19. kolo
20.12.2008 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Saint-Étienne opět vyhrálo, poradilo si s Auxerre

Saint-Etienne pošesté vyhrálo, na domácím stadionu si poradilo s podprůměrným Auxerre a od sestupového pásma se vzdálilo již na šest bodů.

Domácí se ujali vedení již po jedenácti minutách hry; levačkou se trefil portugalský záložník Machado. Auxerre sice ve druhé půli svého soupeře přehrávalo, druhý gól zápasu ale skončil opět v jeho síti. Minutu před koncem se totiž trefil Senegalec Gomis. Možná také díky novému kouči Perrinovi tak St. Etienne vyhrálo tři ze svých posledních čtyř zápasů. Naopak kouč hostů Fernandez má o čem přemýšlet, jeho tým nevyhrál již pětkrát v řadě a v tabulce klesl až na patnácté místo.

Ještě před úvodním gólem Machada pozdravili svými střelami gólmana hostů Gomis s Gigliottim. Poté již přišla chvilka portugalského středopolaře. Dvaadvacetiletý hráč si postavil míč k přímému kopu. Jeho střela byla ale zblokována, odrazila se ale zpět k němu a reprezentant mládežnických kategorií z první vymetl šibenici Riouovy branky.

Auxerre se sice po obdrženém gólu snažilo hnát do útoku, nedokázalo si ale za celý první poločas vypracovat jedinou šanci, a tak se opět ukázali domácí. Gigliotti našel přesným centrem hlavu Gomise, gólman Riou ale ukázal své brankářské umění a dokázal velikou příležitost Saint-Etienne zlikvidovat.

Ve druhém poločase se hrálo prakticky pouze na jednu branku. Auxerre vsadilo vše na ofenzivu a na Janota, který strážil branku domácích, se valil jeden útok za druhým. Kahlenberg šikovně tečoval střelu svého spoluhráče, ale Janot prokázal své rychlé reflexy a dokázal míč vyrazit na roh. Z toho už hosté nic nevytěžili.

Zahrozili až z jiného rohového kopu. Janot vyboxoval míč mířící do branky pouze na nohu Niculaeho, který ovšem ani nadvakrát nedokázal val těl před sebou prostřelit. Gólman domácích se musel vyznamenat i o pár okamžiků později, když dokázal zlikvidovat další šanci Kahlenberga. Janot ale dokázal založit rychlý protiútok. Gomis si naběhl na dlouhý balón a prostřelil brankáře Auxerre. Minutu před koncem tak pečetil na konečných 2:0.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele