Ligue 1 - preview 19. kola

20.12.2008, 09:07, aktualizováno 21.12.2008, 09:42
Previews
Lyonu už titul podzimního mistra nikdo nevezme, ovšem za ním se vytvořil početný šik pronásledovatelů. Marseille, Bordeaux, Paříž, ti všichni dnes hrají a chtějí zvítězit. Olympique hostí Nancy, které se letos trápí. Girondins hrají na půdě nevyzpytatelného Monaka a PSG hostí předposlední Valenciennes.
Grenoble Foot 38 - Le Mans UC 72  (sobota 19:00)
Le Mans ve dvou minulých zápasech prohrálo, nyní, proti trápícímu se Grenoblu, ale kouč Bertucci věří v osmou výhru v sezoně...

Le Mans v úvodu soutěže patřilo k příjemným překvapením soutěže, v posledních týdnech se ale týmu Yvese Bertucciho vůbec nedaří a z posledních devíti zápasů prohráli hned sedmkrát. Před devatenáctým kolem má na svém kontě 24 bodů a patří mu až desátá příčka.

V šestnáctém kole se oranžovým sice podařilo zdolat na svém hřišti Caen 2:0, následovaly ale nepovedené duely se zvedajícím se Paris St. Germain a Bordeaux, ve kterých obdrželi hned šest branek. Právě obrana dělá týmu ze severu Francie největší problémy, obdržel již 26 gólů, což je o dva více, než dokázal nastřílet. Má tak třetí nejhorší obranu z celé Ligue 1, horší je pouze poslední Le Havre a sestupem ohrožené St. Etienne.

Kouč Bertucci ale svému týmu věří a před zimní přestávkou doufá v zisk tří bodů. "Od zápasu s Caen jsme neudělali příliš chyb, pouze se nám nedaří efektivně bránit ani útočit. Uděláme vše proto, abychom Grenoble porazili. Máme stejnou útočnou sílu jako na začátku, jenom jsme méně efektivní," prohlásil před zápasem trenér Le Mans. "Chceme v sobotu uspět, před zimní pauzou chceme uhrát 25 bodů, k čemuž nám nyní chybí jediný bod," dodal.

Stejně jako Le Mans, Grenoble jako nováček na začátku sezony překvapil svou atraktivní hrou a získanými body. Před zimní pauzou ale patří Grenoblu až čtrnácté místo. Bazdarevičův výběr nedokázal zvítězit téměř dva měsíce, když z posledních deseti zápasů nasbíral pouze devět bodů. Grenoble před sobotním zápasem ztrácí na svého soupeře pouze dva body.

Domácím bude stále chybět zraněný záložník Courtois, mimo je také nepříliš vytěžovaný středopolař Kamissoko. Bertucci v posledním zápase roku 2008 může počítat s osmnácti hráči včetně uzdraveného paraguayského záložníka Estigarribiy. Zatímco zranění jsou dva záložníci Thomas s Keitou a obránce Geder. Hrát nebude ani suspendovaný gólman Ferrand.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.80 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Saint-Étienne - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Nad sestupovou pastí pohybující se St. Etienne přivítá v posledním kole před zimní přestávkou fotbalisty Auxerre. Ani hosté nemají příliš důvodů k radosti, na jejich kontě je jen 20 bodů a patří jim patnáctá příčka tabulky.

Domácí může těšit jedině postup do další fáze Poháru UEFA, St. Etienne nenašlo v základní skupině přemožitele a z prvního místa postupuje do vyřazovacích jarních bojů. Ve třetím kole Poháru UEFA čeká Olympiakos Pireus.

Na druhý ligový zápas po téměř půl roce se těší Moustapha Bayal Sall, který nemohl kvůli disciplinárnímu trestu hrát. Sall v březnu 2007 podepsal smlouvu s IK Start a aniž by nastoupil k jedinému utkání za norský celek, o tři měsíce později se upsal St. Etienne. FIFA tento přestupek řešila v létě letošního roku a verdikt byl nekompromisní. Pokuta 150 tisíc dolarů pro St. Etienne a zákaz startu pro Saala v délce čtyř měsíců. "Byl jsem šest měsíců bez zápasového vytížení, proto můj výkon v minulém ligovém kole nebyl ideální. Musím opět najít svůj herní rytmus. Jsem proto rád, že mi trenér věří a dává mi čas, který budu potřebovat, abych se dostal zpět do dobré formy."

O útočníka Saint-Etienne Gomise má zájem několik předních anglických klubů. Oficiální nabídku už údajně podal Tottenham, zájem o třiadvacetiletého hráče mají také Newcastle, Arsenal, Everton a Manchester City.

Hostům chybí pouze Quercia, domácí marodka je daleko větší. K zápasu nebudou připraveni Perrin, Sauget, Monsoreau, Tavlaridis, Dabo a Landrin.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Janot, Andreu, Benalouane, Bayal, Varrault, Matuidi, Machado, Matsui, Ilan, Mirallas, Gomis
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Riou, Mignot, Grichting, Narry, Coulibaly, Hengbart, Lejeune, Chafni, Kahlenberg, Oliech, Niculae
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 2.90 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Lille OSC - Le Havre AC  (sobota 19:00)
Nováček z Le Havru zakončí rok 2008 na půdě zvedajícího se Lille. To neprohrálo posledních pět zápasů a vystoupalo v tabulce již na sedmé místo.

Le Havre postoupil do Ligue 1 z prvního místa, ale v nejvyšší soutěži se nedokázal aklimatizovat a je na samém chvostu tabulky. Na svém kontě má pouze 12 a na poslední nesestupové místo nyní ztrácí body čtyři. Kvůli neuspokojivým výsledkům byl ve čtvrtek odvolán kouč Nobilo, toho nahradil bývalý kouč Le mans či Sochaux Hantz.

Vedení vkládá do nového trenéra veliké naděje, věří, že dokáže Le Havre dostat ze sestupového pásma. Rozhodně ho ale nebude čekat nic jednoduchého, jeho nový tým prohrál z posledních pěti zápasů hned čtyři; z toho jednou remizoval. "Vím, že bude velice složité opět nastartovat tento tým," přiznal kouč Hantz. "Mám ale nápady i energii. Během tohoto roku jsem se dokázal zregenerovat. Věřím, že Le Havre půjde rychle nahoru." Hantz naposledy trénoval Sochaux, kde skončil v prosinci minulého roku. Od té doby čekal na adekvátní nabídku, dokud nepřijal tu od Le Havru.

Pro Hantze bude první zápas o to těžší, že se utká s Lille. To v posledních čtyřech měsících prohrálo pouze jednou. Nový kouč ale svému týmu věří: "Čím dříve vyhrajeme, tím lépe." Nový kouč francouzského týmu vedl před zápasem pouze jeden trénink, hlavu si s tím ale nedělá. "S výběrem mužstva mi pomohou asistenti, kteří mužstvo znají lépe, než já. Nemyslím si, že to bude takový problém," prohlásil Hantz.

Lille v posledních zápasech stoupá tabulkou, momentálně je na sedmém místě. Na druhé ale ztrácí pouze dva body. Ty by rádo získalo právě v zápase s Le Havrem. Domácím bude ale v zápase chybět hned trojice útočníků. Zranění jsou De Melo, Frau i Fauvergue. Jediným zdravým útočník je tak Slovák Vittek. Le Havru budou chybět Sambou, Norbert a Police.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.65 - 7.50
více informací
Toulouse FC - OGC Nice  (sobota 19:00)
Šesté Toulouse bude mít velkou výhodu obhajovat svou šestou příčku před osmým Nice, které už čtyři zápasy za sebou nevyhrálo. Protože hosté nastoupí k poslednímu zápasu podzimu bez několika klíčových opor. Ano, správně tušíte. I bez nejlepšího střelce klubu Loica Remyho.

Ten má znovu zraněné koleno a do zápasu nenastoupí. Stejně jako brankářská jedinička Lionel Letizi se záložníkem Kafoumbaem Coulibalym, kteří jsou také zranění. K tomu jsou potrestaní i Onyekachi Apam a Cyril Rool. Takže trenér Frederic Antonetti je určitě v nepříjemné situaci, jak slepit základní sestavu.

Na pomoc musel povolat dva mladíky. Všichni v klubu by chtěli navázat na skvělý listopad, kde Nice neztratilo jediný bod a dokonce se nacházelo na druhém místě tabulky. Od té doby se jen propadávalo až na současnou osmou pozici. V minulém kole podlehlo doma Lille 0:1.

Pokud se podaří Toulouse oslabeného soupeře porazit, může se stát hlavním kandidátem v jarní akci "hon na Lyon". "Je to taková minisoutěž mezi všemi týmy," řekl obránce Daniel Congre. "Teď je samozřejmě těžké něco hodnotit, když je liga rozjetá. Ale jsme spokojení s tím, co jsme doposud předvedli. Hodnotit však budeme až na konci."

Mužstvo trenéra Alaina Casanovy mělo nyní těžký los, naposledy si však spravilo chuť na St. Étienne, které bez problémů porazilo 3:1. V loňském roce skončily souboje Toulouse s Nice dvakrát remízou. Mathieu Berson a Etienne Capoue jsou po suspendaci zpět, nastoupit mohou konečně i Pantxi Sirieix s Moussaem Sissokem.

Gólově se bude chtít prosadit i domácí André-Pierre Gignac. Ten bojuje s pařížským Guillaumem Hoarauem a bordeauxským Fernanderm Cavenaghim o krále podzimních ligových střelců. Prozatím mají všichni tři stejný počet deseti branek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.00 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Lorient - Stade Rennes  (sobota 19:00)
Hosté stále drží dlouhou šňůru bez prohry v Ligue 1, přesto by tým trenéra Guye Lacombeho měl začít vyhrávat, aby z pátého místa neztratil kontakt s vedoucími mužstvy. Nebude to mít ovšem lehké, v bretaňském derby zavítá na půdu Lorientu, který navíc z posledních pěti zápasů čtyřikrát zvítězil.

Lorient se tak odpoutal od sestupového pásma a nachází se v klidném středu tabulky na devátém místě. V poslední době se prezentuje opravdu skvělým fotbalem. Naposledy porazil Le Havre venku 3:1, předtím účastníka Poháru UEFA Nancy 1:0. "Teď hrají opravdu velmi dobře," prohlásil kouč Lacombe.

Pamatujete, jak Lorient třemi brankami v rozmezí deseti minut senzačně otočil dramatický zápas v Marseille, kde nakonec vyhrál 3:2? I na to si podle Lacombeho musejí dát jeho svěřenci velký pozor: "Skórují, když všem začíná docházet dech. Mají rychlé a technické hráče. Přesně zapadají do mozaiky týmu," analyzuje soupeře.

Rennes přijde zimní pauza vhod. Někdo by si možná mohl spojit poslední dvě remízy s Caen a Nantes s únavou, Lacombe však tyto spekulace odmítá: "Máme v nohách 26 zápasů a to je dost. Ale nemyslím si, že bychom proti Lorientu hráli nějak oslabeni." Do utkání nemůže počítat jen s Aubeyem, jehož postihl virus, Leroy však už problémy se stehnem nemá a je schopen nastoupit.

Od 13. kola, kdy se domácí nacházeli na patnáctém místě, tabulkou už jen stoupali. I to potvrzuje, že Lorient je v současnosti nejnebezpečnějším mužstvem francouzské ligy. "Opustili jsme spodek tabulky a nasbírali dost bodů, protože jsme hráli s větší svobodou a nasazením. Je to příjemný pocit," má radost z výsledků záložník Yann Jouffre.

Trenér Christian Gourcuff se bude snažit napravit nepříjemnou bilanci s Rennes na Stade du Moustoir, které domácí od roku 1999 neporazili, jen minulý rok po penaltách v národním poháru. Chybí mu pouze Andre Ayew, Bakary Soro může po zranění kolene opět nastoupit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 2.80 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Nantes - FC Sochaux  (sobota 19:00)
Velké nebezpečí v sobotním soupeři vidí kouč Nantes Elie Baup. Hosté ze Sochaux jsou s jedinou výhrou na svém kontě na předposledním místě tabulky, ale podle Baupa Sochaux předvádí hru, která by si zasloužila rozhodně větší bodový zisk.

"Kdo viděl zápasy Sochaux, musí vědět, že tento tým rozhodně na předposlední místo tabulky nepatří. Mužstvo má velký potenciál a rozhodně nebude chtít odjet s prázdnou. Soupeř je i mentálně silný, o čemž svědčí výsledek z minulého týdne. Sochaux už prohrávalo doma s Caen 0:2, přesto dokázalo nakonec vybojovat bod za remízu 2:2," složil poklonu hostům trenér Nantes Baup.

Sochaux remizovalo už čtyřikrát v řadě, domácí dokázali z posledních tří utkání vydolovat sedm bodů, přesto se nachází až na 16. příčce tabulky. Sobotní utkání tak bude zajímavým soubojem týmů, které budou pravděpodobně v jarní části soutěže bojovat o záchranu.

V celku Nantes nebude připraven Tall, který má poraněný stehenní sval a také Heurtebis, jehož vyřadilo zranění zad. Otazník visí nad startem Kesera, kterého trápí lýtko. Sochaux bude pravděpodobně chybět kapitán Dalmat.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Alonzo, Mareval, Poulard, Pierre, Moullec, Capoue, N'Daw, De Freitas, Da Rocha, Bagayoko, Klasnic
FC Sochaux - pravděpodobná sestava:
Richert, Jokic, Afolabi, Faty, Daf, Carlao, Pitau, Perquis, Birsa, Isabey, Erding
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.00 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SM Caen - Olympique Lyon  (sobota 21:00)
Lyon získal z posledních čtyř ligových utkání pouhé dva body, přesto stále kraluje francouzské nejvyšší soutěži. Ale peloton soupeřů se přiblížil do nebezpečné blízkosti, trojice Marseille, Bordeaux a PSG už ztrácí na první příčku pouhé tři body. V sobotu zajíždí svěřenci kouče Puela na hřiště Caen, které otevírá druhou polovinu tabulky a na svém hřišti letos prohrálo pouze dvakrát.

Trenér hostů připouští, že jeho svěřenci procházejí "průměrným obdobím" a dodává: "Moje mužstvo zrovna prochází obdobím, které se v letošní sezóně nevyhnulo žádnému týmu. Každý celek sehrál letos několik průměrných zápasů, ve kterých příliš nebodoval. Nám se tato situace přihodila od chvíle, co jsme se kvalifikovali do dalších bojů v Lize mistrů. Před námi je zimní přestávka a já věřím, že v jarní části soutěže navážeme na výkony, které jsme zvyklí předvádět. Bylo by ale vhodné zakončit letošní rok bodovým ziskem," řekl Puel.

Právě jarní boje Ligy mistrů prověří fotbalisty Lyonu dokonale. Do cesty se jim totiž postaví jeden z největších favoritů celé soutěže z Barcelony. V neprospěch Lyonu navíc hovoří skutečnost, že tým nikdy nedošel ani do semifinále miliónové soutěže.

Lyonu se v průběhu týdne nevyhnulo několik nepříjemností. Sidney Govou neunesl další ztrátu v domácí soutěži a postaral se o menší skandál. Francouzský fotbalista řídil pod vlivem alkoholu (2,6 promile) a nedělní noc strávil na policejní stanici. Govou se za své chování později omluvil.

Další ránu Lyonu "zasadil" Fred, který není spokojený se svou současnou situací v klubu a nejraději by odešel. "Nehraji, tak jsem prezidentovi řekl, aby se mnou rozvázal kontrakt. Mým cílem je zahrát si na mistrovství světa v roce 2010. Na klubové úrovni chci hrát a dávat góly a myslím si, že v Lyonu je to složité. Když přijdu na hřiště na posledních patnáct nebo dvacet minut, nemohu ukázat, co ve mně je. Kvůli tomu chci odejít," prohlásil Fred.

Hostům budou chybět Grosso, Clerc a Reveillere. Domácí tým by měl být v plné síle, do hry má být po zranění připravena i největší hvězda týmu Steve Savidan.
SM Caen - pravděpodobná sestava:
Plante, Lemaitre, Sorbon, Proment, Boucansaud, Barzola, Benkhalfalla, Seube, Gomis, Nivet, Savidan
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris, Kallstrom, Boumsong, Cris, Mensah, Toulalan, Makoun, Ederson, Juninho, Keita, Benzema
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.60 - 3.30 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - Valenciennes FC  (neděle 17:00)
Hráči Paris Saint-Germain v posledních týdnech konečně začali předvádět hru, na kterou fanoušci čekají od začátku sezóny. Z posledních šesti ligových utkání dokázali svěřenci kouče Le Guena pětkrát vyhrát a rázem se vyšplhali do horních pater tabulky. Naopak ve Valenciennes příliš důvodů k radosti nemají, jejich tým stále tápe a v tabulce je na předposledním místě.

Domácí tým musel do poslední chvíle bojovat o účast v dalších bojích Poháru UEFA, před posledním zápasem podzimní části soutěže totiž neměl vůbec nic jisté. Jenže Pařížané zabojovali, v posledním utkání základní skupiny smetli Twente 4:0 a nakonec postupují do další fázi díky lepšímu skóre na úkor Santanderu. Soupeřem pro první jarní kolo Poháru UEFA jim bude německý Wolfsburg.

O tom, že PSG čeká v jarní části ligy ještě hodně práce, se zmínil Claude Makelele: "Náš tým je jako rozestavěný dům, který bude pomalu stoupat vzhůru k oblakům. Zatím ale máme postaveno pouze první patro a čas ukáže, jak vysoko jsme schopni se dostat."

Makelele se také nenechal unést hlasy některých fanoušků, kteří vidí PSG jako letošního mistra Francie: "To je zatím nereálné, musíme jít od zápasu k zápasu a pak se uvidí, jestli můžeme bojovat o nejvyšší příčky. Musíme zůstávat realisté."

Hosté z Valenciennes sice v minulém kolem porazili Monako 3:1, stále však zůstávají na sestupových příčkách, kde stráví i celou zimní přestávku. I kdyby v Paříži vyhráli, na lepší než osmnácté místo to není.

Pařížanům bude chybět Arnaud, který laboruje s poraněným kolenem, hosté nehlásí žádné nové zranění.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Landreau, Armad, Traore, Camara, Ceara, Clement, Makelele, Rothen, Sessegnon, Hoarau, Giuly
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau, Tiene, Schmitz, Bisevac, Mater, Danic, Saez, Sanchez, Belmadi, Audel, Pujol
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.80 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Marseille - AS Nancy-Lorraine  (neděle 17:00)
Kdyby fotbalisté Marseille v posledních čtyřech ligových utkání neztratili šest bodů, byli by v čele Ligue 1. Ale ani svěřencům kouče Geretse se poslední zápasy nevydařily podle jejich přání a Marseille tak na vedoucí Lyon ztrácí tři body. Nedělním soupeřem domácích bude trápící se Nancy, kterému patří až třináctá příčka a na Stade Velodrome naposledy vyhrálo v sezóně 1985/86.

Marseille skončila v základní skupině Ligy mistrů na třetím místě a s pohádkovou soutěží se loučí. Mužstvo si zahraje "pouze" Pohár UEFA, ve kterém se střetne s Twente Enschede. Nancy dopadlo ještě hůře, ve středu podlehlo Deportivu La Coruňa 1:0 a konečné čtvrté místo ve skupině H neznamená nic jiného než loučení s pohárovou Evropou. "Neúčast v jarní části Poháru UEFA nám způsobila velké trauma, ze kterého se pokusíme přes zimní přestávku dostat. Předtím ale musíme na tento neúspěch zapomenout a plně se věnovat přípravě na nedělní zápas v Marseille," řekl záložník Nancy Brison.

Domácí trápí neúčast kanonýra Nianga, který má zlomenou nohu a do hry bude moct naskočit nejspíše až na konci ledna. V posledních dvou zápasech se jeho nepřítomnost projevila naplno, Marseille od Niangova vynuceného střídání nedokázala vstřelit branku. "Niang je pro náš tým velkou ztrátou, jeho hru nemůže nikdo nahradit. V mužstvu máme i jiné útočníky, ti se ale zatím nedokázali prosadit. Snad se jim to povede v nedělním utkání," postěžoval si domácí středopolař Ziani.

Nancy budou chybět Macaluso, Ouaddou a Malonga, Marseille nehlásí žádná nová zranění.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda, Taiwo, Hilton, Cana, Zubar, Bonnart, Zenden, Valbuena, Ziani, Koné, Ben Arfa
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano, Brison, Alfred, Berenguer, Andre Luiz, Helder, Hajdi, Gavanon, Feret, Dia, Fortune
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.30 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Girondins Bordeaux  (neděle 21:00)
Monako v posledním zápase tohoto roku přivítá na titul pomýšlející Bordeaux. Domácí kouč Ricardo se ale bude muset obejít bez několika klíčových hráčů...

Knížecímu klubu bude v nedělním utkání chybět hned jedenáct borců. Kvůli zranění je mimo náhradní gólman Flavio Roma, korejský útočník Park Chu-Young, nepříliš vytěžovaný záložník Bakar, či útočník Serge Gakpé. Nedávno se zranil také klíčový obránce Cufré. Dalšími hráči, kteří s jistotou do zápasu nezasáhnou, je kvarteto suspendovaných. Dva chorvatští reprezentační záložníci Jerko Leko a Nikola Pokrivač, brazilský obránce Adriano a klíčový hráč Alejandro Alonso. Otazníky se vznášejí také nad startem středopolaře Péreze, který má žaludeční problémy, a nad obráncem Modestém, jenž má pohmožděný palec.

Monako, které v minulém zápase nestačilo na podprůměrné Valenciennes, tak bude mít veliké problémy s poskládáním základní sestavy. Brazilský kouč Ricardo si s tím ale hlavu nedělá: "Přestože nám chybí mnoho hráčů základní sestavy, neztrácím důvěru ve své mužstvo. Ti, kteří obyčejně nehrají, prokázali na tréninku hodně motivace a také díky tomu se v neděli proběhnou po trávníku. Samozřejmě není ideální, že hrajeme zrovna s Bordeaux, týmem s hodně zkušenostmi a se skvělými hráči v týmu, ale my se s tím nějak musíme poprat a před zimní pauzou konečně zase zabrat."

Domácí nevyhráli dva své poslední duely, když pouze remizovali se sestupujícím Sochaux a následně prohráli s Valenciennes 1:3. Propadli se tak již do druhé poloviny tabulky a na evropské poháry ztrácí již devět bodů. Navíc se jim proti Bordeaux tradičně nedaří, naposledy tým z jihu Francie porazili v roce 2006; v posledním vzájemném zápase Girondins svého soupeře jednoznačně rozdrtilo 6:0.

Zatímco červeno-bílým se v lize příliš nedaří, Bordeaux nadále stoupá tabulkou. Prozatím se zastavilo na třetí příčce, se stejným počtem bodů jako Marseille; na vedoucí Lyon ztrácí pouze tři body. Girondins neprohrálo již čtyřikrát v řadě - remizovali s Rennes a Sochaux, posléze si poradili s Valenciennes i s Le Mans. Tým Laurenta Blanca navíc zdobí brilantní defenziva, v posledních deseti utkáních inkasoval pouze devětkrát.

Hosté ale rozhodně nehodlají svého soupeře podcenit. "Bude jim chybět spousta hráčů, Monako je ale vždy nebezpečné," varuje útočník Jussie. "Nesmíme si myslet, že jednoduše zvítězíme. Musíme do zápasu jít s pokorou, stejně jako jsme to udělali proti Mans a Valenciennes."

Kouč hostů Blanc se bude muset v posledním zápase roku 2008 obejít bez dlouhodobě zraněného obránce Henriqueho, který nadále laboruje se zraněným kolenem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 2.95 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Lyon18105322:1235
2.Olympique Marseille1888233:2132
3.Girondins Bordeaux1895427:1632
4.Paris Saint-Germain18102622:1532
5.Stade Rennes18710122:1231
6.Toulouse FC1886417:1330
7.Lille OSC1878325:1829
8.OGC Nice1885521:1729
9.FC Lorient1875624:2126
10.Le Mans UC 721873824:2624
11.SM Caen1858523:2023
12.AS Monaco1865719:1923
13.AS Nancy-Lorraine1857615:1722
14.Grenoble Foot 381857611:1622
15.AJ Auxerre1855814:1720
16.FC Nantes1854914:2419
17.AS Saint-Étienne18511213:2816
18.Valenciennes FC18351014:2314
19.FC Sochaux18110717:2413
20.Le Havre AC18331213:3112

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad vyhraje Bordeaux, ale na půdě Monaca to nebude nejlehčí. jinak se mi líbí, že letos Lyon stíhá hodně týmů, jindy bývalo v této době prakticky rozhodnuto.

Reagovat
smazaný uživatel

go psg goa jinak doufam že ty aláhové z marseille prohrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Bordeaux nevyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

já myslím, že hladce. Monaco nastoupí s béčkem a bez Chorvatů je poloviční...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to možné, tak ale třeba béčko nezklame.

Reagovat
smazaný uživatel

ale vyhraje bordeaux..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele