Ligue 1 - souhrn 12. kola

07.11.2009, 21:00, aktualizováno 08.11.2009, 23:09
Komentáře a souhrny
Úžasnou podívanou připravili divákům ve šlágru kola Lyon s Marseille, konečný výsledek 5:5 mluví za vše. Bordeaux prohrálo v Lille, přesto zůstává první, Toulouse přehrálo Rennes, další výhru zaznamenalo Auxerre, Lorient deklasoval Boulogne 5:0, PSG naopak doma nestačilo na Nice a první bod si díky remíze v Monaku připsal poslední Grenoble...

Valenciennes FC - Montpellier HSC 1:1

07.11.2009 19:00

Góly: 52. Carlos Sánchez - 3. Victor Montaño

Spravedlivý bod si rozdělila mužstva Valenciennes a Montpellieru, které se překvapivě nacházejí na předních příčkách tabulky. Hosté měli lepší první půli, ve které se trefil už ve třetí minutě Montaňo, domácím vyšlo lépe druhé dějství a zásluhou Sancheze pět minut po pauze vyrovnali na konečných 1:1.

Montpellier se záhy po úvodním hvizdu dostal do vedení. Jeho první vážnější příležitost skončila brankou, kterou vsítil po překrásném centru zprava od Aït Fany hlavou forvard Montaňo. V 17. minutě mohli hosté vést už 2:0, kdyby ovšem Spahičovu dobrou střelu nevyrazil zázračným způsobem do břevna gólman Ndy Assembe.

Hosté pokračovali v první půli v útočení, Aït Fana vyzkoušel štěstí z dálky a jeho pokus přeletěl branku jen o pár centimetrů. VA, které naposledy s přehledem porazilo Rennes 3:0, v úvodních pětačtyřiceti minutách hrálo neobvykle zaskočeně.

Až minutu po poločase poprvé zahrozilo, Jourden si však se střelou Tieného poradil. Domácí fanoušci nakonec na vyrovnaní nečekali dlouho, v 51. minutě se najednou Cohadeho rána dostala k Sanchezovi, jemuž stačilo trefit pouze místo mezi třemi tyčemi.

Do konce zápasu se toho moc neudálo, jako by byly oba celky spokojeni s remízou. Snad jen Valenciennes mělo pár slibných šancí, ovšem střídající Abardonado pálil v 69. minutě mimo a Ben Khalfallahův přímý kop se zastavil jen o zeď.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - OGC Nice 0:1

07.11.2009 19:00

Góly: 88. Loïc Rémy

Pařížané poslední výhru 4:1 nad Sochaux doma nepotvrdili. Ve vyrovnaném zápase se nakonec ze tří bodů radovali hosté z Nice, kteří přečkali tlak domácího týmu ze závěru druhé půle a dokázali zásluhou Remyho v 88. minutě skórovat. Nice si tak připsalo již třetí výhru v řadě.

V první půli se toho moc neodehrálo. Hostující Remy hlavičkoval vedle, na druhé straně zasahoval gólman Ospina proti domácímu Jalletovi. Nice zahrozilo dvakrát ještě těsně před přestávkou, Coupet nejprve brilantně vychytal Remyho a pak Sakho na poslední chvíli zastavil ve velké příležitosti Bagayoka.

Deset minut po poločase zvonila tyč, to když jí domácí Melvüt napálil po centru Luyinduly. Hosté byli přesto dál hodně nebezpeční, Mounier vzal věci do svých rukou a jeho sólo musel zastavit až Coupet, Remy pak střílel opět jen mimo tři tyče.

PSG podruhé trefilo brankovou konstrukci. Giuly chytře přeloboval gólmana Ospinu, míč se ale jen zastavil o břevno. Tlak domácích pokračoval, Giulyho volej po centru Melvüta musel likvidovat Ospina, o pět minut později letěla dělovka Sessegnona jen o centimetry nad branku.

Nice nakonec nemohoucnost pařížského celku v koncovce potrestala dvě minuty před koncem. Rozhodující trefu nezařídil nikdo jiný než hvězda týmu Loic Remy, který po rychle založeném protiútoku od Mouniera poslal míč krásně ke vzdálenější tyči Coupetovy branky.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Grenoble Foot 38 0:0

07.11.2009 19:00

Góly: -

Nemožné se stalo skutečností. Grenoble po dlouhých dvanácti kolech konečně ochutnal chuť ligových bodů. Nebo vlastně ligového bodu. Remíza proti Monaku se ale jako první dárce jistě počítá.

Jedenáct zápasů, nula bodů, dvacet tři inkasovaných branek a pět vstřelených. To byla do této chvíle vizitka Grenoblu, po dvanáctém kole je ale vše jinak. Tým poprvé v této sezoně získal bod, ba dokonce poprvé se svým soupeřem neprohrál. První bodík je o to cennější, že ho tým uhrál proti Monaku, do té chvíle třetímu celku Ligue 1. Knížecí klub nevyhrál již podruhé v řadě a v tabulce klesl o jednu příčku níž.

Domácím v zápase chyběl veledůležitý ofenzivní záložník Nene, s devíti brankami nejlepší střelec francouzské ligy. Hosté se zase museli obejít bez svého kanonýra Danijela Ljuboji.

Monako začalo zápas daleko aktivněji. Po třinácti minutách zápasu přišla možná největší šance zápasu. Yohan Mollo se objevit téměř ve stoprocentní pozici, vynikajícím zákrokem se ale prezentoval již pětatřicetiletý brankář Grenoblu Ronan Le Crom, který musel míč nadvakrát uchránit ve svých rukavicích.

Nehrálo se ale pouze na jednu branku. Ve 21. minutě si do pokutového území nabíhal nebezpečně Akrour, ten už už dosáhl na Courtoisův centr, rozhodčí ale nakonec zapískali ofsajd a snaha obou hráčů tak byla zbytečná. Ale Courtois se nevzdával a o pár minut později byl opět nahrávajícím hráčem. Tentokrát si vybral Jimmyho Juana, jeho hlavička sice gólmana Ruffiera překonala, nakonec ale mezi třemi tyčemi neskončila.

Ve druhé půli se domácí dali do mnohem aktivnější ofenzivy a svého soupeře k ničemu příliš nepouštěli. A to i přesto, že musel kvůli zranění odstoupit Park Chu-Young, na jeho pozici nastoupil Fréderic Nimani. Ten se již po několika minutách na hřišti dostal do solidní příležitosti - brankář Le Crom si ale opět počínal bezchybně.

Pět minut před koncem se Nimani ještě odhodlal k vcelku zoufalému pokusu, nicméně ani jeho dalekonosná střela Le Croma z míry nevyvedla a nedovolil tak domácím získat možná i nezasloužené tři body.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - AS Saint-Étienne 0:1

07.11.2009 19:00

Góly: 71. Dimitri Payet

Domácí mužstvo bylo osmdesát procent hry lepší, přesto si všechny body odváží soupeř. Nancy draze doplatilo na neproměňování gólových příležitostí. I když Payet poslal St. Étienne v 70. minutě do vedení, ve zbývajících dvaceti minutách mohl ASNL určitě ještě srovnat. Jenže ani tady se s koncovkou prostě vůbec nepopral.

Nancy drželo více míč na kopačkách, prakticky celý zápas mělo iniciativu hry pod svou kontrolou a šance střídala druhou v pravidelném sledu. Už ve druhé minutě se dostal do dobré pozici ve vápně pro střelu Hadži, zamířil ovšem jen mimo. O osm minut později Hadži dodal míč k Bakalovi, jehož křižný pokus popletl hlavu hostujícímu brankáři Jannotovi, nicméně za brankovou čarou už neskončil.

Ve 20. minutě se již Jannot musel činit, Dia nacentroval na aktivního Hadžiho a jeho hlavičku vytěsnil hostující strážce branky konečky prstů. Po půlhodině hry byl v podobné situaci jako Hadži z úvodu zápasu Brison, ale stejně jako on branku netrefil.

Až jedenáct minut před koncem se dostal do první gólové příležitosti i soupeř, avšak Bergessio hlavičkoval po centru z přímého kopu od Payeta vedle. Bergessio pak ještě pět minut před přestávkou nebezpečně vypálil, domácí gólman Gregorini si ovšem s jeho střelou poradil.

St. Étienne vstoupilo do druhé půle rozhodně lépe než do té první a jinak lépe hrajícího soupeře varoval hned zezačátku Andreu s Feretem, jenže koncovka ani jednomu z nich moc nevyšla. ASNL doplatil v 70. minutě na plýtvání šancí. Landrin vyslal na zteč Payeta, ten se zbavil obránce Ouaddoua a brankář Gregorini už byl proti hostujícímu záložníkovi bezmocný.

Domácí se pochopitelně snažili vyrovnat a St. Étienne se nakonec s obrovskou dávkou štěstí dokázalo ubránit. Traorého hlavičku reflexivně vytěsnil Jannot do tyče a mimo branku, o čtyři minuty později se rovněž vyznamenal proti Diabatého voleji, kterou polapil z bezprostřední blízkosti.

Více informací k zápasu

FC Lorient - US Boulogne 5:0

07.11.2009 19:00

Góly: 33. Kévin Gameiro, 45. Marama Vahirua, 48. Kévin Gameiro, 58. Marama Vahirua, 90. Morgan Amalfitano

Již deset zápasů, počítáme-li i pohárová utkání, nepoznalo Boulogne krásu vítězství. Tým dnes prohrál na hřišti Lorientu, navíc dost potupně - 5:0. Rozhodující branku si připsal Kevin Gameiro.

Lorient se po dvou zaváháních - prohrou se Sochaux a remízou s Lens - opět dostal na vítěznou vlnu. Porazil jasně nováčka z Boulogne a v tabulce vystoupal o tři příčky vzhůru, na pátou pozici. Na pohárové příčky tak ztrácí jediný bod. Naopak Boulogne se vůbec nedaří a po solidním vstupu do soutěže neustále body ztrácí. Nyní prohrálo již potřetí v řadě a zůstává osmnácté.

Skóre otevřel po půlhodině hry Kevin Gameiro. Do přestávky se ještě podařilo na dvoubrankový rozdíl zvýšit Marama Vahirua. Tři minuty po změně stran to ale opět bylo jinak - podruhé se v utkání prosadil Kevin Gameiro, nejlepší střelec oranžových. Zastínit se ale nenechal ani Vahirua a gólově svého parťáka dohnal v 58. minutě. Poslední ránu zasadil nováčkovi soutěže již v nastaveném čase Morgan Amalfitano, záložník domácích.

Boulogne ale bylo paradoxně prvním týmem, který se dostal do vážnější příležitosti. Brankář Audard špatně vykopl a lob z první Luciena Aybeyho jenom těsně minul jeho branku. Poté to byl ale gólman Ibrahim Koné, který měl spoustu starostí. Dvěma fantastickými zákroky zlikvidoval jak nejdříve šanci Gameira, tak i o pár minut později tu Vahiruy.

Co mu to ale bylo platné, když ho oba hráči nakonec překonali hned dvakrát. Po 33 minutách to byl navíc brankář Koné, který stál za brankou Gameira. Jednoduše ho totiž obešel záložník Amalfitano, který měl již snadnou pozici - rozhodl se ale ještě pro přihrávku a francouzský nadějný útočník jasně rozvlnil síť - 1:0.

I druhá branka domácích padla po chybě v defenzivě. Před pokutovým územím si nechal míč ukrást Ramaré a Vahirua zpoza pokutového území překvapil Koné v bráně soupeře. V nastaveném čase první půle tak bylo o soupeři prakticky rozhodnuto. Ani po přestávce to ale nebylo lepší. Chybu udělal opět rozehrávající Ramaré, Ducasse jednoduše uvolnil Vahiruu, který přízemním centrem před brankou oslovil nabíhajícího Gameira. Ten měl již jednoduchou práci - nastavil nohu a mohl se radovat z další branky - 3:0.

Boulogne se vůbec nedostávalo do hry a za svou pasivitu bylo potrestáno krutě - tentokrát již počtvrté. V 58. minutě se k přímému kopu postavil Ducasse, jeho střela ale nepřelétla ani zeď. Naštěstí pro domácí stál poblíž Vahirua, jenž tvrdou ranou překonal počtvrté obranu hostů - 4:0.

Již to vypadalo, že domácí jsou se stavem spokojeni a do žádného většího útočení se již nehnali. Nakonec ale přesto ještě pověstného "bůra" svému soupeři zasadili. V nastaveném čase druhého poločasu se z voleje napřáhl Amalfitano a svou první brankou v sezoně rozradostnil téměř všechny přítomné na stadionu.

Více informací k zápasu

Le Mans FC - AJ Auxerre 0:1

07.11.2009 19:00

Góly: 51. João Paulo (vl.)

Auxerre bez Jeleńe, to je jako moře bez soli, také to není ono. A důležitost polského kanonýra se projevila i tentokrát, když vlastně zařídil vlastní gól Andradeho. Auxerre tak opět vyhrálo a šplhá tabulkou výš a výš.

Zatímco Le Mans nevyhrálo již pět zápasů v řadě a zůstává předposlední, AJ Auxerre se může radovat. Tým vyhrál již pošesté za sebou a překonává veškeré ambice i cíle klubu. Nyní se pohybuje na vynikajícím třetím místě, hned za vedoucím Bordeaux a druhým Lyonem. To vše má ale "na svědomí" pouze jeden muž - Ireneusz Jeleń, možná již nyní legenda klubu.

Přestože polský kanonýr dnes branku nevstřelil, v 51. minutě se o ni výrazně přičinl. Po jeho akci, střele si totiž vlastní branku vstřelil obránce João Paulo Andrade, letní posila z FC Porto.

Po vcelku nudném vstupu do utkání se v první šanci objevil právě Jeleń. Jeho střela ale postrádala razanci a brankáře Ovona tak příliš neprověřila. Po 19 minutách již ale míč za gabunským gólmanem skončil. Postaral se o to obránce Cedric Hengbart, pro něhož by to byla již třetí trefa v ročníku. Rozhodčí ale gól pro ofsajd neuznali.

Ke konci poločasu se ještě ke střelám dostali Aurelien Capoue a Jelen, oba hráči hostů, ani jedna ze střel ale nemířila na branku a jednalo se tak spíše pouze o statistické údaje. Ihned po změně stran ale přišla největší šance domácích na úvodní branku. Corchiův přímý kop tečoval před brankáře Helstad, jeho střela se ale ke smutku všech fanoušků zarazila pouze na tyčce.

Zákonitě se tak museli radovat hosté. Jeleń opřel svou střelu pouze do brankáře Ovona, od něho se ale míč odrazil tak nešťastně, že se od bránícího Joaa Paula odkutálel do vlastní sítě. Hosté se tak ujali vedení 1:0. Inkasovaný gól domácí nakopl, v nebezpečné pozici pálil Helstad, stejně jako v minulém utkání se ale spíše zastřeloval.

Dvanáct minut před koncem se branková konstrukce za Sorinem otřásla podruhé. Tentokrát po dalekonosné střele Anthonyho Le Talleca. Na druhé straně hrozilo Auxerre z protiútoků. Chytré Jeleńovo přiťuknutí ale zakončující Kamel Chafni nedokázal využít, když napálil pouze dobře postaveného Ovona. Největší drama ale přišlo v posledních deseti minutách. Po Corchiově přímém kopu a Baalově hlavičce se Sorin natahoval marně, napotřetí se však za šťastlivcem rozřinčela branková konstrukce. Pár sekund před koncem utkání pak ještě sudí nařídil penaltu pro Le Mans - Jean-Pascal Mignot hrál v pokutovém území rukou. Brankář Sorin se ale stal hrdinou svého týmu, když i pokutový kop polapil.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - RC Lens 1:2

07.11.2009 21:00

Góly: 90+4. Sloan Privat - 38. Romain Sartre, 85. Razak Boukari

Po osmi zápasech se nováček ligy Lens dočkal vítězství. Vyhrál totiž na půdě Sochaux, za které nastoupil od začátku i Václav Svěrkoš. Hosté se ujali vedeni ve 38. minutě díky Sartremu, pět minut před koncem trefil rozhodující gól nádherným způsobem náhradník Boukari. Domácí v 90. minutě už jen snížili na 1:2.

Hostující gólman Runje se musel hodně co otáčet proti brzké ráně Mikariho, o pár chvil později se tenhle souboj udál znovu, zase byl však úspěšnější chorvatský strážce branky. I ve 25. minutě si pořádně zachytal, když ho hezkou střelou levačkou prověřil Boudebouz.

Lens se dvanáct minut před pauzou ujalo náhle vedení. Roudet sice poslal svůj přímý kop napálil jen do zdi, jenže tam se balón odrazil od Dalmata k Sartremu a ten, vysunutý z defenzívy, nakonec překonal brankáře Richerta. Jokič se snažil rychle vyrovnat, nicméně porážce svého týmu v první půli už nezabránil.

Tlak Sochaux pokračoval po přestávce, Čech Svěrkoš ovšem dvakrát ztroskotal na Runjem. Pak ovšem opět nenápadně hrozili hosté, Eduardo poslal dobrou navštívenku. Střelec druhé branky Lens z 85. minuty - střídající Abdoulrazak Boukari - varoval Sochaux už předtím. Tehdy ovšem pálil mimo.

Pět minut před přestávkou předvedl fotbalovou lahůdku. U rohového praporku zastavil na poslední chvíli míč, vydal se skrz hordu domácích obránců do vápna a perfektní střelou ke vzdálenější tyči dobyl tvrz. Privat sice v 90. minutě srovnal, na vyrovnání už však Sochaux nezbyl čas.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Stade Rennes 3:2

08.11.2009 17:00

Góly: 30. Moussa Sissoko, 59. Daniel Braaten, 63. André-Pierre Gignac - 43. Asamoah Gyan, 84. Kader Mangane

Nepříliš atraktivní zápas dvou celku ze středu tabulky nakonec skončil lépe pro domácí. Toulouse vyhrálo nad Rennes 3:2, rozhodující branku vstřelil snad již probuzený střelec André-Pierre Gignac.

Ani jeden z celků nezahájil novou sezonu zrovna podle svých představ - oba ambiciózní celky se až do tohoto okamžiku pohybovaly v dolní polovině tabulky. Toulouse za sebou navíc mělo nepříliš příjemný duel Evropské ligy se Šachťarem Donětsk, který na svém stadionu prohrál 0:2. Fanoušky si tak naklonil alespoň dnes, když se díky výhře posunul na devátou příčku. Rennes prohrálo podruhé v řadě, naopak domácí se mohou těšit z čtyřzápasové série bez prohry.

Pětibrankový účet začal psát po hodině hry letos gólový záložník Moussa Sissoko. Hosté ale dokázali ještě do konce první půle vyrovnat, trefil se Asamoah Gyan. Ve druhé půli to ale bylo spíše o domácím týmu, ten si díky zásahům Braatena a Gignace vybudoval dvoubrankový náskok, který dokázalo Rennes pouze stáhnout v podobě Kadera Manganeho.

Prvním nebezpečným pokusem byl ale ten z kopačky Paula Machada, záložníka domácích. Jeho bombu musel likvidovat dobrým zákrokem brankář Douchez. Na druhé straně se zase ukázal brankář Blondel, když polapil jedovatou střelu Alexandra Tetteye. Nakonec se ale radovali domácí - v 31. minutě zahrál Machado rohový kop, brankář míč vyrazil pouze do klubka před sebe a těžko identifikovatelná noha, nakonec se ukázalo že Sissokova, napálila míč do branky - 1:0.

Rennes se ale nedalo zastrašit, po pár minutách mířil pouze pár centimetrů mimo Jires Kembo-Ekoko. Nakonec přišlo vyrovnání ve 43. minutě. Gyan si naběhl na Cheyrouův centr a tvrdým volejem určil stav po prvním poločase - 1:1.

První šanci druhé půle měli hosté - roh Kembo-Ekoka opřel pouze o brankovou konstrukci Danze. Zákonitě tak přišla branka domácích, a to necelé tři minuty poté. Za druhou brankou domácích stál opět brankář Douchez, který špatně rozehrál. Toho využil Sissoko, který svým dlouhým pasem našel Braatena. Ten již pouze hlavičkou nadzvedl balon a mohl se těšit opět z vedení Toulouse - 2:1.

A třetí gól následoval chvíli poté. Gignac ukázal, že nezapomněl nic ze svých zabijáckých schopností, když chladnokrevně obstřelil Doucheze. To se psala 63. minuta a domácí vedli již o dvě branky. Zápas mohl definitivně rozhodnout 14 minut před koncem Braaten, ten ale skvělý centr Cheikha M'Bengueho nevyužil, když z bezprostřední blízkosti minul. Ke konci padl ještě jeden gól - šest minut před koncem si Mangane naskočil na přímý kop Ismaela Bangoury a hlavou určil konečný stav utkání - 3:2.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Girondins Bordeaux 2:0

08.11.2009 17:00

Góly: 70. Yohan Cabaye, 87. Florent Balmont (pen.)

Bordeaux překvapivě nestačilo v dohrávce dvanáctého kola na Lille a dalo tak druhému Lyonu skvělou možnost, aby ho na čele tabulky předskočil. Rozhodující branku vstřelil Cabaye, trefil se ale také Florent Balmont.

Girondins tak po dvou výhrách v Ligue 1 a nad Bayernem Mnichov znovu padlo. Stejně jako v osmém a devátém kole se nejednalo o žádný z na titul pomýšlejících týmů. Na čele tabulky tak sice zůstává, druhý Lyon ale ztrácí pouze dva body a navíc má zápas k dobru. Lille si spravilo chuť po nepovedeném zápase Evropské ligy s Janovem, když v domácí lize vyhrálo již podruhé v řadě. V tabulce se tak posunulo na čtrnácté místo, přestože ambice týmu volají po daleko lepších umístěních.

Domácí byli po většinu utkání lepším týmem, střeleckou smůlu se jim ale podařilo protrhnout až v samém závěru zápasu. Nejdříve se v 70. minutě prosadil Yohan Cabaye, tři minuty před koncem pak určil konečný stav svou první brankou v sezoně záložník Florent Balmont.

Jako první ale zahrozil hostující Yoann Gourcuff, letos ne tak výrazný záložník hostů, který svou střelou z osmnácté minuty chtěl předznamenat tlak svého týmu. Nakonec ale vše bylo jinak. Již o tři minuty později se ve skvělé příležitosti ocitl Yohan Cabaye a celé Bordeaux mohlo děkovat pouze brankáři Carrassovi, jenž vytáhl fantastický zákrok.

O pár okamžiků později se zase po lajně řítil neohrožený Gervinho, který svým centrem opět hledal Cabayeho. Pouze zákrok o hodině dvanácté jednoho z obránců zachránil GB od inkasování. Oba týmy za sebou měly zápasy v pohárové Evropě, dva hráči ale přesto svou neúnavností a rychlostí nad ostatními vynikali - domácí Gervinho a Marouane Chamakh z Bordeaux.

Právě první jmenovaný se postaral o první branku zápasu, když svým centrem oslovil nabíhajícího Fraua. Ten sice svou hlavičkou napálil pouze dobře chytajícího brankáře Carrassa, míč ale stihl do brány doklepnout příhodně postavený Yohan Cabaye - 1:0. Pro mladého záložníka to znamenalo již druhou ligovou branku.

Hosté se v posledních patnácti minutách snažili o vyrovnání, domácí ale efektivně bránili a Bordeaux se tak do žádné další výraznější šance již nedostalo. Naopak - v 85. minutě zapískal rozhodčí penaltu za faul Michaela Cianiho na Larsena Toureho. Záložník Florent Balmont v zakončení neudělal jedinou chybu a rozhodl tak definitivně utkání.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Olympique Marseille 5:5

08.11.2009 21:00

Góly: 3. Miralem Pjanić, 14. Sidney Govou, 81. Lisandro López, 84. Lisandro López (pen.), 90+1. Michel Bastos - 11. Souleymane Diawara, 44. Benoît Cheyrou, 47. Bakari Koné, 79. Brandão, 90+2. Jérémy Toulalan (vl.)

Pokud máte slabé srdce a fandíte jednomu z týmu Lyon nebo Marseille, pak je dobře, že jste neviděli infarktový vzájemný nedělní zápas 12. kola. Hosté prohrávali 1:2, v 79. minutě se však ujali vedení 4:2. Lyon ovšem dokázal během dvou minut srovnat a v nastaveném čase se dokonce ujmul vedení 5:4. Vlastní branka domácího Toulalana nakonec určila divokou remízu 5:5.

Deset branek, to se ve Francouzské lize dlouho neobjevilo. Vstřelit pět gólů a přesto nebrat tři body, rovněž zvláštní pocit pro oba týmy. Vést deset minut před koncem o dvě branky, přesto ještě v nastaveném čase prohrávat o jednu, hodně zvláštní výkon ze strany Marseille. A ještě smutnější je pro Lyon nešťastný vlastenec v samotném závěru.

Byla to hodně divoká první půle. Domácí Lyon se v ní dvakrát ujal vedení, Marseille však dokázala dvakrát srovnat. Úvodní čtvrthodina se nemohla nezaujatému divákovi nelíbit. Už ve třetí minutě skóroval OL. Nebezpečný centr do vápna odvrátil Hilton jen k Pjaničovi, jenž za vápnem z voleje překonal gólmana Mandandu.

Za osm minut padla druhá branka utkání. Abriel poslal z rohového kopu míč přesně na Diawaru, jenž hlavou vyrovnal na 1:1. Neuplynuly však ani tři minuty a Lyon znovu vedl o branku. Na pravé straně se otevřel prostor pro Govoua, ten se od půlky rozeběhl jako uragán, že mu nikdo z Marseille nestačil, a jakmile se ocitl ve střelecké příležitosti, neváhal vymést pavouky v pravé šibenici Mandandovy branky.

Ve zbývajícím čase první půle byli domácí lepším týmem. Hrozili hlavně po křídlech, kde mu soupeř nabízel několik rychlých útoků. Kdyby ve 20. minutě neposílal Lisando Lopéz balón zpátky před volnou klec Govouovi z ofsajdové pozice, mohli být hosté definitivně nahraní.

Do kabin přesto oba týmy odcházely za nerozhodného stavu. Cheyrou ve 44. minutě napřáhl tři metry za vápnem, a ač jeho obloučková střela neměla takovou razanci a Lloris se stihl přemístit, letěla hodně nepříjemně, míč domácímu brankáři na brankové čáře nakonec nešťastně vypadl z rukavic a dokutálel se směrem do sítě.

Po přestávce předvedla Marseille fotbalovou smršť. Ve 47. minutě nacentroval Abriel zleva těsně za vápno, kam si nabíhal Koné a šajtlí z pohybu rozvlnil síť. Lyon poprvé v utkání prohrával a po jeho trefě byl jako opařený. Marseille mohla hned ze třech šancí skórovat.

Nejprve v 54. minutě předvedla rychlou akci, na jejímž konci stál Brandao, zvolil střelu po zemi, kterou zázračným způsobem vyrazil na roh nohama Lloris. Z následného rozehrání pálil hlavou jen těsně nad Niang. A v 58. minutě zamířil rovněž nad břevno Abriel.

Na druhé straně mohl ještě před Abrielovým pokusem vyrovnat Pjanič, jeho technický pokus ale dokázal zlikvidovat levou rukou Mandnda. Do osudné 79. minuty to byla ze strany spícího Lyonu jediná šance do té doby. Pak se teprve začaly dít věci, které by si zdaleka nevymyslel ve svých tragédií ani sám slavný Shakespear.

Když totiž pod břevno pravačkou zamířil po rohovém kopu Abriela, pro něhož to byla již třetí asistence v utkání, přesně Brandao a zvýšil na 4:2 pro hosty, zdálo se být asi rozhodnuto. Zdaleka ne...

Stačily pouhopouhé dvě minuty a rázem bylo vyrovnáno. Nejprve po centru Makouna do běhu skóroval Lisandro Lopéz a z blízkosti snížil na 3:4, pak zatahal ve vápně Toulalana Brandao a sudí Bré ukázal na bílý puntík. Penaltu proměnil bez problémů znovu Lisandro Lopéz.

4:4. Už takhle byli fanoušci obou táborů určitě unaveni z ustavičného zvedání na znamení radosti gólu. První minuta nastavení, Lyon zakládá rychlý útok. Pjanič ještě přihrávku posílá na lépe postaveného Míchela Bastose a ten k levé tyči posílá domácí do vedení 5:4. Tehdy si kouč hostí Didier Dechamps mohl na lavičce ukousat nehty na prstech.

Kdepak, než zazvonila píšťalka Brého na konec utkání, při snaze odvrátit míč z brankové čáry si vstřelil vlastní gól Toulalan a "upravil" pro Dechampse na alespoň přijatelných 5:5. To byla opravdu poslední branka utkání, která zaznamenala neuvěřitelný fotbalový výsledek.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux1281320:925
2.Olympique Lyon1273222:1624
3.AJ Auxerre1272313:1023
4.AS Monaco1271416:1122
5.FC Lorient1263320:1121
6.Montpellier HSC1263319:1621
7.Valenciennes FC1262423:1620
8.Olympique Marseille1154222:1519
9.Toulouse FC1253414:1018
10.AS Nancy-Lorraine1252517:1717
11.OGC Nice1252515:2117
12.Stade Rennes1244417:1216
 Paris Saint-Germain1144317:1216
14.Lille OSC1244414:1416
15.FC Sochaux1250713:1915
16.AS Saint-Étienne1241710:1513
17.RC Lens1233611:2012
18.US Boulogne122379:229
19.Le Mans UC 721222810:188
20.Grenoble Foot 381201115:231

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (115)

Přidat komentář
smazaný uživatel

teda ten jeleń..

Reagovat
smazaný uživatel

to mas pravdu. mimo to, ze je to takovej strelec, tak jeste dokaze prinutit protihrace, aby si davali vlastni goly to vazne dokaze malokdo...

Reagovat
smazaný uživatel

proste genius..

Reagovat
smazaný uživatel

ale ten gol byl jeho..

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to dvakrát dokázal Koller.

Reagovat
smazaný uživatel

Polský humor

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Grenoble

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

skoda..

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

bravo, Grenoble... v Monaku jsem to opravdu nečekal... fakt ho nechápu, porazí Marseille, ztratí body s Les Verts i Grenoblem... když už mu tady nikdo nefandí, tak se ho aspoň zastanu...

Reagovat
božský John

Grenoble je mužstvo kola..

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulácia domingovi

Reagovat
domingo

akorát mám strach, co bude, až Jeleń půjde...protože jak to vypadá bez něj jsme už letos viděli

Reagovat
domingo

Výhra v Le Mans sice vypadá dost povinně, ale ve světle výsledku Grenoble to je hned hezčí počítal jsem s natažením série, jsem rád, že je Jeleń zpátky - sice ho asi neudržíme, ale má ještě pár zápasů na to vystřílet nám dost bodů na to, aby i při případný velký krizi nenásledoval pád hlouběji než do klidnýho středu tabulky. No a pokud zůstane, tak začnu přemýšlet o pohárech...

Nebylo kam to jinam napsat, ale poloviční OT - existuje možnost, že se Roux vrátí do klubu

K ostatním zápasům - dobře Les Verts, Lorient nenápadnej, ale stoupá čím dál tím víc , PSG , Monako

Gratulace Danek-belovi (snad jsem mu nezprznil nick, nevím, jak se to skloňuje )

Reagovat
smazaný uživatel

je pravda, ze bez jelena asi budete pekne v loji.. niculae to asi vazne nevytrhne.. chteloi by to pak nekoho poridit. napada me pak tafer, kterej by mohl bejt golovej a lyon je ted v obdobi pousteni nadeji..

Reagovat
domingo

Já chci Ljuboju, už jsem to tu párkrát zmiňoval. Ale mám docela strach z toho, že tam nakonec bude běhat někdo jako Andrianantena (ale tak co, třeba bude dobrej :)

Reagovat
smazaný uživatel

ljuboja uz neni to, co byval, prestup do stuttgartu ho znicil...

Reagovat
domingo

Jestli letos z těch grenobleských hoven vytřískal 4 góly, tak to zase tak hrozný nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přitom Ljuboja první zápas s Marseille na lavičce... naskočil jako náhradník a málem Grenoble vyrovnal... je pořád dobrej, je to motor, dokáže hru pořádně obživit... to, že je Grenoble tak tragickej, za to už on nemůže...

Reagovat
domingo

Tak on je to dokonce Andrianantenaina... už se těším, až budem hrát LM a ti čeští šášulové budou 20x za zápas říkat slovo Andrianantenaina, to bude prča

Reagovat
smazaný uživatel

co takhle gameiro? po minuly sezone, kdy jsem zjistil, ze byl asi patej nejproduktivnejsi hrac v lize, jsem ho zacal vic sledovat a mam pocit, ze z nej jednou neco bude...

Reagovat
domingo

Gameiro je v klubu srovnatelné kvality se srovnatelnýma ambicema a určitě by nebyl za babku...

Reagovat
smazaný uživatel

to je vlastne pravda. nejak jsem si neuvedomil, ze lorient je letos takhle vysoko...

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak z prodeje jelena by mohlo neco kapnout a preci jen auxerre je o neco lepsi a zvucnejsi klub nez lorient...

Reagovat
domingo

Uvidíme, uvidíme. Auxerre spolíhá na akademii a levný nákupy odjinud, od konkurence třeba v poslední době přišli snad jen Birsa a Licata, žádní klíčoví hráči. Šance, že Dujon půjde po Gameirovi, je už tak dost malá, navíc si vem, že kdyby Lorient přezimoval takhle vysoko a Kévin dával hodně gólů, tak se budou ozývat i další týmy - Bordeaux třeba, jestli Chamakh uteče.

Reagovat
smazaný uživatel

asi mas pravdu...

Reagovat
domingo

+ cena Jeleńe podle TM je 4,5 mega ojro a když si vezmu, jak chytře se nám podařilo vytřískat ten neuvěřitelnej balík z chudýho Wolfsburgu za Kahlenberga...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

s tim rouxem jsem to zaslechl taky, ale on to pry zamitl

kazdopadne by to bylo moc hezky, takovej navrat legendy...

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda !!!! OGC !!! Remy je bůh

Reagovat
smazaný uživatel

takovejch šancí, co zas PSG zazdilo... holt se už musím smířit, že letos to bude boj tak o střed tabulky...

Reagovat
smazaný uživatel

No já ten zápas neviděl Takže nevím ale asi OGC Nevyhrálo tak, že PSG přehrávalo..Ale jako fanda Nice beru každé 3 body teď poslední 3 zápasy 9 bodů k tomu ještě ten debakl s Lyonem co více si přát, akorát ať nám to vydrží déle a bojujem ještě o poháry ale asi na to nemáme kádr

Reagovat
smazaný uživatel

vždycky jsme v Nice obdivoval Remyho... to je prostě hráč, kterej nad všema tam vyčnívá... ne, Nice nehrálo špatně, ale my dali tyčku a břevno... jako gratulace, spíš jen jsem nečekal, že se moje PSG bude pohybovat jenom takhle kolem 12. místa... když udrželi přes léto většinu kádru pohromadě... mrzí mi to zrktáka, proti OSG jsem čekal výhru

Reagovat
domingo

Nad Helleybuckem nevyčnívá až tolik, ale souhlas, že ho nemají šanci udržet...kór jestli pojede na MS...

Reagovat
smazaný uživatel

To asi nemají ale on je pořád docela mladý takýže třeba tu ještě nějaký rok vydrží :) Já doufal aspoň v bod proti PSG ale za 3 body jsem hrozně rád :) Ale musím se přiznat že PSG mám taky docela rád mám doma jejich šálu

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, ještě Helleybuck... ale Remy je lepší, v tom se shodneme...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace granoblu

Reagovat
smazaný uživatel

fuuuu....grenoblu

Reagovat
smazaný uživatel

tak to auxerre melo ale peknou kliku domingo.. tri tycky, chycena pentle..

Reagovat
domingo

In Sorin we trust.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, takovy stesti.. zavidim..

Reagovat
Lojd

Nechytal v Nancy?

Reagovat
domingo

Jojo, vychovali ho tam a v roce 2006 šel do AJA.

Reagovat
M11

PSG

Reagovat
Slejdy

Reagovat
honziss

No tak to je ovšem paráda, Lille.

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem viděl první půly tak Lille zaslouženě vyhráli... S Cabayem si obrana Girondins nevěděla vůbec rady a že tam něco padne jsem čekal už v prvním poločase... Druhou půly jsem bohužel neviděl ale zda byla jako ta první, neni se čemu divit...

V první půly hodně držel Carrasso, jinak přechod do útoku takřka nulový, Chamakh zabil jednu skoro gólovoou šanci a jinak trochu zahrozil Jussie...

Snad Marty viděl druhý poločas, zajímalo by mě, zda byl totožný s prvním či dokonce ještě horší...

Reagovat
honziss

*půli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lille začíná opět proměňovat šance. Ve správný čas.

Reagovat
domingo

Bordeaux super, konkurenti ztrácí

Jinak docela čumím na výsledek z Toulouse, tam bych před zahájením tipoval jasnej under...

Reagovat
smazaný uživatel

zatim vybornej zacatek..

Reagovat
smazaný uživatel

Pjanic hraje? Ted koukám, že dával gol, ten kluk se rychle uzdravuje.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo, vyborny..

Reagovat
smazaný uživatel

ostuda..., vyhodit Kambouarého !

Reagovat
Counter

WOW nechtěl bych být fanouškem Lyonu nebo Marseille, protrpět si takové nervy...

Reagovat
smazaný uživatel

věř mi, že i já měl skoro infarkt...

Reagovat
smazaný uživatel

fakt pekna reklama na Ligue 1 Lyon i Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší zápa sezóny...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Ty vole co se to tam dělo? zasranej Anselm z Canterbury, že já se na to křesťanství nevykašlal

Reagovat
Langi

Lyon - Marseille...dlouho sem neviděl takovej zápas...z 2:4 na 5:4 během 10 minut a vzápětí taková studená sprcha...Lloris Pjanic, Lisandro

Reagovat
domingo

Dva reprezentační gólmani :)

Reagovat
Langi

jo no...a dneska oba děraví jak cedník

Reagovat
Amos

Zajímalo by mě , co se tam dělo škoda,že jsem to neviděl,podívám se na sestřih.. Takto divoký výsledek asi nikdo z nás nečekal

Reagovat
Langi

hrozný chyby golmanů

Reagovat
Amos

no tak tím se to vysvětluje,každopádně lituju,že jsem se na to nepodíval ..

Reagovat
smazaný uživatel

lituj, lituj...

Reagovat
Amos

Už sháním celej zápas někde ke stažení .. Pokud někdo zde také shání , tak prosím pak hoďte odkaz , pokud najdete.. Protože podle sestřihu to byl infarktovej match Takovéto zápasy pozvednou sledovanost a popularitu Ligue 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Frankie s Johnem jsou na cestě do nemocnice :)

Reagovat
Slejdy

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

jste tu, kluci? Ozvěte se...

Reagovat
Counter

johna podle mě 5. branka Marseille defibrilovala, starosti bych měl jen o Frankieho....

Reagovat
domingo

Já bych řekl, že Frankie viděl složení obrany a šel do hospody :)

Reagovat
smazaný uživatel

ale jestli se díval v hospodě, tak nevím, jestli teď pije druhou nebo třetí flašku...

Reagovat
kubys

John je malý chlapec, ten už dávno spí.

Reagovat
smazaný uživatel

pod drnem?

Reagovat
kubys

Co já vím, kde má ten kanafas uložený.

Reagovat
Pipo123

kurna som to pozeral a to bol pekný zápas

len prečo to nedávajú v TV ale dávajú tam nejaký slabý match ako Chelsea: Manu UTD

Reagovat
Pipo123

pardon chcel som napísat Inter: AS

Reagovat
Slejdy

klobouk

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

překrásný zápas !!! původně jsem vůbec nechtěl koukat, ale ještě že jsem ten stream našel... neuvěřitelné, překrásné, emotivní... kurňa, to byl skvělej fotbalovej večer !!!

Reagovat
Shevchenko

Tohle že je Ligue 1?

Reagovat
smazaný uživatel

hezké, ne? já pořád říkám, že Ligue 1 je kvalitní soutěž...

Reagovat
Counter

po neméně úchvatném zápase Liverpool - Arsenal bylo nakonec více kritiky jak chvály...

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo 4:4? ať si každej říká co chce, proto se lidi dívaj na fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasnej zápas roku ,kdyby mě někdo řekl, že tým kterej doma prohrává v 84.minutě 2:4 ztratí vedení v 93.minutě vlastním golem,asi bych ho poslal k Chocholouškovi Jinak celej zápas prostě fantastickej.Rychlost,technika,tempo hry úžasný !!! Výbornej byl president Marseille jak po každym golu začal machrovat .

Reagovat
smazaný uživatel

pravda, pravda... nakonec se v tý VIPce všichni poplácali... asi si řekli: kurva dobrej zápas, ne?

Reagovat
honziss

WOW!

Reagovat
herbage

Reagovat
domingo

Teď jsem zjistil, že jsem měl v tipovačce plichtu

Reagovat
Counter

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečný zápas. Že obrana OL nebude stíhat, bylo jasné už před zápasem, ale Marseille mělo i smůlu. Klíčové bylo, že Hugo chytil Brandaovi tutovku ze začátku druhého poločasu, kdyby OM vedl o dva góly už tak brzy, byl by to jiný zápas. Penalta hooodně přísmá, tohle se stát naopak, tak se JMA posere vzteky :) ale bod dobrý, ikdyž po Bastosově trefě (mimochodem, Pjanič, který mu nahrál, odehrál parádní mač! ještě že se dal zdravotně do pohody) už to vypadalo, že tři body zůstanou doma. Ale i tak dobré, tenhle zápas za to stál. Vidět Aulase jak po pátém gólu skáče po tribuně bylo... nevídané :)

Reagovat
smazaný uživatel

dost netradiční vizitka na Ligue 1, ale nestěžuju si , těším se na highlight.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

grazie..., Hugo se teda moc nepochlapil (2-3 góly jeho), naopak Pjanić

Reagovat
smazaný uživatel

Thx.

Reagovat
smazaný uživatel

Listopadová "forma" z minulého roku se opět vrací Zápas jsem viděl jen ze sestřihu, ale vypadá to úplně stejně jako minulý rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti nezdá?

Reagovat
smazaný uživatel

Hugo mohl mít tak první tři goly. A to, jakým způsobem jsme si nechali dát ten pátý gol, když už jsme to horko těžko otočili se taky jen tak nevidí.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt no. Nevím, jestli se mnou budeš souhlasit, ale myslím, že kdyby se Toulalan toho míče nedotkl, odkopl by ho ten hráč, co se tam vracel. Hugo zavinil ten druhej gol a ještě další jeden dva se chytit daly, to jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Hugo zavinil první dva, oba se daly v klidu vyrazit, na střelu Koného si taky sáhl, akorát z golu Brandaa ho neviním, to zavinila nedůrazná obrana pro změnu. A naopak co gol Lyonu, to balzám na duši vyjma penalty, to (ne)štěstí mě už začíná srát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele