10. kolo
19.10.2014 21:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Montpellier HSC 5:1

Lyon se v posledních týdnech dostal do skvělé formy a díky drtivé výhře 5:1 nad Montpellierem se vyšplhal už na pohárové příčky. Hrdinou zápasu byl autor dvou branek Yoann Gourcuff.

Utkání se původně mělo hrát na Mossonu, jenže montpellierský stadion v týdnu poničily bouře a oba kluby se tak dohodly na obrácení pořadí vzájemných duelů. Doma se tak představili lyonští, byli to však hosté, kdo zaznamenal první šanci - Anthony Mounier našel přesnou přihrávkou Lucase Barriose, který pálil těsně vedle. Jihoamerický útočník měl další příležitost po půlhodině hry, kdy si dokázal naskočit na Lasneho pas, gólman Lopes ale odolal.

Les Gones oproti tomu dali svému soupeři drtivou lekci z efektivity. Celý poločas se Geoffrey Jourdren v hostující bráně víceméně nudil, jenže pak přišly dva rychlé údery - nejprve Ferri nahrál Lacazttemu, jehož střelu z nebezpečné pozice zblokoval El Kaoutari. Míč se však odrazil pouze ke Gourcuffovi, který otevřel svůj letošní střelecký účet (36').

Les Pailladins se pokoušeli o rychlou odpověď a vrhli síly dopředu, což Lyonu dalo šanci prosadit se z brejku: Lacazette vybojoval míč na soupeřově polovině a nahrál Fekirovi, který prosprintoval kolem bránícího Daniela Congrého a chytrou technickou střelou překonal Jourdrena podruhé; nutno říci, že brankář šel na zem příliš ochotně.

To se psala teprve 38. minuta, a o zápase už bylo prakticky rozhodnuto. Definitivní jistotu výsledku pak dala hned první zajímavá situace po změně stran - ve 47. minutě se na výlet po pravé lajně vydal Christophe Jallet, jehož individuální akce skončila pasem na připraveného Gourcuffa. 3:0.

Montpellieru vykřesal jakous takous naději letos skvělý Siaka Tiéné, jehož krásný přímý kop z 54. minuty znamenal alespoň snížení na 1:3; to ale bylo z hostující strany vše. Naopak za domácí se opět prosadil aktivní Fekir poté, co mu Jourdren vyrazil do cesty dalekonosnou Umtitiho ránu; vše však zhatilo střelcovo ofsajdové postavení. Na čtvrtý gól si tak fanoušci na Gerlandu museli počkat do 82. minuty - střídající Clinton N'Jie nahrál Lacazettemu, který byl u míče dříve než Jourdren a pohodlně vsítil svůj osmý gól sezony.

Také poslední, pátá branka v Jourdrenově síti byla odrazem šikovného střídání kouče Huberta Fourniera - tentokrát se prosadil veterán středu zálohy Steed Malbranque, který si narazil s Lacazettem a nemilosrdnou dělovkou uzavřel skóre na 5:1. Pro Montpellier jde o krutý výsledek, v Lyonu však mohou slavit - posunuli se v úplné tabulce už na čtvrté místo.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Že by letos už OL proklouzl do LM?

V posl. 5ti.kolech to dokazuje,ale...už by to potřeboval jako sůl...

Jeho finanční ztáta nenávratně roste.

Tip: 2.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo OL

Za týden šlágr kola. OL v OM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele