Ligue 1 - souhrn 10. kola

17.10.2014, 22:24, aktualizováno 19.10.2014, 22:56
Komentáře a souhrny
Marseille potvrdila své postavení, poradila si s Toulouse a drží náskok na čele tabulky. Monako porazilo Évian a posouvá se do středu tabulky. Paris Saint-Germain v pátek odvezlo body z Lens a je druhé o skóre před Bordeaux, které na svém hřišti ztratilo dva body s Caen. Na čelo tabulky se dotahuje Lyon, který v závěrečném utkání kola rozstřílel Montpellier...

Olympique Lyon - Montpellier HSC 5:1

19.10.2014 21:00

Góly: 36. Yoann Gourcuff, 38. Nabil Fekir, 47. Yoann Gourcuff, 82. Alexandre Lacazette, 88. Steed Malbranque - 54. Siaka Tiéné

Lyon se v posledních týdnech dostal do skvělé formy a díky drtivé výhře 5:1 nad Montpellierem se vyšplhal už na pohárové příčky. Hrdinou zápasu byl autor dvou branek Yoann Gourcuff.

Utkání se původně mělo hrát na Mossonu, jenže montpellierský stadion v týdnu poničily bouře a oba kluby se tak dohodly na obrácení pořadí vzájemných duelů. Doma se tak představili lyonští, byli to však hosté, kdo zaznamenal první šanci - Anthony Mounier našel přesnou přihrávkou Lucase Barriose, který pálil těsně vedle. Jihoamerický útočník měl další příležitost po půlhodině hry, kdy si dokázal naskočit na Lasneho pas, gólman Lopes ale odolal.

Les Gones oproti tomu dali svému soupeři drtivou lekci z efektivity. Celý poločas se Geoffrey Jourdren v hostující bráně víceméně nudil, jenže pak přišly dva rychlé údery - nejprve Ferri nahrál Lacazttemu, jehož střelu z nebezpečné pozice zblokoval El Kaoutari. Míč se však odrazil pouze ke Gourcuffovi, který otevřel svůj letošní střelecký účet (36').

Les Pailladins se pokoušeli o rychlou odpověď a vrhli síly dopředu, což Lyonu dalo šanci prosadit se z brejku: Lacazette vybojoval míč na soupeřově polovině a nahrál Fekirovi, který prosprintoval kolem bránícího Daniela Congrého a chytrou technickou střelou překonal Jourdrena podruhé; nutno říci, že brankář šel na zem příliš ochotně.

To se psala teprve 38. minuta, a o zápase už bylo prakticky rozhodnuto. Definitivní jistotu výsledku pak dala hned první zajímavá situace po změně stran - ve 47. minutě se na výlet po pravé lajně vydal Christophe Jallet, jehož individuální akce skončila pasem na připraveného Gourcuffa. 3:0.

Montpellieru vykřesal jakous takous naději letos skvělý Siaka Tiéné, jehož krásný přímý kop z 54. minuty znamenal alespoň snížení na 1:3; to ale bylo z hostující strany vše. Naopak za domácí se opět prosadil aktivní Fekir poté, co mu Jourdren vyrazil do cesty dalekonosnou Umtitiho ránu; vše však zhatilo střelcovo ofsajdové postavení. Na čtvrtý gól si tak fanoušci na Gerlandu museli počkat do 82. minuty - střídající Clinton N'Jie nahrál Lacazettemu, který byl u míče dříve než Jourdren a pohodlně vsítil svůj osmý gól sezony.

Také poslední, pátá branka v Jourdrenově síti byla odrazem šikovného střídání kouče Huberta Fourniera - tentokrát se prosadil veterán středu zálohy Steed Malbranque, který si narazil s Lacazettem a nemilosrdnou dělovkou uzavřel skóre na 5:1. Pro Montpellier jde o krutý výsledek, v Lyonu však mohou slavit - posunuli se v úplné tabulce už na čtvrté místo.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - SM Caen 1:1

19.10.2014 17:00

Góly: 22. Cheick Diabaté (pen.) - 77. Hervé Bazile

Bordeaux trochu dochází dech, dnes pouze remizovalo doma s nováčkem z Caen (1:1) a propadlo se na třetí příčku, o skóre za PSG. Svěřenci Willyho Sagnola se podle očekávání dostali do vedení, 13 minut před koncem však vyrovnával Hervé Bazile..

Ten přitom ani nebyl součástí základní sestavy, na hřiště jej pustilo až zranění Bengaly-Fodé Koity v prvním poločase. Okamžitě po svém příchodu však na sebe začal upozorňovat a platil za nejnebezpečnějšího muže v modro-červeném. Gól mu sice "daroval" svojí chybou jindy spolehlivý Carrasso, za svůj výkon si však podobné ocenění určitě zasloužil.

Skóre otevřel po 20 minutách hry Cheick Diabaté - Jean Calvé zahrál ve vápně rukou a malijský střelec proměnil nařízenou penaltu. Vypadalo to, že podobná blamáž jako před reprezentační pauzou v Remeši se tentokrát opakovat nebude; proti nováčkovi se měli Les Girondins vrátit zpět na vítěznou vlnu. Deset minut před změnou stran však přišel na hřiště Bazile a rychle se připomněl s prvním varováním - jeho střela Carrassa pořádně vystrašila a zkušený gólman se musel vytáhnout s výborným reflexivním zákrokem. Na druhé straně pálil Faubert s Calvého tečí příliš vysoko.

Ani dnešek nebyl průlomovým dnem pro caenského ostrostřelce Mathieu Duhamela - o pokračování jeho špatného startu do sezony se celý zápas staral stoper a bývalý spoluhráč z juniorky Nicolas Pallois. Pouze jednou šikovný střelec jeho pozornosti unikl, a jeho hlavičce po Bazileho přesném pasu chyběly doslova centimetry.

Aktivní Bazile se však nakonec dočkal. Carrasso evidentně počítal s tím, že levý křídelník bude opět centrovat; možná to byl skutečně jeho původní plán. Stačilo se však podívat na špatně vyběhnutého gólmana a pokusit se z ostrého úhlu rovnou zakončit - 1:1. Hosté mohli dokonce urvat všechny tři body, s ránou Lenny Nangise zdálky si však už veterán v bordeauxské kleci poradil, zatímco na druhé straně ve finální akci zápasu neuspěl Wahbi Khazri.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Toulouse FC 2:0

19.10.2014 14:00

Góly: 21. Nicolas N'Koulou, 36. André-Pierre Gignac

Osmá výhra v řadě. Marseille je i nadále nezastavitelné, dnes jeho skvělou formu odneslo Toulouse, které prohrálo 0:2. O obě branky se postarali už v první půli Nicolas N'Koulou a také nejlepší střelec soutěže André-Pierre Gignac.

Les Violets se na nově otevřeném zrekonstruovaném Vélodrome ukázali jako ideální protivník - dostatečně silný (čtyři zápasy bez prohry, včetně vítězství v Saint-Étienne), atraktivní a schopný favorita hodně potrápit. Už v úvodních minutách se hrál skvělý útočný fotbal, a to na obě strany. Toulouský gólman Zacharie Boucher si musel poradit s pokusy Thauvina a Payeta, Steve Mandanda zase vytáhl vynikající zákrok proti střele Martina Braithwaiteho.

Marseille nakonec dokázalo udeřit jako první, a to po dvaceti minutách: na Payetův přesný pas si ve vápně naskočil N'Koulou, který ve vzdušném souboji udolal stopera Dušana Veškovace a hlavou zavěsil. Toulouský kouč Alain Casanova okamžitě zavelel srovnat obranné šiky, hned dvě minuty nato však mohlo být rozhodnuto - Dja Djédjého pas našel Thauvina, ten však mířil těsně vedle.

V ten okamžik už domácí utkání poměrně jasně dominovali, což se také podařilo deset minut před koncem poločasu stvrdit druhou trefou. Hosté zbytečně ztratili míč na vlastní polovině, a to proti současnému Olympique znamená hotovou sebevraždu - stačily tři doteky a Boucher byl překonán. Asistenci si připsal Benjamin Mendy, skóroval nezastavitelný Gignac.

Druhou půli otevřel odvážný Payetův pokus přelobovat zdálky vyběhnuvšího Bouchera; mladý brankář však byl včas zpět a míč zpod břevna vyškrábl. To bylo také na dlouhou dobu vše - Toulouse hrálo ze zajištěné obrany ve svém 3-5-2, a Marseille, s pohodlným náskokem v kapse, se do nějakého bezhlavého útočení také zrovna nehnalo. Jeho platonický tlak rozbila další šance až v samém závěru.

Samozřejmě se o to postaral Gignac, který si udělal jméno právě v Toulouse: v 85. minutě se ve vápně odpoutal od Francoise Moubandjeho a byl připraven zakončovat, radost mu však zkazil zvednutý praporek pomezního. Podsaditý forvard se následně mohl prosadit ještě jednou, v nepřehledné situaci však zatáhl za záchranou brzdu Issiaga Sylla, který vykopl míč z brankové čáry.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Évian Thonon Gaillard 2:0

18.10.2014 20:00

Góly: 2. João Moutinho (pen.), 70. Yannick Carrasco

Monako dokázalo porazit v dobré formě hrající Évian, který před cestou na jih Francie vyhrál třikrát v řadě, a posunulo se v tabulce na jedenácté místo. Domácí nastartoval už zkraje utkání proměněnou penaltou Joao Moutinho, ve druhé půli ještě skóroval Yannick Ferreira-Carrasco. Hosté ani na jednu z těchto tref reagovat nedokázali.

Ačkoli se Traoré po návratu z Evertonu poprvé objevil v dresu Monaka, byl to právě on, kdo zařídil pokutový kop pro svůj tým. Dostal se celkem snadno do šestnáctky, kde trefil ruku hostujícího Sorlina, a rozhodčí Thual ukázal na bílý puntík. K exekuci se následně postavil Joao Moutinho a střelou pod břevno proměnil.

I když má Traoré přes dva metry, není na tom technicky vyloženě špatně. Po čtvrthodině mohl navýšit náskok, zbavil se obránce Mongongua, dokonce si položil i brankáře Hansena, jenže následně selhal v zakončení a mířil mimo. ÉTG se do nějakých šancí dostal až o něco později, jinak gólman Subašič v první půli příliš práce neměl.

Camus nejprve nacentroval na Wasse, a protože domácí muž v rukavicích míč podběhl, mohl jeho chybu soupeř potrestat, to by však následná hlavička nesměla skončit jen vedle brány. Camus se v závěru poločasu pokoušel trefit z přímého kopu, avšak tentokráte již Subašič včas a hlavně správně zasáhnul.

Ve druhé půli musel Subašič likvidovat šanci Bruna. Toho svým pasem našel Sougou, nicméně z blízkosti na vyběhnuvšího Chorvata nevyzrál. Jen o pár chvil později navíc zazvonilo břevno monacké svatyně, aby nakonec nepříjemný závar musel hasit odkopem do bezpečí dobře postavený Joao Moutinho.

Jestliže Évianu chyběl k přesnému zakončení i kousek štěstí, domácí na co sáhli, to jim vyšlo. Bylo to i v případě druhé branky. Brankář Hansen vyrobil obrovskou hrubici, Carvalhův oblouček nedokázal zkrotit, čehož využil právě Ferreira-Carrasco a pohodlně zakončil do prázdné brány.

Dánský gólman si následně připsal dva úspěšné zákroky proti Martialovi, poté se monacký mladík ocitl v dobré možnosti ještě jednou, když se zbavil Mongongua, zamířil ale jen vedle.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Reims 1:1

18.10.2014 20:00

Góly: 13. Johan Audel - 58. Diego Rigonato

Nantes sice proti Remeši vedlo, nicméně nakonec pouze remizovalo.

První se už v 7. minutě přihlásil o slovo hostující David N’Gog, ke kterému propadl míč po rohovém kopu. Rémy Riou však předvedl vynikající reflexy a spoluhráči mu mohli děkovat. I proto, že už o sedm minut později zahrával Jordan Veretout přímý kop. Snad každý, kdo byl v té době na hřišti, očekával přímou střelu na branku. Jenže exekutor přihrál Johanu Audelovi, který sice míč určitě netrefil zcela podle představ, ale kulatý předmět si stejně cestičku za Johnnyho Placideho našel - 1:0.

Už za nějaké čtyři minuty mohlo být srovnáno. Brazilec Diego poslal centr Odaïru Fortesovi, který se do něj pěkně half-volejem položil, nicméně kapitán domácího celku Olivier Veigneau jej ztečoval na tyč. Další příležitost přišla na pořad dne v 35. minutě. Prince Oniangué našel přesně Gaëtana Charbonniera, který ve výborné pozici nepochopitelně přestřelil!

Na začátku druhého poločasu se připomněl bývalý hráč Remeše Lucas Deaux, který ve středu hřiště obral o míč Antoina Devauxe a přihrál Itayovi Shechterovi. Ten si našel ideální pozici pro zakončení, jenže ke škodě Les Canaris netrefil zařízení. A Nantes to mohlo opravdu velmi mrzet, protože už o tři minuty později bylo vyrovnáno.

Těsně před vápnem fauloval Oswaldo Vizcarrondo unikajícího Charbonniera. K přímému kopu se postavil Diego (nikoliv ten, kterého známe z dresu Werderu, Wolfsburgu, Juventusu či Atlética) a parádně vymetl horní růžek Riouovy branky - 1:1. Po hodině hry přišel na hřiště Serge Gakpé. Reprezentant Toga si sice vytvořil dvě solidní příležitosti, jenže si při nich nepočínal gólově.

Stade Reims tedy nadále zůstává těsně nad sestupovými vodami a před sebou zápas s Montpellierem doma na Stade Auguste- Delaune. Oproti tomu svěřenci Michela Der Zakariana zůstávají prozatím pátí. A díky tomu, že právě Montpellier hraje v Lyonu, spadnou po desátém kole maximálně o jedno místo na šestou pozici.

Více informací k zápasu

OGC Nice - SC Bastia 0:1

18.10.2014 20:00

Góly: 51. Floyd Ayité

Fotbalisté Bastie dokázali zvítězit u Azurového pobřeží a vyhoupli se ze sestupového pásma na průběžné šestnácté místo. Nice tentokráte nepotvrdilo solidní domácí formu a bránícímu soupeři nedokázalo vstřelit jedinou branku. Naopak na druhé straně se těsně po změně stran trefil Floyd Ayité.

Šestkrát v řadě se svěřenci Clauda Makélélého neradovali z vítězství, naposledy se jim to povedlo na konci srpna proti Toulouse. Reprezentační přestávka jim ovšem pravděpodobně výrazně prospěla. A to navíc na cestu přes Ligurské moře hosté nemohli počítat se záložníkem Ba, útočníkem Pinem a pochopitelně ani s potrestaným Brandaem.

V první větší šanci se ocitli domácí, Amavi poslal centr na Bosettiho, ten ovšem hlavou trefil jen rukavice gólmana Aréoly. OGC během první půle většinu času držel míč na svých kopačkách, statistiky dokonce uváděly sedmdesát procent případů, jenže k zakončení se dostal sporadicky. Bastia hrála v tuhle chvíli opravdu skvěle směrem dozadu.

Možná že kdyby hrál Cvitanich, štístko výběru trenéra Clauda Puela, vypadalo by to v koncovce úplně jinak. Ve 34. minutě výrazněji zahrozil syn domácího kouče Grégoire, prostor mezi třemi tyčemi Aréolovy svatyně ovšem nenašel. Ve 40. minutě Amavi dopadl stejně a o dvě minuty později Bosetti zahodil možnost z malého vápna.

A naopak korsický klub se prosadil šest minut po obrátce. Diawara udělal velkou hrubici, nedokázal míč odkopnout do bezpečí, takže vysoký pas nakonec dopadl k nohám Ayitého, jenž z vápna v pohodě překonal brankáře Hassena. Tenhle inkasovaný gól změnil rozestavení domácího celku z klasického 4-5-1.

Eysseric s Bauthéacem se více vysunuli dopředu, aby lépe doplňovali Bosettiho. Nice si dokázalo vytvořit větší tlak, Bastia však i nadále odolávala. V 67. minutě Bauthéac levačkou nevyzrál na Aréolu, o pár chvil později z blízkosti zase trestuhodně neuspěl a následně také mířil mimo hlavou.

Více informací k zápasu

FC Metz - Stade Rennes 0:0

18.10.2014 20:00

Góly: -

V Metách se nehrál nijak krásný fotbal, což potvrzuje i konečné skóre. Bezbranková remíza je pro oba týmy asi tím nejspravedlivějším výsledkem. Domácím tak skončila třízápasová šňůra vítězství před vlastními fanoušky, Rennes je naopak s bodem asi spokojeno, ačkoli v tabulce po tomto výsledku kleslo ještě o jednu příčku níže.

Naposledy se oba týmy střetly v roce 2008 a i tehdy dopadl tenhle souboj smírně. Hostující lodivod Philippe Montanier už před utkáním avizoval, že jeho mužstvo na Stade Municipal Saint-Symphorien nečeká vůbec snadná práce a obával se i metské atmosféry. Spíše se tak Rennes soustředilo na dobře odvedenou práci vzadu.

V 7. minutě se mohl prosadit domácí Maiga, jenže se nacházel v ofsajdu, takže v akci následně nepokračoval. Na druhé straně poslal ve 22. minutě Pedro Henrique balón do šestnáctky, kde se ocitl Mexer, jeho hlavičku ovšem zlikvidoval gólman Mfa Mezui. Do přestávky ještě dvakrát zahrozily Mety.

Po půlhodině hry Maiga prošel kolem obránce Armanda, sprintoval směrem na bránu, nicméně brankář Costil včas vyběhl a míč mu sebral z kopačky. Sarr pak vyslal jednu ze svých pumelic, ale neuspěl. Největší možnost Rennes měl v 65. minutě Grosicki, ovšem Mfa Mezui mu jeho pokus polapil.

V závěru mohl přisoudit tři body na stranu hostů Doucouré, jenž se dostal ke střele zpoza vápna, ovšem postrádala přesnost, takže se ani v tomhle případě diváci branky nedočkali.

Více informací k zápasu

Lille OSC - EA Guingamp 1:2

18.10.2014 20:00

Góly: 78. Rio Mavuba - 45. Claudio Beauvue, 57. Ronnie Schwartz

Lille OSC opět zaváhalo a po třígólovém výprasku od Lyonu prohrálo i s Guingampem, který se před desátým kolem krčil na posledním místě ligové tabulky.

Na první branku se čekalo do samotného závěru prvního poločasu. Sambou Yatabaré poslal centr na Claudia Beauvueho, jenž ve vzduchu přeskočil bránícího Francka Bériu a hlavou překonal Vincenta Enyeamu, jenž tak poprvé v sezoně inkasoval v domácím prostředí - 0:1. Ve druhém poločase centroval pro změnu na druhé straně Florent Balmont, jenže hlavička Ronnyho Rodelina tak přesná nebyla.

Pak Marveaux vybídl ke skórování Sankharého, ovšem nigérijský brankář ve službách Lille se znovu činil. Sylvain Marveaux poté znovu přihrával, přičemž Ronniemu Schwartzovi stačilo jen trefit míč, který po zemi doputoval za Enyeamu - 0:2. Psala se 57. minuta a Schwartz si tak poprvé vyzkoušel, jaké to je zapsat se v Ligue 1 do listiny střelců.

Lille se průběžný stav pochopitelně nelíbil, ale hráči nedokázali vstřelit branku ani poté, co hlavičku Marka Bašy odrazil Jonas Lössl pouze k Djibrilu Sidibému, který střílel vedle. A když už balon dostal Divock Origi za čáru po výborném pasu Rodelina, nemohl být gól pro ofsajd uznán. Domácí se ale přeci jen dočkali.

V 78. minutě přihrál Nolan Roux spoluhráči Mavubovi, který napoprvé sice na Lössla nevyzrál, nicméně napodruhé už se trefil - 1:2. Do závěrečného hvizdu stále zbývalo dost času. A všechno vypadalo býti pro domácí ještě veselejší poté, co se na Rouxovi vyfauloval Brou Angoua. Jenže svěřenci kouče Girarda už si žádnou pořádnou příležitost nevytvořili a podruhé za sebou prohráli. David Rozehnal byl tak možná nakonec rád, že tentokrát do hry nezasáhl.

Více informací k zápasu

FC Lorient - AS Saint-Étienne 0:1

18.10.2014 17:00

Góly: 87. Fabien Lemoine

Znovu se potvrdilo, že při zápasech ASSE to gólové hody v naprosté většině případů nebývají.

Tentokrát navíc ještě o výhře rozhodl hráč, který se ve více než dvou stech utkáních v Ligue 1 trefil jen pětkrát. Les Verts navíc zlomili prokletí Stade du Moustoir, ovšem na ten rozhodující okamžik si museli počkat až do samotného závěru. V sestavě hostujícího celku nechyběl Kévin Monnet-Paquet, bývalý hráč Lorientu.

Právě on se ocitl v první větší šanci zápasu, když si naběhl na dlouhý míč, odpoutal se od obránce Lamineho Gassamy, jenže jeho střele chyběla větší přesnost. V závěru první půle se za obranou ocitl Ricky van Wolfswinkel, jenže Benjamin Lecomte potencionální nebezpečí zažehnal včasným vyběhnutím. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Les Merlus mají už delší dobu potíže se střílením branek. Před reprezentančí pauzou sice vyhráli 2:0 nad Bastií, nicméně předtím nevstřelili hráči gól ve čtyřech po sobě jdoucích zápasech. A ani tentokrát Stéphana Ruffiera v brance ASSE prakticky vůbec nezaměstnávali. Zato na druhé straně vycítili jeho spoluhráči příležitost k rozhodnutí tohoto duelu.

Mohlo se tak stát už v 78. minutě, kdy Monnet-Paquet přihrával pod sebe neobsazenému Maxi Gradelovi, jenž byl v té době na hřišti nějaké čtyři minuty. V dobré příležitosti si však neporadil tak, jak by bylo bývalo záhodno. Takže se muselo na gól čekat ještě dalších devět minut. Pak se Fabien Lemoine prostě s ničím nemazal a propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:1.

Více informací k zápasu

RC Lens - Paris Saint-Germain 1:3

17.10.2014 20:30

Góly: 10. Adamo Coulibaly - 28. Yohan Cabaye, 34. Maxwell, 55. Edinson Cavani (pen.)

Lens sice proti favoritovi z Paříže statečně bojovalo, nakonec však inkasovalo hned třikrát a musí skousnout prohru 1:3. Branky vítězů obstarali Cabaye, Maxwell a Cavani. Největší pozornost na sebe přitáhl rozhodčí, který udělil během pěti minut hned tři červené karty..

Les Sang et Or potřebovali body a nezačali vůbec špatně, když je už v 10. minutě poslal do vedení Adamo Coulibaly. Cabayeho vyrovnávací branka přišla po půlhodině hry, vítězný gól Maxwella padl pět minut poté. O poslední změnu skóre se postaral Cavani deset minut po změně stran z penalty; fauloval jej Jean-Philippe Gbamin, který zároveň dostal druhou žlutou kartu a musel opustit hřiště. Červenalo se také před Cavanim a Jerome Lemoignem.

Už od začátku se dalo očekávat, že utkání to bude hodně dramatické - oba celky nutně potřebovaly vyhrát, Lens kvůli přerušení šestizápasové série bez triumfu, PSG kvůli stažení náskoku na unikajícího lídra z Marseille. Favorit začal lépe a připsal si první šanci: Cabaye vyslal ve vápně do akce Cavaniho, gólman Rudy Riou si ale s jeho střelou poradil.

První gól přišel vlastně zničehonic, z rychlého brejku, který založil Riou; jeho nákop našel Lalainu Nomenjanaharyho, ten se probil přes bránícího Van der Wiela a předložil míč úspěšnému střelci Coulibalymu. Na druhé straně ve snaze o rychlou odpověď neuspěl aktivní Cavani. Skvěle chytající Riou uruguayskému útočníkovi skórovat nepovolil, na Cabayeho ránu ovšem byl už i on krátký - reprezentační záložník si narazil s Bahebeckem a Pastorem a propálil domácího gólmana volejem z 20 metrů.

Ve 34. minutě už Pařížané vedli: šikovný pas Marca Verrattiho dolétl až k vápnu, Riou vyběhl z klece příliš brzy a Maxwell tak měl ulehčenou práci. Nutno ovšem dodat, že jeho volej byl skutečně nádherný. Do šaten se tak šlo za stavu 1:2; utkání mělo spád i dobré tempo, nikdo ale nemohl čekat, v jakou divočinu se promění po změně stran.

Vše začal faul Gbamina na unikajícího Cavaniho, po němž šli domácí do desíti. Uruguayec si sám stoupl k penaltě a proměnil. Jeho rozhodnutí oslavit gól provokacemi před lenskými fanoušky však bylo oceněno žlutou kartou. To se útočníkovi nelíbilo a hlasitě se ohradil, jenže přitom chytil rozhodčího za ruku - a po druhé žluté šel ze hřiště. Bláznivou pětiminutovku zakončil další žlutý faul Lemoigneho, takže domácích zůstalo na hřišti pouze devět.

To byla pro Lens rozhodující rána; v početní převaze už si PSG vývoj zápasu bez problémů hlídalo. Naopak ještě navýšit skóre mohl Pastore, jeho rána z první však narazila na pozorného Rioua (73'); Lucas Moura zase v samém závěru pálil nad břevno. Neprosadil se ale už nikdo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille1081125:825
2.Paris Saint-Germain1046018:718
3.Girondins Bordeaux1053216:1018
4.Olympique Lyon1052320:917
5.AS Saint-Étienne1052310:1017
6.FC Nantes104428:716
7.FC Metz1043310:915
8.Lille OSC104338:715
9.Toulouse FC1042413:1314
10.AS Monaco1042410:1114
11.Montpellier HSC104249:1014
12.OGC Nice104249:1314
13.Stade Rennes1033411:1312
14.Stade Reims1032510:2011
15.FC Lorient103168:1210
16.SC Bastia102448:1310
17.Évian Thonon Gaillard1031611:1810
18.SM Caen1023510:119
19.EA Guingamp103076:149
20.RC Lens102268:138

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (88)

Přidat komentář
mastakillah

Za co dostal Cavani ty dvě žlutý? To vůbec z těch sestřihů nechápu

Reagovat
fenixLFC

http://gfycat.com/ThisFormalAndalusianhorse

za oslavu zltu a potom vid gif

Reagovat
Godwinson

Kéž by to takhle řešili všichni sudí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Rozhodčí je pán. Nevím, proč by ho měl nějaký ufňuc takhle chytat. Že si to ostatní sudí nechají líbit je jejich problém, mně se tohle líbí. V tomhle případě to možná nebude tak hluboké a jen kompenzoval tu pecku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ostatní už to za mě řekli.

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mastakillah

to by nikam nevedlo. Byl by vyloučenej každej druhej

Reagovat
Godwinson

Vedlo by to k lepšímu chování na hřišti. Nebyl, padlo by pár červených a oni by se to naučili respektovat.

Reagovat
mastakillah

To je stejný, jako bys Platinimu schvaloval tu bílou kartu. Vždyť to je volovina. Tohle by ovlivňovalo celkovou hru, běh zápasu a také konečné výsledky.. Tady tomu fakt nakloněnej nejsem.

Reagovat
Godwinson

Já mu, jako fanoušek fotbalu, pochopitelně schvaluji myšlenku podstatně tvrdšího trestání za kecy. Když je hráč píčus, tak ať dostane dvě žlutý během minuty, protože nedokáže zavřít hubu. Tím jsem odbočil, myšlenka supr, nová karta ne.

O sahání (tohle podle všeho mělo do prostého dotyku daleko) na sudího ani nemluvě. Pravidlo, které by za to hráčům zaručovalo rudou, bych bral všema deseti.

Reagovat
mastakillah

No ok to by možna slo, ale muselo by se to zavést komplexně ve všech ligách a soutěžích uefa. Ne, že to jednou rozhodčí piskne a podruhe ne. V tom se Cavanimu opravdu nedivím, že se rozčiloval. Protože tohle hráči běžně dělávají a nikdy se za to nevylučovalo. Viz. přiklad zápasy Barcelony s Realem. Tam ti hráči udělají klubko kolem rozhodčího a všichni na něj pokřikují a také chytají... To by jich musel vyloučit hned několik

Reagovat
Godwinson

Aby to nedopadlo jako s pravidlem o ruce, rozumím :) Samozřejmě, že by to muselo být zavedeno komplexně. Já se mu divím, protože když jsem včera koukal na sestřih, z jednoho pohledu bylo vidět, že ho čapl poměrně ostře a vzhledem k tomu, jak rychle a bez rozmyšlení tahal sudí červenou, tomu i věřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Slaveni golu "vystrelem z pusky" znamena, ze je hrac picus? Aha

Reagovat
Godwinson

V příspěvku výše to bylo samozřejmě myšleno všeobecně směrem k hráčům, co mají neustálou potřebu do toho sudímu kecat.

A pokud je hráč někdo jako Cavani a ukazuje výstřel pušky ke kotli fanoušků Lens (?), tak bezpochyby je.

Reagovat
kubys

Zajímavý, že v rugby to jde.

Reagovat
db18

v rugby jde i hrát rukama...

Reagovat
kubys

Hehe, každopádně tam obecně kultura chování na hřišti je úplně jinde. Fotbal by se měl poučit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Reagovat
risk je zisk

jak se chytil za tu pusu

Reagovat
smazaný uživatel

A jak oslavoval? Svlecenej dres?

Reagovat
smazaný uživatel

Střelec branky Cavani si zahrál na ´odstřelovače´ a za nesportovní gesto vyfasoval žlutou kartu. ---> A o chvilku později si protestující Cavani vysloužil druhou žlutou kartu a také musí ze hřiště!

Reagovat
smazaný uživatel

za to zlutou

Reagovat
dantetomas

O chvilu vsetci hraci povinne len zakricat gol a hotovo. Kto to kedy videl strielat do ludi, vyzliekat dresy, bozkavat si ruku, vyskakovat ci dokonca utekat k rohovej zastavke. Takito rebeli ten blatterizmus a platinizmus nevybuduju. Emocie musia ist bokom a ak nie, caka ich Sibir

Reagovat
smazaný uživatel

Ale já bych s tím zakřičením po gólu byl opatrný, dalo by se o tom polemizovat a to křičení by mohlo vyvolávat další konflikty. Já bych to viděl na poklidný odchod na svoji polovinu a určitě bych byl i proti, kdyby se ke střelci gólu seběhli spoluhráči, také bych to tvrdě trestal. I jakýkoli oční kontakt se soupeřem po vstřelení gólu bych považoval za provokaci a taktéž trestal.

Reagovat
Godwinson

Rainville dle všeho spektakulární výkon

Reagovat
Godwinson

Matuidi zranění kyčle? Uf, no v FMku je kyčel vždy minimálně na půl roku

Reagovat
onze

MERCI PARIS SG ! ! !

Reagovat
EAG le grand amour

Lorient škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Lorient je tragický, aby ještě letos nespadli. Moc nevěřím, že tam Ripoll vydrží celou sezónu.

Jinak dnes hodně absurdní výsledky. Zejména Lille s Nice vypadá dle statistik krásně

Reagovat
EAG le grand amour

Klasicky porazíme Lille nebo Bordeaux a pak budem prohrávat doma s Évianem 0:100

a Bastia ať spadne do Nacionalu

Reagovat
Israha

No, druhý poločas žádný zázrak nebyl, ale tři body jsou opět doma, to se počítá. Osm výher v řadě, to je myslím vynikající resumé. Teď to potvrdit příští týden na Lyonu a už bych se těch prognóz ohledně titulu nebál...

Reagovat
smazaný uživatel

koukám, že si to viděl stejně

myslím, že hrajeme už v úterý, ale nejsem si jistý

Reagovat
Israha

Nn, příští neděli v devět. Jenom tady na EF měli nějakou dobu chybný datum.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to potom jo, právě tady jsem viděl, že to snad má být v úterý, možná i dobře, jinak bych přišel o LM

Reagovat
madridcan
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Druhý poločas byl o ničem, spousta nepřesností a laciných ztrát, scházel lepší pohyb, předfinální fáze taky pokulhávala, hráči mi přišli jako vyměnění. Škoda, že kluci nepřidali nějakou pojistku. Dneska rozhodl první poločas, kde ta kvalita byla znát, hra byla celkově lepší, přišli dva kousky, TFC jsme do ničeho nepustili (snad až na první 3 minuty), takže 3 body zůstávají zaslouženě na Vélodromu.

Thauvin už typicky nepředvedl nic, co by se nějakým způsobem podílelo na výsledku, ani Alessandrinni to nezměnil. Hodně se mi líbil Ayew, Imbula, Morel

Teď hurá na Lyon!

Reagovat
Israha

No Ayew to odmakal (což on udělá vždy, to je jistota), ale měl zrovna jeden z těch dnů, kdy mu to fotbalově moc nešlo, ztrácel a zadrbával. Nijak bych ho za ten výkon nepřechvaloval...

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna u něho jsem myslel jen první půlku, tam byl fakt aktivní, v té druhé to odmakat mohl, ale směrem dopředu neviditelný - určitě ho za to nebudu hanit ale mě přišlo, jako by druhá půle byla z naší strany taková jakási "úspornější", ani čerstvá krev to neoživila

spíš jsem čekal větší válec teda, jednou se mi povede zhlédnout celý zápas a spokojený můžu být jen za první půlku.. ale tak 3 body nejdůležitější

Reagovat
Israha

Jo, hrálo se na údržbu. Ono sice je super, že se hraje jen liga a netříští se síly, ale pokud chce Bielsa nulovou rotaci (jakože asi jo, podle dosavadního stavění hráčů), tak tyhlety údržbové poločasy uvidíme asi častěji, než by se mi líbilo .

A druhak Toulouse nejsou žádní nazdárci, to je taky třeba uznat. Oni nikdy neslyšeli o nějaké stabilní výsledkové formě, ale herně jsou kvalitní víc než dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to zase tak často nebude, ale pokud to stejně bude přinášet výhry, proč ne (nic horšího než hru pod Baupem už stejně neuvidíme)

"Oni nikdy neslyšeli o nějaké stabilní výsledkové formě"

Úplně bezzubí nebyli, ale taky si mohli odvést čtyřku.

Teď nás čeká Lyon, a protože se jim vrátilo spousta hráčů a vracejí se do pohody, asi to bude to nejsilnější, na co zatím narazíme. Bude to těžké utkání, osobně bych se spokojil s bodem. Když v listopadu udržíme formu a ztratíme max. s Paříží, titul začne mít reálné obrysy.

Reagovat
Israha

Lyon bude hratelný, očekávám hodně gólů, na obou stranách je ofenziva lepší defenzivy...rozhodovat můžou i výkony gólmanů, tak doufám, že si Steve zrovna nevybere nějaký ten svůj kiks.

A k tomu Baupovi: Pod Anigem to bylo ještě horší . Baup sice je konzerva, ale aspoň rámcově tušil, co hrát, a těm hráčům to vysvětlil...to se Anigovi za ten půlrok, co tam byl, nepovedlo ani jednou

Reagovat
smazaný uživatel

Že hráli ještě hůř pod Anigem? Tolik jsem je na jaře nesledoval, ale že by to bylo ještě horší - aspoň jsem přišel o to trápení. Díky Bohu za El Loca, věřím, že z týmu vyždíme absolutno a přijdou i triumfy!

Reagovat
Godwinson

Doria

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Godwinson

Hubert pěkně, to třetí místo udělá.

Reagovat
smazaný uživatel

Čili místo zaručující přímý postup do EL od příští sezony

Reagovat
Godwinson

To je pěkně na hovno

Reagovat
lampard8

Tak hra Lyonu opět parádní krom části po skvělým přímáku Tiéného asi až do 70. minuty.. jinak celý zápas Lyon naprosto ovládl.. Yoann po zranění fantastickej, počkejte až se vrátí Grenier, Fofana a další, to bude ještě větší jízda, jako teď jinak souhlasíte se mnou? -->>˝ https://www.facebook.com/Ligue1.czsk/photos/a.10150726090616187.445445.295892956186/10152720872646187/?type=1&theater

Kdo chce, tak se přidejte, koukám že je dost fanoušků L1, a tady jsou hodně aktivní.. sice máme 2500 fanoušků, ale u nás na fb je aktivní jen hrstka

Reagovat
Israha

Se zas nějak začínají rozjíždět, už to přesahuje rozumnou míru. No, snad se příští týden výsledkově potvrdí, že letos je silnějším Olympiquem jednoznačně ten marseillský...

Reagovat
smazaný uživatel

Nápodobně, je třeba zabrzdit horší méně slavný Olympique z Marseille

Reagovat
Israha

Bude skvělý fotbal, aktuálně proti sobě půjdou dvě nejlepší ofenzivy ligy a dva týmy s nejlepší formou. Šlágr, jak má být.

(seru na provokování a rýpání, toho je dost v jiných sekcích)

Reagovat
smazaný uživatel

tak to má byť a už keď provokovanie, resp radšej podpichovanie a v rámci srandy

Reagovat
juninho8

tak tak....tu sa to celkom da velmi nesledujem ine sekcie ale zda sa mi ze je malo takych ako je tato L1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak my se tu provokujem jenom ze srandy, tak to zase tak neber

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Však neberu, jen nechci, aby se to strhlo (protože konkrétně Lyon je můj neoblíbený klub a nemusel bych se udržet )

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, na druhou stranu mně moc Marseille nevadí, akorát taky mi přijde, že vás někdo musí zabrzdit, ať si zase nevyskakujete

Reagovat
Godwinson

kristofyk je černá ovce L1 sekce, no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mene slávny myslíš ten za ktorý chce hrať každý chlapec vo Francúzsku? Olympique Marseille?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano přesně ten

Reagovat
smazaný uživatel

preto má aj takú skvelú akadémiu, keď tam chce hrať každý chlapec vo Francúzsku

Reagovat
smazaný uživatel

je třeba dostat OM i OL opět na vrchol, místo těch zbohatlíků z Paříže a Monaka

už se těším za týden

Reagovat
smazaný uživatel

Maximus bude chýbať o dva týždne v Nice pre karty

Reagovat
Recoba Inter

Yoann něco zahrál, to není možný ani snad

Reagovat
lampard8

po zranění hraje jako pán.. chyběl tak dlouho a jak se vrátil, hra Lyonu je na něm. Jsem rád, že je ve formě po takový pauze a snad mu to vydrží.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nevidíš? veď je to tam čierne na bielom

Reagovat
frankiefcb

Tak je to oficiální vlajka Korsiky. Oni hrají za Korsický klub + tam myslím nepustitli fanoušky, tak to byl takový vzkaz. Nechápu, že tohle vzbudilo tolik emocí.

Reagovat
Langi

4. místo, bod na druhé PSG...kdo by to před několika týdny řekl

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ten průměrný Lyon zatím nějak záhadně drží tempo se skvělým ASSE

Reagovat
smazaný uživatel

stejne bude lyon nejlepe osmy

Reagovat
Langi

to tak...vzhledem k mizérii PSG, Lille a témeř sestupujícího Monaka to vidím na krásný boj o LM

Reagovat
smazaný uživatel

vyse jsem nemluvil za sebe ...

Reagovat
smazaný uživatel

No já bych moc nejásal, my zase rupneme s nějakým Caen a podobně, takže budeme tam, kde jsme byli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

valec

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Už je jedna větší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele