18. kolo
19.12.2009 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Montpellier doplatil na koncovku, prohrál 0:2 s Nancy

Druhá prohra před domácími diváky během dvou po sobě jdoucích zápasech. I když nyní by se o divácích mluvit nedalo - Montpellier totiž zápas s Nancy prohrál za zavřenými dveřmi. A i to by mohlo být příčinou další porážky...

Montpellier byl potrestán za nepokoje vlastních fanoušků během srpnového utkání s Nice. A i přes další prohru nadále zůstávají na třetím místě. Na vedoucí Bordeaux ale nyní ztrácí již propastných deset bodů. Nancy naopak vyhrálo podruhé v řadě a v tabulce se začíná sápat na první desítku. V té není pouze kvůli horšímu skóre - stejně bodů má totiž jak desátý Lorient, tak deváté PSG.

První morová rána se datuje na dnešní den, 32. minutu zápasu. Svou první letošní branku zaznamenal Djamel Bakar, mladý útočník ve službách Nancy. A epidemie na prázdném stadionu pokračovala, vyvinula se ale spíše v pandemii. Druhou branku totiž o sedm minut později přidal Pascal Berenguer a bylo prakticky po zápase.

Ač hráli domácí bez fanoušků, první šance patřila jim. Karim Ait Fana ale svou tvrdou ranou brankáře Bracigliana nepřekvapil, a protože střela neměla ani jiné důležité parametry, skončila v náruči gólmana. O pár minut později to ale vypadalo daleko nebezpečněji. Stejný hráč si naskočil na centr Marveauxe a hlavičkou rozezvučel břevno po celém stadionu. Následná ozvěna musela hráče strašit ještě hodně dlouho.

Brankář hostů musel býti ale nadále na pozoru a ve stráži. Ve 26. minutě do totiž dalekonosným pokusem prozkoušel Geoffrey Dernis. Ale - ve 32. minutě se hosté ujali vedení. A domácí mohli být rádi, že na stadionu nejsou žádní fanoušci, patrně by si vyslechli mnoho urážek. Jednalo se totiž patrně o první větší útok hostujícího celku. Feret uvolnil Traoreho, ten na pravé straně zahlédl Diu a poslal mu míč. Dia si míč stáhl k pokutovému území, v jeho prostředku stál nebráněný Bakar - o pár minut později tam byl sice již se svým strážcem, ale také s napřáhnutou nohou a letícím míčem. Bakar se nakonec nedal rozhodit a balon skončil u tyče - 0:1.

Hosty držel brankář Bracigliano. Další famózní zákrok vytáhl proti jedovce Marveauxe, jenž se pokoušel o vyrovnání z přímého kopu. Domácí se ale nechali napálit a v 39. minutě za to znovu pykali. Tentokrát si nepohlídali rychlý protiútok a vše skončilo obrázkem Berenguera, který jemným lobem překonává Jourdrena - 0:2.

Montpellierem druhá branka očividně otřásla a v druhé půli to již nebylo ono. Hráli spíše hosté. Poslední šance domácích přišla v 53. minutě, kdy Bracigliano nedovolil snížit střídajícímu Camarovi, ale od té doby se mohli diváci (tedy ti televizní) radovat spíše z Nancy. Dia napálil svou střelu pouze centimetry vedle pravé tyče, Bakar si zase míč kontroloval až do chvíle, kdy těsně minul druhou tyč.

Bakar byl blízko druhé brance. Jourdren ale předvedl vynikající zákrok, když nedovolil druhý úspěšný lob a s vypětím všech sil ho vyrazil nad branku. Skvělý zákrok. Bakar byl dobře naladěn, druhá branka mu ale již nebyla přána. Třináct minut před koncem ho centrem našel Dia, Bakar se volejem opřel do míče - Jourdren ale se štěstím míč vyrazil na tyč, a nedopustil tak větší debakl.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 Domaci si po delsi dobe opet zastrili.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele