2. kolo
16.08.2009 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Nice remizovalo s Rennes 1:1

Souboj Nice s Rennes se rozhodl během dvou minut. Během dvou minut totiž padly dvě branky, a oba týmy tak zatím zůstávají neporaženy.

Nepříliš záživný první poločas vytrhl až ve 44. minutě svým prvním gólem v sezoně Chaouki Ben Saada, domácí se ale z vedení neradovali příliš dlouho. Již o minutu později totiž z pokutového kopu vyrovnal na konečných 1:1 Asamoah Gyan. Čtvrt hodiny před koncem se ještě Nice naskytla dobrá příležitost na lepší výsledek, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Junichi Inamoto. Rennes ale nerozhodný výsledek s přehledem udrželo.

Fréderic Antonetti, který ještě před několika měsíci seděl na lavičce Nice, mohl být v úvodu zápasu spokojenějším trenérem. Jeho Rennes se totiž několikrát prodralo do nadějných příležitostí. Největší šanci spálil nejspíš Jerome Leroy, který volejem z 30 metrů protáhl gólmana Ospinu. Na tom si následně vylámal zuby i Gyan.

Na první šanci domácích jsme museli čekat až do 41. minuty, kdy se po sólové akci rozhodl pro střelu David Helleybuck. Jeho přízemní střelu ale dokázal Douchez zlikvidovat. Nice ale nemuselo být smutné dlouho, již do třech minutách se totiž po krásné individuální akci prosadil tuniský reprezentant Ben Saada. Ten si naběhl na dlouhý nákop Apama, zbavil se dotírajícího Bocanegry a po třicetimetrovém sprintu zavěsil zkušeně do horního růžku Douchezovy branky.

Vedení ale domácím příliš dlouho nevydrželo. Po necelé minutě totiž přišel pokutový kop za Paisleyho ruku v pokutovém území. K míči se postavil Asamoah Gyan, který poslal Ospinu zkušeně na druhou stranu - 1:1.

Nice inkasovaný gól zaskočil a ve druhém poločasu upadli do pasivity. Zkraje druhé půle tak byli především vidět hosté, jmenovitě krajní záložník Moussa Sow. Ten nejdřív domácího brankáře prověřil z dálky; jeho následná hlavička z rychlého protiútoku skončila mimo branku. Ke konci zápasu ještě dostali domácí výhodu, když v 77. minutě uviděl druhou žlutou kartu za faul na střídajícího Bamoga záložník Inamoto. Již se ale k žádné vážnější šanci nedostali a zápas tak skončil nerozhodně 1:1.

Autor: Anna-Marie Kroupová / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele