10. kolo
19.10.2014 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - SM Caen 1:1

Bordeaux trochu dochází dech, dnes pouze remizovalo doma s nováčkem z Caen (1:1) a propadlo se na třetí příčku, o skóre za PSG. Svěřenci Willyho Sagnola se podle očekávání dostali do vedení, 13 minut před koncem však vyrovnával Hervé Bazile..

Ten přitom ani nebyl součástí základní sestavy, na hřiště jej pustilo až zranění Bengaly-Fodé Koity v prvním poločase. Okamžitě po svém příchodu však na sebe začal upozorňovat a platil za nejnebezpečnějšího muže v modro-červeném. Gól mu sice "daroval" svojí chybou jindy spolehlivý Carrasso, za svůj výkon si však podobné ocenění určitě zasloužil.

Skóre otevřel po 20 minutách hry Cheick Diabaté - Jean Calvé zahrál ve vápně rukou a malijský střelec proměnil nařízenou penaltu. Vypadalo to, že podobná blamáž jako před reprezentační pauzou v Remeši se tentokrát opakovat nebude; proti nováčkovi se měli Les Girondins vrátit zpět na vítěznou vlnu. Deset minut před změnou stran však přišel na hřiště Bazile a rychle se připomněl s prvním varováním - jeho střela Carrassa pořádně vystrašila a zkušený gólman se musel vytáhnout s výborným reflexivním zákrokem. Na druhé straně pálil Faubert s Calvého tečí příliš vysoko.

Ani dnešek nebyl průlomovým dnem pro caenského ostrostřelce Mathieu Duhamela - o pokračování jeho špatného startu do sezony se celý zápas staral stoper a bývalý spoluhráč z juniorky Nicolas Pallois. Pouze jednou šikovný střelec jeho pozornosti unikl, a jeho hlavičce po Bazileho přesném pasu chyběly doslova centimetry.

Aktivní Bazile se však nakonec dočkal. Carrasso evidentně počítal s tím, že levý křídelník bude opět centrovat; možná to byl skutečně jeho původní plán. Stačilo se však podívat na špatně vyběhnutého gólmana a pokusit se z ostrého úhlu rovnou zakončit - 1:1. Hosté mohli dokonce urvat všechny tři body, s ránou Lenny Nangise zdálky si však už veterán v bordeauxské kleci poradil, zatímco na druhé straně ve finální akci zápasu neuspěl Wahbi Khazri.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele