21. kolo
16.01.2016 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - Lille OSC 1:0

Cheick Diabaté se i tentokrát stal pro Bordeaux zlatým střelcem. Díky němu se jeho tým po delší době posunul do horní poloviny tabulky.

Prvních dvacet minut to na Nouveau Stade de Bordeaux žádná pořádná zábava nebyla. Hned poté ale odstartoval větší počet šancí Junior Tallo, jehož vychytal nový domácí kapitán Cédric Carrasso. Hned v následující minutě přihrával Diego Contento na zadní tyč, kde číhal Wahbi Khazri, leč branku Vincenta Enyeamy bohužel minul.

Diego Contento, bývalý hráč Bayernu Mnichov, se ve 24. minutě rozhodl ztéci bránu Lille sám, nicméně to by nesměl mezi třemi tyčemi stát nigerijský kouzelník, který v minulém roce ukončil reprezentační kariéru. Během ní si dres obléknul 101krát, tedy častěji, než kterýkoliv jiný fotbalista v historii tohoto afrického státu.

Těsně před odchodem do kabin se o slovo znovu přihlásil Tallo a Carrasso mohl tentokrát děkovat své tyči, že balon neskončil v síti. V 51. minutě centroval do vápna Khazri a Cheick Diabaté našel hlavou přesně horní roh brány. S tím opravdu nemohl nic dělat ani mrštný Vincent Enyeama, takže šli domácí do vedení - 1:0.

Za deset minut pálil mladíček Ibrahim Amadou, jenže vyrovnávací trefě zabránil kapitán Les Girondins. Hned za minutu to do třetice zkoušel Tallo, ale v tomto případě chyběla jeho pokusu dostatečná razance. Tunisan Khazri ještě v závěru nastřelil brankovou konstrukci, ale Sagnolovi svěřenci už těsnou výhru uhájili.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele