Ligue 1 - preview 2. kola

15.08.2009, 09:39, aktualizováno 16.08.2009, 10:08
Previews
Nice na své půdě přivítá Rennes, a tak minimálně jeden tým si připíše první bodovou ztrátu. V dalším dnešním duelu hraje Marseille s Lille, které zatím na bodový zisk čeká. Nováček z Boulogne hostí Grenoble.
FC Sochaux - Girondins Bordeaux  (sobota 19:00)
Těžké utkání čeká v sobotu na Svěrkošovo Sochaux. Na Stade Bonal totiž přijíždí poslední vítěz Ligue 1 z Bordeaux.

Hosté vstoupili do sezóny velmi dobře, díky vysokému vítězství 4:1 nad celkem Lens se vyšplhali do čela tabulky. Ani domácí Sochaux nezačalo vůbec špatně, o body obralo Auxerre. Tři body Sochaux vystřelil Václav Svěrkoš, který byl jediným střelcem zápasu. Dobrá forma českého reprezentanta neunikla skautům ostatních klubů. Jako první zájemce se ozvalo Monako, stanovisko klubu je však jasné: "Pokud se Monako či kdokoliv jiný pokusí Václava získat, nemá šanci. Svěrkoš je neprodejný, přeci jsme ho nekupovali na šest měsíců," nechal se slyšet prezident Sochaux Alexandre Lacombe.

To v Bordeaux opět pokračuje sága s názvem Marouane Chamakh. Marocký útočník chce za každou cenu přestoupit do anglické Premier League, ale vedení klubu již odmítlo Sunderland a také Arsenal. Sám hráč je celou situací znechucen, a co nejrychleji by chtěl Ligue 1 opustit. V minulém kole se ale zapsal mezi střelce a stále patří ke klíčovým postavám Bordeaux. "Já vím, že Marouane není v optimální psychické pohodě, ale navzdory tomu stále zůstává velmi důležitým hráčem našeho týmu a do sobotního utkání nastoupí," řekl kouč hostů Blanc.

Blanc zřejmě pošle na hřiště stejnou jedenáctku, která minulý týden porazila Lens vysoko 4:1. Domácímu kouči Gillotovi dělají starosti zranění hráči - obránce Carlão a útočník Privat. Je tedy možné, že od úvodních minut nastoupí nová akvizice Sochaux - americký útočník Davies, který bude spolu s Václavem Svěrkošem tvořit útočnou dvojici.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.40 - 3.30 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Paris Saint-Germain - Le Mans UC 72  (sobota 19:00)
Pařížané by rádi napravili loňskou zpackanou sezónu, kdy se díky své "hlouposti" nakonec nepodívali do evropských pohárů. Jenže už v prvním kole na sebe neposvítili těmi správnými reflektory. Remíza z půdy nováčka Montpellieru se musí doma proti Le Mans napravit. A moc dobře to ví i kouč Antoine Kombouaré.

PSG mělo v Monpellieru téměř celou hodinu výhodu o jednoho muže v poli navíc. Giuly v 71. minutě otevřel skóre zápasu, ale soupeř nakonec i v oslabení dokázal ve čtvrté minutě nastavení zápas zremizovat. Kouče Kombouarého, pro něhož to bude v Parku princů ligová premiéra před pařížskými fandy, ale tahle trochu smolná ztráta bodů z míry nevyvedla. "Cítím se velmi dobře," řekl na předzápasové tiskové konferenci. "Snažím se své emoce ovládat. Musím se soustředit jen na utkání a snažit se ho vyhrát. Chci především uspět doma, před vlastními fanoušky. Protože někdy je první domácí utkání tím, které vás nastartuje pro zbytek sezóny."

Soupeř z Le Mans nemá na začátek nového ročníku vůbec snadný los. Už v úvodním kole hrál s Lyonem, se kterým ale uhrál překvapivě cennou remízu 2:2. "Mohli klidně i vyhrát," připomenul Kombouaré. "Kromě jednoho nebo dvou prvků je to ten samý tým z loňska. Má nového trenéra, nového týmového ducha. Vím také, že dokážou mít skvělý obranný val. Doufám, že ho proti nám nepoužijí," přál by si.

Domácí stále postrádají zraněného Zoumana Camaru, a ačkoli loni nejlepší střelec klubu Guillaume Hoarau už minulý víkend hrál za rezervu, je klub k jeho zdraví rovněž hodně opatrný. Na druhé straně chybí Ibrahima Camara a Fredrik Stromstad.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.40 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Nancy-Lorraine - AS Monaco  (sobota 19:00)
Duel mezi Nancy a Monakem bude mít pikantní náboj pro sedmadvacetiletého Sébastiena Puygreniera, jenž ve své kariéře prošel oběma kluby. V Nancy působil dlouhých pět let, nyní se ovšem na Stade Marcel Picot představí v dresu soupeře. Monako, stejně jako domácí tým, v prvním kole zvítězilo.

Poté, co předminulou sezónu Nancy skončilo na skvělém pátém místě a Puygrenier mu výraznou měrou pomohl, se rozhodl odejít za velké peníze do Ruska. Jenže v Petrohradě se tomuhle hráči vůbec nedařilo, a proto vzal zavděk místem v anglickém Boltonu. Do Francie se letos vrátil, v knížecím klubu je ze Zenitu zapůjčen na hostování. "Nevím, jestli mi budou fanoušci po mém odchodu do Ruska aplaudovat, ale ať se stane cokoliv, bude to pro mě tak jako tak zvláštní pocit," neví, co čekat od domácích příznivců. "Nedostal jsem šanci se s nimi tehdy rozloučit, protože konec sezóny jsem kvůli zranění vynechal."

Monako vstoupilo do nového ročníku dobře, když doma ubránilo gólostroj Gignace a porazilo Toulouse těsně 1:0. Avšak i Nancy má na svém kontě plný počet bodů za výhru 3:1 z Valenciennes. Domácím se na Monačany příliš nedaří. Z posledních deseti zápasů na svém stánku prohráli hned v šesti případech včetně loňské porážky 0:1.

Kouč Nancy Pablo Correa může v týmu přivítat zpět útočníka Alo'o Efouloua, jenž utrpěl zranění ještě v přípravě proti Juventusu. Macaluso a Ouaddou jsou po suspendaci zpět, Diabate a Hadji ovšem vlivem zranění stále hrát nemohou. Monako se bude muset obejít bez svého kapitána Pereze, který v minulém kole obdržel červenou kartu, nová posila Costa si ovšem může zapsat svůj debut.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.95 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Lorient - Montpellier HSC  (sobota 19:00)
Nováček ligy Montpellier sice uhrál doma skvělou remízu s favoritem utkání z Paříže, záložník Joris Marveaux ovšem krotí emoce na minimum. Až druhé kolo na půdě Lorientu, jenž naposledy také trochu překvapivě naplno uspěl v Lille, je prý podle něho tou správnou zkouškou do premiérového ročníku Ligue 1.

Montpellier hrál skoro celou hodinu v deseti, přesto držel v prvním kole s Paris SG krok. A bod mu zařídil až v poslední minutě utkání Spahič. "Od toho utkání si o nás lidé hodně povídají. Ale my prostě nemůžeme myslet jen na tento zápas," hledí dopředu Marveaux. "Opravdu se nesmíme nechat příliš unést."

Hosté jsou považováni za největšího kandidáta na sestup. V Lorientu, jenž už v úvodu sezóny v Lille naznačil, že hodlá zopakovat loňské desáté místo, na ně nečeká určitě žádná lehká práce. "Těžší zápasy nás čekají právě zde, pak doma proti Sochaux a vůbec se všemi týmy pohybující se ve středu tabulky. To jsou přesně ony, které budou rozhodovat," ví Marveaux. Možná jen jednu změnu v sestavě udělá trenér Girard, veterána Jeunechampa by měl nahradit Costa. Jinak by měla být základní jedenáctka podobná té z prvního kola.

Lorient postrádá Bouderbala, jenž má problémy se zády, Diane má problémy s kolenem. Klub opustil v průběhu týdne alžírský útočník Rafik Saïfi do katarského Al Khoru, kouč Christian Gourcuff ale naopak může vyzkoušet novou posilu ze Strasbourgu Jamese Fanchoneho.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.15 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Lyon se za navrácením na fotbalový francouzský trůn nevydal tou správnou nohou. V prvním kole jen remizoval na půdě Le Mans 2:2, doma proti Valenciennes už však Olympique nehodlá nic takového připustit. Že se zabydlí v základní sestavě domácího celku, věří i devatenáctiletý záložník Miralem Pjanič, jenž nyní nosí na dresu osmičku po Juninhovi.

Bosňan Pjanič má v Lyonu úlohu náhradníka, v loňské sezóně takto nastoupil hned k 15 zápasům. Do základu neměl tehdy daleko, jen kdyby ho nezbrzdilo těžké zranění zlomené lýtkové kosti. Bez fotbalu musel být prakticky celý podzim. "Bylo to období velké frustrace. Já se však chtěl vrátit a ukázat všem, co umím," řekl bojovně. "Minulou sezónu jsem se toho hodně naučil, je dobře, že to na sobě znám a cítím. Ale chci hrát více," přál by si.

Jeho naděje nemá příliš reálný základ. Navíc když se po karetním trestu vrací John Mensah se záložníkem Kimem Källströmem. Domácím jinak chybí stále zraněný Delgado a Boumsongovy problémy s kolení šlachou neustaly. "Sice už za nás nehrají Benzema ani Juninho, ale i tak jsme silnější. Hrajeme víc týmověji," dodal Pjanič.

Soupeřem domácího favorita bude mužstvo Valenciennes, jenž v minulém zápase totálně selhalo v defenzívě a nakonec od Nancy utrpělo porážku 1:3. Na Stade Gerland se nepředstaví gólmanská jednička Penneteau, který ještě v závěru zápasu obdržel červenou kartu, ani klíčový zraněný útočník Pujol. Kouč Montanier má ovšem určitě radost z potrestaných navrátilců Biševace a Audela.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
První zápas v nové sezóně před domácím publikem čeká v sobotu večer na fotbalisty Lens. Ti v rámci druhého kola Ligue 1 přivítají Auxerre.

Ani jeden z týmů nezačal nový ročník nejvyšší francouzské soutěže ziskem tří bodů. Auxerre podlehlo na domácí půdě Sochaux 0:1. O jedinou branku zápase se postaral český reprezentant Václav Svěrkoš. Fotbalisté Lens narazili hned v prvním kole na přetěžkého soupeře - mistrovské Bordeaux, kterému podlehli 4:1. Nutno však dodat, že dvě branky vstřelilo Bordeaux až v nastaveném čase a výsledek je pro hráče Lens příliš krutý.

"Proti Bordeaux jsme utrpěli těžkou porážku, ale v naší hře byly k vidění zajímavé momenty, které můžeme zužitkovat v dalších utkáních. Proti Auxerre chceme předvést stejný výkon jako v zápase s Bordeaux, ale musíme zvýšit efektivitu v koncovce. Pokud se nám to podaří, tři body zůstanou v Lens," řekl lodivod domácích Wallemme.

Domácím bude pravděpodobně chybět Dindane, o kterého se zajímají kluby z Premier League. 28letý útočník Pobřeží slonoviny stále doléčuje zranění. Na hřišti se neobjeví ani Keita a Doumeng. Auxerre má problémy se svou útočnou řadou, k dispozici nebude dlouhodobě zraněný Jeleń, Quercia a ani nová posila z Monaka Licata.

Lens opustil Grégoty Vignal, který se vrací do Anglie. Bývalý obránce Liverpoolu zakotví v Birminghamu, kde podepsal jednoletou smlouvu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.00 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Toulouse FC - AS Saint-Étienne  (sobota 21:00)
Souboj dvou poražených týmů z prvního kola bude k vidění i v Toulouse, kde domácí jedenáctka změří síly s fotbalisty St. Etienne.

Ani jedno z mužstev nedokázalo v prvním kole vstřelit gól. Toulouse prohrálo v Monaku nejmenším brankovým rozdílem 1:0, fotbalisté St. Etienne podlehli na svém stadionu Nice 0:2.

Vedení Toulouse v průběhu týdne "potěšilo" své fanoušky, když prodloužilo smlouvu s nejlepším střelcem loňského ročníku Ligue 1 André-Pierre Gignacem. 24letý útočník tak má nyní smlouvu v Toulouse až do roku 2013. "Jedná se o důležitou dohodu, která ukazuje touhu klubu, který se nechce zbavovat svých nejlepších hráčů. Stejně tak samotný fotbalista ukázal, jak oddaný je klubu Les Violets," stojí v oficiálním prohlášení na klubovém webu.

Domácí tým ale také o jednoho fotbalistu přišel, štěstí v Serii A chce zkusit Bryan Bergougnoux, který přestoupil do Lecce.

St. Etienne v minulém kole podlehlo Nice 0:2, do Toulouse však přijíždí bodovat. "Čeká nás obtížný zápas, ale já věřím, že jsme schopni v Toulouse uspět," nechal se slyšet gólman hostů Janot a pokračoval: "Nice minulý týden spoléhalo na rychlé protiútoky, kterých dokázalo náležitě využít. Nyní nás čeká podobný zápas, Toulouse má v týmu Gignace, který pro obranu soupeře znamená permanentní ohrožení," upozorňuje na velké nebezpečí pro svůj tým 31letý brankář.

Domácí nemohou počítat s trojicí zraněných, Luan, Larsen a César jsou mimo hru. Minimálně měsíc bude Toulouse také chybět také gólman Pelé, který má zlomený prst na ruce. St. Etienne postrádá Perrina, Monsoreaua a Daba.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.25 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Stade Rennes  (neděle 17:00)
Nedělní odpoledne vyplní střetnutí dvou zatím neporažených mužstev. Utkání mezi Nice a Rennes má výkop v 17 hodin.

Nice nezačalo novou sezónu vůbec špatně, na půdě St. Etienne zvítězilo brankami Traorého a Remyho 2:0. Avšak ani fotbalisté Rennes nenechali nic náhodě a nováčka soutěže z Boulogne sestřelili 3:0.

Tento zápas bude pikantní pro trenéra Rennes Antonettiho, který ještě v minulé sezóně vedl právě Nice. Antonetti vedl domácí tým v posledních čtyřech sezónách a sám nečekal, že se na Stade du Ray objeví tak brzy. Přesto tvrdí: "Jsem velmi rád, že se tam znova vracím. Mám tam mnoho krásných vzpomínek a hodně přátel. Ale postavit se proti mému bývalému klubu nebude jednoduché," dodal kouč, který bude ve středu slavit své 48. narozeniny.

Antonetti se vyjádřil i k ambicím Rennes pro novou sezónu: "Myslím si, že jsme v druhé skupině týmů. První skupina obsahuje tři nebo čtyři mužstva, která hrají na špici tabulky. Mezi těmito skupinami je PSG, u kterého není jednoduché tipovat jeho umístění. Můj tým je spolu s Lille, Toulouse, Monakem a možná St. Etienne ve skupině druhé, která bude bojovat o horní polovinu tabulky" zamyslel se nad novým ročníkem Ligue 1 Antonetti.

Domácí budou postrádat Faeho a Quarteye, kteří se zranili minulý týden. V sestavě hostů se minimálně měsíc neobjeví Bruno Cheyrou, který si na pátečním tréninku poranil koleno. Už delší dobu mimo hru je Briand. Do utkání nezasáhne ani nová posila, norský záložník Tettey, jenž doléčuje zranění.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.95 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Boulogne - Grenoble Foot 38  (neděle 17:00)
Boulogne i Grenoble by si po úvodním kole rádi napravily reputaci. Oba celky mají na svém kontě za své porážky logicky nula bodů, a to se samozřejmě ani jednomu týmu nelíbí. A protože patří mezi hlavní kandidáty na sestup, jedná se také o důležitý vzájemný zápas.

Nováčkovi ligy Boulogne se úvod ligy na hřišti Rennes vůbec nepodařil. Ten mu nasázel tři fíky a bylo vymalováno. Jeho nedělní soupeř - Grenoble - do Ligue 1 postoupil minulý rok a s nejvyšší soutěží má tak určitě více zkušeností. "My musíme doma jako první otevřít skóre," nastínil jasný cíl kouč Boulogne Laurent Guyot. "Nebude to žádný revanš za minulé utkání v Rennes, my prostě pokračujeme dále."

Hosté neměli v prvním kole vůbec lehkého soka a z prohry 0:2 s Marseille se dají určitě najít mnohá pozitiva. Tým se snažil vyrovnat, kolikrát měl skvělé pasáže a druhý celek loňské sezóny si z Alp odvezl opravdu vydřené tři body. "My nesmíme proti Grenoblu chybovat. Hra musí být bez chyb," ví Guyot, že ho nečeká vůbec snadná práce. V zápase mu bude chybět zraněný Bedenik s útočníkem Blayacem.

Celé Boulogne se těší na svou premiéru v nejvyšší francouzské soutěži. Malinký stadion s kapacitou jen devíti tisíc diváků by měl být na historický první zápas Ligue 1 proti Grenoblu zcela zaplněný. Hosté postrádají Boyu a Raveta. V základní sestavě Baždarevičova mužstva by se měl objevit Srb Ljuboja, jenž v minulém kole předvedl jako náhradník skvělý výkon, a i start jeho kolegy z lavičky Dieuzeho je velmi pravděpodobný.
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - Lille OSC  (neděle 21:00)
Marseille - podle odborníků největší favorit na zisk francouzského mistrovského titulu, se letos poprvé předvede před svými fanoušky. V rámci druhého kola Ligue 1 hostí mužstvo Lille.

Utkání se však bude hrát na Stade de la Mosson v Montpellieru. Domovský stadion Marseille Vélodrome je kvůli policejnímu vyšetřování na dva měsíce uzavřen. Důvodem je pád pódia při přípravě na koncert zpěvačky Madonny. Neštěstí si vyžádalo životy dvou dělníků a osm zraněných.

Marseille začala novou sezónu ve velkém stylu, úvodní branky se zásluhou Nianga dočkala už po 100 sekundách hry. Druhou branku přidal v závěru zápasu Cheyrou a Marseille si tak z Grenoblu přivezla tři body za vítězství 2:0. Lille nezvládlo premiéru před vlastním publikem a Lorientu podlehlo 1:2.

Lille se podle obránce Emersona celý týden hlavně zaměřovalo na obrannou fázi, která minulý týden v utkání proti Lorientu nebyla zdaleka ideální.

Domácí tým postrádá Lucha Gonzálese, otazník visí nad startem Koného, kterého trápí zraněné koleno. Morientes začne střetnutí zřejmě mezi náhradníky, španělský útočník ještě nemá dostatečnou fyzičku na to, aby zvládl odehrát celé utkání. "Už je na tom lépe, ale zatím není schopen odehrát celý zápas," nechal se slyšet kouč Deschamps.

Mužstvo Lille nehlásí žádné nové zranění, dlouhodobě mimo hru je však gólman Landreau, který laboruje s poraněným kolenem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux11004:13
2.Stade Rennes11003:03
3.AS Nancy-Lorraine11003:13
4.OGC Nice11002:03
Olympique Marseille11002:03
6.FC Lorient11002:13
7.FC Sochaux11001:03
AS Monaco11001:03
9.Le Mans UC 7210102:21
Olympique Lyon10102:21
11.Montpellier HSC10101:11
Paris Saint-Germain10101:11
13.Lille OSC10011:20
14.Toulouse FC10010:10
AJ Auxerre10010:10
16.Valenciennes FC10011:30
17.AS Saint-Étienne10010:20
Grenoble Foot 3810010:20
19.RC Lens10011:40
20.US Boulogne10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (61)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
M11

Reagovat
stas87

lyon vyhra bordeaux bude remizovat a zajtra olympique porazi dogy a pojde do cela ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Sochaux - Bordeaux

obránce Carlão a útočník Privat nejsou již zraněni. Pouze nemají formu na základní sestavu, protože je trenér nenominoval na zápas. Jinak už jsou OK. Zraněný není v týmu Sochaux nikdo.

Reagovat
smazaný uživatel

Carlao? nehrál náhodou loni v základu v Sochaux?

Reagovat
smazaný uživatel

Toulouse, Lorient, Auxerre 1

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon - Valenciennes 3 - 1 (Lisandro 2, Ederson - Cris (og) )

Reagovat
smazaný uživatel

cris

Reagovat
domingo

Cris hrát nebude, ne? Bodmer, Mensah... nebo je Puel tak blbej, že ho tam nechá i po té komedii s Le Mans?

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se, kdyby hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

12:19 Mensah míří do Sunderlandu

Podle agenta Johna Mensaha míří jeho klient z Lyonu do Sunderlandu. 26letý obránce by měl celý přestup dokončit v pondělí a anglickému celku se upsat na jeden rok s tím, že Sunderland bude moci kontrakt na konci sezony prodloužit. Kdy ghanský reprezentant přestoupí závisí na tom, kdy obrdží potřebné vízum.

To si ze mě dělá prdel, ne.. To aby se narychlo přivedl nový obránce, jestli se tenhle přestup fakt uskuteční.

Reagovat
domingo

Reagovat
domingo

Slyšel jsem, že v Brazílii je prý hromada talentovaných stoperů :)

Reagovat
smazaný uživatel

FC Sochaux - Girondins Bordeaux under 2,5 gólu (vklad 4/4)

Paris Saint-Germain - Le Mans UC 72 NB (no bet - možná hosté dají gol)

AS Nancy-Lorraine - AS Monaco NB (snad under 2,5 gólu)

FC Lorient - Montpellier HSC 1 (vklad 3/4)

Toulouse FC - AS Saint-Étienne over 2,5 gólu (vklad 2/4)

GOOD LUCK VŠEM !!!

Olympique Lyon - Valenciennes FC (+1) 1 (handicap, vklad 4/4)

RC Lens - AJ Auxerre under 2,5 gólu (vklad 4/4)

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon bych asi nedával, zrádný zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já věděl, že tě pobavím.

Reagovat
domingo

U nás by v útoku hrál snad i Holenda, to je hrozná tragédie. 0:0.

Reagovat
domingo

...

Reagovat
smazaný uživatel

teda ty to hrajou..

Reagovat
smazaný uživatel

erdincuv prvni gol za PSG! a chamakh zase zavesil..

Reagovat
smazaný uživatel

a ted i gomisuv..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak sleduješ někde Lyon? Já nikde stream nenašel.

Reagovat
domingo

Na atdhe to myslím bylo..

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo, ale nic se mi tam nezobrazilo.

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel ne.. ale tak aspon tyhlenty trapky prehrali..

Reagovat
smazaný uživatel

neeee... Valenciennes jsou mí oblíbenci, a ne trapky

Reagovat
smazaný uživatel

proc zrovna tyhle? mne na nich byl v minuly sezone sympatickej jen komboare..

Reagovat
smazaný uživatel

jak se po podzimu dokázali zvednout, mě přišlo dost zajímavý... asi proto... a Koumbaré byl taky sympaťák

Reagovat
božský John

Dneska to vidím na pohodlnou výhru

Reagovat
smazaný uživatel

no, lille nepodcenovat. i kdyz je pravda, ze bez bastose uz to neni tak dobre..

Reagovat
domingo

Lille půjde dolů, uvidíš...

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim, tym maji docela dobrej. navic sou mi sympaicky..

Reagovat
božský John

Já je nepodceňuju, jenom si jsem vědomej naší síly..

Reagovat
domingo

"Hostování Johna Mensaha z Lyonu v anglickém Sunderlandu je na spadnutí. "Transfer je z 95 procent hotový. Předpokládám, že v pondělí to bude oficiální," prohlásil agent 26letého obránce Fabien Piveteau. "Trenér Black Cats hovoří plynně francouzsky, SAFC je navíc velký klub s ambicemi, což Johna láká," doplnil."

Paráda, mají ještě týden na to, aby oslabili obranu

Reagovat
smazaný uživatel

to bude frankie rad.. hlavne, ze tam zustane jistota souperovy ofenzivy cris..

Reagovat
domingo

Na Frankieho mám připravenej argument, že ho stejně nechtěl v základu :)

Reagovat
smazaný uživatel

koho tam chtel?

Reagovat
domingo

Boumsonga s Bodmerem, kteří tam za chvíli stejně budou, akorát místo Mensaha bude v záloze ten míčovej čaroděj.

Reagovat
božský John

Už jenom chybí, že Cris dostal doživotní smlouvu..

Reagovat
domingo

Spíš to vypadá, že doživotní smlouvu tam má Govou, navíc s klauzulí, že bude smrdět na křídle tak dlouho, dokud si nezláme nohy. Až Puel přestane chlastat, Crise stejně posadí, ale vsaď se, že Govoua ani náhodou. :)

Reagovat
božský John

No mě přijde jako největší koumák stejně Aulas..Puel je nejhorší trenér za poslední léta a on ho tam nechá, s tim, že ho chce nechat pracovat koncepčně. Takže Govou a Cris v tom josu nevinně

Reagovat
domingo

Ale tak hráči jako Cissokho, Pjanić, Lloris nebo Gomis se za koncepční práci považovat dají, ten tým je opravdu zajištěnej, má kvalitu i dostatečně širokej kádr, ale kazí jim to srandovní trenér. Nacpat do základu Bastose, Källströma, Govoua, Lisandra a Gomise dohromady, to chce fakt koule

Reagovat
božský John

Dobře..posily to jsou krásný,ale s přehledem to převáží govou s Crisem a donedávna ještě Keita....no jestli to tam pan Puel vede timhle stylem(viz ta záloha) tak to mě podrž.. (byl jsem absolutně bez netu,tak nevim,co se všeck dělo.. )

Reagovat
domingo

Přesně takhle, + Makoun + obrana. CM, dvě útočný křídla, dva hroti a Källström. Prostě 4-2-4 jak vyšitý (ale ten zápas jsem neviděl, tak nevím, jak to poskládal nakonec)

Reagovat
domingo

Jinak vypadl Govou, přišel Ederson a hned dali gól...

Reagovat
domingo

Jinak Keita out, Pikujón out, to jsou 2 tragédi pryč... a zbavit se všech čtyř najednou, to už bys asi chtěl moc :) aspoň bude sranda

Reagovat
smazaný uživatel

vsak govou je ted kapitan..

Reagovat
domingo

Já vím, no. Vždyť říkám, že na tom křídle shnije. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Co měl asi s Keitou dělat, Puel si ho nepřivedl, ale vedení určitě tlačilo, aby hrál, když to byl ještě donedávna nejdražší nákup Lyonu v historii. Pro mě je důležité, jak Puel trénoval v Lille, kde dostal prostor, v Lyonu to bude podobné, ale musí ustálit kádr, bohužel Govou a Cris, na které se tak nadává, mají určitě velké slovo v kabině, jedná se o kapitána a zůstupce kapitána v týmu, tak se nedají tak snadno posadit, protože když trenér místo nich nasadí někoho jiného a tým neuhraje moc dobrý výsledek, tak z toho hned bude mít problém.

Jinak možný odchod Mensaha hodně odsuzuju a Aulas by podobné kroky neměl dopouštět.

Reagovat
domingo

A víš, jak to vypadalo na hřišti proti Valenciennes?

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel ne, nenašel jsem žádný stream, nevím, co to Puela napadlo za sestavu, ale asi zkoušel trochu jinou sestavu proti soupeři, kde si to může dovolit.

Reagovat
smazaný uživatel

Srandičky, srandičky.. Ono tě to přejde, až budete ještě v říjnu čekat na první ligovou výhru. :)

Reagovat
domingo

To je klidně možný, ovšem pak se vrátí zranění a začne stíhací jízda.

Reagovat
smazaný uživatel

:) Uvidíme, uvidíme. Kandidáty na sestup mám jiné, takže doufám, že něco začnete hrát.

Reagovat
domingo

Boulogne, ASSE a kdo ještě, Grenoble?

Reagovat
smazaný uživatel

montpellier..

Reagovat
božský John

Zatim to vidim na Auxerre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

hleď si Lille a neotravuj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele