Ligue 1 - souhrn 19. kola

20.12.2008, 21:00, aktualizováno 21.12.2008, 22:58
Komentáře a souhrny
Bordeaux senzačně otočilo zápas v Monaku a dostalo se na druhé místo, tři body za vedoucí Lyon. Ten vyhrál v Caenu a je podzimním mistrem. Rennes veze tři body z Lorientu a přezimuje na bronzové pozici. Marseille prohrála a spadla na páté místo, čtvrté je PSG. Sochaux ztratilo vedení v Nantes a odváží si bod. St. Etienne porazilo doma Auxerre, Grenoble přehrál Le Mans a Toulouse se rozešlo smírně s Nice...

Grenoble Foot 38 - Le Mans UC 72 2:1

20.12.2008 19:00

Góly: 33. Albert Baning, 46. Sandy Paillot - 55. Modibo Maïga

Fotbalisté Grenoblu si po šňůře osmi zápasů bez výhry na své konto připsali tři body za vítězství 2:1 nad Le Mans. Po půlhodině zápasu se trefil Baning, na 2:0 zvyšoval v úvodu druhé půle Paillot. Le Mans stačilo pouze výsledek jednou brankou kosmeticky vylepšit, navíc v 90. minutě se nechal vyloučit hostující Frej.

Domácí tým nedokázal skórovat v šesti posledních zápasech v řadě. Střeleckou nemohoucnost překonal po více než deseti hodinách půstu Baning, který ve 43. minutě otevřel skóre zápasu. Jeho první střelu dokázala sice obrana Le Mans zablokovat, míč se ale k domácímu středopolaři šťastně vrátil zpátky a napodruhé už jej 24letý Kamerunec dokázal dopravit do sítě.

Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Na ukazateli svítila 47. minuta a domácí se radovali z dvoubrankového vedení. Na centr si nejvýše vyskočil Paillot a tvrdou hlavičkou nekompromisně upravil na 2:0.

Le Mans připravilo rychlou odpověď, o osm minut později tvrdě vystřelil Gervinho, jeho střelu dokázal gólman Le Crom vyrazit pouze před sebe do míst, kde stál Maiga. Toho čekal snadný úkol, z malé vzdálenosti pohodlně dopravit míč do sítě. Závěr utkání přinesl pouze vyloučení Freje, který fauloval, a druhá žlutá karta v zápase znamenala předčasný odchod do kabin.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - AJ Auxerre 2:0

20.12.2008 19:00

Góly: 12. Paulo Machado, 88. Bafétimbi Gomis

Saint-Etienne pošesté vyhrálo, na domácím stadionu si poradilo s podprůměrným Auxerre a od sestupového pásma se vzdálilo již na šest bodů.

Domácí se ujali vedení již po jedenácti minutách hry; levačkou se trefil portugalský záložník Machado. Auxerre sice ve druhé půli svého soupeře přehrávalo, druhý gól zápasu ale skončil opět v jeho síti. Minutu před koncem se totiž trefil Senegalec Gomis. Možná také díky novému kouči Perrinovi tak St. Etienne vyhrálo tři ze svých posledních čtyř zápasů. Naopak kouč hostů Fernandez má o čem přemýšlet, jeho tým nevyhrál již pětkrát v řadě a v tabulce klesl až na patnácté místo.

Ještě před úvodním gólem Machada pozdravili svými střelami gólmana hostů Gomis s Gigliottim. Poté již přišla chvilka portugalského středopolaře. Dvaadvacetiletý hráč si postavil míč k přímému kopu. Jeho střela byla ale zblokována, odrazila se ale zpět k němu a reprezentant mládežnických kategorií z první vymetl šibenici Riouovy branky.

Auxerre se sice po obdrženém gólu snažilo hnát do útoku, nedokázalo si ale za celý první poločas vypracovat jedinou šanci, a tak se opět ukázali domácí. Gigliotti našel přesným centrem hlavu Gomise, gólman Riou ale ukázal své brankářské umění a dokázal velikou příležitost Saint-Etienne zlikvidovat.

Ve druhém poločase se hrálo prakticky pouze na jednu branku. Auxerre vsadilo vše na ofenzivu a na Janota, který strážil branku domácích, se valil jeden útok za druhým. Kahlenberg šikovně tečoval střelu svého spoluhráče, ale Janot prokázal své rychlé reflexy a dokázal míč vyrazit na roh. Z toho už hosté nic nevytěžili.

Zahrozili až z jiného rohového kopu. Janot vyboxoval míč mířící do branky pouze na nohu Niculaeho, který ovšem ani nadvakrát nedokázal val těl před sebou prostřelit. Gólman domácích se musel vyznamenat i o pár okamžiků později, když dokázal zlikvidovat další šanci Kahlenberga. Janot ale dokázal založit rychlý protiútok. Gomis si naběhl na dlouhý balón a prostřelil brankáře Auxerre. Minutu před koncem tak pečetil na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Le Havre AC 3:1

20.12.2008 19:00

Góly: 31. Ludovic Obraniak, 81. Yohan Cabaye, 90. Michel Bastos - 61. Hassan Alla

Šestý zápas bez porážky v řadě si na své konto připsalo Lille. To dokázalo v posledním utkání v letošním roce před svými diváky porazit nováčka z Le Havre 3:1. A bylo to vítězství zasloužené, domácí měli herní převahu a po celé utkání byli lepším týmem, ale vítězná branka padla až deset minut před koncem.

Ve 14. minutě Lille předvedlo ukázkovou kombinaci, na jejímž konci byl Obraniak, ten ale trefil pouze brankáře Revaulta. Po půlhodině hry už byl útočník Lille úspěšnější, když využil přesné přihrávky Bastose a z těsné blízkosti branky otevřel gólovou listinu utkání. Jednobrankové vedení domácích vydrželo až do 61. minuty, kdy se hostům díky povedené střele Ally podařilo vyrovnat.

Lille poté stupňovalo svůj tlak a brankář Revault se mezi třemi tyčemi rozhodně nenudil. Skvělé zákroky musel vytáhnout proti přímému kopu Bastose nebo Emersonově střele. Rozhodující úder ale přišel až v poslední desetiminutovce. Nejprve po Bastosově rohovém kopu skóroval Cabaye a poslal domácí do vedení 2:1. Oba jmenovaní si své role v závěrečných momentech zápasu vyměnili, Cabaye viděl volného Bastose, předložil mu míč a ten bez problému upravil na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - OGC Nice 2:2

20.12.2008 19:00

Góly: 31. André-Pierre Gignac, 85. André-Pierre Gignac - 7. Anthony Modeste, 90+2. Vincent Hognon

Zápas sousedů v tabulce skončil podle předpokladů - remízou. Toulouse ještě v poslední minutě vedlo nad Nice, to ale dokázalo v posledních sekundách vyrovnat a udržet tak krok se špicí tabulky.

Gólový účet otevřel již po osmi minutách hostující Modeste, Toulouse ale dokázalo zásluhou Gignaca vyrovant na 1:1. Stejný hráč poslal pět minut před koncem domácí dokonce do vedení, Nice ale dokázalo v posledních vteřinách zápas vyrovnat díky Hognonovi.

První střela, první gól. Modeste se dostal do skvělé palebné pozice, z níž vstřelil po kombinaci s Echoufanim úvodní gól zápasu. Domácí kontrovali šancí aktivního Gignaca. Jeho tvrdou ránu ale dokázal hostující gólman Ospina s problémy zlikvidovat.

Podruhé už Ospina ale na francouzského útočníka nestačil. Po skvělé kombinaci Congreho s Bergougnouxem jeho střela z první slavila úspěch. Deset minut před koncem prvního poločasu tak vyrovnával na 1:1. Toulouse se dokonce málem radovalo z vedení. Gignac se postavil k přímému kopu a nadělal Ospinovi mnoho problémů.

Ve druhém poločase se ke slovu dostalo opět Nice. Traorého střelu dokázal šikovně tečovat jeho spoluhráč, gólman Carraso byl ale připravený a udržel tak nerozhodný stav. Toulouse se přesto dostalo do vedení. těsně před koncem zápasu poslal Bergougnoux dlouhý pas na Mathieua, ten ale nedokázal střelou z první gólmana hostí překonat. Míč však doputoval až před Gignaca, který už neměl se zakončením nejmenší problém.

Ve třetí minutě nastavení se ale smáli hosté. Z rohového kopu se totiž trefil Hognon a opět srovnal stavna konečných 2:2. Zápas byl krátce poté ukončen.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Stade Rennes 1:2

20.12.2008 19:00

Góly: 45. Jérémy Morel - 74. Asamoah Gyan, 80. Moussa Sow

Rennes se díky vítězství 2:1 v Lorientu vyšplhalo v neúplné tabulce na druhé místo za vedoucí Lyon. Domácí tým dlouhou dobu vedl, ale absolutně nezvládl závěrečné minuty střetnutí, ve kterých dvakrát inkasoval a Lorientu tak zbyly jen oči pro pláč. Rennes pokračuje ve výborné formě, 17 zápasů v řadě se nenašel nikdo, kdo by ho dokázal porazit.

Hosté potvrdili roli favorita a dobrou příležitost si vytvořili v sedmnácté minutě, ale Audard střelu Lemoineho dokázal s vypětím všech sil zneškodnit. Deset minut před koncem první půle zasahoval znovu domácí gólman, z velkého úhlu pálil Pagis, ale Audard byl na svém místě.

Lorient si příliš šancí za prvních pětačtyřicet minut nevytvořil, přesto šel do kabin s jednobrankovým náskokem. Vahirua zahrával rohový kop, který nedokázala obrana Rennes odvrátit a míč se dostal až k Morelovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a zajistil domácím poločasové vedení 1:0.

S ubíhajícím časem měli na kopačkách balón čím dál častěji hráči Rennes, a to se stalo Lorientu osudným. V 73. minutě podnikli hosté rychlý útok, na centr Sowa si nejvýše vyskočil střídající Asamoah Gyan a vyrovnal na 1:1. O šest minut později dokonal zkázu pro domácí Sow, který si pohrál s domácí obranou a přesnou střelou k tyči "přibalil" na cestu do Rennes tři body.

Trenér hostů Lacombe si může mnout ruce, protože se mu vyplatilo střídání Gyana a následně Sowa. Oba zmiňovaní hráči výrazně oživili hru Rennes a svými brankami zařídili vítězství.

Více informací k zápasu

FC Nantes - FC Sochaux 1:1

20.12.2008 19:00

Góly: 85. Aurélien Capoue - 70. Mevlüt Erdinç

Až poslední desetiminutovka rozhodla o dělbě bodů mezi Nantes a Sochaux. Hosté se sice v 70. minutě zásluhou Erdinga ujali vedení, ale čtyři minuty před koncem zápasu zaúřadoval Capoue, který fantastický volejem upravil skóre na konečných 1:1.

První gólovou šanci měl na kopačkách Klasnič, který si zpracoval dalekonosný autový hod a nebezpečně vypálil. Jeho pokus se opřel o levou tyč branky Sochaux. Po půlhodině hry nebezpečně pálil Da Rocha, ale jeho střelu dokázal brankář Sochaux Richert konečky prstů vyrazit do bezpečí. Těsně před koncem první půle zahrozili znovu domácí, Djordjevic si však vylámal zuby na výborném Richertovi v brance hostů.

Sochaux se osmělilo až v deváté minutě druhého dějství, přímý kop Isabeye se snesl na hlavu Privata, který prudkou hlavičkou orazítkoval břevno domácí svatyně. Velkou naději na vítězství dal hostům Erding, který v 70. minutě poslal Sochaux do vedení. Vidina zisku tří bodů zhasla hostům čtyř minuty před koncem zápasu, střídajíc Abdoun poslal Capouemu nadýchaný centr a ten perfektním volejem vystřelil domácím bod za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

SM Caen - Olympique Lyon 0:1

20.12.2008 21:00

Góly: 43. Karim Benzema

Karim Benzema svým gólem ze 43. minuty zajistil Lyonu výhru 1:0 na půdě Caen. Benzemova desátá trefa v letošní sezóně rozhodla o tom, že podzimní mistrovský titul Lyonu už nikdo nevezme.

Úvod zápasu nepřinesl vážnější gólovou příležitost, první střela mířila na branku domácích až v 16. minutě. Fredova slabá rána ale neznamenala pro domácího gólmana žádné ohrožení. O pár chvil později dal o sobě vědět domácí Savidan, který střelou z 25 metrů vystrašil brankáře Lyonu Llorise.

Ve 24. minutě se do dobré příležitosti dostal hostující Delgado, ale z 10 metrů nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Skóre se měnilo až těsně před přestávkou. Běžela 43. minuta, do míče se z hranice šestnáctky opřel Benzema a na jeho pokus gólman Planté nedosáhl. Pro Benzemu to byl desátý přesný zásah v letošním ročníku Ligue 1.

Druhý poločas začal náporem Lyonu, nejprve přímý kop Juninha z 30 metrů udělal pořádné starosti domácímu gólmanovi, který s problémy dokázal míč zkrotit. O pár chvil později stejný hráč poslal svou střelu jen těsně nad břevno branky Caen.

Domácí si v druhé půli vytvořili dvě šance, ale ani jedna z nich neskončila gólem. Savidanova a později Toudicova si cestu mezi tři tyče nenašla. Těsně před koncem mohl druhou branku v utkání vstřelit Benzema, kterého do šance vysunul Govou, ale jeho střela mířila mimo branku. Poločasové skóre 0:1 tak vydrželo až do konce utkání.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - Valenciennes FC 2:2

21.12.2008 17:00

Góly: 27. Guillaume Hoarau, 72. Jérôme Rothen - 46. Rudy Mater, 84. Siaka Tiéné

Valenciennes po výhře nad Monakem získalo další cenný skalp. Přestože se nejednalo o zisk tří bodů, remíza s ambiciózním Paris Saint-Germain se rozhodně počítá...

Po prvním poločasu se radovali domácí, když ho zásluhou Hoaraua vyhráli 1:0. Krátce po změně stran ale vyrovnal Mater a hosté dokázali zareagovat i na gól Rothena ze 73. minuty. Pět minut před koncem totiž nerozhodný výsledek určil svou střelou Tiéné. Valenciennes předskočilo Sochaux a na nesestupové příčky ztrácí 4 body.

První šanci si vypracovali hosté a brankář Landreau se měl hned co ohánět. Danic poslal centr přesně na hlavu Belmadiho, který svou rybičkou málem překonal domácího gólmana. Ten míč zachytl jen těsně před brankovou čárou.

PSG kontrovalo velice slibnou šancí Hoaraua. Jeho střela dokonce skončila za zády gólmana Penneteaua, ale postavení francouzského útočníka bylo vyhodnoceno jako ofsajd. Le Guenův tým ale nemusel být smutný dlouho. Po 26 minutách poslal Hoarau v souladu s pravidly svůj tým do vedení. Ceara odcentroval, Hoarau si sklepl míč na zem a tvrdou ránou nedal brankáři hostí sebemenší šanci.

Valenciennes už v první poločase nic nevymyslelo, zato ve druhém poločase se prosadilo během pár sekund. Gól padá na vrub především obránci Armandovi, který nedokázal pohlídat centr z levé strany a Mater nekompromisní střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Domácí obdržený gól probudil z pasivity a na svém stadionu se dali do útočení. Zanedlouho slavili druhý úspěch. Gólová akce měla počátek u skvělého Hoaraua, který přihrál Sessegnonovi. Ten z první pořádně zaměstnal brankáře hostů, jenž odvrátil míč pouze k dobíhajícímu Rothenovi. Ten se zakončením již problémy neměl...

Domácí by mohli zápas v pohodě dohrávat, kdyby Sessegnon čtvrt hodiny před koncem zápasu proměnil svou šanci. Jeho tvrdá rána se ale odrazila pouze od břevna a domácí za to posléze pykali inkasovaným gólem. Stejně jako PSG, prosadili se i hosté z dorážky. Mater připravil šanci pro Pujola, jehož střela se ale pouze odrazila od břevna. K padajícímu míči ale jako první přispěchal Tiéné, a stanovil tak konečné skóre zápasu na 2:2.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - AS Nancy-Lorraine 0:3

21.12.2008 17:00

Góly: 34. Youssouf Hadji, 39. Youssouf Hadji, 56. Issiar Dia

Festival neproměněných šancí domácích fotbalistů a také sporné gólové situace na straně Nancy - tak by se dal ve stručnosti charakterizovat nedělní zápas, který je díky výsledku 0:3 žhavým kandidátem na překvapení kola.

Do první šance zápasu se dostali hosté, v osmé minutě zahrával Gavanon volný kop, na ten si naběhl Luiz, ale domácího brankáře svou hlavičkou nepřekvapil. Po půlhodině hry se do dobré příležitosti dostal Ben Arfa, ale ztroskotal na gólmanovi Nancy. Branky začaly padat až v závěru prvního dějství, domácí obrana nedokázala pokrýt při rohovém kopu Hadjiho a ten poslal Nancy do vedení. O pět minut později přidali hosté druhý gól, Brison poslal míč Hadjimu do jasné ofsajdové pozice, ale protože praporek pomezního sudího zůstal k překvapení domácích dole, Hadji mohl bez problému svou akci zakončit gólem na 0:2.

V desáté minutě druhé půle zkoušel štěstí domácí Samassa, ale ani on se nedokázal prosadit. Trest za několik neproměněných šancí na straně Marseille přišel vzápětí, Dia z dvaceti metrů překvapil gólmana Mandandu a upravil na konečných 3:0. Domácí si koledovali i o čtvrtou branku, v 63. minutě nebezpečně střílel Gavanon a s jeho pokusem měl brankář Marseille co dělat. Závěr utkání se vyloženě dohrával, Marseille byla zaskočena výsledkem a na gólovou odpověď se do konce utkání již nezmohla.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Girondins Bordeaux 3:4

21.12.2008 21:00

Góly: 14. Juan Pablo Pino, 44. Alexandre Licata, 49. Alexandre Licata - 52. Marouane Chamakh, 67. Alou Diarra, 87. Marouane Chamakh, 89. Fernando Cavenaghi

Bordeaux senzačně otočilo zápas s Monakem a posunulo se již na druhé místo francouzské ligy...

Hosté z Bordeaux dokázali nemožné, prohrávali již 3:0, přesto se nevzdali a během jediného poločasu nastříleli svému soupeři hned čtyři branky.

V prvních deseti minutách se žádný ofenzivní koncert nekonal. Jedinou vážnější akci měl snad Yoann Gourcuff, který svým povedeným přímým kopem pořádně vystrašil gólmana Monaka. Zatímco náhradní gólman Monaka působil jistým dojmem, veterán v brance hostů Ulrich Ramé inkasoval již ve 13. minutě. Zvláštní střelou či centrem se prosadil Pino, jenž původně z přímého kopu centroval mezi své spoluhráče. K jeho překvapení ale míč prolétl okolo hlavy Ramého a domácí se tak překvapivě ujali vedení.

Druhý gól domácích padl po dvojnásobném zaváhání hostující obrany. Nejdříve se Pino dokázal zbavit Chalmého a následně přihrát na Licatu. Ten si zase bez problémů obhodil Diawaru a mířil sám na brankáře Ramého. S touto situací se francouzský záložník věděl rady a zajistil svému týmu vedení 2:0.

Kouč Bordeaux se rozhodl o poločase k dvojnásobnému střídání. Na hřiště přišel Chamakh a Jussie. Ani tito hráči ale hostům zpočátku příliš nepomohli, když se ze třetí branky zápasu opět radovali hráči Monaka. A opět to byl aktivní Pino, který stál u zrodu akce. Kolumbijský útočník dokázal nacentrovat na Licatu, ten se lehko zbavil svého strážce a potřetí překonal hostujícího gólmana.

Přesto se Bordeaux dokázalo o pár okamžiků později prosadit. Skvěle zahraný přímý kop Gourcuffa totiž dokázal zužitkovat střídající Chamakh. Ten svou tvrdou hlavičkou poslal míč pod břevno a nedal soupeři žádnou šanci zakročit. Vstřelený gól Bordeaux nabudil, z dálky střílel Gourcuff, ale bránu netrefil. Francouzský záložník ale nemusel smutnit příliš dlouho, práci za něj totiž udělal obránce Alou Diarra. Ten získal 25 metrů od brány míč a dělovou ránou prostřelil hradbu těl před sebou, včetně gólmana Monaka. Rázem to bylo jen o jeden gól.

Bordeaux se ke konci zápasu tlačilo do útoku, ze standardní situace ale zahrozili domácí. Pinův přímý kop tečoval Gourcuff, naštěstí pro něj ale skončil míč pouze na břevně. Tento tečující hráč pár minut před koncem zápasu nacentroval na třetí gól hostů. Po skvělém centru tohoto muže hlavičkoval opět Chamakh, který se ani napodruhé nemýlil. Tři minuty před koncem se tak hosté dočkali vyrovnání.

Skvělý obrat dovršil minutu před koncem kanonýr Cavenaghi. Celou šanci opět načal aktivní Chamakh, který si poradil s dvěma obránci Monaka a posléze dokázal přihrát právě argentinskému střelci. Jeho střela z první doplachtila do šibenice monacké branky a dovršila tak sedmigólové hody na Stade Louis II...

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon19115323:1238
2.Girondins Bordeaux19105431:1935
3.Stade Rennes19810124:1334
4.Paris Saint-Germain19103624:1733
5.Olympique Marseille1988333:2432
6.Lille OSC1988328:1932
7.Toulouse FC1987419:1531
8.OGC Nice1986523:1930
9.FC Lorient1975725:2326
10.AS Nancy-Lorraine1967618:1725
11.Grenoble Foot 381967613:1725
12.Le Mans UC 721973925:2824
13.SM Caen1958623:2123
14.AS Monaco1965822:2323
15.AJ Auxerre1955914:1920
16.FC Nantes1955915:2520
17.AS Saint-Étienne19611215:2819
18.Valenciennes FC19361016:2515
19.FC Sochaux19111718:2514
20.Le Havre AC19331314:3412

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Koukám, že Gignac zase dneska měl pré. A skoro to i stačilo na 3 body, akorát škoda, že hráči Rennes zvládli otočit nadějně se vyvíjející zápas pro Lorient.

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo.. gignac zase radil.. ligue 1 mu zacina byt malou..

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda. Ale kdyby zakotvil v Lyonu místo Freda, tak bych si vůbec nestěžoval.

Reagovat
božský John

Sochaux nezklamalo a zase plichtilo...

Reagovat
smazaný uživatel

Sláva,Lyon konečně vyhrál

Reagovat
stas87

nie je na taky tim ako je lyon 23 golov slabota?

Reagovat
smazaný uživatel

Je. Ale co bys čekal, když hraje nekopa Fred a zatím nic moc hrající Piquionne, křídelníci Govou, Keita, Delgado totálně z formy a Juninho není schopný ze standartek trefit bránu. To by musel Benzema dát každý zápas 2 góly, aby to o něčem bylo.

Reagovat
Jakubisko

Nice Allez le TFC!

Reagovat
One-Real

To byly zápasy, těch golů v posledních minutách .

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně jsem s výkonem hráčů Lyonu spokojený. Byla tam bojovnost, chuť po výhře a proto i mnoho šancí, vůbec nemuselo skončit u nemastného výsledku 0:1, ale třeba 2:4. Benzema dneska dal asi zatím nejhezčí gól v sezóně, gólman neměl žádnou šanci. Jinak mě docela překvapil Delgado, dneska si tam chvílema dělal s obránců Caen dost pěkně dobré ráno, ještě vypilovat přihrávku a Govou si vůbec nebude muset zahrát. Fredovi se chce odejít? Tak jen ať jde, jedinou větu, kterou jsem včera při kontaktu Freda s míčem slyšel bylo "Obránce odstavil Freda od míče"... Fakt nejvíc marný hráč, není schopný míč zpracovat, nahrát nebo vystřelit, jen se válí po zemi. Juninho včera byl jako vyměněný, v poli byl hodně dobrý, ale standartky posílal 3 metry vedle brány, ale zase nepodal úplně špatný výkon. Z obrany musím opět vyzdvihnout Boumsonga, tenhle chlapík teď drží lyonskou obranu nad vodou s každým zápasem a i včera to potvrdil, vynikající ve vzduchu, umí vyvézt balón a nebezpečný při standartkách. Škoda, že mu to tam ani při jedné z jeho šancí nespadlo, přál jsem mu to. A Lloris také vynikající, žádná chyba a v podstatě nedovolil hráčům Caen skoro nic.

Z hráčů Caen mě dost zaujal Ben Calfallah (nebo jak se jmenuje), co ten si tam dělal z chudákem Mensahem...Asi nejnebezpečnější hráč Caen. A také hodně zajímavý výkon předvedl střídající Toudic, byl skoro u všeho ve druhé půli, ale skórovat se mu nepodařilo, i když tam nějaké větší šance měl. Jinak si Caen počínalo dost sympaticky a bez respektu, z čehož dost často pramenily i hrubé fauly, takže budu jen rád, pokud se neprojeví žádné zranění (hlavně Mensahovi jeden moment nebylo moc do zpěvu) a může začít zimní přestávka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Tak tohle už je i na mě už trochu, (co trochu) moc. Ty rozhodčí bych okamžitě poslal sekat trávu na zahradu, to co dneska předvedli to byla hrůza první velikosti, Nancy tři goly=tři ofsajdy, tady někdo asi sledoval GL. Ale to, co předvedla Marseille v zakončení to by proměnila i moje babička. Mohla dát aspon 7-10 golů, místo toho se snažili hráči Marseille soutěžit, kdo dokopne nejvýše (vítězem se stal Ben Arfa). To co Marseille nedala , to se nedá ani srovnat se včeřejším Realem, a to už je, co říct.

Nejlepší bylo jak hráč Nancy z přímeho kopu (vzdálenost cca 25-30 metrů) vypálil po zemi na debilně stojícího Mandandu, který kdyby šel míč o 0,5 metru více doprava, tak jje to 4:0..... jinak Nancy dokonale tlačili rozhodčí, gratuluji, dále k tomu můžu snad jen říct, děkuji, nashledanou, ******e *i ****l !

Reagovat
smazaný uživatel

Tak neděle zatím vcelku slibná na výsledky.

Reagovat
božský John

Reagovat
smazaný uživatel

ta tabulka je kolo od kola hezčí . jen škoda, že to dnes pařížané nedokázali dotáhnout do konce...

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux fantasticky, miluju vás kluci...

Myslím, že hodně lidí ve 49. minutě co dalo Monako na 3:0 seřralo svůj tiket

Reagovat
smazaný uživatel

no vida, a pak prej ze bordeaux nevyhraje.. i kdyz uz to vypadalo dost spatne, tak se ligue 1 neprestava vyrovnavat.. uff..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá ukázka, jak se sebe udělat šaška, včera jsem dobře pocítil přísloví Neříkej hop,dokud jsi nepřeskočil...Ale tak holt ne kažý den je posvícení.

Reagovat
Arne

Girondins.

Reagovat
smazaný uživatel

Nééééééééééé, přestal jsem na Bordeax koukat po prvním poločase!

Reagovat
smazaný uživatel

*já vůl

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Chamakh Cavenaghi Gourcouff Se sestavou jako byla dneska ve druhé půli se dají vyhrávat i velké zápasy... Hlavně se vyvarovat takových chyb v obraně jako dneska. Girondins ještě Lyon hodně potrápí a pokud v zimě odejde Benzema, tak bych si i vsadil, že Ligue1 vyhraje

Reagovat
božský John

Může mi někdo vysvětlit,proč takhle neotáčel i Olympique?...jinak ač nerad tak: Bordeaux a Monaco

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne mi Marseille posrali tiket.Clovek jim fandi a kdyz si na ne jednou vsadi tak proserou

Reagovat
božský John

připomínáš mi One Reala..ten je měl na 2 tiketech..jednou neprohru a jednou výhru..a po tom icq moc příjemnej nebyl

Reagovat
One-Real

šmejde

Reagovat
božský John

si říkal,že budeš vraždit a já i Doktor a ti 4 rozhodčí taky tak kde to vázne?

Reagovat
One-Real

těch lidí bylo víc já nemyslel Doktora z EF, ale toho ke kterému jsem dneska šel, na tetanovku

Reagovat
božský John

Nelži,včeras říkal že Kyslíka..

Reagovat
One-Real

Budto jsem se přepsal, nebo kecáš Kyslíka zabíjet nechci

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux!

Reagovat
smazaný uživatel

Za lyonem je hodně dusno, až osm týmů má nakročeno k titulu, myslím že především Bordeaux Lyon pořádně prožene, už to není jako v minulých letech, naštěstí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele