Ligue 1 - souhrn 14. kola

25.11.2016, 22:40, aktualizováno 27.11.2016, 22:42
Komentáře a souhrny
Nice se doma rozešlo smírně s Bastií a drží první místo. Monaco si dál udržuje průměr zhruba tří vstřelených branek na zápas, tentokrát deklasovalo Marseille 4:0. Rennes se po páteční předehrávce 14. kola posunulo na čtvrtou pozici. Doma vyhrálo 1:0 nad Toulouse, jedinou branku dal už v první minutě Gourcuff...

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 1:2

27.11.2016 20:45

Góly: 48. Mathieu Valbuena - 30. Edinson Cavani (pen.), 81. Edinson Cavani

PSG zaznamenalo nesmírně důležité vítězství v Lyonu a nadále drží krok s čelem tabulky. Postaral se o to autor dvou branek Edinson Cavani, díky němuž obhájce titulu triumfoval 2:1; pro Uruguayce to znamená, že má na kontě aktuálně 99 tref v pařížském dresu, což jej řadí už na čtvrté místo historických tabulek.

Hostující tým vzpružila nečekaná ztráta vedoucího Nice, které doma pouze remizovalo s Bastií, a Unai Emery zareagoval několika zajímavými změnami. Na pravém beku se opět představil Serge Aurier a do základu se konečně podíval i Hatem Ben Arfa, který zaujal pozici desítky za Cavanim v nominálním 4-2-3-1 (s Matuidim na levém křídle). V domácí sestavě nahradil Mathieu Valbuenu na křídle Rachid Ghezzal.

Paříž začala zápas lépe a po oťukávací úvodní půlhodině šla také zaslouženě do vedení: Rafael si ve vápně vyšlápl na Thiaga Mottu, k nařízené penaltě se postavil Cavani a zkusil odvážnou střelu doprostřed branky. Naštěstí pro něj gólman Anthony Lopes skákal napravo. Ještě před změnou stran mohli jít hosté do trháku, Lucas ale po dobré kombinaci Ben Arfy s Cavanim zaváhal a místo střely pouze klepnul do míče, který se skutálel za čáru mimo tři tyče.

Domácí kouč Bruno Génésio udělal v poločase odvážnou změnu, když stáhl Rybuse s Ferrim a poslal na hřiště Valbuenu a Fékira - a tento tah se vyplatil nečekaně rychle. Už ve 48. minutě totiž nebezpečně pálil Raffael, míč se následně odrazil k Valbuenovi a ten jej levačkou suverénně uklidil pod břevno. Šlo o jeho první ligovou trefu po více než roce.

Vyrovnávací trefa Lyon nabudila a kanonýr Lacazette mohl otočit skóre, v dobré pozici na bližší tyči však po Morelově pasu netrefil. Silnější PSG nicméně rychle získalo kontrolu zpět a nakonec může slavit všechny tři body - Cavaniho akrobatické zakončení po Verrattiho pasu sice ještě nebylo uznáno pro ofsajd, devět minut před koncem však už Uruguayec mohl slavit. Klíčová akce se zrodila na pravém křídle, kde si vyměnili míč Aurier s Meunierem a Belgičanův pas hostující devítka přibila hlavou do brány. Pařížané tak sice stále zůstávají třetí, na Nice však už ztrácejí pouze bod; Lyon se propadl na sedmé místo.

Více informací k zápasu

OGC Nice - SC Bastia 1:1

27.11.2016 17:00

Góly: 11. Alassane Pléa - 60. Enzo Crivelli

Hráči Nice nedokázali potvrdit úlohu favorita proti zachraňující se Bastii a se svým soupeřem se rozešli smírně po výsledku 1:1. Domácí výběr se sice udržel na první pozici francouzské nejvyšší soutěže, ovšem před konkurenčním Monakem s PSG už má pouze jednobodový náskok. Pro hosty má nerozhodný výsledek cenu zlata, momentálně jsou v Ligue 1 na šestnácté příčce se třinácti body.

Utkání nebylo nijak bohaté na vyložené možnosti, Nice se dostalo velmi brzy do vedení a svůj náskok mohlo ještě v prvním poločase zvýšit. Nicméně hosté srovnali po hodině hry a domácí i přes dvě obrovské možnosti misky vah na svou stranu nakonec nepřevrhli. OGC se dostalo do vedení hned z úvodní větší možnosti v 11. minutě. Po rohovém kopu od Seriho hlavičkoval ve skrumáži Alassane Pléa a zamířil přímo pod horní tyčku.

O šest minut později mohl stejný hráč skórovat podruhé, jenomže tentokráte Pléa po uvolnění na hranici ofsajdu mířil z ostrého úhlu nad. V dalších minutách vyznávalo Nice vyčkávací taktiku a nikam se netlačilo, diváci se pohledným fotbalem příliš bavit nemohl. Domácí byli za svou pasivitu potrestáni v 60. minutě. Po zmatcích v defenzívě Nice se dostal do výborné pozice Cahuzac a zblízka na brankáře Cardinaleho nevyzrál.

Balón se však odrazil na kopačku Enza Crivelliho a ten z první z voleje mířil k pravé tyči, míč i kvůli teči jednoho z bránících hráčů přeci jen zapadal do sítě. Favorit tohoto duelu se mohl vrátit zpět do vedení zhruba dvacet minut před koncem. Po přímém volném kopu z levého křídla hlavičkoval zcela osamocený Sarr do levé tyče, následnou dorážku z tři metrů dokázal brankář Jean-Louis Leca naprosto famózním způsobem vytěsnit jednoruč z brankové čáry zpět do pole.

Pokud tato šance volala po gólu, tak ta z 83. minuty už měla skončit v síti. V naprosto tisíciprocentní možnosti se ocitl autor prvního gólu Pléa a měl před sebou zcela odkrytou svatyni. Jenže poté zvolil lehkovážné zakončení a orazítkoval jen břevno, takováto spálená šance se jen tak nevidí ani na amatérské úrovni. Ve zbývajícím průběhu se domácí už na nic nezmohli a vskutku mohli litovat promarněných příležitostí.

Více informací k zápasu

Angers SCO - AS Saint-Étienne 1:2

27.11.2016 15:00

Góly: 18. Nicolas Pépé - 59. Florentin Pogba, 77. Oussama Tannane

Fotbalisté Saint-Étienne dokázali zvládnout úlohu mírného favorita na půdě konkurenčního Angers a díky dvěma brankám ve druhém dějství zvítězili 2:1. Domácí přitom hned v úvodu neproměnili pokutový kop, krátce po čtvrthodině hry se dokonce dostali do vedení. Nicméně po změně stran byli aktivnější hosté, a nakonec vývoj otočili. V tabulce Ligue 1 se AS posunulo na osmé místo s jednadvaceti body, Angers je desáté s osmnácti body.

SCO se mohlo dostat do vedení už ve 12. minutě, kdy zahrávalo penaltu. Ta byla nařízena po držení Daba, jeho zákrok byl navíc oceněn žlutou kartou. Míč si následně postavil Famara Diédhiou a mířil dobře po zemi k levé tyči, ovšem brankář Ruffier vystihl směr střely a fantasticky jednoruč odvrátil míč na rohový kop. Domácí se přeci jen dokázali prosadit o šest minut později, kdy je svou druhou trefou v letošním ročníku dostal do vedení Nicolas Pepe.

Ten skóroval po rychlém přečíslení a následné přihrávce od Capelleho, obešel gólmana Ruffiera a z mírného úhlu rozvlnil síť. Až do konce první půle se nic zajímavého nepřihodilo, devět minut po přestávce mohl zvýšit vedení Angers Pavlovič. Ten po závaru vypálil z osmi metrů, avšak Ruffier dokázal jeho pokus zlikvidovat. Hosté z ničeho nic vyrovnali v 59. minutě, do listiny střelců se poprvé v této sezóně zapsal Florentin Pogba.

Šestadvacetiletý obránce si naběhl na zadní tyč po pasu Saiveta z pravé strany a zblízka propálil gólmana Michela. Saint-Étienne rozhodlo o svém tříbodovém zisku zhruba o dvacet minut později, rozdílovou trefu vsítil v 77. minutě Oussama Tannane. Ten se po dobré práci Malcuita a následné přihrávce prosmýkl na pravé straně a poté vypálil po zemi přesně ke vzdálenější tyči, Michel se po balónu natahoval marně.

V poslední minutě zápasu mohl definitivně rozhodnout o výhře hostujícího celku Roux, jenž se dostal do dlouhého samostatného úniku. Nicméně z hranice pokutového území vyběhnutého Michela nepropálil, domácí strážce fantasticky vyrazil míč před sebe. V šesté nastavené minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Malcuit, ale tento moment už neměl na výsledek žádný vliv. Angers ve vloženém kole zavítá na půdu vysoce favorizovaného PSG, Saint-Étienne přivítá ve středu Marseille.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Dijon FCO 3:2

26.11.2016 20:00

Góly: 49. Diego Rolán, 88. François Kamano, 90+3. François Kamano - 44. Mehdi Abeid, 63. Júlio Tavares

Bordeaux si jenom díky famóznímu závěru zachránilo tři body proti Dijonu. O obě klíčové trefy se postaral Francois Kamano, jenž se v posledních pěti utkáních svého klubu prosadil hned čtyřikrát.

Poměrně dlouho nebyly na Nouveau Stade de Bordeaux k vidění žádné zajímavé příležitosti, takže není divu, že se skóre měnilo až minutu před vypršením řádné hrací doby prvního poločasu. Mehdi Abeid strávil značnou část svojí kariéry v Řecku a v Anglii. V dresu Dijonu však předvádí po návratu do země, kde se narodil (na reprezentační úrovni ale nastupuje za Alžírsko) velice dobré výkony.

Když si stoupnul k rozehrávce přímého kopu z nějakých dvaadvaceti metrů, málokdo čekal, že o chviličku později poletí míč do středu branky a od břevna se odrazí za čáru - 0:1. Jenže nedlouho po změně stran už bylo vyrovnáno. Maxime Poundjé nahrál Diegu Rolánovi, který ještě vylepšil svou pozici a vsítil svůj čtvrtý gól v sezoně - 1:1. Všechny přitom zaznamenal v domácím prostředí.

Avšak krátce po hodině hry bylo zase všechno jinak. Loïs Diony, jenž kdysi strávil nějaký čas v akademii Bordeaux, přihrál Júliovi Tavaresovi, který prostě přišel na způsob, jak překonal Jeroma Priora v brance celku z města nad řekou Garonnou - 1:2. Fanoušci Dijonu už netrpělivě očekávali závěru zápasu. Jenže právě tehdy dvakrát udeřil Kamano.

V 88. minutě hlavičkoval přesně do černého po rohovém kopu, který rozehrál Jaroslav Plašil - 2:2. A ve třetí minutě nastaveného času si guinejský útočník našel na zadní tyči centr Jérémyho Méneze - 3:2. Bordeaux je už šest zápasů bez porážky a díky tomu se vyšvihlo na šestou příčku. V týdnu zajíždí na Korsiku k duelu s Bastií, zatímco čtrnáctý Dijon přivítá rozjeté Monaco.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Nancy-Lorraine 0:0

26.11.2016 20:00

Góly: -

Montpellier se rozešel smírně s Nancy. Domácí přitom budou nakonec asi spokojenější. I proto, že dohrávali deset minut bez vyloučeného Stéphane Sessegnona, který inkasoval dvě žluté v rozmezí stejného počtu minut.

Právě beninský záložník se postaral o první vzruch před brankou Guye N’Dy Assembého. Ve 14. minutě vystřelil a jeho pokus tečoval do tyče Steve Mounié. Žádná pohroma pro hosty se ale nekonala. A nekonala se ani o osm minut později, kdy pálil do břevna Ryad Boudebouz. Vícekrát už branková konstrukce v první půli neduněla.

Ve druhém poločase o sobě dal Sessegnon nejdříve vědět v dobrém slova smyslu. Tehdy, když přihrál Morganu Sansonovi, jenž pořádně prověřil pozornost N’Dy Assembého. Stéphane Sessegnon pak střílel sám. A nejen jednou. Avšak po jeho závěrečné šanci v 80. minutě došlo ke kolizi s brankářem Nancy a než se dvaatřicetiletý brankář nadál, byl vyloučen.

V závěru nejdříve spálil svou příležitost Youssef Aït Bennasser. O minutu později byl následován Kévinem Bérigaudem a v nastaveném čase hlavičkoval kapitán Hilton těsně vedle. Pro MHSC šlo o sedmou remízu. Tolik jich zatím nenastřádal žádný další celek Ligue 1. Ani Toulouse, se kterým se Hantzův tým utká v týdnu v rámci vloženého kola. AS Nancy-Lorraine se střetne s Metami.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Lille OSC 0:0

26.11.2016 20:00

Góly: -

Vzledem k postavení obou celků v tabulce není ani překvapení, že to na Stade de la Beaujoire při utkání domácího Nantes a hostujícího Lille nebyla žádná vytříbená fotbalová podívaná.

Klub ze severu Francie přitom začal aktivněji. Už ve 4. minutě to zkoušel z přímého kopu Sébastien Corchia a balon jen těsně přeletěl branku. Pak se sice snažil lépe odpovědět Guillaume Gillet, jenže jeho volej se taky nepotkal s přesností. LOSC si však v prvním poločase své největší příležitosti ještě šetřilo.

Ve 34. minutě se zase rozehrával přímý kop a zase to z něj zkoušel Corchia. Rémy Riou se ale zaskočit nenechal, i když měl hodně co dělat. Také v následující akci měl prsty Sébastien Corchia. Jeho další navštívenku brankář Nantes vyrazil pouze k Marcosovi Lopesovi. Hráč hostující z Monaka měl před sebou odkrytou klec, ale balon do ní stejně nedoletěl, jelikož mu v cestě do sítě zabránil výtečným obranným zásahem Venezuelan Oswaldo Vizcarrondo.

Taky v první šanci po změně stran sehrál důležitou roli obránce Les Canaris. Tentokrát to byl jiný Jihoameričan, konkrétně Brazilec Lucas Lima, do vyhlavičkovával z brankové čáry lob, který měl na svědomí jediný úspěšný střelec ve finále letošního EURA, Portugalec Éder. Ale i nadále musela být ve střehu především domácí jednička.

Rémy Riou si poradil jak se střelou Nicolase De Prévilla, tak s pokusem Yassineho Benziy. Teprve až samotném závěru se připomenul Emiliano Sala, od něhož si kouč Girard hodně sliboval. Hlavička argentinského forvarda byla sice razantní, leč nepřesná. O další body bude Nantes bojovat rovněž doma proti Lyonu, kdežto Lille přivítá Caen.

Více informací k zápasu

SM Caen - EA Guingamp 1:1

26.11.2016 20:00

Góly: 80. Ronny Rodelin - 85. Niil De Pauw

Guingamp jako by měl poslední dobou čuch na branky v závěrech utkání. Před reprezentační přestávkou si zařídil výhru nad Angers dvanáct minut před koncem, v Dijonu a s Bordeaux zachraňoval bod v nastavení a teď na půdě Caen srovnával pět minut před koncem díky Niilovi De Pauwovi, jenž záhy odpověděl na trefu Ronnyho Rodelina.

Do první větší šance utkání se dostali domácí už po třech minutách hry, jenže Karamoh netrefil prázdnou bránu a umístil míč pouze mimo. Po přestávce se k zakončení tlačil po rohovém kopu Briand na druhé straně, nicméně ani on neseřídil z těžké pozice svá mířidla a poslal balón pouze do boční sítě.

Až v 80. minutě se diváci na Stade Michel d'Ornano dočkali úvodního gólu. Féret poslal ze standardky centr do šestnáctky, odkud Rodelin hlavou táhlým obloučkem překonal ustrnulého hostujícího brankáře Johnssona. Nicméně EAG nehodlal přerušovat svojí bilanci pěti zápasů bez porážky a o pět minut později odpověděl.

Mendyho krásnou kolmicí za obranu uvolnil Briand, francouzsko-senegalský forvard na hranici pokutového území obehrál vyběhnuvšího gólmana Vercoutreho, jenže následnou střelu do prázdné brány zastavil na brankové čáře vracející se bek Yahia. Balón se však odrazil k nohám De Pauwa, jenž už přece zacílil přesně.

Více informací k zápasu

FC Metz - FC Lorient 3:3

26.11.2016 20:00

Góly: 11. Simon Falette, 75. Thibaut Vion, 78. Thibaut Vion - 16. Majeed Waris, 54. Benjamin Moukandjo, 61. Benjamin Moukandjo (pen.)

Thibaut Vion svými dvěma trefami v poslední patnáctiminutovce zachránil Méty od pohromy a výraznou měrou přispěl k alespoň konečné divoké remíze 3:3. Lorient, který se ze samotného dna tabulky nevyhrabal, nebyl v žádném případě daleko od své třetí výhry v sezóně. Vždyť na půdě nováčka Ligue 1 vedl už o dvě branky.

První zásah se podařilo vsítit domácímu celku v 11. minutě. Jouffre poslal centr z rohového čtvrtkruhu na Faletteho, který si elegantně zpracoval míč do lepší pozice a levačkou z halfvoleje ho usměrnil ke vzdálenější tyči. Hostující brankář Delecroix, který znovu nahradil zraněného Lecomteho, se po přesné střele jen ohlédl.

Les Merlus dokázali odpovědět záhy. Warisův přízemní pokus ze nezdál být nijak prudký a především nijak nebezpečný, jako by však domácí gólman Didillon měl zakrytý výhled, a tak nečekaně kapituloval. V překvapivě otevřeném zápase se oba týmy ještě propracovaly k dalším šancím, v gól však vyústila až akce z 54. minuty.

Le Goff ve vápně uvolnil Cafúa, ten přihrál na zadní tyč na zcela volného Benjamina Moukandja, jenž uklízel do prázdné brány. O sedm minut později se Kamerunec trefil z pokutového kopu, který byl nařízený za faul Cohadeho na Marveauxa, a zdálo se, že by na svůj jubilejní 150. zápas v nejvyšší francouzské soutěži mohl vzpomínat v nejlepším.

Jenže soupeř mu následně radost ze dvou zaznamenaných branek pokazil. Méty si zkrátka nehodlaly připsat už svou čtvrtou domácí porážku z pěti utkání a vyrovnaly. Dvaadvacetiletý Vion přišel na hřiště v 74. minutě, jen o minutu později zužitkoval pas Ivána Balliua a o pár chvil později se prosadil po centru Cohadeho.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Olympique Marseille 4:0

26.11.2016 17:10

Góly: 23. Gabriel Boschilia, 29. Valère Germain, 39. Valère Germain, 90+1. Guido Carrillo

Rozjeté Monako pokračuje ve svém snadném sbírání vstřelených branek v rámci Ligue 1. Tentokráte si proti slovutné Marseille zastřílelo celkem čtyřikrát, o rozhodující trefu se postaral Boschilia, další dvě přidal Valére Germain a tři body pak pečetil Guido Carrillo. Bitva o jih Francie měla zkrátka jasného vítěze.

Připomeňme ještě jednou, jaký útočný potenciál v sobě svěřenci kouče Leonarda Jardima skrývají. V průměru totiž v každém zápase zaznamenají 3,07 branky na zápas, což je ze všech týmů, působících v pěti elitních evropských ligách, vůbec nejlepší číslo. Proti OM se dokonce dostali přes obvyklou hranici tří gólů na jedno utkání.

Na domácích vůbec nebylo znát, že mají v nohách těžké utkání Ligy mistrů proti Tottenhamu, a to navíc v sestavě došlo jen ke dvěma změnám. Mendyho nahradil v obraně Raggi a Boschilia zastoupil v záloze Lemara. Svou sérii výher prodloužil ASM ve všech soutěžích už na pět duelů v řadě a šňůru neporazitelnosti protáhl na osm.

Monako poprvé malinko kouslo ve 4. minutě. Falcao hezky zaspolupracoval s Bernardem Silvou, Portugalec se následně snažil zakončit, jenže svůj pokus nasměroval jen vedle. Ve 23. minutě se už knížecí klub dočkal vedení. Boschilia zahrál přímý volný kop velmi dobře, obstřelil zeď a zamířil přesně k tyčce, kam se brankář Pelé marně natahoval.

Po půlhodině hry byl rozdíl mezi oběma týmy už dvougólový. Bernardo Silva se na pravé straně uvolnil od Alessandriniho, poslal jemný oblouček na bližší tyčku, kam si nabíhal Germain, jenž hlavou uklidil balón za brankovou čáru. A šest minut před koncem se monacký útočník trefil ještě jednou.

Sidibé z pravé strany nasměroval centr do pokutového území, kde ho Falcao nedokázal zpracovat, balón se však odrazil právě k Germainovi, jemuž se podařilo přesnou střelou ke vzdálenější tyčce už popáté z posledních pěti střetnutí proti Marseille skórovat. Ve druhém dějství si již domácí pohodlné vedení pouze hlídali.

Hosté na Stade Louis II nepředvedli zhola nic, Germain naopak mohl zkompletovat hattrick, nebýt včasného zásahu Pelého. Čtvrthodinu před koncem nastoupil na plac Guido Carrillo a také on se zapsal na střeleckou listinu, když hlavičkou z vyložené pozice z malého vápna uklízel míč do zcela nekryté svatyně.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Toulouse FC 1:0

25.11.2016 20:45

Góly: 1. Yoann Gourcuff

Nejdůležitější momenty orámovaly utkání mezi Stade Rennes a Toulouse FC. V první minutě padl jediný gól utkání, v té poslední se zrodla jediná červená karta.

O tom, že Les Rouges et Noirs zůstanou i v osmém domácím utkání neporaženi, rozhodl trenérův syn Yoann Gourcuff už po dvaačtyřiceti sekundách hry. Hosté přitom měli na starosti úvodní rozehrávku. Giovanni Sio poslal nádherný balon na levou stranu hřiště, kde u lajny číhal Paul Georges N’Tep. Ten se vcelku v poklidu mohl dostat až do vápna, kde následně šikovně prostrčil na Gourcuffa, jenž šajtlí po zemi propálil mladíčka Albana Lafonta - 1:0.

Úvodní patnáctiminutovka byla jednoznačně v režii domácích, kteří si připsali ještě dvě další dobré příležitosti. V případě té druhé se ve vápně ocitnul zcela osamocen Adrien Hunou, ale ve vynikající pozici zklamal. TFC se osmělilo teprve ve 35. minutě. A Benoit Costil, který chytal svůj dvoustý zápas v Ligue 1 měl proti Martinu Braithwaiteovi co dělat.

Poté si k rohovému praporku stoupnul Paul-Georges N’Tep a jen tak mimochodem trefil tyč. Ten samý fotbalista si vzal na starosti i pozdější rozehrávku přímého kopu, z něhož vyprodukoval centr na hlavu Jorise Gnagnona. Míč se odrazil od spodní strany břevna na brankovou čáru, nikoliv za ní. Pochopitelně ke škodě většiny fanoušků a fanynek v Roazhon Parku.

V 63. minutě se opět po rozehrávce přímého kopu neprosadil Christopher Jullien a poté se ocitnul v takřka ideální pozici Braithwaite, jenomže nezpracoval podle svých představ. Ten samý Christopher Jullien si potom nedovoleně vyšlápnul na Pedra Henriqueho, jenž v 75. minutě vystřídal výtečně hrajícího N’Tepa, a inkasoval přímo červenou kartu. Takže Rennes už vedení ubránilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.OGC Nice14103126:1033
2.AS Monaco14102243:1532
3.Paris Saint-Germain14102228:832
4.Stade Rennes1473415:1724
5.EA Guingamp1465319:1423
6.Girondins Bordeaux1465319:1623
7.Olympique Lyon1471622:1822
8.AS Saint-Étienne1456316:1221
9.Toulouse FC1454517:1319
10.Angers SCO1453613:1418
11.FC Metz1453616:2518
12.Olympique Marseille1445513:1717
13.Montpellier HSC1437420:2716
14.Dijon FCO1435618:2114
15.SM Caen1442811:2314
16.SC Bastia1434711:1413
17.FC Nantes143479:1813
18.AS Nancy-Lorraine143478:1913
19.Lille OSC1432910:1911
20.FC Lorient14221012:268

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
Israha

No, ukazuje se to, co si myslím už pár let, a sice to, že Garcíu jako trenéra "vytvořil" Hazard a životní formy pár dalších okolo, co tehdy v Lille byli (Debuchy, Cabaye, Gervinho...), ale že sám o sobě Rudi vůbec nějaký kvalitní trenér není. V Římě po počátečních náznacích ve finále shořel a neuhrál nic, a teď za několik zápasů s vypětím všech sil umořil Clermont a Caen, a ubetonoval nulu s PSG...jinými slovy nula nula nic, to by Passi dost možná zvládl taky. Nevím nevím, jestli to s jeho angažováním nebyl unáhlený tah.

Reagovat
Elliasson

Trošku OT, ale týkající se Olympique M.: Proč u vás nehraje Hubočan?

Reagovat
Ferguson6

Pár zápasov mu nevyšlo a zmenil sa tréner.

Reagovat
Israha

Posadil ho navrátivší se Fanni, který je i v 36 letech nejlepší stoper v týmu. Místo Rolanda by asi ale klidně hrát mohl, nijak horší není.

Reagovat
Godwinson

Zase je třeba si uvědomit, že ten tým stojí za hovno, atmosféra kolem toho týmu je na hovno atp. Cílem Marseille bylo uhnat kvalitního kouče a zajistit si nějakou koncepci do další sezóny, tuhle je třeba přežít. Stejně jako to, že Garcia spíš udělal Hazarda než naopak.

Reagovat
Israha

Viz níže, TAK MOC za hovno ti hráči nestojí, aby se prohrávalo tímhle stylem. Jako na boj o LM to není, na EL možná, když se sejdou okolnosti, ale to, co tam teď Garcia předvádí, je i na daný kádr pod úroveň. Chápu, že to jsou hráči z hostovaček, mladí zelenáči a pár postarších žoldáků (Rolando, Diarra)...chuť bojovat za klub tam možná mají tak Fanni s Thauvinem a dejme tomu Cabellou (který nechápu, proč nehraje)...ale od toho tam je ten trenér, aby je namotivoval a stmelil. A to se neděje...

Reagovat
smazaný uživatel

Cabella nehraje úplně z jasného důvodu protože se mu nehodí do systému, neni to nikterak složité. I když ho mám rád a myslím že když se rozehraje tak je z ofenzivních hráčů klidně nejlepší. Když hraje Lopez nebude hrát on, a to i Lopez i když malinkej je fyzicky víc schopný odebrat balon či ustat fyzicky souboj. ale dokážu si představit tu založní trojku diarra vanquier cabella.

Reagovat
Israha

No dobře, ale Lopez je box-to-box, oběhá šílený prostor, ale tu zálohu s útokem ti nespojí, na to to herní myšlení nemá, na rozdíl právě od Cabelly. Ať si klidně sedne Lass, stejně je oproti loňsku poloviční, a hraje Lopez, Vainqueur/Anguissa a právě Cabella. Je na hovno, když ti záloha sice všechno oběhá a odbojuje, ale nikdo z nich není schopen účelně předávat míče dopředu. To posouvání do stran na Thauvina a Alesse je pak strašně snadno bránitelné...za Passiho to paradoxně dobře dělal Gomis, ale ten teď čučí ve vápně a čeká na míče, rozvíjení hry se vůbec neúčastní.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém žiaľ nie je v Garcií ale v slabom hráčskom materiále. S týmto ako sa čo čakalo? Max. 8 flek po konci. Budúce leto posilnia, možno zoženú lepšieho trénera a snáď zabojujú aspoň o predkolo LM...

Reagovat
Israha

Kádr je slabý, ale ne TAK slabý...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Cabella je celkom slušný. Čo sa týka útoku tak by som sa popravde tešil, keby že McCourt privedie nazad Gignaca...

Reagovat
Israha

No zrovna hrot zas tak nehoří. Gomis je výborný a kdyby se potvrdily ty spekulace, že je zájem o proměnění hostovačky v trvalý přestup, byl bych spokojený. Jako jo, on je občas palič...ale ruku na srdce, to Gignac taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis je dobrý útočník to áno. Ale Gignac je podľa môjho názoru lepší + teda v mexickej lige má skvelú formu a teda tú ligu by som rozhodne nepodceňoval, už len s dôvodu toho že je priemer návštevosti toľko čo v ufňukanej La Lige. Samozrejme, Gomis v pohode. Ale Garcia (pokiaľ ostane) bude chcieť hrať 4-3-3 nie? Niekoho na toho winger forwarda by trebalo

Reagovat
Israha

Gignac v top formě lepší je...ale za těch pět roků v OM ji nikdy nebyl schopný udržet dlouhodobě, vždycky ji měl tak v půlce zápasů. Na křídla v tom 4 3 3 stačej Thauvin s Alessandrinim...

Jako já bych Gignaca zpátky bral, ale chci tím říct to, že přednostně by se měla posilovat brána, obrana a střed zálohy, tam to hoří mnohem víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kraje obrany jsou oproti minulému roku 100x slabší. Manquillo, Djedjé a Mendy (který byl dost z formy ale stejne) .. a ted je tam Sakai a Bedimo kterej je totalne mimo. A co se týče stoperů, sice jich je kvantitativně poměrně hodně ale stejně ani jeden není tak dobrý jako Nkolou. Nkodou a i Ocampos (hlavně talentem, který rozehranej dokazuje v Janove) jsou rozhodně lepší než Sarr a dost možná než Alessandrini (kterej byl v teto časti sezony minulej rok druhým nejlepším ofenzivním hráčem po Batshuayim) což doted byl zraněný a otázka je kdy se z toho dostane. Gomise mam rad, ale lepší než Batshuayi není rozhodně. Diarra je oproti minulému roku z formy. Tento tým pod špatným trenérem a špatnou atmosférou skončil na kolikátém? 13 místě? tenhle kádr by mě nepřekvapil kdyby skončil nejlépe na 7,8 ... Ale říká se že v zimě se utratí 75 milionu. pak budu věřit v 5,4 místo. Kdyby přišel Amavi, Aleix Vidal, Kondogbia a Marcos Acuna hned by to bylo o něčem jiném.

Reagovat
Israha

Tak ten pokles kvality tam jednoznačně je...ale nezlob se na mě, nikoliv na úroveň Mét, Montpellieru nebo Dijonu, to prostě odmítám. A tím se dostáváme k pointě - hráči hrají pod své možnosti, asi z důvodu nedostatku motivace a absence vhodného herního plánu. A to jde za trenérem.

Reagovat
smazaný uživatel

To souhlasím, ale García měl zatím rozhodně težší druh zápasů než třeba Passi, je hodně brzy ještě nadtím lomit hůl, já jestli se posílí v zimě a přijde i nějaké zajimavé jméno, tak věřím že on uhraje 5,6 místo. Což se nebude dát moc namítat. Tím neříkám, že nedělelal či nedělá chyby. To jaký je doopravdy trenér a jestli to byl krok vedle budu hodnotit příští prosinec. Po dvou přestupových oknech s novými hráči.

Reagovat
Israha

No já jsem přes kamaráda, který je fanoušek AS Řím, Garciu zprostředkovaně sledoval tam...v podstatě tam dosti hrubě vyhořel, a to tam stoprocentně měl lepší kádr, než má k dispozici teď. A to, co tam teď dělá, má podobné příznaky jako jeho závěr působení v Římě.

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo ale dva roky po sobě skončil na druhém místě v Serii A a má snad i nejaky menší rekord v nejdelší šnúře vítězství nebo snad nějakém nejlepším vstupu do soutěže v historii. To že se to začalo rozpadat třetí sezonu ( podle některých názorů i proto že v přestupových oknech mu chodili hráči bez toho aby se je vybral) nemůžeš porovnávat se situací v Marseille, jeho nástupem a situací v týmu takže neuraž se ale fráze " To, co tam teď dělá, má podobné příznaky jako jeho závěr působení v Římě." mi přijde dost mimo mísu když odkoučoval asi 5 zápasů z nichž jeden byl snad po 36 hodinách proti PSG nula nula a další proti dost možná nejlepšímu Monacu.

Reagovat
Israha

Prostě mu nevěřím. Po příchodu nového trenéra vždycky přichází takový ten impulz, změna, bývá tam vidět odlišný přístup k věci...to tam zatím nevidím vůbec, akorát tak trochu zoufalé čachry machry se sestavou, které nikam nevedou. Pokud se to otočí, budu jedině rád...ale aktuálně to prostě dobré není. Jak píšeš, jsou tam pro Garciu jisté polehčující okolnosti, ale už tam několik týdnů je, nějak by ta jeho práce už měla vidět...zatím se mu povedl jenom Lopez, ve všem ostatním je to jak za Passiho, a to je prostě špatně.

Ale tak já jsem holt negativista...protože takové to utěšování se, že po zimním přestupáku to bude lepší, to mi znechucení z aktuální situace nezmírní .

Reagovat
Grahf

Môže mi nejaký odborník na fr. ligu vysvetliť tú formu monaka? Že tak z ničoho nič začalo takto dominovať. Strielajú 3g na zápas, čo som teda v L1 asi ešte nezažil a to tú ligu pamätám ešte od dominancie lyonu.

Reagovat
Pyroman

Všechno si tam letos ideálně sedlo, ten tým prakticky nemá větší slabinu. Přes léto výrazně posílili obranu (která třeba loni moc nezářila) - Sidibe s Mendym byli top krajní obránci, už když do Monaka přicházeli, a letos se ještě víc rozehráli, Glik zas na stopera přinesl ten potřebný klid a přehled, takže vedle něj šel Jemerson oproti loňsku o sto procent nahoru. Fabinho s Bakayokem jsou jasně nejlepší středová dvojice v lize, k tomu si přičti talenty jako Lemar, Silva a další, kteří hrají ve skvěle formě, v útoku se skvěle doplňuje Falcao s Germainem... Mají prostě parádně poskládaný tým protože se jim postupně začíná vyplácet přestupová strategie, kterou začali praktikovat po té megalomanské éře, totiž kupovat mladé talenty a postupně je zapracovávat. Navíc Jardim se s tímhle materiálem vůbec nebojí hrát útočně a zatím to funguje skoro bezchybně.

Reagovat
Langi

Pochcanej Dijon ...jasnej remizovej zapas a oni to pustej...si zas nekdy vsadim

Reagovat
Spalovač šancí

Monaco by mělo přestoupit do LaLigy

Reagovat
Langi

Jinak v Monacu si to kurevsky sedlo...jestli Nice nepredvede dalsi Leicester tak je ten titul docela i realny...PSG je zatim sotva 3/4nove...a navic zitra prohraji

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska snáď Lyon vyhraje. Teším sa na zápas.

Reagovat
.13

Skvely zapas, za mna spokojnost. Vela peknych vykonov aj nastrane OL. Boli vyborny super, zasluzili si bod za ten druhy polcas. Cavani efektivny ked to bolo treba.

Atmosfera tiez skvela, ten stadion je nadherny.

Merci Paris

Reagovat
mastakillah

Edi

Reagovat
Langi

Je to skoda...tohle za ten bod byt melo, ikdyz uz jsem pomalu zapomnel ze my moc remizovat neumime...vykon slusny, ale ta ztrata na spicku uz je brutalni

Reagovat
Paddy

Reagovat
Godwinson

Cavani nejlepší střelec ligy, to tu ligu degraduje víc než cokoliv jiného

Reagovat
mastakillah

V tom případě to degraduje i Ligu Mistrů, kde je druhej nejlepší střelec za Messim ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele