21. kolo
15.01.2016 20:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

OGC Nice - Angers SCO 2:1

Neudržitelný Hatem Ben Arfa dokázal dvěma proměněnými penaltami v poslední desetiminutovce zlomit odpor urputně bránícího Angers a dovedl Nice k těsnému vítězství. Tři body zároveň domácí posunuly v tabulce na třetí pozici, jsou už jen těsně právě za svým soupeřem a stále mohou živit sen o Lize mistrů.

Jen jednou za uplynulých šest kol se OGC podařilo zvítězit. Svěřenci Clauda Puela se tedy potřebovali v souboji s nováčkem Ligue 1 konečně chytit. Ačkoli se snažili po celou dobu zareagovat na úvodní gól Pierricka Capelleho, tvrdě naráželi do připravené zdi, jakou ve vlastní šestnáctce Angers vytvořilo.

Perfektně zorganizovaná defenzíva je rozhodně tím důvodem, proč jsou hosté druzí za vedoucím PSG, který mimochodem rovněž tohoto soka nedokázal porazit. Capelle mohl svůj tým poslat do vedení už po čtvrthodině hry, po spolupráci Saïsse, Andreua a Dierse se ve vápně dostal k hlavičce, tu mu ovšem skvěle zlikvidoval brankář Cardinale.

Ve 24. minutě se už Angers přece dočkalo. Saïss vyslal milimetrový pas na nabíhajícího si Capelleho, který sám před Cardinalem nezaváhal a trefil se mezi jeho nohy. Navýšit náskok mohl následně Ketkeophomphone, který si hezky naběhl na centr od Sunua, jenže jeho zakončení nebylo přesné.

Ve druhé půli se už hosté jen bránili. Nice se snažilo přes urputnou obranu marně prosadit, až k tomu nakonec musely dopomoci dvě správně nařízené penalty. Traoré nejprve drkl ve vápně do pronikajícího Seriho a sudí Miguelgorry ukázal na bílý puntík. Z něho se pak bez větších problémů prosadil Ben Arfa poprvé.

O čtyři minuty později se Hult snažil odcentrovat do ohně, Manceau zahrál v šestnáctce rukou a v krátkém sledu se pískal pokutový kop podruhé. A ani v tomhle případě se Ben Arfa, jehož sólo z první půle, po němž dokázal krásně zakličkovat snad pětkrát v řadě a které bude patřit zajisté k ozdobám celé ligy, nemýlil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ben Arfa žádná PL ale L1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele