Ligue 1 - souhrn 18. kola

19.12.2009, 20:59, aktualizováno 20.12.2009, 22:59
Komentáře a souhrny
Lyon ztratil další body, tentokrát za remízu v Monaku. Lille potvrdilo dobrou formu výhrou nad Le Mans, Toulouse v poslední minutě přišlo o výhru na hřišti Auxerre. První je po výhře nad Lorientem stále Bordeaux, zvítězilo i PSG, zatímco Montpellier podlehl Nancy. Valenciennes remizovalo s RC Lens, Grenoble hrál nerozhodně s Nice.

AS Monaco - Olympique Lyon 1:1

20.12.2009 21:00

Góly: 35. Chu-Young Park - 22. Michel Bastos

I poslední víkendové utkání mezi knížecím klubem z Monaka a Lyonem skončilo remízou 1:1. Vše podstatné se odehrálo už v první půli, hosty dostal po dvaceti minutách hry do vedení Bastos, po půlhodině utkání však vyrovnal Park. Přes snahu obou mužstev se skóre do konce střetnutí již nezměnilo.

Hned první větší šanci utkání dokázali hosté přetavit ve vedoucí gól. Ve 22. minutě se k rozehrání přímého kopu z 23 metrů se postavil Bastos, perfektní ranou propálil zeď a míč se zastavil až za zády bezmocného Ruffiera. Domácí gólman svůj tým ale o pár chvil později podržel, když zlikvidoval velkou šanci Makouna.

Monako udeřilo v plné síle až deset minut před koncem poločasu. Standardní situaci ze stejné vzdálenosti jako Bastos zahrával Nené, jeho centr však dokázala obrana hostů odvrátit na chvíli do bezpečí. Míč se však dostal na kopačku Traorého, jenž jej efektivně nůžkami poslal zpět do malého vápna. Tam se balón po Puygrenierově vyhraném hlavičkovém souboji dostal míč až k Parkovi, který jej nekompromisně napálil k levé tyči - 1:1.

I v druhé půli byly k vidění šance na obou stranách, tu první si vytvořil lyonský Pjanič, jehož povedenou hlavičku likvidoval knížecí gólman. Monako okamžitě přešlo do brejku a za pár vteřin měl plné ruce práce brankář Lyonu Lloris, který musel hasit pokus Molla.

V závěru utkání byli domácí aktivnější, avšak nedokázali přidat druhou branku. Velmi blízko ní byl Nené, který trefil pouze boční síť. Hned po něm zahrozil Mollo, který v krkolomné pozici zády k brance hlavičkoval mimo tři tyče. Vítězství na svou stranu však mohl strhnout Lyon, ale Crisova hlavička skončila v náručí domácího brankáře.

Lyon z posledních deseti ligových utkání zvítězil pouze dvakrát a před posledním zápasem v tomto kalendářním roce už ztrácí na vedoucí Bordeaux 10 bodů. Sedminásobný francouzský šampión zakončí rok 2009 těžkým střetnutím s Montpellierem.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Le Mans FC 3:0

20.12.2009 17:00

Góly: 12. Aurélien Chedjou, 27. Gervinho, 29. Eden Hazard

Lille znamená branky. Autoři mnoha slovníků by do svých publikací měli přidat právě tento výraz. Dnes přišel další důkaz: tři branky do sítě Le Mans a žádná inkasovaná. Že by se rýsoval nový kandidát v boji o titul?

Opravdu by tomu mohlo tak být. Kdyby navíc nepřišlo zaváhání v začátku sezony, mohlo se v čele Ligue 1 slunit namísto Bordeaux právě Lille. Vždyť v předešlých čtyřech zápasech nastřílelo svým soupeřům pokaždé čtyři branky, dnes jejich gólový přísun klesl o jednu branku, stále se ale momentálně jedná o tým s nejlepším útokem v lize. A také obrana je letos špičková! Tři čistá konta v řadě, to už je kumšt. Na vedoucí Girondins ale stále ztrácí propastných devět bodů.

Již obvyklou kanonádu na Stadium Nord Lille Métropole započal ve 12. minutě Aurélien Chedjou. Již o dvě minuty později to mohlo být ještě výraznější - Florent Balmont ale nařízenou penaltu neproměnil. To ho ale mrzet příliš nemuselo. Zkraje třicáté minuty přišly dva slepené góly (Gervinho a Hazard) a poločasové vedení 3:0. To nakonec zůstalo až do konce utkání.

Domácí začali také mnohem aktivněji - již od prvních minut. Hazard se pokoušel o dosažení svého štěstí ranou zpoza pokutového území, a brankář Ovono tak musel i ve veliké zimě pokleknout na zmrzlou zem. Gabunský brankář ale stejně o chvíli později vyšel jako poražený. Nadějný Hazard svým přímým kopem našel hlavu Chedjoua a ten již nechal Ovona tentokrát bez šance - 1:0.

O pár vteřinek později to vypadalo pro domácí "krasobruslaře" ještě lépe. Gervinho se neohroženě proklouzal až do středu pokutového území, kde ho ale nevybíravým faulem odzbrojil Camara - rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil zkušený buldok ze středu pole Balmont - ale k jeho smůle se míč odrazil od břevna a poté ho již dokázala uklidit obrana hostů.

Druhá branka Lille ale na sebe přesto nedala dlouho čekat. A kdo jiný mohl být do akce opět zapojen, než mladý belgický štírek Eden Hazard. Ten přihrávkou oslovil unikajícího Gervinha a ten, ačkoliv měl na zakončení málo času, dokázal chytrým přehozením překonat vyběhnuvšího Ovona - 2:0.

Bylo by ale nespravedlivé, kdyby se hlavní postava dnešního utkání obešla bez vlastní branky. A proto se Hazard rozhodl pro individuální akci - a ta se mu věru povedla. Proběhl, prokličkoval, pronikl, přechytračil - či jak dále by se to ještě dalo říci - zkrátka přeběhl od půlící čáry až do malého vápna a radost ze hry si nenechal zkazit ani brankářem - překonal i jeho a radoval se již z tříbrankového vedení - 3:0.

Le Mans se prakticky nedostalo do zápasu, a tak to pokračovalo i ve druhé půli. To se natěšení, ač zmrzlí diváci těšili z dalších ataků Ovonovy branky. Po hodině hry obehrál Cerdana domácí Tulio De Melo a byl z toho opět nebezpečný závar. Gólman hostů si tentokrát poradit dokázal. V poslední šanci se ukázal stejný hráč, jeho half-volej ale skončil těsně vedle branky.

I přes druho-poločasové neúspěchy ale Dogy svého soupeře značně pokousaly a domů tak budou spíše oni odjíždět jako spráskaní psi...

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - Toulouse FC 1:1

20.12.2009 17:00

Góly: 89. Roy Contout - 21. Luan

Potřetí za sebou Auxerre jen remizovalo. Po dvou bezbrankových výsledcích proti Lorientu a Valenciennes doma zachraňovalo bod v poslední minutě utkání, když se trefil nejaktivnější muž zápasu Roy Contout. Hosté vedli zásluhou Luana už ve 20. minutě 1:0, závěrečnému tlaku soupeře však v závěru neodolali.

V desáté minutě se proběhl na pravé straně Contout a nacentroval míč na Capoueho, ten ovšem na vzdálenější tyči svou volej do branky neusměrnil. O šest minut později převzal skvěle míč po Chafnim polský útočník Jeleň, jenže jeho střela olízla jen břevno. Zatímco domácí se z těchto dvou tutovek v úvodu utkání neprosadili, hosté v koncovce neselhali.

Po dvaceti minutách hry zatáhl balón po pasu Gignaka na pravou stranu Braaten, centrem na vzdálenější tyči našel Brazilce Luana, jenž zvládl zpracování a levačkou prostřelil brankáře Sorina. Domácí Contout i nadále pokračoval v aktivitě a byl i zakladatelem akce, po níž Nounke zamířil pravačkou mimo. Na druhé straně se rovněž mezi tři tyče netrefil Ebondo.

Ani po přestávce Contout nepolevil. Neohroženě se vřítil do vápna, přihrál tam Coulibalymu, který přestřelil břevno z hranice malého vápna o decimetry. Na druhé straně se z brejku mohl prosadit Gignac, vychytat ho musel Sorin.

I jeho protikolega mezi třemi tyčemi Valverde se musel mezi třemi tyčemi činit, po Pedrettiho přímém kopu musel likvidovat Hengbartovu volej, pak vyslal nebezpečný centr znovu Contout, Valverde si následnou hlavičkou poradil. Toulouse se postupně základ výhry začal bortit jako domeček z karet. V 85. minutě musel hřiště opustit po druhé žluté kartě Didot, marně se AJA dožadovalo penalty, když Niculae nastřelil ruku Tabanoua.

Nakonec se Auxerre podařilo vyrovnat v poslední minutě utkání. Niculae sklepl míč pro Contouta, jenž nártem poslal míč ke vzdálenější tyči přímo do sítě. Toulouse se tak díky ztraceným dvou bodům v závěru ze dvanácté příčky nedolepilo, Auxerre kleslo blíže jen ke středu tabulky.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Olympique Marseille 0:0

19.12.2009 21:00

Góly: -

Bídu a tragédii předvedli fotbalisté Marseille na půdě snad aktuálně nejtápajícího celku francouzské ligy St. Étienne. Hostům prostě nepomohla ani prakticky celý zápas trvající přesilovka, protože už po osmi minutách hráli Les Verts o jednoho hráče méně. Ti nakonec uhráli s favoritem utkání skvělou remízu 0:0.

Když se nechal vyloučit jen pár minut po přestávce řecký obránce Efstathios Tavlaridis, očekávalo se, že bude jen otázkou času, kdy Marseille zasadí oslabenému soupeři ránu. Jenže toho tahle ztráta nevyhodila z míry. A zaslouženě vybojoval bod.

Ona situace, po které musel sudí Gautier vytasit červenou kartu, vznikla při faulu Tavlaridise na Koného, který by se jinak řítil sám na branku. Hosté měli zároveň výbornou pozici ke skórování z přímého kopu, střelu Lucha Gonzáleze ale vytěsnil brankář Janot. Marseille pochopitelně měla iniciativu hry pod svou kontrolou. Prostě se pak protrápila v koncovce.

Brandao hlavičkoval vedle, Abrielovu volej po centru Taiwa zlikvidoval gólman Janot. Ve 36. minutě dokonce obránce Dabo vytěsňoval z brankové čáry Mbiovu hlavičku. Po přestávce se Olympique snažil samozřejmě i dále o vstřelení branky. Celkem marně. I kouč Dechamps zkoušel všechno, na hřiště poslal dokonce Ben Arfu, jenž v zimě zamíří zřejmě jinam a pod jeho velením nastupoval doteď jen zřídka.

Co by byla opravdová senzace, kdyby muži pod novým kormidelníkem Christophem Galtierem dokonce zvítězili. Neměli k tomu daleko. Sako hezky nacentroval na hlavu Bergessia a jinak nezahřátý brankář Mandanda se musel mezi třemi tyčemi co ohánět. Jen o dvě minuty později vyslal hezkou ránu na francouzského reprezentanta Matuidi.

Poslední šanci zlikvidoval domácí gólman Janot, který fantasticky vychytal Lucha Gonzáleze a rovněž svému týmu zařídil velmi cenný bod. Zato Marseille musí výsledek hodně mrzet. Ale mohou se zlobit jen sami na sebe, že na vedoucí Bordeaux ztrácí po tomto kole hrozivých osm bodů.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - RC Lens 0:0

19.12.2009 19:00

Góly: -

Valenciennes nevyužilo ani jednu ze svých dobrých šancí a není se tak čemu divit, že stále zůstává na sedmém místě. Postup do evropských pohárů se přesto přiblížil, nyní činí jediný bod.

Pro oba týmy to znamená již druhou remízu v řadě. Pro Valenciennes dokonce druhou bezbrankovou - v minulém kole totiž z Valenciennes odjíždělo poměrně spokojené i Auxerre. Tým ale nevyhrál již třikrát v řadě a bude muset znovu zabrat. Naopak Lens remízy proti takovým soupeřům vcelku sluší a začíná se z něho rodit poměrně slušivý klub - neprohrál již třikrát v řadě a na svém kontě má solidních třiadvacet bodů.

Na zmrzlém trávníku jako by ze začátku zmrzli i samotní hráči. Chyběl jim pohyb a drkotavě pobíhali z jedné strany na druhou bez většího účelu. První šance tak přišla až po dlouhých a úmorných devatenácti minutách. Domácí fanoušky alespoň částečně rozehřál svou střelou Grégory Pujol. Jeho hlavičku po centru Tiéneho ale skvěle vytěsnil brankář Vedran Runje.

Hosté nenechali umrznout své fanoušky a také jim připravili jednu pohlednou akci. Demont našel přesným pasem Roudeta, tentokrát to ale tak nebezpečné nebylo a brankáři Assembemu stačil pouze průměrný zákrok. Ještě v první půlhodině měli domácí další dva nebezpečné útoky.

Nejdříve Johan Audel přiťukl aktivnímu Pujolovi, jeho volej ale znovu kryl poměrně jistý Runje. Poté se francouzský kanonýr rozhodl pro individuální akci - prošel až do středu pokutového území, ale z poměrně veliké blízkosti nepochopitelně minul branku.

Nápor VA pokračoval i po změně stran. Ducourtioux se již chystal vyslat Pujola do samostatného úniku, na poslední chvilku ale stihl zareagovat Runje, jenž svému soupeři ukradl míč z kopaček. Brankář hostů to ale neměl jednoduché - o pár minut později byl ve vzduchu opět. Tentokrát vyškrábl hlavičku Audela nad branku.

Stejný útočník byl u slova i v 63. minutě. To si naskočil na Materův centr, sklepl si míč na prsa, ale přesně tentokrát nemířil. Na další šanci si zmrzlí diváci museli počkat až do 81. minuty. Ani tentokrát to ale neznamenalo branku. Neúspěšným střelcem byl tentokrát Gael Danic. Tři minuty před koncem to ale vypadalo již tak nadějně. Cohade přiťukl lépe postavenému Fahidu Ben Khalfallahovi, ten překonal (!) brankáře Runjeho... ale na brankové čáře ho zastoupil vracející se obránce Demont. Lens tak bezbrankovou remízu udrželo, ač s odřenými a zmrzlými kopačkami.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Nancy-Lorraine 0:2

19.12.2009 19:00

Góly: 32. Djamel Bakar, 39. Pascal Berenguer

Druhá prohra před domácími diváky během dvou po sobě jdoucích zápasech. I když nyní by se o divácích mluvit nedalo - Montpellier totiž zápas s Nancy prohrál za zavřenými dveřmi. A i to by mohlo být příčinou další porážky...

Montpellier byl potrestán za nepokoje vlastních fanoušků během srpnového utkání s Nice. A i přes další prohru nadále zůstávají na třetím místě. Na vedoucí Bordeaux ale nyní ztrácí již propastných deset bodů. Nancy naopak vyhrálo podruhé v řadě a v tabulce se začíná sápat na první desítku. V té není pouze kvůli horšímu skóre - stejně bodů má totiž jak desátý Lorient, tak deváté PSG.

První morová rána se datuje na dnešní den, 32. minutu zápasu. Svou první letošní branku zaznamenal Djamel Bakar, mladý útočník ve službách Nancy. A epidemie na prázdném stadionu pokračovala, vyvinula se ale spíše v pandemii. Druhou branku totiž o sedm minut později přidal Pascal Berenguer a bylo prakticky po zápase.

Ač hráli domácí bez fanoušků, první šance patřila jim. Karim Ait Fana ale svou tvrdou ranou brankáře Bracigliana nepřekvapil, a protože střela neměla ani jiné důležité parametry, skončila v náruči gólmana. O pár minut později to ale vypadalo daleko nebezpečněji. Stejný hráč si naskočil na centr Marveauxe a hlavičkou rozezvučel břevno po celém stadionu. Následná ozvěna musela hráče strašit ještě hodně dlouho.

Brankář hostů musel býti ale nadále na pozoru a ve stráži. Ve 26. minutě do totiž dalekonosným pokusem prozkoušel Geoffrey Dernis. Ale - ve 32. minutě se hosté ujali vedení. A domácí mohli být rádi, že na stadionu nejsou žádní fanoušci, patrně by si vyslechli mnoho urážek. Jednalo se totiž patrně o první větší útok hostujícího celku. Feret uvolnil Traoreho, ten na pravé straně zahlédl Diu a poslal mu míč. Dia si míč stáhl k pokutovému území, v jeho prostředku stál nebráněný Bakar - o pár minut později tam byl sice již se svým strážcem, ale také s napřáhnutou nohou a letícím míčem. Bakar se nakonec nedal rozhodit a balon skončil u tyče - 0:1.

Hosty držel brankář Bracigliano. Další famózní zákrok vytáhl proti jedovce Marveauxe, jenž se pokoušel o vyrovnání z přímého kopu. Domácí se ale nechali napálit a v 39. minutě za to znovu pykali. Tentokrát si nepohlídali rychlý protiútok a vše skončilo obrázkem Berenguera, který jemným lobem překonává Jourdrena - 0:2.

Montpellierem druhá branka očividně otřásla a v druhé půli to již nebylo ono. Hráli spíše hosté. Poslední šance domácích přišla v 53. minutě, kdy Bracigliano nedovolil snížit střídajícímu Camarovi, ale od té doby se mohli diváci (tedy ti televizní) radovat spíše z Nancy. Dia napálil svou střelu pouze centimetry vedle pravé tyče, Bakar si zase míč kontroloval až do chvíle, kdy těsně minul druhou tyč.

Bakar byl blízko druhé brance. Jourdren ale předvedl vynikající zákrok, když nedovolil druhý úspěšný lob a s vypětím všech sil ho vyrazil nad branku. Skvělý zákrok. Bakar byl dobře naladěn, druhá branka mu ale již nebyla přána. Třináct minut před koncem ho centrem našel Dia, Bakar se volejem opřel do míče - Jourdren ale se štěstím míč vyrazil na tyč, a nedopustil tak větší debakl.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Paris Saint-Germain 1:0

19.12.2009 19:00

Góly: 40. Ismaël Bangoura

I proti Rennes předvedlo Paris SG velmi matný výkon a domácí tak zaslouženě získali tři body za těsnou výhru 1:0. Rázem se vyhoupli na čtvrté místo tabulky, které mu zařídil svou trefou pět minut před poločasem nejlepší muž zápasu Ismaël Bangoura.

Zpočátku byla hra velice vyrovnaná, na šance přitomspíše vedlo PSG. Hosté byli lepším týmem v celém zápase pouze prvních dvacet minut. Zatímco za domácí nejvíce zlobil Bangoura, na druhé straně se dvakrát ukázal nebezpečný Erding. V 11. minutě pálil do boční sítě, o pár minut později dokonce trefil tyč, když hezky balancoval na hranici ofsajdu.

Od Pařížanů to bylo do konce poločasu všechno, na hřišti byl už byl jen jeden tým, a to domácí Rennes. Ve 23. minutě udělal obrovskou hrubku stoper Camara, kterou však Bangoura nepotrestal a placírkou přestřelil bránu. O tři minuty později si Bangoura za vápnem urovnal míč na pravačku, ale znovu zamířil jen nad.

Ve 35. minutě po rohovém kopu Marveauxe hlavičkoval ještě vedle Hansson, ve 40. minutě se už po ose Tettey - Gyan - Bangoura prosadil z vápna přízemní střelou posledně jmenovaný.

Ani ve druhé půli PSG svůj herní projev nezlepšilo. Rennes dál využívalo mezer v obraně, mnohdy měli hosté obrovské štěstí, že mu soupeř nezasadil definitivní úder. Tři minuty po přestávce mohl přidat svou druhou trefu Bangoura, jeho oblouček minul pravou tyč o decimetry. Na druhé straně propadl míč po rohovém kopu k Sessegnonovi, který ale z bezprostřední blízkosti branku netrefil.

V 68. minutě se musel zákrokem blýsknout Edel, jenž vychytal nájezd opravdu aktivního Bangoury. Polapit musel i střelu Marveauxe, který perfektně překopl zeď, už ovšem nebyla jeho tak prudká, aby ji hostující strážce branky nezlikvidoval. Hosté mohli nakonec srovnat v nastaveném čase, jenže Maurice z vápna pálil jen vedle.

Více informací k zápasu

Grenoble Foot 38 - OGC Nice 1:1

19.12.2009 19:00

Góly: 75. Nicolas Dieuze - 85. Chaouki Ben Saada

Až pět minut před koncem zápasu dokázali fotbalisté Nice odvrátit pátou porážku v řadě. Bod hostům vystřelil v 85. minutě Ben Saada, který tak odpověděl na vedoucí branku domácího Dieuzeho.

První dvě šance zápasu si vytvořili hosté, ale Mounier a hned po něm Traoré si vylámali zuby na gólmanovi Le Cromovi. Po čtvrthodině hry se v brance Nice musel vytáhnout Ospina, který pohotově zneškodnil ránu z kopačky Ljubojy. Po třiceti minutách hry byl zase v plné permanenci domácí strážce svatyně Le Crom, jenž zasahoval proti agilnímu Mounierovi.

Ve 40. minutě už byl gólman hostů překonán, ale na brankové čáře ho zastoupil Coulibaly a vykopl míč do bezpečí. První pětačtyřicetiminutovka tak skončila bez branek.

Druhá půle přinesla náznaky šancí na obou stranách, ale žádná z nich si nálepku gólová nezasloužila. Dlouho to vypadalo, že utkání skončí bez branek, patnáct minut před koncem ale utekl hostující obraně Ljuboja a přesnou přihrávkou našel Dieuzeho. A pro 30letého útočníka nebyl problém dopravit míč do odkryté branky - 1:0.

Těsně před závěrečným hvizdem se ale s prohrou nechtěl smířit Mounier, který si z třech obránců Grenoble udělal slalomovou dráhu a přesnou přihrávkou vybídl ke skórování Bed Saadu.

Remíza domácím moc "nevyhovuje", před nedělními zápasy ztrácí pět bodů na předposlední mužstvo soutěže. Nice je se ziskem 21 bodů na šestnácté pozici.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Lorient 4:1

19.12.2009 19:00

Góly: 12. David Bellion, 42. David Bellion, 52. Fernando Cavenaghi, 75. Yoann Gourcuff - 88. Kévin Gameiro

Že se Lorientu daří proti silným týmům? To se již do dnešku příliš obhajovat nedá. Minule Lorient padl s Marseille, nyní si snědl pár fíků i na hřišti Bordeaux. Jeho fanoušky může těšit především první ligová branka kanonýra Cavenaghiho.

Girondins opět potvrdili svou vynikající formu, jež trvá snad již celou sezonu. Sedm výher v řadě, to je momentální vizitka trenéra Laurenta Blanca. Zatímco ale minulé čtyři duely vždy skončili pouze s jednou brankou, dnes jich padlo hned pět - a z toho hned čtyři pětiny měli na starost domácí. Lorient tak začíná klesat Ligue 1, když nevyhrál již pět zápasů v řadě. Momentálně uzavírá první desítku týmů.

Brankovou přestřelku načal již ve dvanácté minutě svou druhou brankou v sezoně David Bellion. A ještě do konce prvního poločasu přidal třetí - to když ve 42. minutě zvýšil již na 2:0. Ještě větší počet branek padl v půli druhé. Nejdříve přidal třetí branku Bordeaux Cavenaghi, následně v 75. minutě definitivně rozhodl Yoann Gourcuff. Malou náplastičku nalepil na rány krvácejících oranžových pouze Kevin Gameiro, jenž krátce před závěrečným hvizdem upravil na konečných 4:1.

Až do osudné dvanácté minuty ale vše vypadalo lépe pro hosty. Nejdříve se o nebezpečné střely pokoušeli Sakuwaha s Fanchonem, oba ale minuli. Následně přinutil brankáře Carrassa k pohotovému zákroku Amalfitano, jenž pálil z poměrně veliké vzdálenosti. To vše ale bylo zapomenuto. David Bellion se odvděčil za důvěru a poslal svůj tým přesnou střelou ve 12. minutě do vedení.

A pro hosty bylo ještě hůř. Bývalý hráč Manchesteru United se totiž trefil znovu. Fernando Cavenaghi, který podobně jako Bellion proseděl většinu sezony spíše na lavičce, přiťukl svému parťákovi z útoku přihrávku tak dokonale, že před Bellionem poskakoval pouze brankář Audard. Bellion neudělal ani tentokrát žádnou chybu a proti osamocenému brankáři uspěl - 2:0.

Mladý obránce Ludovic Sané, náhrada za zraněného Michala Cianiho, málem způsobil snížení na 1:2. V pokutovém území stáhl Sigamaryho Diarru, rána obránce Sosy ale doplatila na dobře postavené tyče Carrassa. Nakonec se vše ukázalo ještě horší než se zpočátku zdálo. Z následujícího protiútoku se totiž trefil také Fernando Cavenaghi, jenž v 52. minutě přibil svým prvním letošním ligovým gólem třetí hřebíček do rakve Lorientu. Asistentem byl tentokrát záložník Yoann Gourcuff.

A také mladý francouzský reprezentant se dočkal branky. Po vhazování Chalmého si zaběhl za obranu a ranou k tyči poslal Lorient definitivně do kolen. Domácí vedli již 4:0 a diktovali tempo zápasu. Nakonec ale měl i trenér domácích Laurent Blanc proč smutnit. V 88. minutě se trefil Kevin Gameiro a svou osmou brankou v letošní sezoně pokazil 710 minut dlouhé neprůstřelné období Bordeaux. To dělalo téměř celých osm zápasů bez inkasované branky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux18131430:1140
2.Olympique Marseille1795330:1832
3.Lille OSC1894533:1931
4.Olympique Lyon1886430:2430
5.Montpellier HSC1793524:2030
6.Stade Rennes1885524:1629
7.AJ Auxerre1885517:1529
8.Valenciennes FC1884628:2328
9.Paris Saint-Germain1875627:1826
10.FC Lorient1875626:2026
11.AS Nancy-Lorraine1882826:2526
12.AS Monaco1782719:2126
13.Toulouse FC1874718:1425
14.RC Lens1865718:2423
15.FC Sochaux1671815:2122
16.OGC Nice1863918:3021
17.AS Saint-Étienne18441011:2516
18.Le Mans UC 7218431116:2715
19.US Boulogne17331113:3312
20.Grenoble Foot 3818141310:297
Zbývající zápasy
19.12. 19:00US Boulogne - FC Sochaux

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hezky Bordeaux, zápas ve znamení probuzení Belliona a Cavenaghiho?

Reagovat
smazaný uživatel

tatínek měl asi radost

Reagovat
Bakary3

Reagovat
smazaný uživatel

Cavenaghi!!! Konečně!!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak bellion a cavenaghi na sebe dobre upozornili..

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux letos forma ako kráva

Reagovat
smazaný uživatel

říkám si - je teprve 18 kol, jenže když koukám, jak je liga vyrovnaná, i kdyby Bordeaux prohrálo třeba třikrát v řadě, stejně ho nikdo nedotáhne... pokud i na jaře budou hrát tak jako doposud, o titulu vůbec nepochybuju...

Reagovat
smazaný uživatel

Zase tolik tomu nevěř.. Přijdou slabší chvilky. Zatím je pro mě největším favoritem Lille, pokud jim vydrží taková forma..

Reagovat
smazaný uživatel

pro mě je to jasně Bordeaux... Lille je určitě horký kandidát, jestli porazí Le Mans, ztrácí pořád devět bodů... to je vážně dost... tady nejde o to, jestli Bordeaux třeba čtyřikrát zaváhá (což je podle mě hodně nepravděpodobné), jestli ale týmy jako Lille nebo Lyon dokáží pak taky čtyřikrát v řadě neprohrát... třeba u Lyonu o tom dost pochybuju...

Reagovat
smazaný uživatel

vyhoďte toho Kambouarého ! vždyť mít s takovým kádrem podobný výsledky je vyloženě ostuda...

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes má ten kádr asi ještě silnější než PSG si myslim... Kromě pár hvězd.

Reagovat
smazaný uživatel

možná, ale když čtu jak bylo PSG zase bezradný

Reagovat
smazaný uživatel

kdybych ten zápas zhodnotil...ennes bylo očivedně lepším týmem, už poněkolikáte, co jsem měl možnost vidět, selhávala obrana, především stoperská dvojice... nikdo z PSG se nevytáhl... mě přijde, jak by mužstvo bylo totálně nesehrané... kam se poděla genialita Sessegnona? když ze tří metrů netrefí poloprázdnou branku? ... jinak Stade Rennes musím pochválit, hráli týmově a Bangoura měl tolik možností ke skórování, co neměl za poslední čtyři zápasy... obrana až zase tolik nefungovala, pár chybiček se tam našlo, největší rozdíl byl v zálohách... vůbec nerozumím tomu, že všechny pařížské akce končily většinou na nebo těsně za polovinou hřiště...

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes má vynikající tým, střídají se tam jak techničtí hráči, tak i vyloženě silní černoši.. PSG se mi zdá dost nevyrovnané, umějí zahrát, ale to se stane jednou za 3 kola.. Potřebují osobnost do zálohy, Sessegnon je jenom stín toho vynikajícího záložníka z minulého roku. Něco jako je v Rennes Leroy, kterej si tu svoji výkonost drží hodně dlouho.

Reagovat
smazaný uživatel

Leroy se mi včera taky moc líbil, s tím souhlasím, že málokdy vybočí ze standardu... já nevím, čím to je, že se PSG takhle zhoršilo... vůbec mi nedělá radiost ta jejich hra... napadla mě taky souvislost... mužtsvo bylo zvyklé hrát na Hoaraua stejně jako naše repre na Kollera... jenže ten je teď zraněný... jako když Koller sklepával balóny pro Baroše, tak Hoarau si výborně rozumněl s Guilym... to ale nic neznamená, že Sessegnon je pro mě tím největším zklamáním podzimu Ligue 1... já jako trenér bych nevěděl, jak dál... nelezlo by mi do hlavy, proč takovej kádr, jakej mám, hraje tak špatně...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nevím čím to je.. Na PSG se chtějí všechny kluby co nejvíc vytáhnout, každý je buď nesnáší, nebo obdivuje.. Nikomu nejsou jedno. Každý tým je na ně nachystaný a motivovaný.. Stejně jako tomu bylo kdysi se Spartou.. Problém je, že kdysi Sparta tu ligu natolik převyšovala, že si dokázala poradit.. PSG sice mají velkou hráčskou kvalitu, ale ne takovou, aby pořád porážela silně namotivovaný týmy s dá se říct podobným materiálem.. Nehledě na to, že mozek jejich hry je z formy..

Reagovat
smazaný uživatel

stejně je ten tým nějak divně poskládanej, hlavně co se týče zálohy..., většinou nad těma sestavama kroutím hlavou. vyloženě chybí někdo k levé lajně, jako byl Rothen..., je tam Sessegnon do středu, Giuly vpravo, ale levá je prázdná, k tomu 3 nadupaní defenzivní/střední záložníci (Makelele, Clément, Chantome) a Sankharé, kterej ale ještě nedorostl. s tím útokem souhlasím, Hoarau fakt chybí a Erding na všechno sám nestačí. obrana ? papírově kvalitní, na stopera Sakho a jeden z dvojice Camara/Traoré, ale někde je očividně problém..., kraje rovněž dobrý (Ceará, Armand). golmana neřeším, Coupet je sice oproti Landreauovi oslabení, ale v něm problém nevidím...

Reagovat
smazaný uživatel

Nalevo je dost často Peguy a jinak by tam měl hrát Sankharé.. Jak říkám to co včera nastoupilo proti Rennes se s nimi kvalitou asi nemohlo rovnat. Hlavně v záloze. Jestli se bude takhle pokračovat, tak to nebudou asi ani poháry. Škoda. Chtělo by to asi prodat Sakha za dobrý peníze. Ten kluk už se tam stejně asi zlepšovat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Nice aspoň bod Uf :)))

Reagovat
smazaný uživatel

haluzáci

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám,že Bordeaux udrzi naskok a po 2 za sebou vyhraje ligu..!!

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Lille je šílený.. Za 5 posledních kol skóre 19:3 a 15 bodů.. Nutno říct, že nehráli s nějakými nazdárky.. Lyon, Valenciennes, S-E, Monaco, Le Mans...

Reagovat
smazaný uživatel

A 4 čistý konta.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt šílenost.. Když jim to tam bude takhle padat, tak je o titulu rozhodnuto.. A nutno říct, že na to opravdu maj.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ten kyselej ksicht, já jim to i docela přeju, kádr mají sympatickej a trenéra taky. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Chci aby vyhrálo Bordeaux..

Reagovat
honziss

Říkám si, ještě že jsem tě o té mé náklonnosti k Lille přesvědčil během té doby co se tolik nedařilo, teď bys mě měl za gloryhuntera.

Reagovat
smazaný uživatel

no, marty.... měls pravdu, Lille může Bordeaux klidně konkurovat, pokud udrží tu střeleckou kanonádu, co teď předvádějí...

Reagovat
smazaný uživatel

Lille posledních 8 zápasů v lize 7 výher, respekt. Zvedli se nahoru neskutečně a nebejt zaváháních na začátku sezony, jsou dnes jasně první. Jarní část bude ještě hodně zajímavá..

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak, odchod Bastose je přebolel pěkně rychle, najednou jsou ještě mnohem silnější.. A jestli nikoho neprodají, tak příští rok budou zase silnější, což už si moc nedokážu představit.

Reagovat
smazaný uživatel

U Lille to takhle fungovalo vždycky, levně koupit, draze prodat.

Reagovat
smazaný uživatel

No uvidíme.. I kdyby prodali třeba Hazarda, tak to ten tým nijak moc neoslabí..

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard letos neni ten, díky komu by se lámal chleba, naopak by se možná Dogám i vyplatilo prodat ho teď než později.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je ten, kdo má nejvyšší cenu..

Reagovat
M11

Reagovat
honziss

A to padli i Bordeaux nebo Lyon.

Reagovat
smazaný uživatel

Puel ven!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ten bellion vypada, jako by na me chtel kazdou chvili vyskocit z monitoru.. tak nevim, jestli je to tou hodinou, nebo vanocemi..

Reagovat
smazaný uživatel

Bys ho chtěl pod stromeček?

Reagovat
smazaný uživatel

no, tak je to cernousek, vydrz by mit mohl, bude zvykly na spatne zachazeni.. otrok by to byl dobry..

Reagovat
smazaný uživatel

Otrok Andulčiných choutek, mhm..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo, tak na takový praktiky si včera moc nevypadala...

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak, Andulka jasně řekla, že čokoládu má ráda. I když nejvíc belgickou, jestli i tu francouzskou..

Reagovat
smazaný uživatel

jestli umi delat i belgickou cokoladu, tak si ho snad nakoupim..

Reagovat
smazaný uživatel

Uf, to by musela bejt docela fuška, aby uspokojil tvůj apetit. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ojojojoj Ani nechtěj vědět na co sem po tomhle příspěvku pomyslel...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no, radsi na to nemyslim..

Reagovat
smazaný uživatel

jaky praktiky?

Reagovat
smazaný uživatel

jaky praktiky?

Reagovat
smazaný uživatel

Po tom co jsi teď napsala si myslim, že bys spíš mohla učit ty mě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

velika ucitelka..

Reagovat
smazaný uživatel

...hanobí malého černouška..

Reagovat
smazaný uživatel

183 cm neni tak malo..

Reagovat
smazaný uživatel

Andulko, vedle tvojí osobnosti je prostě Bellion malej..

Reagovat
smazaný uživatel

a dalsi proporce tam moc nejsou..

Reagovat
Langi

nevím jesi se dá bod z Monaca považovat za úspěch...každopádně 10 bodů na 1. místo je propastný

Reagovat
smazaný uživatel

sice s odstupem, ale prece jen: vcera jsem se u Rennes-PSG naramne bavil, fotbal byl opravdu velmi kvalitni....domacim sem pral vic a nakonec zaslouzene zvitezili...Bordaux nic neočekávaného, stejně jako Lille, trochu zklamání z Lyonu, ale radost mi spravil poctivy vykon Auxerre, ti si za dnesek zaslouzi pochvalu

Reagovat
smazaný uživatel

jinak zitra vecer Mety-Caen jasna volba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele