Ligue 1 - souhrn 2. kola

15.08.2009, 20:59, aktualizováno 16.08.2009, 22:56
Komentáře a souhrny
Bordeaux vyhrálo v Sochaux a má na svém kontě plný počet bodů. To samé platí o Nancy, které doma deklasovalo Monaco. Lyon porazil Valenciennes a dařilo se i PSG. První výhru si připsal nováček z Lensu, Lorient v poslední minutě zachránil bod s Montpellierem...

FC Sochaux - Girondins Bordeaux 2:3

15.08.2009 19:00

Góly: 62. Charlie Davies, 90. Charlie Davies - 31. Marouane Chamakh, 43. Ivan Stevanović (vl.), 80. Marouane Chamakh

Ani dvě branky Charlieho Daviese nestačily domácímu Sochaux na výhru. V dresu Bordeaux se totiž opět ukázal Marouane Chamakh, který stejně jako Davies dvakrát pokořil defenzivu soupeřů. Třetí branku hostů pak vstřelil obránce Sochaux Ivan Stevanović, letní posila Svěrkošova týmu.

V úvodní šanci zápasu se objevil Fernando Cavenaghi, jehož slabý volej ale nenadělal brankáři domácích vážnější problémy. Les Lionceaux odpověděli v podobě šance Václava Svěrkoše, český útočník donutil ale svou střelou Cédrica Carrassa pouze k akrobatickému zákroku. Po půlhodině hry se ale již fanoušci Bordeaux dočkali vedoucí branky. Yoan Gourcuff našel svým centrem z rohového kopu přesně hlavu Marouane Chamakha, který vstřelil svůj druhý gól v nové sezoně - 0:1.

Sochaux pomalu přestalo pomýšlet na body pár minut před koncem poločasu. Wendel centroval z levé strany, míč chtěl odklidit na rohový kop obránce Ivan Stevanović. Ten se ale nešťastnou náhodou skluzem trefil přesně k tyčce Richertovy branky - 0:2.

Smolař Stevanović si již v druhém poločase nezahrál, na trávníku ho totiž nahradil pozdější smutný hrdina utkání Charlie Davies. A byl to právě americký útočník, který dal po hodině hry domácím naději na srovnání stavu. 22letý forvard si vyměnil míč Marvinem Martinem, a poté napálil míč z halfvoleje za bezmocného Carrassa - 1:2.

Domácí se hnali do útoku a snažili se o vyrovnávací gól, přesto to byli hosté, kteří se radovali ze čtvrté branky utkání. A byl to opět Marouane Chamakh, kterému opět z rohového kopu nacentroval Yoan Gourcuff. Marocký reprezentant si tak připsal již svůj třetí ligový gól.

Spolupráce Daviese se Svěrkošem ale nadále solidně fungovala, reprezentant Spojených států nabil svému českému kolegovi. Ten ale opět pouze protáhl gólmana soupeře. V poslední minutě nastavení se ale domácí přeci jen dočkali kontaktní branky. Z rohového kopu korigoval stav na konečných 2:3 opět Charlie Davies.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Le Mans FC 3:1

15.08.2009 19:00

Góly: 33. Mevlüt Erdinç, 59. Frédéric Thomas (vl.), 81. Ludovic Giuly - 21. Thorstein Helstad

Paris dokázalo po remíze vybojovat před vlastními fanoušky všechny tři body proti Le Mans i přesto, že v prvním poločase prohrávalo. Ovšem PSG dokázalo rychle srovnat a ve druhé půli díky vlastenci celý duel otočit. V tabulce proto poskočilo na třetí místo a boje o titul myslí vážně. Le Mans je s jedním bodem patnácté, ovšem za svůj výkon se rozhodně stydět nemusí.

Hosté byli v úvodní dvacetiminutovce rovnocenným sokem, první šanci utkání si ale vytvořili domácí. Po pasu Pguy Luyinduly měl na kopačce otevření skóre Stephane Sessegnon, ale na poslední chvíli ho dokázal odzbrojit bek Gregory Cerdan. Na druhé straně v 21. minutě šokovalo Le Mans Park princů. Po dlouhém nákopu brankáře a přiťuknutí hlavou se mezi obránci Mamadou Sakhem a Sammym Traorem prosmýkl norský forvard Thorstein Helstad a poslal bezmocného Coupeta na druhou stranu - 0:1.

Za dalších dvanáct minut ale bylo srovnáno. Nejprve sice nedokázal Erding hlavou umístit mezi tři tyče rohový kop Sessegnona, ale následně krásně vyškolil na levé straně dva obránce a poslal míč podél těla brankáře Rocheho po zemi k tyči. Od této chvíle se domácí zvedli a následovaly tvrdé pokusy Luyinduly a Erdinga, nicméně obě střely ze střední vzdálenosti zlikvidoval Roche.

V druhé půli již následoval obrovský tlak PSG, Rochemu zmrazil dech Sessegnon, jehož dělovka z 18 metrů skončila na tyči. Po hodině hry rozhodl vlastní brankou Frederic Thomas, jenž si hlavou srazil na vzdálenější tyči přímý kop Sessegnona. O deset minut později mohl srovnat Roland Lamah, po pasu Modiboho Maiga vyslal na Coupeta velmi tvrdou ránu, avšak francouzský gólman dobře kryl.

Tečku za zápasem udělal osm minut před koncem Ludovic Giuly, který zakončil umístěnou střelou k tyči velmi pohlednou kombinaci kapitána Claudeho Makeleleho a Matejy Kežmana. V příštím kole se pokusí PSG vybojovat další bodíky na hřišti Valenciennes, Le Mans bude chtít rozšířit svou sbírku v domácím prostředí proti Nancy.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - AS Monaco 4:0

15.08.2009 19:00

Góly: 31. Issiar Dia, 42. André Luiz (pen.), 50. Paul Alo'o, 80. Paul Alo'o

Kanonádníci z Nancy pokračují ve střelbě i nadále a vyhoupli se do čela tabulky. Poté, co v minulém kole zvítězili 3:1 ve Valenciennes, si doma přímo smlsli na Monaku. Dokonce přidali ještě o jednu branku navíc než v posledním zápase a více než pohodlně dokráčeli k jasné výhře 4:0.

ASNL už od samého začátku ukazovalo, kdo je pánem na hřišti. Monako možná ani nemohlo spočítat gólové akce, kterých si soupeř vytvořil požehnaně, ale branka stále ne a ne přijít. Půlhodinové čekání se nakonec vyplatilo. Julien Feret, jenž byl hlavním tahounem už v minulém kole proti Valenciennes, dodal nádherně Diovi a ten poslal přesnou střelu ke vzdálenější tyči domácí do vedení.

Aby toho nebylo na knížecí klub málo, během první půle museli vlivem zranění střídat Muratori i Park. Nancy stejně nemělo slitování. Nkoulou ve 42. minutě neohrabaně strčil ve vápně do autora první branky Dii a sudí musel odpískat penaltu, kterou bez větších problémů proměnil Andre Luiz.

Domácí jízda pokračovala i po přestávce. Pět minut po ní připravil dobrou pozici pro parťáka Alo'o Efouloua Dia, kamerunský útočník utekl i svému strážci Puygrenierovi, mimochodem dlouholetému bývalému hráči Nancy, a pohodlně skóroval za záda Ruffiera. Dia se poté radoval ze čtvrtého gólu, jenže předčasně, jelikož ho zastavila ofsajdová pozice. Ale určitě nemusel smutnit. Efoulou přidal deset minut před koncem čtvrtou branku a stvrdil zasloužené tři body pro ASNL.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Montpellier HSC 2:2

15.08.2009 19:00

Góly: 68. Kévin Gameiro, 90+3. Laurent Koscielny - 60. Tino Costa, 67. Emir Spahić

Lorient po výhře v prvním kole nedokázal na tříbodový úspěch navázat, ovšem remízový výsledek se vzhledem k průběhu také počítá. S nováčkem z Montpellieru totiž prohrával necelých 25 minut před závěrečným hvizdem 0:2, avšak díky brance v poslední minutě se nakonec může radovat alespoň z bodu. Hosté tak udělali i v druhém kole dobrý dojem a do sezóny rozhodně vkročili tou správnou nohou, i když podruhé za sebou přišli o výhru v nastaveném čase.

Přitom po divokém výsledku nemohlo být po hodině hry ani vidu ani slechu, na světelné tabuli totiž byl stav 0:0. Tři branky v rozmezí 60. a 70. minuty však všechno změnily. Hosté byli v první půli mnohem aktivnější, nicméně v 10. minutě napálil balón na bránu po Spahičově chybě domácí Yann Jouffre, gólman Geoffrey Jourdre ale předvedl precizní vyškrábnutí.

Hosté zahrozili až po půl hodině hry, kdy pokus Jorise Marveauxe excelentně vytáhl Fabien Audard ze šibenice. Po pauze to zkoušeli domácí znovu, přímý kop Oliviera Monterrubio však dokázal včas zablokovat Spahič. První branku vsítili hosté po krásné střele Alberta Costy z hranice vápna, kterému nádherně přiťukl Karim Ait-Fana. O šest minut později navýšil náskok Spahič po rohovém kopu na bližší tyč, kde před bránu přistrčil Audard a hrdina okamžiku propálil všechno přede sebou - 0:2

Domácí ale zbraně nesložili a dobře věděli, že ještě není nic ztraceno. O dvě minuty později totiž našli mezírku v obraně Montpellieru a snížili. Dlouhý pas zpracoval na prsa Marama Vahirua, elegantně se otočil a odcentroval přímo na hlavu Gameira, jenž se nemýlil. Lorient si poté vytvořil obrovský tlak a snažil se mermomocí srovnat, ovšem hosté vůbec nechybovali.

Osudový moment se ale urodil v úplně poslední možnou chvíli duelu. Na nádherný centr zprava od Monterrubia si naskočil hlavou Kolscielny a nekompromisně uklidil přesně pod víko, brankář Jourdren byl bez šance. V příštím kole se Montpellier pokusí urvat premiérové vítězství doma se Sochaux, na Lorient čeká těžké střetnutí v Monaku.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Valenciennes FC 1:0

15.08.2009 19:00

Góly: 37. Bafétimbi Gomis

Lyon ve druhém kole napravil zaváhání ze zápasu s Le Mans, když porazil trápící se Valenciennes 1:0. Les Athéniens tak prohráli už podruhé v řadě, v příštím kole je navíc čeká ambiciózní PSG.

Sedminásobný francouzský mistr v minulém kole příliš neoslnil, kouč Claude Puel se tak rozhodl změnit rozestavení na pro Lyon netradiční 4-4-2. V útočné dvojici se vedle sebe vůbec poprvé představily nové útočné akvizice Lisandro López a Bafetimbi Gomis. Právě druhý jmenovaný ve 37. minutě rozhodl svou první brankou v sezoně utkání.

Nové ofenzivní duo z levé strany zálohy vhodně podporoval brazilský záložník Michel Bastos a domácí se tak často dostávali do přečíslení a slibných příležitostí. Jedna takové se naskytla deset minut před koncem prvního poločasu.

Ve 37. minutě se v obranném území Lyonu ujal míče levý obránce Anthony Reveillere, který poslal přihrávku do běhu právě aktivnímu Bastosovi. Ten opět ukázal něco ze své fotbalové geniality, když svým centrem našel přesně hlavu nabíhajícího Bafeho Gomise. Ten měl už lehkou práci, rybičkou napálil míč do sítě za bezmocného gólmana Lecu v bráně Valenciennes.

Stejně jako v prvním poločase byl Olympique lepším týmem i po změně stran. Největší problémy dělal defenzivě hostů argentinský forvard Lisandro López, který se ale spíše zastřeloval a nepřidal tak druhý ligový gól.

Více informací k zápasu

RC Lens - AJ Auxerre 2:0

15.08.2009 19:00

Góly: 15. Kévin Monnet-Paquet, 60. Razak Boukari

Svou první výhru v Ligue 1 si po postupu mezi nejlepší francouzské týmy připsal Racing Lens. Ten porazil Auxerre poměrně hladce 2:0 a posunul se na desáté místo. Naopak AJA se s Boulogne dělí o poslední dvacáté místo.

Auxerre se v úvodu letošní sezony vůbec nedaří, což potvrdilo ve svém druhém kole proti nováčkovi z Lens. Hosté drželi míč na svých kopačkách sice častěji, nedokázali se ale dostat skrz obranu Racingu a žádnou vážnější příležitost si tak za celý poločas nevytvořili. Naproti tomu domácím stačil k první brance utkání jeden rychlý protiútok do otevřené obrany AJA. Kevin Monnet-Paquet se objevil sám před brankářem Sorinem a střelou do protipohybu mu nedal nejmenší šanci - 1:0.

Hosté začali hrát obdržené brance více aktivně, k žádné vyložené příležitosti to ale nevedlo. Jedinou vážnější střelou tak byla hlavička Cedrica Hengbarta ze 43. minuty.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil, do veliké šance se po hodině hry dostal Dejan Milovanovic. Jeho střelu ale dokázal s problémy vytáhnout gólman Sorin na rohový kop. Na střelu Razaka Boukariho už ale brankář hostů nestačil. Tožanský záložník si naběhl na přihrávku spoluhráče a zblízka překonal bezmocného Sorina - 2:0. Auxerre si za celý zápas nedokázalo vytvořit vážnější příležitost, a proto si na první body v nové sezoně bude muset počkat minimálně do příštího zápasu s Lyonem.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - AS Saint-Étienne 3:1

15.08.2009 21:00

Góly: 10. Paulo Machado, 66. André-Pierre Gignac, 81. Moussa Sissoko - 25. Emmanuel Rivière

Fotbalisté Toulouse se dočkali první letošní výhry. Před vlastním publikem porazili díky brankám Machada, Gignace a Sissoka St. Etienne 3:1.

Domácí byli od úvodních minut lepším týmem a svou převahu korunovali už v desáté minutě prvním gólem. K přímému kopu z 30 metrů se postavil Machado a fantastická střela z jeho kopačky se zastavila až v levém horním růžku Janotovy branky. Hosté se vyrovnání dočkali v 25. minutě, hráči Toulouse ztratili ve středu hřiště míč a St. Etienne vyrazilo do rychlého brejku. Na konci celé akce byl Riviere, který se dokázal prosadit přes trojici bránících hráčů a vyrovnal na 1:1. Po půlhodině hry o sobě dal vědět ostrostřelec Gignac, ale trefil pouze břevno branky hostů. Těsně před poločasovým hvizdem zahrál jeden z obránců Toulouse v pokutovém území rukou, ale píšťalka sudího zůstala němá. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 1:1.

Dvacet minut před koncem střetnutí o sobě dal znovu vědět Gignac, tentokrát už byl jeho pokus gólový. Gignac si zpracoval Sissokovu přihrávku a prudkou střelou z 30 metrů přesně k tyči poslal domácí výběr do důležitého vedení 2:1. Definitivní tečku za zápasem udělal v 81. minutě Sissoko, který obráncům St. Etienne vypíchl míč a chytrou střelou kolem gólmana Janota stanovil konečné skóre utkání na 3:1.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Stade Rennes 1:1

16.08.2009 17:00

Góly: 44. Chaouki Ben Saada - 45. Asamoah Gyan (pen.)

Souboj Nice s Rennes se rozhodl během dvou minut. Během dvou minut totiž padly dvě branky, a oba týmy tak zatím zůstávají neporaženy.

Nepříliš záživný první poločas vytrhl až ve 44. minutě svým prvním gólem v sezoně Chaouki Ben Saada, domácí se ale z vedení neradovali příliš dlouho. Již o minutu později totiž z pokutového kopu vyrovnal na konečných 1:1 Asamoah Gyan. Čtvrt hodiny před koncem se ještě Nice naskytla dobrá příležitost na lepší výsledek, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Junichi Inamoto. Rennes ale nerozhodný výsledek s přehledem udrželo.

Fréderic Antonetti, který ještě před několika měsíci seděl na lavičce Nice, mohl být v úvodu zápasu spokojenějším trenérem. Jeho Rennes se totiž několikrát prodralo do nadějných příležitostí. Největší šanci spálil nejspíš Jerome Leroy, který volejem z 30 metrů protáhl gólmana Ospinu. Na tom si následně vylámal zuby i Gyan.

Na první šanci domácích jsme museli čekat až do 41. minuty, kdy se po sólové akci rozhodl pro střelu David Helleybuck. Jeho přízemní střelu ale dokázal Douchez zlikvidovat. Nice ale nemuselo být smutné dlouho, již do třech minutách se totiž po krásné individuální akci prosadil tuniský reprezentant Ben Saada. Ten si naběhl na dlouhý nákop Apama, zbavil se dotírajícího Bocanegry a po třicetimetrovém sprintu zavěsil zkušeně do horního růžku Douchezovy branky.

Vedení ale domácím příliš dlouho nevydrželo. Po necelé minutě totiž přišel pokutový kop za Paisleyho ruku v pokutovém území. K míči se postavil Asamoah Gyan, který poslal Ospinu zkušeně na druhou stranu - 1:1.

Nice inkasovaný gól zaskočil a ve druhém poločasu upadli do pasivity. Zkraje druhé půle tak byli především vidět hosté, jmenovitě krajní záložník Moussa Sow. Ten nejdřív domácího brankáře prověřil z dálky; jeho následná hlavička z rychlého protiútoku skončila mimo branku. Ke konci zápasu ještě dostali domácí výhodu, když v 77. minutě uviděl druhou žlutou kartu za faul na střídajícího Bamoga záložník Inamoto. Již se ale k žádné vážnější šanci nedostali a zápas tak skončil nerozhodně 1:1.

Více informací k zápasu

US Boulogne - Grenoble Foot 38 2:1

16.08.2009 17:00

Góly: 34. Grégory Thil, 38. Grégory Thil - 47. Danijel Ljuboja

Nováček ligy Boulogne si ve svém historicky prvním domácím utkání v Ligue 1 proti alpskému Grenoblu Foot 38 připsal premiérové vítězství 2:1. Malý, zato zcela zaplněný boulogneský stadion mohl především jásat díky Grégorymu Thilovi, jenž se postaral o dvě branky domácích. Ačkoli Grenoble hned po přestávce díky Ljubojovi snížil, na body nakonec nedosáhl.

Boulogne měl první šanci utkání v sedmé minutě, když Senegalec Zargo Touré hlavičkoval z malého vápna těsně vedle. Hrdina utkání Thil ohrozil poprvé branku Grenoblu těsně poté, ale sám proti gólmanovi Vivianimu nakonec neuspěl. Ve 22. minutě měl domácí kapitán obdobnou pozici, ale znovu proti grenobelskému brankáři neuspěl.

O jedenáct minut později se už ale Thil z gólu radoval. Cuvillier nacentroval přesně na jeho pravačku a ten se nádherně trefil ke vzdálenější tyči. A o čtyři minuty později Boulogne zvýšil své vedení. Marcqův dalekonosný pokus se odrazil k Ducatelovi, jenž předal míč Thilovi, zbavil se svého strážce Paillota a přesně zamířil mezi tři tyče.

Čtyřicet vteřin po přestávce bylo ovšem po dvoubrankovém náskoku. Balkánskou spolupráci Tadič - Ljuboja, jenž se po minulém skvělém výkonu proti Marseille objevil v základní sestavě, už nezastavil ani brankář Valverde. Grenoble začal stále více a více tlačit, přesto to mohl být Boulogne, kdo zvýší své vedení. Touré po rohovém kopu Ramareho hodně dobře hlavičkoval, nakonec ho však vychytal Viviani.

Grenoblu se podařilo vsítit branku. Jenže jen co se mužstvo začalo radovat, rychle upadlo do velké frustrace. Dieuze měl před sebou jen gólmana Valverdeho a ve skórování dokonce nechyboval, jenže v radování ho nakonec zastavil praporek asistenta, jenž střídajícího záložníka zastavil kvůli ofsajdu.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Lille OSC 1:0

16.08.2009 21:00

Góly: 11. Brandão

Ani v azylu na stadionu v Montpellier Marseille nezaváhala a zařadila se po bok Bordeaux a Nancy k týmům, jež mají po dvou kolech plný počet bodů. V zápase proti Lille rozhodla jen jedna trefa Brandaa už z 11. minuty. Zdá se, že Lille to bez Bastose, který v létě odešel do Lyonu, příliš nejde. Zatím na svém kontě nemá ani bod.

Brandao mohl otevřít skóre už ve čtvrté minutě, když na něj dobře nacentroval Abriel, ale jeho volej levačkou zamířila jen vedle. Brazilcovi se pak přece jenom podařilo vypálit směrem na gólmana Butelleho, jenž byl od začátku pod solidním tlakem. A už v 11. minutě mu podlehl. Sice se snažil lapnout míč ze vzduchu po rohovém kopu Ben Arfy, jenže na něj si ještě před ním naskočil hlavou Brandao a pohodlně zavěsil.

Domácí Cheyrou vypálil po hodině hry skvělou volej, Butelle jeho střelu kryl. Lille v prvním poločase vůbec nic nepředvedlo a domácího gólmana Mandandu ani neohrozilo. Po přestávce přece přišel první náznak šance. Balmont poslal milimetrový pas na Cabayeho, jenže ten nakonec střílel jen mimo. Ani spoluhráč Obraniak nemířil přesně.

V 65. minutě obdržel červenou kartu po druhé žluté kartě Debuchy, jemuž se dvakrát nevyplatil faul na kapitána Marseille Nianga, a Dogy už tak prakticky nemohli počítat s vyrovnáním. Olympique jako zkušené mužstvo mohlo třeba Taiwem nebo střídajícím Koném ještě zvýšit, jinak si však výsledek pohlídalo. Jediným okamžikem, kdy mu zatrnulo, bylo v 84. minutě, kdy však Hazardův velmi nebezpečný pokus vychytil skvěle Mandanda.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Nancy-Lorraine22007:16
2.Girondins Bordeaux22007:36
3.Olympique Marseille22003:06
4.Stade Rennes21104:14
5.Paris Saint-Germain21104:24
6.OGC Nice21103:14
7.FC Lorient21104:34
8.Olympique Lyon21103:24
9.Toulouse FC21013:23
10.FC Sochaux21013:33
11.RC Lens21013:43
12.US Boulogne21012:43
13.AS Monaco21011:43
14.Montpellier HSC20203:32
15.Le Mans UC 7220113:51
16.Lille OSC20021:30
17.Grenoble Foot 3820021:40
Valenciennes FC20021:40
19.AJ Auxerre20020:30
20.AS Saint-Étienne20021:50

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (164)

Přidat komentář
onze

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

tak to má být...

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

monaco

Reagovat
smazaný uživatel

Chamakhu, Chamakhu... děláš mi starosti

Reagovat
herbage

Jestli není úplně blbej, tak prodlouží. V útoku Arsenalu není pro něj místo a Sunderland ani West Ham nejsou na úrovni Bordeaux

Reagovat
domingo

Reagovat
herbage

Helel, ty si hlavně stáhni ty písničky z edisku, co jsem tam kvůli tobě nahrál

http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/23503/Resistnace.zip_22.76MB.html

Reagovat
domingo

Sorry, zapomněl jsem už tahám..

Reagovat
smazaný uživatel

plnej souhlas...

Reagovat
smazaný uživatel

"Jestli není úplně blbej"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak on ma v bordeaux ted plat asi 25 000 liber za tejden, coz v takovym whu by mu dali minimalne 50 000..

Reagovat
smazaný uživatel

tak to si jen myslis, ani whu nema tolik na rozhazovani, zvlast kdyz jejich islandskej majitel prisel kvuli ekonomicky krizi o velikou cast majetku. ale o neco vyssi plat by asi dostal...

Reagovat
domingo

Do WHU by ho hlavně Bordeaux nepustilo.

Reagovat
smazaný uživatel

tot otazka, ale spis ne, to by musela prijit opravdu super nabidka. preci jen je to velmi kvalitni a uzitecny utocnik, ale zase mame v kadru par dalsich a taky kvalitnich (gouffran, bellion, super-nadejny mladik saivet, zahrat tam muze i jussie), takze nejak by se snad nahradit dal...

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme mi vypadl cavenaghi

Reagovat
smazaný uživatel

rovnat se mu z nich muze leda tak ten cavenaghi..

Reagovat
smazaný uživatel

gouffran k nemu taky myslim nema daleko, ale je fakt, ze chamakh to neni...

Reagovat
domingo

Ty chceš cpát Gouffrana na hrot? Tak prosím, těš se na Plašila v základu :)

Reagovat
smazaný uživatel

gouffran myslim na hrotu hraje lip nez na pravem kridle, ale mas pravdu, ze ten plasil me desi. proc jsme se jen zbavovali tak lacino obertana?

Reagovat
smazaný uživatel

gouffran je kridelnik, no..

Reagovat
smazaný uživatel

a vis ze je to puvodne utocnik predelanej na kridlo?

Reagovat
smazaný uživatel

no a?

Reagovat
smazaný uživatel

ze je to prednostne utocnik

Reagovat
$dolar$

Bordeaux

Reagovat
smazaný uživatel

Jak hrál Plašil?

Reagovat
domingo

No vida, Bordeaux fakt chce hrát 4-1-3-2 ale dostat po dvou gólech od Lens a Sochaux...

Reagovat
smazaný uživatel

je to trochu deravy, ale co, kdyz dame stejne vic golu nez souper

Reagovat
domingo

No rozhodně se na to kouká hezky, to vám upřímně závidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Nancy zatím nepoznávám. Takovou gólovou nálož bych od nich netipoval ani v Ligue 2.

Jinak jsem rád, že jsme dneska ukopali výhru, chce to nějakou výsledkovou vzpruhu, když ani špatné výkony Crise naposadí. :) Jinak by mě zajímalo, co to Puel postavil za šílenou sestavu, fakt podivné. Neví někdo, proč střídal Govou tak brzo? (zranění, forma nebo co se stalo..?)

Reagovat
domingo

teď na to koukám, to hrál jako Källström na DM, Bastos na LM nebo cože? ty jména se mi skládají do jakéhosi 4-2-4

A Govou šel dolů prostě proto, že Puel pochopil, že takhle hrát nemůže, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

no jako Nancy mě taky překvapuje... uvidíme, jestli na to navážou a budou se prát o čtvrtý místo jako předloni

Reagovat
Riijkark

montpelijé

Reagovat
domingo

"Jedinou vážnější střelou tak byla hlavička Cedrica Hengbarta ze 43. minuty."

To je fakt těžký, když naši zatím nejnebezpečnější střelci jsou Hengbart s Chafnim.

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre mě zatím moc zklamalo... Zatím předvedli totální Strašně mi je líto Jeleně, bez něj bude mít tým trochu problém... A odchod Kahlenberga Auxerre taky moc nepřidal...

Reagovat
domingo

Jeleń bude na podzim zpátky, stejně tak Licata se (snad) Querciou, takže ta kvalita v útoku půjde strmě nahoru. Contout je hráč tak maximálně pro L2, Niculae loni nedal ani jeden gól, Birsa je bez formy a Oliech měl formu naposledy v 18 letech... Kahlenberg bude větší problém, od zálohy Dudka-Chafni-Pedretti ti slušná přihrávka většinou nepřijde; tady dost spolíhám na toho Licatu, že převezme ten jeho post za útočníkama, pak by se hrálo Dudka-Chafni-Pedretti / Licata / Jeleń-Birsa, to by mohlo fungovat.

Reagovat
domingo

"Jele na cestě do Lens"

Vteřina hrůzy :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

Chamakh

Reagovat
smazaný uživatel

paráda Mevlüte..., hrdé město Paříž úřaduje

Reagovat
smazaný uživatel

tak Lille možná bez Bastose vypadá ještě víc v prd.li, než se očekáválo...

Reagovat
smazaný uživatel

ale furt maji dobrej tym. ja jim verim. chybi jim ted landreau, coz je urcite taky znat. maji tam cabayeho, mavubu, gervinha, obraniaka. maji na to, aby skoncili do patyho mista, jen se musi trochu sehrat..

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac je skvělý,nejlepší společně s Chamakhem

Reagovat
smazaný uživatel

to bych se tvrdit neodvazila

Reagovat
domingo

To je otázka, jestli je třeba Chamakh lepší než Lisandro, Gomis, Hoarau nebo geniální Niculae

Reagovat
smazaný uživatel

ale gignac vali, to se musi uznat..

Reagovat
domingo

Tak loni vytáhl Toulouse úplně sám do Evropy..., co vím, tak v top ligách něco podobnýho dokázal už jenom jeden hráč, a ten je teď v Barce

Reagovat
smazaný uživatel

stejne bych se vsadil, ze mu to tam nesedne a eto'a nepredci

Reagovat
božský John

No tak to samozřejmě ne...už jenom v záladní sestavě OM jsou 3 útočníci lepší než Šamách

Reagovat
domingo

To je toho. V Auxerre jich je lepších pět.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

No jestli hrajete na 5 útočníků v základu tak prosim

Reagovat
domingo

Poslední dobou na 3, Fernandez si bere příklad z Barcelóny. Prostě ofenzivní koncert.

Reagovat
božský John

Jó, to Deschamps taky..to 4-3-3 se mi líbí :)..ve středu to je zahuštěný a na křídlech řádí Baky s Niangem..podporovaný Kaborém a Taiwem:)

Reagovat
domingo

Bakyho s Niangem si strč za klobouk, trio Oliech-Birsa-Niculae, podporované z lavičky smrtonosným komandem Lejeune-Contout, nám závidí půl Evropy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

nám závidí půlka Evropy...v čele s Lucemburskem,Andorrou a San Marinem...

Reagovat
domingo

Zas nepřeháněj, takovej Selva nebo Frick... :)

Reagovat
božský John

Je fakt, že u vás by byli hvězdy...

Reagovat
domingo

Teda mít horší útok než Sassuolo, to je fakt na provaz.

Reagovat
božský John

Co se pamatuju,tak s nim hrál(hraje) Ricardo Zampagna...takože žádný ořezávátka...

Reagovat
domingo

Jinak u nás je letos největší hvězda Chafni, protože dal gól, což je úkaz vskutku nevídaný. (sice mu ho neuznali, ale co)

Reagovat
božský John

Byly oslavy velkolepé? Dvoupatrovej autobus centrem města atd?

Reagovat
domingo

Proběhl obligátní lynč sudího, načež se všichni shromáždili před Abbé-Deschamps a hromadně konvertovali k islámu.

Reagovat
božský John

To ve Francii není nic neobvyklýho...jedinej křesťan tam je snad Šarkósy

Reagovat
smazaný uživatel

prosimte, ten se svejma hunskejma predkama?

Reagovat
božský John

Já jeho rodokmen nesleduju..soudě podle postavy bych to tipoval na pigmeje někde z lesa...

Reagovat
smazaný uživatel

ja soudim jen podle jmena

Reagovat
domingo

Myslíš Nicolas Sarkozy de Nagy-Bocsa?

Reagovat
smazaný uživatel

presne toho

Reagovat
božský John

Nagy?

Tak to je Slovák...

Reagovat
domingo

megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért

Reagovat
smazaný uživatel

praveze ne

Reagovat
božský John

To se divim, v Severních Uhrách je Nagy obvyklý příjmení...

Reagovat
smazaný uživatel

protoze to vzdycky bejvalo madarsky uzemi. utvoreni madarska po prvni svetovy doted berou madari jako nejvetsi krivdu, protoze prisli o vetsinu svyho historickyho uzemi a 40 % madaru zustalo mimo uzemi madarska...

Reagovat
božský John

Proto se teďka zas plašej a maj tu svou gardu a chtěj zrušit zlou,podrazáckou trianonskou smlouvu nebo tak něco..v reflexu byl před měsícem článek...

Reagovat
smazaný uživatel

jn, to je to jadro problemu mezi madarama a slovakama (i kdyz oni se nikdy nemeli radi...)

Reagovat
božský John

A českej pepik(já) si z toho může dělat srandu,protože je hodně slováků,co se hendka vytočej

Reagovat
božský John

Ale jsou v tom namočený i Francouzi, protože jejich důstojnictvo nám pomáhalo při tý malý "válce" po 1.sv válce. Takže všecko se všim...

Reagovat
domingo

Láska je tu s nami, buďme s ňou!

Reagovat
domingo

Ale Auxerre bylo až donedávna výjimkou, což pramení z toho, že nejlepší tamní fotbalista je Polák...

Reagovat
božský John

To je ale k pláči...Pšonči umí akorát řídit poslký fiaty...a fotbal?

Reagovat
domingo

Pšonci v první řadě umí blít z jedoucího rychlíku, to jsem viděl na vlastní oči

Reagovat
božský John

Selva nám dycky zatápěl...to je panečku útočník

Reagovat
smazaný uživatel

vzdycky kdyz hraju FM, tak si ho privedu

Reagovat
božský John

Já zase v CSM, teda od tý doby,co Sasuolo hraje Serii B..bo v céesemku 3. italská není..ale je to šutér, o tom nic...

Reagovat
smazaný uživatel

na pet utocniku hrajem jen my, tesne v zavesu je se ctyrma lyon

Reagovat
domingo

ale u vás se to dá ještě pochopit...u Lyonu už ne :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Třeba to je nějaká taktika na zmatení soupeře..

Reagovat
domingo

To jo, představa, že proti mně nastupuje tým se 2 záložníkama by mě asi opravdu rozhodila :)

Reagovat
božský John

Ale jistí to Cris...

Reagovat
domingo

Cris si tam může udělat kafe, přes rojnici Govou - Gomis - Källström - Lisandro - Bastos neproklouzne ani myška.

Reagovat
božský John

Je fakt, že tahle tuhá defensíva musí bejt pro soupeře noční můra....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Ty mi chceš říct, že Šamach je lepší než Niang,Baky nebo Brandao? Max o trošku předčí Brandaa,ale jinak vůbec..

Reagovat
smazaný uživatel

co se tyce treba i uzitecnosti pro tym (coz je taky soucasti kvalit hrace), tak by brandaa urcite predcil

Reagovat
božský John

No nevim, Brandao chodí i na rohy k naší bráně pomáhat..jinak do kombinace moc použitelnej není, on potřebuje balon do šestnáctky a nejlíp v úrovni hlavy...

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslel spis to, ze chamakh proste ma nejakej dar rozhodovat velky zapasy, strilet vitezny goly...

Reagovat
božský John

To je fakt...jako na jaře OM:GB 1:0 ..to dal vlastně taky vítěznej gól

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Šamacha nemám rád, ale je rozhodně lepší než Brandao, jehož přínos spočívá v tom, že ho postavíš dopředu a snažíš se ho trefit :)

Reagovat
smazaný uživatel

ja ho taky vubec nemam rad, ale zase na druhou stranu, utocnik je to velmi dobry a nam prospesny

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi dva to nejsou, ale k tomu nejlepsimu asi patri. u chamakha to dela i fakt, ze on dava ty dulezite goly v dulezitych zapasech a ze hraje s gourcuffem, navic ted zda se chytl formu...

Reagovat
domingo

U Chamakha bych byl opatrnější ve dvou věcech, a to a) jak by se prosadil bez Gourcuffa a b) jestli jeho výkony nejsou spíš otázkou formy než kvality (čímž nechci říct, že to není kvalitní útočník, jenom nevím, jestli ho hned vynášet do nebes)...Gignac je extratřída.

Reagovat
smazaný uživatel

toho gourcuffa i formu jsem tam zminil, i tak si myslim, ze to velmi dobry utocnik a hlavne uzitecny hrac je. gignac je ale opravdu nekde jinde

Reagovat
domingo

Stejně mám radši Cavenaghiho. :)

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ja taky, to asi i vetsina fandu bordeaux

Reagovat
domingo

Tak po těch Chamakhových řečech o Arsenalu se asi není čemu divit hlavně je paradoxní, že jeho odchod by možná týmu minimálně v LM prospěl, protože Blancovi se evidentně líbí sebevražedná sestava se 2 hrotama (čili "kdo se vrací, nevěří gólmanovi"), se kterou dostal za 2 zápasy s relativně slabýma soupeřema 4 góly...

Reagovat
smazaný uživatel

asi jo, zatim hrajem dobre ofenzivne - holt pulka tymu brani a pulka tymu utoci, tak to ma byt

je ovsem otazka, jestli by ale blanc zmenil rozestaveni, nebo by ke cavenaghimu zacal stavet gouffrana. stejne si ale myslim, ze do LM pujdeme s jinou taktikou...

Reagovat
domingo

Dobrá ofenziva proti Sochaux vám bude proti nějaké Chelsea na houby, Carrasso není superman

Reagovat
smazaný uživatel

blanc neni tak hloupy, aby postavil to nase 4-1-3-2 proti chelsea

ale aspon si carrasso zachyta a lip se ukazou jeho kvality

Reagovat
smazaný uživatel

50. pro bordeaux

Reagovat
božský John

Fujtajxl, zadíval jsem se na tu fotku a Šamách někoho zdraví trošku německy..pryč s tim...

Reagovat
smazaný uživatel

mne spis prijde jak nejakej mental (podle toho vyrazu), kterej beti na vlak a mava kolemjdoucim. navic mu tam neni videt jedna ruka...

Reagovat
božský John

Takovej Švejk po liposukci...

Reagovat
madridcan

ako hral Heinze?

Reagovat
smazaný uživatel

dobre..

Reagovat
madridcan

vsak preto

Reagovat
domingo

100. pro AJA

Reagovat
božský John

100. proti fousům

Reagovat
domingo

hlavně u ženskejch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

No vo tom nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Kapo za 2 mega, odchovanec, ofenzivní záložník, který od nás nakoukl i do repre, a Dujon se škrábe na prdeli.

Reagovat
smazaný uživatel

nechapu co tady vsichni resite...o titulu rozhodnuto od ty doby co do OM prisel Heinze s Morientesem...Marseille je uplne nekde jinde nez Girondins nebo Lyon..ALLEZ MARSEILLE!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ty si asi nekde jinde nez na Zemi..

Reagovat
božský John

Má pravdu ten chlapec

Reagovat
madridcan

velmi drzim palce Marseille

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

chlapce, ty jsi dobre mimo realitu. jeste kdyz zminis toho morientese...

Reagovat
madridcan

co vsak ma pravdu...urcite je vacsia pravdepodobnost,ze Marsellie bude majster ako to,ze atletico bude tretie v La lige

Reagovat
smazaný uživatel

vsadime se?

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
smazaný uživatel

o co?

Reagovat
madridcan

ano chcem...zadel podmienky a o co a slapeme het.A mysli nato,ze sme z inych republik

Reagovat
smazaný uživatel

nemas nejakej napad ty?

Reagovat
madridcan

no tak co ja viem...by sme si nejak zmenili nick ako to spravil vtedy tomanatura ked prehral stavku do plnil si k nicku LFC?...no tak nejak tak by sme si zmenili nick...ja by som si k nicku dal -atletico a ty by si si dal RMCF Taka idiotska stavka,ale ked mas nieco lepsie tak daj

Reagovat
smazaný uživatel

oukej. pokud se atlético v pristi sezone umisti na treti pricce nebo lip, prejmenujes se na mesic na ♥♥♥atlético♥♥♥, pokud se atlético umisti na ctvrte pricce a hur, prejmenuju se na mesic na ♥♥♥real.madrid♥♥♥. plati?

Reagovat
madridcan

nie...lepsie by bolo kebyze nick ti ostane,ale das si pomlcku a to co si napisal...cize ked atletico bude 3 a lepsie v buducej sezone ja si dam nick madridcan-♥♥♥atlético♥♥♥ a ked bude 4 a horsie tak ty si das sebyk-♥♥♥real.madrid♥♥♥...moze byt?

Reagovat
smazaný uživatel

dobre, plati

Reagovat
madridcan

este nejaky svedok,aby si ma potom neo*ebal

Reagovat
madridcan

a mimochodom ja si to ♥♥♥atlético♥♥♥ mile rad pridam ked budete treti a este k tomu pred barcou.Alebo este lepsie ked budete druhy,my prvy a barca tretia alebo stvrta

Reagovat
domingo

Teď sis pěkně nasral do bot

Reagovat
domingo

chceš jako říct, že OM bylo nastejno s Bordeaux a Lyonem, a s Morientesem a Heinzem už jsou úplně někde jinde? Jakože kam se na ty dva hrabou takoví luckeři jako Bastos, Lisandro, Gomis, Cissokho, Ciani, Carrasso...

Reagovat
smazaný uživatel

OM byl uz minulou sezonu lepsi nez zbyvajici tymy..Bordeaux moc neposililo a Lyon se s titulem muze po odchodu Benzemi rozloucit rovnou.. Myslim si že, Lisandro je urcite kvalitni, ale bude chvili trvat nez si zvykne..O titulu se bude rozhodovat mezi Bordeaux a OM a na konci souteze bude pak Morientes pro OM dulezitej..A Mandanda je rozhodne lepsi nez Carrasso...Je to ale jenom muj osobni nazor, Marseille bych moc pral takze to asi neni objektivni:-)Qui ne saute pas n´est pas Marseillais!Mandanda!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ty jses dobrej zaslepenec. kdyby bylo OM lepsi nez zbyle tymy, nemelo by nahodou titul?

a vase posily, treba lucho, nebude taky chvili trvat nez si zvyknou? nemluve o tom, ze jste ztratili vudci osobnost canu...

co se tyce lisandra, tak v uplnynulych zapasech se lisandro pokazde jevil jako jeden z nejlepsich hracu

Reagovat
smazaný uživatel

nechci nic rikat ale zatim lucho nehral jeste ani v jednom zapase a zaloha fungovala perfektne..ani Cana myslim ze ani nechybel..a mas asi pravdu ze sem zaslepenec ale fakt s myslim ze Marseille je jednoznacnej favorit..minulou sezonu se mi moc nelibila obrana ale s prichodem Heinze se zvedla. zatim bez obrdrzenyho golu, Mandanda je jako vzdy skvelej a utok ani netreba komentovat...

Reagovat
smazaný uživatel

ano, ale lucho bude chtit hrat a deschamps ho jako vasi nejvetsi posilu bude nasazovat

jednoznacny favoriti jsou tri - OM, OL a GB, buhvijak to letos zas dopadne, verim v triumf GB

Reagovat
smazaný uživatel

no prave toho se bojim..i kdyz Lucho bude hrat hovno tak ho tam Deschamps stejne postavi ptz si nedovoli nejdrazsi posilu nechat jenom sedet...ale verim tomu ze Lucho bude posilou..

Reagovat
domingo

Benzemu nahradili víc než dobře.

Mandanda není "rozhodně" lepší než Carrasso, možná trochu lepší jo, ale žádnej propastnej rozdíl to není ani náhodou...navíc Bordeaux mají v záloze Ramého...

Reagovat
smazaný uživatel

vysvetluj clovekovi s nickem "mandanda", ze mandanda neni nejlepsi brankar na svete

Reagovat
smazaný uživatel

jo pravda...mandandu mam fakt hodne rad, ale i bez toho momentálně patří mezi nej golmány na světě..

Reagovat
smazaný uživatel

Carrasso je taky hodne dobrej golman..Bylo mi lito kdyz odesel z OM ale zase by byla skoda aby tak dobrej golman jenom sedel...ale divim se že si Ramé nechá líbit to, že nechytá..je to kvalitní brankář i když už není nejmladší..

Reagovat
domingo

Jde o to, že Bordeaux nemají horší jedničku, ale mají mnohem lepší dvojku

Reagovat
madridcan

co sa stalo Chamakhovi s lavou rukou?

Reagovat
smazaný uživatel

tu jsme prodali arsenalu za tech pet mio liber co nabizeli. kdyz jeste prihodi, dostanou i zbytek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele