaskočit nenechal. Když nedáš, tak dostaneš. Přesně tohle heslo platilo ve 31. minutě, kdy šli hosté zásluhou De Prévilla do vedení. Franck Signorino přihrával, jeho spoluhráč čistě odstavil dotírajícího Manganeho a překonal nebohého Clémenta Mauryho -1:2.

Domácí jednička z kraje druhé půle nepříjemně chybovala, nicméně střelu Theosona Jordana Siebatcheua za ni uklízel na brankové čáře spoluhráč Issiaga Sylla. Na druhé straně měl ke gólu zatraceně blízko Mohamed Larbi, jenže byla z toho pouze tyč. Gazélec se ale přesto dočkal, byť až v 72. minutě.

Anthony Weber chyboval, čímž umožnil Davidu Ducourtiouxovi, aby započal nebezpečnou akci. Tu hodlal zakončit brankou John Tshibumbu, jenže napálil pouze tyč. Od ní se ale k radosti Thierryho Laureyho míč odrazil před brankovou čáru, za níž jej v poklidu dopravil Damjan Djoković a srovnal stav na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

SC Bastia - Montpellier HSC 1:0

16.01.2016 20:00

Góly: 48. Floyd Ayité

Bastia si znovu vylepšila statistiky v domácím prostředí. I sedmou výhru uhrála na Stade Armand Cesari. Tentokráte to odnesl Montpellier, jenž má nyní pouze dva body náskok na sestupové pozice.

V prvním poločase držela Bastia hosty zdárně daleko od branky Jean-Louise Leca. Sama se však mohla dostat do vedení až v jeho samotném závěru, nicméně po centru Floyda Ayitého trefil Julian Palmieri pouze břevno. Tři minuty po změně stran se ale skóre už měnilo a zásluhu na tom měli ti samí fotbalisté.

Palmieri rozjel akci, kdy si vyměnil balon s Florianem Marangem, který poslal centr na Ayitého, jehož hlavička zapadla do levého dolního rohu branky Laurenta Pionniera - 1:0. Pro tožského reprezentanta to byla druhá přesná trefa ve stejném počtu posledních domácích utkání, jelikož v prosinci pomohl porazit i Remeš.

O další vzruch na hrací ploše se bohužel nepostaraly góly ani brankové příležitosti, nýbrž červené karty. Tu první vyfasoval v 65. minutě Seko Fofana, když si vyšlápnul na Jonase Martina. Jenže síly na hrací ploše se vyrovnaly už za tři minuty, protože Daniel Congré ostře fauloval na střelce branky Ayitého.

V nastaveném čase se MHSC přeci jen mohlo dočkat vyrovnání. Bývalý hráč Bastie Ryad Boudebouz našel spoluhráče Moustaphu Yatabarého, jehož vtipnou patičku v pravý okamžik vystihnul Leca, takže všechny tři body opravdu zůstaly doma. Na Bastii příště čeká Guingamp, zatímco La Paillade si bude chtít vyšlápnout na dobře hrající Caen.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Paris Saint-Germain 0:1

16.01.2016 17:00

Góly: 73. Zlatan Ibrahimović

Ačkoli Toulouse neodehrálo proti favorizovanému PSG vůbec špatnou partii, dokázal Zlatan Ibrahimovic ve druhé půli nakonec přece přetavit tři body na stranu hostů. Svěřenci Laurenta Blanca tak i nadále pokračují ve vylepšování svého rekordu a svou sérii neporazitelnosti v rámci Ligue 1 zaokrouhlili už na 30 zápasů.

Mezi oběma celky byl před utkání propastný rozdíl 24 bodů. I tak však domácí hráli odvážnou partii v domnění, že jednoduše nemají co ztratit. Už v 6. minutě Braithwaite dobře zakombinoval s Ben Yedderem, prvně jmenovaný pak dokázal přejít přes obránce Davida Luize, na gólmana Trappa si ovšem nepřišel.

Na druhé straně se po spolupráci Lucase Moury a Stambouliho dostal k zakončení Ibrahimovic, který dokázal překonat brankáře Lafonta, nicméně na brankové čáře za něj dokázal zasáhnout mladý Diop, který v sestavě nahradil zraněného Kanu-Biyika. Ve 12. minutě mohl naopak opět udeřit TFC.

Navrátilec do základní sestavy Pastore udělal chybu a daroval míč soupeři, William Matheus pak odcentroval na Ben Yeddera, jehož hlavička těsně minula prostor mezi třemi tyčemi. Argentinec na hřišti stejně dlouho nepobyl, kvůli zranění jej musel nahradit v 18. minutě Cavani a PSG změnil rozestavení z obvyklého 4-3-3 na 4-4-2.

I nadále byli domácí nebezpečnější. Po dalším dobrém centru Williama Matheuse minul míč Ben Yedder, o pár chvil později likvidoval šance Tisseranda a Somálii pozorný Trapp. Ve 35. minutě bylo Toulouse gólu nejblíže. Ben Yedder napálil břevno, střela se odrazila k Akpa-Akprovi do malého vápna, jenže od jeho nohy se míč dokutálel jen do rukavic Trappa.

Blanc věděl, že ve druhém poločase musí udělat změny, aby se hra výrazněji zlepšila, a vrátil se k obvyklému rozestavení 4-3-3. Určitým způsobem to přineslo své ovoce. Ožil hlavně Ibrahimovic, který například v 52. minutě mířil těsně vedle. V 55. minutě přebíral centr od Auriera, jenže v akci ho zastavil nakonec ofsajd.

Po hodině hry musel odstoupit kvůli zranění též stoper Marquinhos, Aurier se tak posunul netradičně doprostřed a střídající van der Wiel nastoupil na kraj. I přes tyto komplikace začal PSG čím dál více kousat. V 64. minutě Ibrahimovic sklepl balón pro Lucase Mouru, který pálil z velmi dobré pozice, jenže střela skončila těsně mimo.

V 73. minutě hosté vsítili jedinou branku utkání. Lucas Moura posadil centr z rohového kopu na hlavu Davida Luize, ten balón prodloužil k tyči na Ibrahimovice, jenž z blízkosti jen doklepával. Frustrující Toulouse si už vytvořilo jen jednu možnost na srovnání stavu, Akpa-Akpro ovšem své zakončení nezvládl v 82. minutě nejlépe.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Angers SCO 2:1

15.01.2016 20:30

Góly: 80. Hatem Ben Arfa (pen.), 84. Hatem Ben Arfa (pen.) - 24. Pierrick Capelle

Neudržitelný Hatem Ben Arfa dokázal dvěma proměněnými penaltami v poslední desetiminutovce zlomit odpor urputně bránícího Angers a dovedl Nice k těsnému vítězství. Tři body zároveň domácí posunuly v tabulce na třetí pozici, jsou už jen těsně právě za svým soupeřem a stále mohou živit sen o Lize mistrů.

Jen jednou za uplynulých šest kol se OGC podařilo zvítězit. Svěřenci Clauda Puela se tedy potřebovali v souboji s nováčkem Ligue 1 konečně chytit. Ačkoli se snažili po celou dobu zareagovat na úvodní gól Pierricka Capelleho, tvrdě naráželi do připravené zdi, jakou ve vlastní šestnáctce Angers vytvořilo.

Perfektně zorganizovaná defenzíva je rozhodně tím důvodem, proč jsou hosté druzí za vedoucím PSG, který mimochodem rovněž tohoto soka nedokázal porazit. Capelle mohl svůj tým poslat do vedení už po čtvrthodině hry, po spolupráci Saïsse, Andreua a Dierse se ve vápně dostal k hlavičce, tu mu ovšem skvěle zlikvidoval brankář Cardinale.

Ve 24. minutě se už Angers přece dočkalo. Saïss vyslal milimetrový pas na nabíhajícího si Capelleho, který sám před Cardinalem nezaváhal a trefil se mezi jeho nohy. Navýšit náskok mohl následně Ketkeophomphone, který si hezky naběhl na centr od Sunua, jenže jeho zakončení nebylo přesné.

Ve druhé půli se už hosté jen bránili. Nice se snažilo přes urputnou obranu marně prosadit, až k tomu nakonec musely dopomoci dvě správně nařízené penalty. Traoré nejprve drkl ve vápně do pronikajícího Seriho a sudí Miguelgorry ukázal na bílý puntík. Z něho se pak bez větších problémů prosadil Ben Arfa poprvé.

O čtyři minuty později se Hult snažil odcentrovat do ohně, Manceau zahrál v šestnáctce rukou a v krátkém sledu se pískal pokutový kop podruhé. A ani v tomhle případě se Ben Arfa, jehož sólo z první půle, po němž dokázal krásně zakličkovat snad pětkrát v řadě a které bude patřit zajisté k ozdobám celé ligy, nemýlil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain21183051:957
2.AS Monaco2199329:2536
3.Angers SCO2197520:1334
4.OGC Nice2196635:2533
5.AS Saint-Étienne21102924:2432
6.Stade Rennes21710431:2531
7.SM Caen2193922:2730
8.Olympique Marseille2178631:2229
9.Olympique Lyon2185827:2529
10.Girondins Bordeaux2178625:2829
11.FC Nantes2177718:2028
12.FC Lorient2169629:3027
13.GFCO Ajaccio2168724:2626
14.Lille OSC21510616:1525
15.SC Bastia21741021:2625
16.Montpellier HSC21641122:2722
17.Stade Reims2157922:2922
18.EA Guingamp21561019:2921
19.Toulouse FC2148924:3520
20.ES Troyes21081313:438

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (71)

Přidat komentář
smazaný uživatel

At jdou do pr**** hovada!!! Měl jsem neprohru Angers .... 2 penalty během 4 minut to je epizoda sama o sobě!!!!

Reagovat
telka11

Leda pro Angers, obe byly

Reagovat
Spalovač šancí

Ta první byla spíše šlapák od útočícího hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Ben Arfa by se mohl vrátit do Premier League. Se správným přístupem by v Evertonu, Sotonu či Crystal Palace byl rozdílovým hráčem.

Reagovat
smazaný uživatel

on by měl na Liverpool a to s prstem v nose, jen by to nesměl být debil

Reagovat
smazaný uživatel

Taak on má futbalovo aj na Barcelonu, problém je všakže niekde indee ...

Reagovat
Jan Horáček

Angers včera škoda. Přesto je příjemné vidět nahoře klub, který i přes menší rozpočet je schopen podávat kvalitní výkony proti lépe finančně vybaveným soupeřům. Já je vlastně beru v současnosti jako nejlepší francouzské mužstvo, protože PSG nemá s fotbalem a sportem nic společného.

Reagovat
Kongo

Jenže problém je ten,že většinu lidi táhne na fotbal spíše ofenzivní styl hry.Mně se líbí , jak ten styl mají propracovaný,ale až další sezony se ukáže,jestli to není jenom nějaký elán.Vzpomeňme na Brest,i když ti odpadli dříve,ne?

Reagovat
Jan Horáček

To je pravda, trvalost úspěchu těchto menších klubů je vždy otázkou. Brest padal s 29 body, to už teď Angers mají více, ale Brest zase hrál předtím 3 sezóny v lize za sebou. Jiným příkladem může být Levante ve Španělsku, to hrálo před pár lety chvíli také na úplném čele, pak klesalo a letos to bude holý boj o přežití.

Reagovat
domingo

Ja jsem Angers a Brest porovnaval nekdy na konci srpna v clanku o Scoïstes, protoze mi ty tymy prisly v dost bodech podobny, ale ted uz to neplati. Oni jsou totiz fakt perfektne organizovani, coz se o Brestois nikdy rict uplne nedalo, je tehdy tahly individuality (Grougi, Roux, Kantari, Thebaux) a takovy to novackovsky nadseni. Angers uz jsou za touhle fazi, 20 kol v prvni trojce zadnej "zazracnej" novacek nebyl X let (minimalne od doby, co to sleduju, coz je nejakych 8 let).

Spis mi cim dal vic pripominaji Fernandezovo Auxerre z ty slavny sezony, kde na konci udelali LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco

Reagovat
vlastik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Viděl jsem jen druhou půlku, ale výrazně lepší, než ta bramboračka s Guingampem. V obraně víceméně spolehlivé (gól tentokrát čistě na triko Mandandy, jeden z jeho typických výběhů do nicoty), přechod do útoku kvalitní a byl i dostatek šancí. Sarr bude super, talentu v sobě má požehnaně...po počátečním otrkávání se chytili Rolando a Isla, ještě taky budou platní...a Batshuayi, byť zase asi čtyři akce dodrbal, má zase 1 plus 1 a znovu byl rozdílový. Dneska ty míče měl a byl ve hře využíván tak, jak mu to sedí, a bylo to zase o něčem jiném.

Bublina Caen na druhou stranu nejspíš definitivně splaskla. Celkem škoda, úspěch bych spíš, než nechutnému betonářskému Angers, přál jim.

Reagovat
Jan Horáček

Kdo ví, jak by to vypadalo, kdyby byl uznán regulérní gól domácích, kterým by šli do vedení.

Reagovat
Israha

Říkám, první půlku jsem neviděl, nemůžu soudit.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, gol Caen mel platit. Vyvoj by byl asi jiny, neb Caen hrat do plnych proste nevoni. Na drunou stranu byl OM lepsim tymem, o tom zase neni sporu. A Michel mel pravdu, kdyz rikal, ze jim to doma kvuli tlaku tolik nejde. Coz je sice na tak velkej tym smutny zjisteni, ale v porovnani s tou bezradnosti proti Guingampu byl dnesek odou na kreativitu

Reagovat
Israha

Tak ale nediv se. Hlavně ta ofenzivní vozba OM je neskutečně talentovaná, ale jsou to buď mladíci, nebo sice starší hráči, co ale nikdy nic velkého nehráli (Barrada, Alessandrini) a chudák Cabella, co shořel v Newcastlu a teprve teď se z toho dostává. Takovéhle typy hráčů tomu tlaku podlehnou strašně snadno. Lass, Isla, N'Koulou, Rolando, Mandanda v bráně...to je slušná zkušenost, ale jenom na jedné straně hřiště.

Reagovat
smazaný uživatel

Pak ale nemají v první pětce co dělat, budou muset přehodnotit plány a nerozhlašovat, že můžou skončit druzí...

Reagovat
Israha

Fanoušci by to neakceptovali, možná nejtvrdší publikum v celé Ligue 1, chtějí úspěchy, a kdyby trenér vyhlásil, že sezonu v podstatě vyhazuje z okna, sežerou jeho i hráče. A druhá věc je, že tímhle se motivují i hráči, kteří by jinak měl zaječí úmysly.

Reagovat
juveforever

PSG už má titul ? to je nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Najslabšie ASSE aké pametám, strašne slabé derby, áno boli sme lepší ale sršela z nás veľká pasivita, ako by si hráči mysleli že sa to vyhrá samo, nech sa radšej všetci rýchlo spametajú

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

Hodně slabý zápas. Od domácích se vzhledem k absencím žádný zázrak čekat nedal, ale Lyon zase jednou vyhořel, žádná agresivita v soubojích, útok bez nápadu... Ruffier zachytal, ale že by měl Lyon nějaký drtivý tlak, to teda ne. Soderlundovi ten gól přeju, dneska to měl vepředu hodně těžké, ale když šanci dostal, tak ji dal. I v Nantes se mi docela líbil, až si zvykne na tým a styl hry, mohl by být hodně platný.

Reagovat
lampard8

tragické ASSE, dominující Lyon = výhra ASSE po chybě Lyonu. Tolisso by si měl dát už do pořádku nohy a kopačky. Jeho běhavost a vytrvalost mu upřít nemůžeme, ale jeho přihrávky a střely lítaj tam kam nemaj. A dneska přihraje do brejku Monnet-Paquetovi, no to je dement ty vole. Co si myslel? Kurva zápas co zápas hrubka jak prase a oni nejsou schopni se toho vyvarovat. Yanga-Mviwa odehraje zápas sezony po katastrofálních výkonech od srpna, ale domrdá to Tolisso.

Nelze se spoléhat na odchovance, zvlášť v záložní řadě (Ferri, Tolisso nebo někdy zraněný Lyon). Už by to někdy chtělo někoho koupit. Jeden z nejlepších box-to-box záložníků v lize, Saivet, utekl do piče, tak teď koho? Akpa-Akpro je dobrý, ale taky dělá chyby (takže by paradoxně zapadl do Lyonu jak víno), Seri nebo Mendy z Nice? Nevím, no, stěží přijde teď jedna posila. A v létě bude výprodej Alexe, Maxima a dalších.

Reagovat
lampard8

*nebo někdy zraněný Lyon Grenier samozřejmě

Reagovat
Paddy

letošní sezona to je škoda slov, snad se dají dohromady a třeba ještě někoho přivedou do zálohy, to by se určitě hodilo, ty poháry jsou reálné ale ne s hrou, kterou ted předvádí

Reagovat
Langi

Já bych to nepřeháněl...Tolisso je letos obecně náš nejlepší hráč...udělal hold chybu no, ale podívej se na prvopočátek tý akce, jak mu to Umtiti kokotsky přihrál, když jasně viděl, že Tolisso má za sebou 3 hráče a všichni jdou po něm...tohle měl primárně vracet zpátky na Yangu.

Byl to zápas na vyližprdel, asi jako první zápas doma s Valencií...co neproměnili, to bylo neskutečný

Reagovat
Tchn69

Reagovat
smazaný uživatel

Fournier ven

Reagovat
Langi

jinak ta liga je stejně šílená, při pohledu na tabulku...kromě PSG si nikdo není schopný udržet konstantní výsledkovou formu a z 21 kol mají týmy na špici sotva 9 výher...

aspon je takhle ztráta na čelo minimální...následující měsíc pro nás bude dost možná rozhodující...máme Marseille, Caen, Angers, Bordeaux a Lille...bylo by ideální porazit všechny

Reagovat
smazaný uživatel

hustej náskok PSG

Reagovat
Langi

Tak Newcastle by Lacazetta prý rád zkusil ještě teď v lednu...oficiálně nabízejí snad 25 mega liber...jsem na to ještě docela zvědavý

Reagovat
Israha

Tohle je těžké rozhodování. Newcastle není žádné terno, náhradu nemáte, ale toto taky může být dost poslední takhle vysoká nabídka, kterou za Lacu dostanete...pokud tedy dokončí letošní sezonu tak, jak ji začal.

Reagovat
smazaný uživatel

nesejckuj

Reagovat
Israha

Sejčkování by bylo, kdybych napsal, že to JE poslední taková nabídka a že Laca letos tuhle sezonu DOHRAJE, jak ji začal . Myslím si ale spíš opak, on mi nepřipadá jako hráč, co by si vyplýtval nejlepší výkonnost kariéry za jedinou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

doufejme, i kvuli repre, i kdyz letos to na euro asi nebude, i kdyby se rozkrajel

Reagovat
Israha

Benzema (pokud ho Deschamps vezme na milost), Giroud, Griezmann jsou jasní...za nima by to místo mít ještě mohl. Gignac v tom Mexiku dost sešel z očí, ten pojede jen těžko...Ben Arfa není čistokrevný hrot...a nikdo další není. Možná jedině Gameiro.

Reagovat
smazaný uživatel

remy byval taky v sirsi nominaci mam pocit, uvidime... gignac hodne smutnej pribeh, kdyz si vezmu, co predvadel loni

Reagovat
Israha

Ten přestup jsem vůbec nepochopil, no...

Reagovat
Langi

Tak on by ani Laca v tom Deschampsově 4-3-3 pravděpodobně nehrál čistokrevnej hrot, ale spíš napravo...kde je aktuálně o parník lepší i ten blbý Ben Arfa + tam hraje i Sissoko tuším.

Laca s Valbuenou můžou na ME zapomenout oba...

Reagovat
Israha

No tak Valbuena musí jet, na tom Deschampsova hra stojí a padá, si myslím. I když Payet...ten má formu na to, aby ho ze základu vyšoupl.

Reagovat
Langi

no já sem velmi zvědav...objektivně, ten Valbuena aktuálně repre formu fakt nemá...a napravo zahraje Ben Arfa, Payet a Sissoko, kteří jsou, minimálně letos, někde jinde...ze současného Lyonu pojede maximálně tak Fekir (pokud se uzdraví), jako třetí možnost nalevo

Reagovat
smazaný uživatel

Už včera bylo pozdě ho střelit.

Reagovat
domingo

Jj, taky bych chtel hrat o LM s utokem Cornet, Ghezzal, Kalulu

Reagovat
smazaný uživatel

Ghezzal to potáhne

Reagovat
Langi

tak Fekir by klidně toho hrota místo něj hrát mohl...a soudě dle aktuální formy by trojice Cornet - Fekir - Ghezzal byla možná efektivnější, než Valbuena s Lacazettem dohromady

Reagovat
lampard8

Regattin neskutečnej výkon v CdF proti PSG... Aulasi trhej a nabízej i svou manželku za něho !!!!

Reagovat
Israha

Ten je tam už tak třetí rok doslova kriminálně nevyužitý. Divím se, že po něm není větší poptávka, výborný hráč.

Reagovat
lampard8

Jj, sleduju ho právě asi 2-3 roky a líbí se mi čím dál víc. Musím souhlasit, taky nechápu, že nehraje pro lepší klub.

Reagovat
Langi

Boudebouz, Martin a Corchia to byli taky několik let hráči par excellence ve slabém Sochaux...dva z nich se pořádně nechytili v Lille a Boudebouz šel přes Bastiu do Montpellieru.

Docela se nabízí srovnání s těmi současnými borci z Toulouse...jestli už náhodou ten ideální čas na přestup taky trochu neletí...takový Ahamada se tam dokurvil už úplně

Reagovat
Langi

opravdu další AMC/MC?...já chápu, že někteří hráči jsou prostě z formy, ale přece není řešení takhle po půl roce točit půlku kádru

Reagovat
lampard8

MC? Většinou hraje z křídla, takže u něho by nebyl problém

Reagovat
Langi

opravdu? pokud dává křídla tak samozřejmě, co by ne...na transfermarktu měl právě AMC jako primární

Reagovat
smazaný uživatel

a pred tým dva zápasy, ked nastúpil, tak po nom nestekol ani pes a dokonca dnes tá penalta bez rozumu v 90 minäte

Reagovat
lampard8

myslíš vážně? vždyť penalta byla nasimulovaná a komentátoři se nevěřícně smáli Kurzawovi..

Reagovat
smazaný uživatel

Kurzawa tomu riadne prihral, ale kontakt tam bol, na druhej strane nechapem Reggatina že sa vyhnal tou nohou ako jánošik valaškou a pritom Kurzawa smeroval von z vápna

Reagovat
Langi

FC Chambly / OL J-1 !!

Le groupe : Lopes - Gorgelin - Koné - Yanga-Mbiwa - Morel - Rafael - Jallet - Darder - Ferri - Gonalons - Mvuemba - Grenier - Tolisso - Kalulu - Ghezzal - Valbuena - Lacazette - Cornet.

‪#‎teamOL‬

koukám, že nic nenecháváme náhodě

Reagovat
lampard8

Rafael !!! konečně

Reagovat
Langi

si zas budem honit ega a vyhrajem 7-0, abysme mohli vyhořet o víkendu s Marseille

Reagovat
lampard8

7-0? čistý konto s lordem Koném určitě nebude, ani proti Chambly

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne nech sa nik nezraní

Reagovat
Langi

Fahd Moufi (RB, LB) podepsal profesionální kontrakt...

Reagovat
smazaný uživatel

ekonomický imigrant

Reagovat
Langi

https://twitter.com/FMoufi/media spíš nějaký mladý šampon

Reagovat
smazaný uživatel

Který neumí používat fotky ve velkém rozlišení, to zase bude provar

Reagovat
smazaný uživatel

už šiel pre zranenie Cornet

Reagovat
Langi

To si delas prdel

Reagovat
smazaný uživatel

dlhšiu dobu sa chytal za stehno alebo trieslo neviem presne a chmuril sa a pár minút na to šiel dole

Reagovat
Langi

Lopes asi taky injury

Reagovat
Langi

a Marseille prý lanaří Doumbiu z AS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele