13. kolo
08.11.2009 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille překvapivě porazilo 2:0 vedoucí Bordeaux

Bordeaux překvapivě nestačilo v dohrávce dvanáctého kola na Lille a dalo tak druhému Lyonu skvělou možnost, aby ho na čele tabulky předskočil. Rozhodující branku vstřelil Cabaye, trefil se ale také Florent Balmont.

Girondins tak po dvou výhrách v Ligue 1 a nad Bayernem Mnichov znovu padlo. Stejně jako v osmém a devátém kole se nejednalo o žádný z na titul pomýšlejících týmů. Na čele tabulky tak sice zůstává, druhý Lyon ale ztrácí pouze dva body a navíc má zápas k dobru. Lille si spravilo chuť po nepovedeném zápase Evropské ligy s Janovem, když v domácí lize vyhrálo již podruhé v řadě. V tabulce se tak posunulo na čtrnácté místo, přestože ambice týmu volají po daleko lepších umístěních.

Domácí byli po většinu utkání lepším týmem, střeleckou smůlu se jim ale podařilo protrhnout až v samém závěru zápasu. Nejdříve se v 70. minutě prosadil Yohan Cabaye, tři minuty před koncem pak určil konečný stav svou první brankou v sezoně záložník Florent Balmont.

Jako první ale zahrozil hostující Yoann Gourcuff, letos ne tak výrazný záložník hostů, který svou střelou z osmnácté minuty chtěl předznamenat tlak svého týmu. Nakonec ale vše bylo jinak. Již o tři minuty později se ve skvělé příležitosti ocitl Yohan Cabaye a celé Bordeaux mohlo děkovat pouze brankáři Carrassovi, jenž vytáhl fantastický zákrok.

O pár okamžiků později se zase po lajně řítil neohrožený Gervinho, který svým centrem opět hledal Cabayeho. Pouze zákrok o hodině dvanácté jednoho z obránců zachránil GB od inkasování. Oba týmy za sebou měly zápasy v pohárové Evropě, dva hráči ale přesto svou neúnavností a rychlostí nad ostatními vynikali - domácí Gervinho a Marouane Chamakh z Bordeaux.

Právě první jmenovaný se postaral o první branku zápasu, když svým centrem oslovil nabíhajícího Fraua. Ten sice svou hlavičkou napálil pouze dobře chytajícího brankáře Carrassa, míč ale stihl do brány doklepnout příhodně postavený Yohan Cabaye - 1:0. Pro mladého záložníka to znamenalo již druhou ligovou branku.

Hosté se v posledních patnácti minutách snažili o vyrovnání, domácí ale efektivně bránili a Bordeaux se tak do žádné další výraznější šance již nedostalo. Naopak - v 85. minutě zapískal rozhodčí penaltu za faul Michaela Cianiho na Larsena Toureho. Záložník Florent Balmont v zakončení neudělal jedinou chybu a rozhodl tak definitivně utkání.

Autor: Anna-Marie Kroupová / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele