19. kolo
20.12.2008 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SM Caen - Olympique Lyon 0:1

Karim Benzema svým gólem ze 43. minuty zajistil Lyonu výhru 1:0 na půdě Caen. Benzemova desátá trefa v letošní sezóně rozhodla o tom, že podzimní mistrovský titul Lyonu už nikdo nevezme.

Úvod zápasu nepřinesl vážnější gólovou příležitost, první střela mířila na branku domácích až v 16. minutě. Fredova slabá rána ale neznamenala pro domácího gólmana žádné ohrožení. O pár chvil později dal o sobě vědět domácí Savidan, který střelou z 25 metrů vystrašil brankáře Lyonu Llorise.

Ve 24. minutě se do dobré příležitosti dostal hostující Delgado, ale z 10 metrů nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Skóre se měnilo až těsně před přestávkou. Běžela 43. minuta, do míče se z hranice šestnáctky opřel Benzema a na jeho pokus gólman Planté nedosáhl. Pro Benzemu to byl desátý přesný zásah v letošním ročníku Ligue 1.

Druhý poločas začal náporem Lyonu, nejprve přímý kop Juninha z 30 metrů udělal pořádné starosti domácímu gólmanovi, který s problémy dokázal míč zkrotit. O pár chvil později stejný hráč poslal svou střelu jen těsně nad břevno branky Caen.

Domácí si v druhé půli vytvořili dvě šance, ale ani jedna z nich neskončila gólem. Savidanova a později Toudicova si cestu mezi tři tyče nenašla. Těsně před koncem mohl druhou branku v utkání vstřelit Benzema, kterého do šance vysunul Govou, ale jeho střela mířila mimo branku. Poločasové skóre 0:1 tak vydrželo až do konce utkání.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele