13. kolo
08.11.2009 17:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Toulouse porazilo Rennes 3:2 a stoupá tabulkou

Nepříliš atraktivní zápas dvou celku ze středu tabulky nakonec skončil lépe pro domácí. Toulouse vyhrálo nad Rennes 3:2, rozhodující branku vstřelil snad již probuzený střelec André-Pierre Gignac.

Ani jeden z celků nezahájil novou sezonu zrovna podle svých představ - oba ambiciózní celky se až do tohoto okamžiku pohybovaly v dolní polovině tabulky. Toulouse za sebou navíc mělo nepříliš příjemný duel Evropské ligy se Šachťarem Donětsk, který na svém stadionu prohrál 0:2. Fanoušky si tak naklonil alespoň dnes, když se díky výhře posunul na devátou příčku. Rennes prohrálo podruhé v řadě, naopak domácí se mohou těšit z čtyřzápasové série bez prohry.

Pětibrankový účet začal psát po hodině hry letos gólový záložník Moussa Sissoko. Hosté ale dokázali ještě do konce první půle vyrovnat, trefil se Asamoah Gyan. Ve druhé půli to ale bylo spíše o domácím týmu, ten si díky zásahům Braatena a Gignace vybudoval dvoubrankový náskok, který dokázalo Rennes pouze stáhnout v podobě Kadera Manganeho.

Prvním nebezpečným pokusem byl ale ten z kopačky Paula Machada, záložníka domácích. Jeho bombu musel likvidovat dobrým zákrokem brankář Douchez. Na druhé straně se zase ukázal brankář Blondel, když polapil jedovatou střelu Alexandra Tetteye. Nakonec se ale radovali domácí - v 31. minutě zahrál Machado rohový kop, brankář míč vyrazil pouze do klubka před sebe a těžko identifikovatelná noha, nakonec se ukázalo že Sissokova, napálila míč do branky - 1:0.

Rennes se ale nedalo zastrašit, po pár minutách mířil pouze pár centimetrů mimo Jires Kembo-Ekoko. Nakonec přišlo vyrovnání ve 43. minutě. Gyan si naběhl na Cheyrouův centr a tvrdým volejem určil stav po prvním poločase - 1:1.

První šanci druhé půle měli hosté - roh Kembo-Ekoka opřel pouze o brankovou konstrukci Danze. Zákonitě tak přišla branka domácích, a to necelé tři minuty poté. Za druhou brankou domácích stál opět brankář Douchez, který špatně rozehrál. Toho využil Sissoko, který svým dlouhým pasem našel Braatena. Ten již pouze hlavičkou nadzvedl balon a mohl se těšit opět z vedení Toulouse - 2:1.

A třetí gól následoval chvíli poté. Gignac ukázal, že nezapomněl nic ze svých zabijáckých schopností, když chladnokrevně obstřelil Doucheze. To se psala 63. minuta a domácí vedli již o dvě branky. Zápas mohl definitivně rozhodnout 14 minut před koncem Braaten, ten ale skvělý centr Cheikha M'Bengueho nevyužil, když z bezprostřední blízkosti minul. Ke konci padl ještě jeden gól - šest minut před koncem si Mangane naskočil na přímý kop Ismaela Bangoury a hlavou určil konečný stav utkání - 3:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oba tymy daji gol. Remiza 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele