2. kolo
15.08.2009 19:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

V souboji Daviese s Chamakhem se radovalo Bordeaux

Ani dvě branky Charlieho Daviese nestačily domácímu Sochaux na výhru. V dresu Bordeaux se totiž opět ukázal Marouane Chamakh, který stejně jako Davies dvakrát pokořil defenzivu soupeřů. Třetí branku hostů pak vstřelil obránce Sochaux Ivan Stevanović, letní posila Svěrkošova týmu.

V úvodní šanci zápasu se objevil Fernando Cavenaghi, jehož slabý volej ale nenadělal brankáři domácích vážnější problémy. Les Lionceaux odpověděli v podobě šance Václava Svěrkoše, český útočník donutil ale svou střelou Cédrica Carrassa pouze k akrobatickému zákroku. Po půlhodině hry se ale již fanoušci Bordeaux dočkali vedoucí branky. Yoan Gourcuff našel svým centrem z rohového kopu přesně hlavu Marouane Chamakha, který vstřelil svůj druhý gól v nové sezoně - 0:1.

Sochaux pomalu přestalo pomýšlet na body pár minut před koncem poločasu. Wendel centroval z levé strany, míč chtěl odklidit na rohový kop obránce Ivan Stevanović. Ten se ale nešťastnou náhodou skluzem trefil přesně k tyčce Richertovy branky - 0:2.

Smolař Stevanović si již v druhém poločase nezahrál, na trávníku ho totiž nahradil pozdější smutný hrdina utkání Charlie Davies. A byl to právě americký útočník, který dal po hodině hry domácím naději na srovnání stavu. 22letý forvard si vyměnil míč Marvinem Martinem, a poté napálil míč z halfvoleje za bezmocného Carrassa - 1:2.

Domácí se hnali do útoku a snažili se o vyrovnávací gól, přesto to byli hosté, kteří se radovali ze čtvrté branky utkání. A byl to opět Marouane Chamakh, kterému opět z rohového kopu nacentroval Yoan Gourcuff. Marocký reprezentant si tak připsal již svůj třetí ligový gól.

Spolupráce Daviese se Svěrkošem ale nadále solidně fungovala, reprezentant Spojených států nabil svému českému kolegovi. Ten ale opět pouze protáhl gólmana soupeře. V poslední minutě nastavení se ale domácí přeci jen dočkali kontaktní branky. Z rohového kopu korigoval stav na konečných 2:3 opět Charlie Davies.

Autor: Anna-Marie Kroupová / goal.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Příště jim to SVĚRKY vyhraje, tak jako v prvním kole BP

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele