21. kolo
17.01.2016 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Olympique Lyon 1:0

Alexander Söderlund je v Saint-Étienne pár dní a už teď se pasoval na roli nového hrdiny fanoušků. Právě jeho gól - premiérový v novém klubu - totiž rozhodl o osudu jubilejního stého Derby du Rhone. Les Verts před vlastním publikem udolali Lyon 1:0 a odskočili mu v tabulce na tři body..

Söderlund přišel v lednu z Rosenborgu jako náhrada za dlouhodobě zraněného Roberta Beriće a dnes startoval teprve podruhé; jestliže však hned při svém debutu v Nantes zaujal aktivním výkonem, tentokrát jej podpořil i vítěznou trefou. Ostře sledované derby jinak nenabídlo příliš záživný fotbal; domácí rozhodně nehráli na maximum svých možností, překvapivě bezkrevný Lyon jim však cestu za třemi body příliš neztížil.

Od začátku byli Les Verts aktivnějším týmem. Jean-Christophe Bahébeck mohl otevírat skóre z přímého kopu už po devíti minutách; jeho rána mířila krásně do vinglu, gólman Anthony Lopes se však na poslední chvíli vytasil s perfektním zákrokem. Na druhé straně se musel vyznamenat i Lopesův protějšek Stéphane Ruffier: Jérémy Morel zpracovat Grénierovu přihrávku a narýsoval pas do vápna, který Alexandre Lacazette chytře přenechal Rachidu Ghezzalovi. Alžírský mladík si však na nepřekonatelném soupeřově brankáři vylámal zuby.

Druhé dějství začal Lyon aktivněji a Ruffier musel být opět v pozoru; ať už vyrážel nebezpečný přímý kop nad břevno nebo likvidoval několik menších šancí včasnými zásahy. Pouze jednou za celý zápas byl skutečně překonán; mohl za to jeho vlastní bek Kévin Théophile-Catherine, který tečoval Ghezzalův pas do břevna. Les Verts však soupeřově tlaku nakonec vlastně bez problémů odolali a sami dokázali udeřit - Monnet-Paquet využil Tolissovy hrubky a nabil Söderlundovi, který se zbavil pozornosti Mapoua Yanga-Mbiwy a propasíroval míč do sítě přes vybíhajícího Lopese.

Hosté se v závěru ještě snažili vyvinout tlak na vyrovnání, místo toho ale málem inkasovali podruhé - po Corgnetově pasu mohl zvyšovat opět Söderlund, jeho chytrou střelu však nešťastně zblokoval spoluhráč Monnet-Paquet. Když pak Lyon nedokázal využít závěrečné chyby Bayala Salla ve vlastním vápně, skončil zápas 1:0.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
Langi

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že bitvu o Rhonu zvládneme.

0:2(Saša,Corentin)

Reagovat
smazaný uživatel

remiza

Reagovat
Hiko

Søder!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele