19. kolo
21.12.2008 17:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain pouze remizovalo s Valenciennes

Valenciennes po výhře nad Monakem získalo další cenný skalp. Přestože se nejednalo o zisk tří bodů, remíza s ambiciózním Paris Saint-Germain se rozhodně počítá...

Po prvním poločasu se radovali domácí, když ho zásluhou Hoaraua vyhráli 1:0. Krátce po změně stran ale vyrovnal Mater a hosté dokázali zareagovat i na gól Rothena ze 73. minuty. Pět minut před koncem totiž nerozhodný výsledek určil svou střelou Tiéné. Valenciennes předskočilo Sochaux a na nesestupové příčky ztrácí 4 body.

První šanci si vypracovali hosté a brankář Landreau se měl hned co ohánět. Danic poslal centr přesně na hlavu Belmadiho, který svou rybičkou málem překonal domácího gólmana. Ten míč zachytl jen těsně před brankovou čárou.

PSG kontrovalo velice slibnou šancí Hoaraua. Jeho střela dokonce skončila za zády gólmana Penneteaua, ale postavení francouzského útočníka bylo vyhodnoceno jako ofsajd. Le Guenův tým ale nemusel být smutný dlouho. Po 26 minutách poslal Hoarau v souladu s pravidly svůj tým do vedení. Ceara odcentroval, Hoarau si sklepl míč na zem a tvrdou ránou nedal brankáři hostí sebemenší šanci.

Valenciennes už v první poločase nic nevymyslelo, zato ve druhém poločase se prosadilo během pár sekund. Gól padá na vrub především obránci Armandovi, který nedokázal pohlídat centr z levé strany a Mater nekompromisní střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Domácí obdržený gól probudil z pasivity a na svém stadionu se dali do útočení. Zanedlouho slavili druhý úspěch. Gólová akce měla počátek u skvělého Hoaraua, který přihrál Sessegnonovi. Ten z první pořádně zaměstnal brankáře hostů, jenž odvrátil míč pouze k dobíhajícímu Rothenovi. Ten se zakončením již problémy neměl...

Domácí by mohli zápas v pohodě dohrávat, kdyby Sessegnon čtvrt hodiny před koncem zápasu proměnil svou šanci. Jeho tvrdá rána se ale odrazila pouze od břevna a domácí za to posléze pykali inkasovaným gólem. Stejně jako PSG, prosadili se i hosté z dorážky. Mater připravil šanci pro Pujola, jehož střela se ale pouze odrazila od břevna. K padajícímu míči ale jako první přispěchal Tiéné, a stanovil tak konečné skóre zápasu na 2:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

to snad neni mozne, holt fotbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele