21. kolo
16.01.2016 20:00 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

EA Guingamp - FC Nantes 2:2

Guingamp se mohl odpoutat dále od sestupového pásma, kdyby udržel dvoubrankový náskok vytvořený už v prvním poločase. V minulosti mu malá bretaňská derby proti Nantes příliš nevycházela, teď ovšem byli domácí blízko prolomení nevlídné statistiky. Jenže o dva body nakonec přišli v samotném závěru.

Domácí za posledních šest kol získali jen bod, své poslední vítězství naposledy slavili v listopadu proti Toulouse. Teď měli dobře nakročeno ke svému šestému skalpu v sezóně. Do zápasu vstoupili velmi dobře. Saliburův centr sice vyrazil gólman Riou, ale po následných velkých zmatcích se míč nakonec dostal k Benezetovi, jenž dorážel do prázdné svatyně.

Erdinc, nová zimní posila EAG, si ve 12. minutě našel prostor pro střelbu z vápna, nicméně pohotově zasáhl gólman Riou. Na druhé straně se mohl po rohovém kopu Audela prosadit hlavou Gillet, jenže svůj pokus usměrnil jen mimo. Ve 24. minutě se na druhé straně gólově prosadil Salibur, který v pohodě využil přihrávky Benezeta z levé strany.

Kanárci se dostali zpátky do hry vlastně až v 64. minutě. A byl to díl jedné velké náhody a dost nešťastné situace pro Guingamp. Gillet poslal ostrý centr do šestnáctky, kde si ho svou hrudí srazil do vlastní sítě Kerbrat. Domácí na tenhle moment chtěli co nejrychleji zapomenout, a kdyby Benezet netrefil v 73. minutě jen břevno, bylo by asi po zápase.

Nantes se v poslední desetiminutovce podařilo soupeře mírněji zatlačit. V 83. minutě se k zakončení opět propracoval aktivní Gillet a gólman Lössl s lehkými obtížemi zasáhl. Ve druhé minutě nastavení bylo nakonec vyrovnáno. Bammou přistrčil balón do běhu Sabalymu, který levačkou zakončil na bližší tyčku.

Svěřenci Jocelyna Gourvenneca byli evidentně frustrovaní, že se jejich konkurentovi podařilo urvat alespoň remízu, a když se blížil samotný konec, neunesl neúspěch Sankharé, který se na hřišti projevil nechutným způsobem. Zbytečně kopl Sigthórssona v přerušené hře, takže sudí Gautier musel tasit z kapsy žlutou kartu.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele