21. kolo
17.01.2016 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

SM Caen - Olympique Marseille 1:3

Bublina Caen, zdá se, definitivně splaskává. Les Rouges et Bleus nevyhráli od konce listopadu, dnes padli před vlastními fanoušky 1:3 s Marseille a dovolili tak svému soupeři poskočit do horní poloviny tabulky, jediný bod za svá vlastní záda..

Marseilleští se na Stade Michel d'Ornano vrátili po pár dnech; letos už zde zaznamenali jeden úspěch, když na penalty postoupili přes Caen v Coupe de France. A vzhledem k tomu, že samotní hráči Phocéens se v této sezoně evidentně cítí mnohem lépe venku než doma, byli od začátku mnohem aktivnějším týmem. První šanci zahodil Brice Dja Djédjé, který nedokázal zpracovat pěkný pas Lasse Diarry; na druhé straně zahrozil Julien Féret, před nímž musel zasahovat pozorný Mandanda.

Po dvanácti minutách se však už skóre měnilo - postaral se o to belgický mladík Michy Batshuayi, pro nějž šlo o dvanáctou trefu v sezoně. Asistenci si připsal Abdelaziz Barrada, který se z levé strany probil až do vápna, vyměnil si míč s Georgesem-Kévinem N'Koudouem a vyzval ke skórování mladého Belgičana, který chladnokrevně zavěsil. Batshuayi mohl zvyšovat skóre ještě do poločasu, po Sarrově přihrávce však druhý gól nepřidal.

Caen se dnešní zápas celkově příliš nevydařil; Ronny Rodelin sice zkraje druhého dějství zkoušel štěstí nepřesnou ránou, druhý gól Phocéens však přišel zaslouženě. Po hodině hry se o to postarali opět aktivní Barrada s Batshuayim, jejichž spolupráce tentokrát vedla ke gólové přihrávce na Nkoudoua. Ten přizvedl svoji střelu mimo dosah veterána Rémyho Vercoutreho, přímo k jeho zadní tyči.

Na druhé straně tak musel domácí vrátit do hry až sám kapitán Phocéens Mandanda - jeho prapodivný výběh po Féretově přímém kopu potrestal Rodelin, který jej v souboji přetlačil a zakončoval do prázdné. Hloupá hrubka reprezentačního gólmana však lépe hrající hosty nepoložila; Caen se ani ve druhé půli příliš nechytalo, a poté, co Vercoutre vykopl další N'Koudouovu střelu a Sarr pálil těsně nad, inkasovalo ještě jednou právě ze Sarrovy kopačky.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele