14. kolo
26.11.2016 20:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Metz - FC Lorient 3:3

Thibaut Vion svými dvěma trefami v poslední patnáctiminutovce zachránil Méty od pohromy a výraznou měrou přispěl k alespoň konečné divoké remíze 3:3. Lorient, který se ze samotného dna tabulky nevyhrabal, nebyl v žádném případě daleko od své třetí výhry v sezóně. Vždyť na půdě nováčka Ligue 1 vedl už o dvě branky.

První zásah se podařilo vsítit domácímu celku v 11. minutě. Jouffre poslal centr z rohového čtvrtkruhu na Faletteho, který si elegantně zpracoval míč do lepší pozice a levačkou z halfvoleje ho usměrnil ke vzdálenější tyči. Hostující brankář Delecroix, který znovu nahradil zraněného Lecomteho, se po přesné střele jen ohlédl.

Les Merlus dokázali odpovědět záhy. Warisův přízemní pokus ze nezdál být nijak prudký a především nijak nebezpečný, jako by však domácí gólman Didillon měl zakrytý výhled, a tak nečekaně kapituloval. V překvapivě otevřeném zápase se oba týmy ještě propracovaly k dalším šancím, v gól však vyústila až akce z 54. minuty.

Le Goff ve vápně uvolnil Cafúa, ten přihrál na zadní tyč na zcela volného Benjamina Moukandja, jenž uklízel do prázdné brány. O sedm minut později se Kamerunec trefil z pokutového kopu, který byl nařízený za faul Cohadeho na Marveauxa, a zdálo se, že by na svůj jubilejní 150. zápas v nejvyšší francouzské soutěži mohl vzpomínat v nejlepším.

Jenže soupeř mu následně radost ze dvou zaznamenaných branek pokazil. Méty si zkrátka nehodlaly připsat už svou čtvrtou domácí porážku z pěti utkání a vyrovnaly. Dvaadvacetiletý Vion přišel na hřiště v 74. minutě, jen o minutu později zužitkoval pas Ivána Balliua a o pár chvil později se prosadil po centru Cohadeho.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele