14. kolo
27.11.2016 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Olympique Lyon - Paris Saint-Germain 1:2

PSG zaznamenalo nesmírně důležité vítězství v Lyonu a nadále drží krok s čelem tabulky. Postaral se o to autor dvou branek Edinson Cavani, díky němuž obhájce titulu triumfoval 2:1; pro Uruguayce to znamená, že má na kontě aktuálně 99 tref v pařížském dresu, což jej řadí už na čtvrté místo historických tabulek.

Hostující tým vzpružila nečekaná ztráta vedoucího Nice, které doma pouze remizovalo s Bastií, a Unai Emery zareagoval několika zajímavými změnami. Na pravém beku se opět představil Serge Aurier a do základu se konečně podíval i Hatem Ben Arfa, který zaujal pozici desítky za Cavanim v nominálním 4-2-3-1 (s Matuidim na levém křídle). V domácí sestavě nahradil Mathieu Valbuenu na křídle Rachid Ghezzal.

Paříž začala zápas lépe a po oťukávací úvodní půlhodině šla také zaslouženě do vedení: Rafael si ve vápně vyšlápl na Thiaga Mottu, k nařízené penaltě se postavil Cavani a zkusil odvážnou střelu doprostřed branky. Naštěstí pro něj gólman Anthony Lopes skákal napravo. Ještě před změnou stran mohli jít hosté do trháku, Lucas ale po dobré kombinaci Ben Arfy s Cavanim zaváhal a místo střely pouze klepnul do míče, který se skutálel za čáru mimo tři tyče.

Domácí kouč Bruno Génésio udělal v poločase odvážnou změnu, když stáhl Rybuse s Ferrim a poslal na hřiště Valbuenu a Fékira - a tento tah se vyplatil nečekaně rychle. Už ve 48. minutě totiž nebezpečně pálil Raffael, míč se následně odrazil k Valbuenovi a ten jej levačkou suverénně uklidil pod břevno. Šlo o jeho první ligovou trefu po více než roce.

Vyrovnávací trefa Lyon nabudila a kanonýr Lacazette mohl otočit skóre, v dobré pozici na bližší tyči však po Morelově pasu netrefil. Silnější PSG nicméně rychle získalo kontrolu zpět a nakonec může slavit všechny tři body - Cavaniho akrobatické zakončení po Verrattiho pasu sice ještě nebylo uznáno pro ofsajd, devět minut před koncem však už Uruguayec mohl slavit. Klíčová akce se zrodila na pravém křídle, kde si vyměnili míč Aurier s Meunierem a Belgičanův pas hostující devítka přibila hlavou do brány. Pařížané tak sice stále zůstávají třetí, na Nice však už ztrácejí pouze bod; Lyon se propadl na sedmé místo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

SBR1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele