18. kolo
19.12.2009 19:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Bordeaux přejelo 4:1 Lorient

Že se Lorientu daří proti silným týmům? To se již do dnešku příliš obhajovat nedá. Minule Lorient padl s Marseille, nyní si snědl pár fíků i na hřišti Bordeaux. Jeho fanoušky může těšit především první ligová branka kanonýra Cavenaghiho.

Girondins opět potvrdili svou vynikající formu, jež trvá snad již celou sezonu. Sedm výher v řadě, to je momentální vizitka trenéra Laurenta Blanca. Zatímco ale minulé čtyři duely vždy skončili pouze s jednou brankou, dnes jich padlo hned pět - a z toho hned čtyři pětiny měli na starost domácí. Lorient tak začíná klesat Ligue 1, když nevyhrál již pět zápasů v řadě. Momentálně uzavírá první desítku týmů.

Brankovou přestřelku načal již ve dvanácté minutě svou druhou brankou v sezoně David Bellion. A ještě do konce prvního poločasu přidal třetí - to když ve 42. minutě zvýšil již na 2:0. Ještě větší počet branek padl v půli druhé. Nejdříve přidal třetí branku Bordeaux Cavenaghi, následně v 75. minutě definitivně rozhodl Yoann Gourcuff. Malou náplastičku nalepil na rány krvácejících oranžových pouze Kevin Gameiro, jenž krátce před závěrečným hvizdem upravil na konečných 4:1.

Až do osudné dvanácté minuty ale vše vypadalo lépe pro hosty. Nejdříve se o nebezpečné střely pokoušeli Sakuwaha s Fanchonem, oba ale minuli. Následně přinutil brankáře Carrassa k pohotovému zákroku Amalfitano, jenž pálil z poměrně veliké vzdálenosti. To vše ale bylo zapomenuto. David Bellion se odvděčil za důvěru a poslal svůj tým přesnou střelou ve 12. minutě do vedení.

A pro hosty bylo ještě hůř. Bývalý hráč Manchesteru United se totiž trefil znovu. Fernando Cavenaghi, který podobně jako Bellion proseděl většinu sezony spíše na lavičce, přiťukl svému parťákovi z útoku přihrávku tak dokonale, že před Bellionem poskakoval pouze brankář Audard. Bellion neudělal ani tentokrát žádnou chybu a proti osamocenému brankáři uspěl - 2:0.

Mladý obránce Ludovic Sané, náhrada za zraněného Michala Cianiho, málem způsobil snížení na 1:2. V pokutovém území stáhl Sigamaryho Diarru, rána obránce Sosy ale doplatila na dobře postavené tyče Carrassa. Nakonec se vše ukázalo ještě horší než se zpočátku zdálo. Z následujícího protiútoku se totiž trefil také Fernando Cavenaghi, jenž v 52. minutě přibil svým prvním letošním ligovým gólem třetí hřebíček do rakve Lorientu. Asistentem byl tentokrát záložník Yoann Gourcuff.

A také mladý francouzský reprezentant se dočkal branky. Po vhazování Chalmého si zaběhl za obranu a ranou k tyči poslal Lorient definitivně do kolen. Domácí vedli již 4:0 a diktovali tempo zápasu. Nakonec ale měl i trenér domácích Laurent Blanc proč smutnit. V 88. minutě se trefil Kevin Gameiro a svou osmou brankou v letošní sezoně pokazil 710 minut dlouhé neprůstřelné období Bordeaux. To dělalo téměř celých osm zápasů bez inkasované branky.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skola hrou pro Bordeaux

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele