Ligue 1 - preview 10. kola

17.10.2014, 09:03, aktualizováno 19.10.2014, 08:41
Previews
Francouzská nejvyšší soutěž pokračuje třemi zápasy. Vedoucí Marseille před vlastními fanoušky přivítá Toulouse, třetí Bordeaux pak čeká střetnutí s Caen. Utkání mezi Lyonem a Montpellierem nabízí pro oba celky možnost, jak se vytáhnout ze středu ligového pelotonu...
Olympique Marseille - Toulouse FC  (neděle 14:00)
Lídr Ligue 1 z Marseille si již brousí zuby na své osmé vítězství v řadě. Na svém hřišti přivítá nevyzpytatelné Toulouse, které by rádo opustilo střed tabulky a přiblížilo se pohárovým příčkám. Hosté ovšem nemají Stade Vélodrome úplně v lásce, z posledních sedmi utkání tam vyhráli jen v jednom případě.

Reprezentační přestávku vždy vítá většina týmů, aby se marodka výrazně pročistila, nabraly se čerstvé síly či zlepšila taktika. Ovšem v případě Marseille tomu tak úplně není. Uvidíme, zda-li jí dvoutýdenní pauza naopak neuškodí, neboť by tým mohl ztratit zápasový rytmus a lauf, který trvá nepřetržitě už od konce srpna.

Na druhou stranu OM už před měsícem stejnou situaci zvládl a na vítězné vlně pokračoval i nadále. Na jihu Francie nemusí být spokojeni pouze s výkony nejlepšího střelce soutěže Andrého-Pierra Gignaca, ale prakticky se všemi hráči. Včetně gólmana Steva Mandandy, který patří mezi velké stálice klubu.

Že by se mu navíc chtělo z Marseille odcházet, o tom vlastně ani nechce slyšet. V současné chvíli nemá důvod. "V lednu neodejdu. Nemám potřebu," uvedl. "Ano, může se stát cokoliv, nikdy nejste v bezpečí co se týče možných přestupů. Můžu také sedět na lavičce nebo se zranit. Ale vůbec na to nechci myslet."

Domácí mají skvělý útok, a především proto disponují slušným čtyřbodovým náskokem na druhé PSG. Oproti němu ale mají právě utkání s TFC ještě k dobru. Svěřenci Alaina Casanovy nebudou mít v žádném případě co ztratit. Věřit můžou například Wissamu Ben Yedderovi, jenž má být jejich největší zbraní.

Toulouský útočník letos nasázel už šest branek a je celkově třetím nejlepším šutérem. "Wissam je super hráč, který měl fantastický vstup do sezóny," chválil svého kolegu záložník Adrien Regattin. "Doufám, že v neděli bude skórovat jednou nebo dvakrát, aby nám zařídil vítězství. To by bylo skvělé pro něj i pro celý tým."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.60 - 3.75 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girondins Bordeaux - SM Caen  (neděle 17:00)
Bordeaux si před reprezentační pauzou trošičku pošramotilo reputaci, neboť nedokázalo uhrát ani bod z půdy Remeše. Pokud se chce v tabulce dostat před druhé PSG, které ho předskočilo v pátek, musí Caen jednoznačně porazit. Hosté však venku hrají velmi, velmi dobře, vždyť všech osm bodů získali právě na půdách svých soupeřů.

Bude to opravdu zajímavé měření sil. Les Girondins spoléhají na své domácí prostředí, kde z možných dvanácti bodů získali hned deset. Caen naopak venku mile překvapuje, z pěti zápasů tam prohrálo jen jednou. Jeho forma ovšem není v pořádku, na vítězství totiž čeká už od konce srpna.

To, že Stade Chaban-Delmas je klíčovým faktorem pro bordeauxské úspěchy, potvrdil i Diego Rolán. "Když hrajeme doma, cítíme se dobře. Více útočíme a děláme svou práci lépe. Venku je to složitější, musíme více bránit," vysvětloval. "Musíme převzít iniciativu od první minuty. Tým prostě musí chtít vyhrát."

Jeho góly jsou pro Bordeaux velmi důležité. A všechny čtyři vstřelil právě před vlastními fanoušky. "Vítězství je pro nás nesmírně důležité, protože na první Marseille ztrácíme už pět bodů," připomínal Rolán. Domácí nebudou moci počítat s Ilorim ani se Saném, oba jsou totiž napsaní na listině marodů.

Hosté byli naposledy velmi blízko senzačnímu úspěchu proti Marseille, jenže o remízu 1:1 přišli až v samotném závěru. "Měli jsme až příliš velký respekt vůči soupeři," vracel se k utkání trenér Patrice Garande. "Víme, že potřebujeme být efektivní a dbát na týmový výkon. Zejména potřebujeme častěji získávat míč."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.30 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Montpellier HSC  (neděle 21:00)
Souboj mezi Lyonem a Montpellierem, který za posledních jedenáct let skončil až na jeden případ vždy vítězstvím jednoho z týmů, uzavře 10. kolo francouzské nejvyšší soutěže. Sousedé v tabulce nemají daleko k pohárovým příčkám, ale aby na ně dosáhli, bude potřeba získat všechny tři body.

Dvanáctkrát v řadě tenhle zápas nedopadl remízou. Až loni na jaře byla tahle zajímavá série přerušena, poněvadž nepadla jediná branka. Oba celky jsou na tom aktuálně vlastně hodně podobně, a to nejen tabulkovým postavením, ale i celkově aktuální formou. Zatímco domácí neprohráli již pětkrát, hosté za toto období padli jen jednou.

OL měl ovšem papírově asi těžší los a důležitou zprávou pro něj je, že v utkání s Monakem, PSG nebo Lille nikdy nezklamal. Posledního jmenovaného před reprezentační pauzou dokonce porazil bez problémů 3:0. Domácí prostředí je pro svěřence Huberta Fourniera velmi důležité, před vlastními fanoušky získali hned dvanáct ze svých čtrnácti bodů.

A záložník Jordan Ferri ví, že na Stade de Gerland by mužstvo body mělo ztrácet opravdu jen minimálně. "Vzhledem k tomu, jakou máme formu doma, si myslím, že je pro nás velká výhoda, že i nyní hrajeme u nás v Lyonu. Jsme tu zdravě sebevědomí," zdůrazňoval. Příští kolo Olympique zase nikam necestuje, přivítá totiž ve šlágru Marseille.

Prakticky až poté Fournierův tým narazí na celky, které se například pohybují v tabulce níže. "Uvidíme, jak využijeme fakt, že hrajeme třikrát doma. Víme, že si nemůžeme dovolit ztratit moc bodů," dodával Ferri. "Čekají nás opravdu dva těžké zápasy. Ale cíl je jasný, prostě potřebujeme tabulkou stoupat vzhůru."

Původně se tohle střetnutí mělo hrát v Montpellieru, jenže tamní hřiště je v desolátním stavu po přívalových deštích. Proto se narychlo oba kluby dohodly na přesunutí pod Alpy. V klubu nikdo neví, za jak dlouho se stadion podaří opravit, případně kde viceprezident Laurent Nicollin najde dočasný azyl.

Všichni jsou z nečekané situace hodně smutní. "Nikdy v životě jsem povodně nezažil," svěřil se obránce Hilton. "Muselo to být těžké období pro lidi, kteří něco takového zažili. Já si v životě nemyslel, že se to někdy stane v Montpellieru. Když ztratíte všechno v záplavách, je to hodně smutné. Přeji všem lidem, aby našli odvahu a vrátili se zpátky do života."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Lorient - AS Saint-Étienne  (sobota 17:00)
Lorient v minulém kole po čtyřech zápasech vyhrál, což bude chtít udělat i proti ASSE, které naopak prohrálo.

V dresu hostujícího celku se na místo činu vrací bývalý hráč Lorientu Kévin Monnet-Paquet. Za Les Merlus odehrál přes sto zápasů. "Reprezentační pauza pro nás přišla v ten pravý čas. Alespoň jsme si mohli trochu odpočinout. Proti Lorientu nemáme příliš na výběr - pokud chceme udržet kontakt s čelem tabulky, musíme vyhrát."

"Jakékoliv emotivní myšlenky musí jít během hry stranou. Nicméně nezapírám, že se na Stade du Moustoir znovu rád podívám. Prožil jsem tam čtyři krásné roky a pořád tam mám spoustu přátel," dodal šestadvacetiletý útočník, který odehrál celý zápas i při bezgólové remíze v Evropské lize proti Dněpru Dněpropetrovsk.

Co se vzájemných soubojů těchto dvou týmů týče, má výrazně navrch Lorient, který z posledních deseti vyhrál hned sedm. Jen jednou se zrodila remíza. Naposledy, v rámci 28. kola minulého ročníku, vyhráli hráči, které tehdy vedl Christian Gourcuff, pouze 1:0. A to brankou, kterou v 90. minutě vstřelil z penalty Jérémie Aliadiére, kterého ovšem v létě zlákal do svých řad katarský Umm Salal SC. O důvod více, proč tentokrát favorizovat spíše ASSE.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.00 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Monaco - Évian Thonon Gaillard  (sobota 20:00)
Pohodlně zvítězit, připsat si další tři body a pokračovat ve stahování ztráty na čelo. Jiný plán ani v Monaku mít nemohou, zvlášť když na Stade Louis II přijíždí Évian, mnohými považovaný za jednoho z největších kandidátů na sestup. Aktuální forma Les Roses ale představuje velké varování..

Po hrůzostrašném srpnu se svěřenci Pascala Dupraze zvedli a opustili sestupové pásmo; ve skutečnosti je na tom Monaco lépe pouze o dvě příčky. Tři výhry za sebou už budí hodně velký respekt, a kapitán Olivier Sorlin si neklade zrovna malé cíle - rád by z knížecího stánku přivezl další.

"Začali jsme se jinak chovat, ta změna byla zřetelná," objasňoval Sorlin důvody toho, jak se z týmu s jediným bodem z šesti zápasů dokáže prakticky přes noc stát jeden z nejobávanějších soupeřů ve Francii. "Pokud se každý den díváte na tabulku a jste pořád poslední, musíte si uvědomit, že jste v reálném nebezpečí. Hodně jsme mluvili, dívali se na video, abychom zjistili, kde je chyba. Pak jsme začali vyhrávat a sebevědomí se vrátilo," vysvětlil záložník.

Dokáže však podalpský klub udolat i slovutné Monaco? "Budeme se snažit, aby tato šňůra pokračovala. Reálně doufáme alespoň v bod, protože víme, že AS není zrovna v ideální formě. V létě jim odešlo pár skvělých hráčů. Tabulkově jsou nad námi, ale také nutně potřebují body. Budeme bojovat," zakončil Sorlin.

Monačtí letos hodně spoléhají na veterána uprostřed obrany Ricarda Carvalha, který v uplynulém týdnu zažil velkou změnu - po třech letech se totiž vrátil do reprezentace. Pozvánku mu poslal nový kouč Fernando Santos, a bývalá opora Realu Madrid či Chelsea trvá na tom, že to v důsledku pomůže i Monaku.

"Pokud je o mě v národním mužstvu zájem, jsem připraven pomoci," citovaly už šestatřicetiletého stopera oficiální stránky klubu. "Cítím se dobře, lépe než na začátku sezony. Tvrdě pracuji, abych zůstal fit. Bude to tak lepší pro mě, můj klub i mou zemi. Zároveň je ale zapotřebí umět přepínat mezi mezinárodním a klubovým fotbalem. Teď nás čeká Évian a musíme se stoprocentně soustředit," zakončil Carvalho.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 3.80 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Stade Reims  (sobota 20:00)
FC Nantes má zatím sezonu rozjetou velmi slušně, což bude chtít potvrdit i proti Remeši, která naopak podává dosti nevyrovnané výkony.

Les Canaris mají až do příštího roku omezené přestupy, a to kvůli dva roky starým nejasnostem ohledně změny dresu Ismaëla Bangoury, jenž tehdy do Francie přišel z Al Nasru. Záložník Lucas Deaux je však přesvědčený o tom, že si s tímto omezením dokáže trenér Michel Der Zakarian poradit. Přeci jen jím vedené Nantas je prozatím páté.

"Sice nesmíme přivádět nové hráče, nicméně přesto je v týmu určité oživení. Mám na mysli současné výkony Georges-Kevina N’Koudoua, Kiana Hansena a Yacina Bammoua. Navíc se nám během zápasů daří podržet míč, když je to zapotřebí. Také defenziva pracuje velmi dobře, což je dobré pro ofenzivu. A i když se nám během utkání zrovna nedaří, věříme, že ho zvládneme," řekl Deaux, rodák z Remeše, za kterou odehrál přes 100 zápasů.

"Samozřejmě, že Remeš pořád sleduju. Narodil jsem se tam, vyrůstal jsem tam a hrál jsem tam. Ale to vzájemné střetnutí pro mě nebude až tak výjimečné. Je to prostě jen další tým, se kterým se utkáme. A osobně udělám všechno proto, abychom zvítězili," dodal. Pokud by se tak skutečně stalo, byla by to už pátá výhra Nantes v deseti mačích.

Remeš těsně před reprezentační pauzou porazila Bordeax, byť o výhře rozhodl vlastní gól Juliena Fauberta. Jean-Luc Vasseur si je vědom, že jeho tým znovu nehrál úplně nejlépe, ale samozřejmě je rád, že se díky té výhře podařilo opustit sestupové vody. "Proti Bordeaux nám fungovala pouze obrana podle představ. Tenhle tým dokáže udržet čisté konto. Jenom je třeba dále pracovat a právě na tom postavit naši hru."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - SC Bastia  (sobota 20:00)
Nice se po špatném vstupu do sezony poměrně rychle oklepalo a nenápadně se propracovalo až poblíž pohárovým pozicím. Zkušený kouč Claude Puel byl odměněn novou smlouvou a sám přiznává, že nyní se mu bude pracovat mnohem lépe..

Fanoušci Nice musejí být s Puelem spokojeni - po vládách trenérů jako Didier Olle-Nicolle či Éric Roy z Riviéry zmizel úporný defenzivní fotbal a nahradil ho důraz na útočné pojetí, založené na držení míče a krátkých přihrávkách po zemi. Hned v sezoně 2012/13 se Les Aiglons takto podařilo obsadit čtvrtou příčku a podívat se i do pohárové Evropy; následující rok byl sice ve znamení velkých problémů, letos však vše nasvědčuje další povedené sezoně.

Puelovi končil původní kontrakt po této sezoně, s vedením se však dohodl o jeho prodloužení o dalších dvanáct měsíců. Dlouhodobým cílem klubu je zejména celková stabilizace. "Bylo důležité se dohodnout, protože tím dalo Nice jasně najevo, jakou cestou se chce vydat. Je to pozitivní zpráva pro zaměstnance, hráče i trenérský tým. Stabilita je klíčová, klub ji potřebuje. Máme vytyčený nějaký projekt, všichni jsme s ním obeznámeni a nesmíme teď nic měnit," vysvětloval kouč.

"Můžete dosáhnout rychlých úspěchů, jako se nám to povedlo v první sezoně, ale konzistentními výkony se může chlubit pouze takový klub, který je postaven na silných základech. Je to běh na dlouhou trať, trvající několik let. Myslím, že dokud tento projekt bude pokračovat, zůstanu tady. Je to moje práce," dodal Puel.

Ale zpět k zápasu s Bastií. Domácí budou papírově jasným favoritem, přestože jim pro zranění chybí záložník Albert Rafetraniaina a kanonýr Dario Cvitanich; Korsičanům se totiž letos zatím vůbec nedaří. Nevyhráli už šestkrát v řadě, propadli se až do sestupové zóny, a jejich trenér Claude Makelele tak bije na poplach.

"Musíme zapomenout na to, co bylo, a ukázat úplně jinou tvář. Projevit se jako motivovaný, soutěživý tým. Nejdůležitější nyní je, abychom drželi pospolu a působili skutečně týmovým dojmem, což nám v uplynulých týdnech příliš nešlo. Jedině tak se můžeme z této krize dostat," prohlásil na tiskové konferenci bývalý skvělý záložník, jemuž budou v Nice chybět vedle suspendovaného Brandaa i zranění El-Hadji Ba a Juan Pablo Pino.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.20 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Metz - Stade Rennes  (sobota 20:00)
Rennes přijíždí do Mét a jejich kouč Philippe Montanier si dobře uvědomuje, že na hosty nečeká nic jednoduchého. Loňský vítěz Ligue 2 zatím doma na Saint-Symphorien příliš bodů nerozdává..

Les Grenats mohou být s první čtvrtinou ligového ročníku spokojeni. Před sezonou se jim předpovídal rychlý návrat zase o patro níže, momentálně to ale vypadá spíše na klidný střed tabulky. Trenér Albert Cartier dovedl tradiční celek už ke čtyřem výhrám a dvěma remízám v devíti kolech, přičemž většinu bodů se daří získávat právě doma - konkrétně 10, za tři výhry a remízu. Stane se Rennes prvním týmem sezony, který na Saint-Symphorien dokáže zvítězit?

Montanier by si to samozřejmě přál, uznává však, že jde o hodně náročný úkol. A to nejen proto, že Rennes bude chybět letos klíčový forvard Ola Toivonen, který si poranil stehno. "Fanoušci v Métách byli dlouho frustrovaní, protože neviděli prvoligový fotbal. Letos tam proto panuje fantastická atmosféra. Bude nesmírně těžké je u nich porazit," varuje kouč.

Bývalý lodivod Valenciennes a Realu Sociedad ocenil nováčka také po fotbalové stránce. "V jejich týmu je spousta hráčů, kteří zažili postup z Nationalu do Ligue 2 a poté do Ligue 1. Je na nich vidět obrovské odhodlání a nadšení," dodal. Pro Rennes, které prohrálo tři z posledních čtyř utkání, tak půjde o pořádný test.

Díky domácí výhře 2:0 nad Lens je však v červeno-černé kabině přece jen veseleji než v předchozích týdnech. Obránce Fallou Diagne (který ve Francii začínal právě v dresu Metz) mluví rovnou o tom, že nic jiného než tři body bretaňští neberou: "Je to pro nás nesmírně důležitý zápas. Nedávno jsme měli šňůru tří proher, kterou se nám podařilo prolomit proti Lens. Teď nemáme jinou možnost než pokračovat ve stejném stylu."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.10 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - EA Guingamp  (sobota 20:00)
Poslední Guingamp hodlá uhrát solidní výsledek proti Lille, které kvůli prohře s Lyonem v minulém kole spadlo na čtvrté místo.

Jenže to bylo ještě před reprezentančí pauzou. A trenér Girard doufá, že delší mezera mezi ligovými zápasy jeho svěřencům pomůže se z porážky 0:3 oklepat a vrátit se zpět do starých kolejí, kde dominovala především skálopevná defenziva v čele s vynikajícím Vincentem Enyeamou. Ten, s malinkou trochou nadsázky, není zvyklý tolik branek inkasovat v deseti utkáních, natožpak v jednom zápase.

"Několik hráčů sice odcestovalo za reprezentačními povinnostmi, ale ta přestávka nám určitě přišla vhod. Nyní ještě čekáme, až přijedou naši afričtí fotbalisté a uvidíme, v jaké budou kondici. Moje zprávy jsou prozatím takové, že někteří jsou zranění. Guingamp sice neměl nejlepší start do sezony, ale své kvality určitě má, což dokázal v Evropské lize proti PAOKu Soluň," řekl Girard.

Svěřenci Jocelyna Gourvenneka tak trochu doplácejí právě na větší počet zápasů, které musí sehrát kvůli vítězství v Coupe de France. V rámci Ligue 1 zatím porazili pouze v prvním kole Lens, a o čtyři kola později překvapivě v té době vedoucí tým tabulky Bordeaux. Dokáží si nyní na severu Francie poradit s domácím celkem Lille?
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - Paris Saint-Germain  (pátek 20:30)
Ani reprezentační přestávka nepomohla trenérovi Laurentovi Blancovi k tomu, aby se jeho kádr dal zdravotně do pořádku. Přitom Pařížané potřebují opravdu nutně zabrat, aby se jejich ztráta na vedoucí Marseille ještě nenavyšovala. Lens nebude mít rozhodně co ztratit, každý bod z tohoto duelu pro něj bude svatý.

Už poněkolikáté v této sezóně nedokázali Pařížané udržet vedení. Na jejich kontě porážek sice stále svítí číslo nula, až příliš často však soupeři dokážou uhrát remízu. A protože největší konkurent Olympique je v neskutečném laufu, ztráta na první příčku činí už hrozivých sedm bodů. Takhle si Blanc situaci rozhodně nepředstavoval.

Pořád se vlastně musí potýkat i se složením sestavy. Především defenzíva je na tom zdravotně dost mizerně, kromě Thiaga Silvy, jenž do tohoto zápasu možná zasáhne, možná ne, budou určitě chybět Marquinhos a David Luiz. V pořádku pořád není talisman Zlatan Ibrahimovic ani Ezequiel Lavezzi.

Co se Thiaga Silvy týče, měl by se v základu objevit až v úterním utkání Ligy mistrů na půdě APOEL Nikósie. "Thiago Silva nehrál devět týdnů, jeho start je potřeba zvážit," uvedl hostující stratég. "Potřebujeme si uvědomit, že máme určité problémy, musíme se zlepšit. Potřebujeme být více koncentrovaní a najít motivaci."

Naposledy PSG nedokázal urvat všechny body proti Monaku, o vítězství navíc přišel až v samotném nastavení. "Myslím, že se shodneme, že jsme nehráli špatně, ale v posledních patnácti minutách jsme začínali polevovat," dodával Blanc. "Tým vypadal nejistě. I sebevědomí je potřeba brzy najít."

Domácí jsou aktuálně na osmnáctém místě, tedy v sestupovém pásmu. Byť vstup do soutěže nebyl z jejich strany vůbec špatný, v září se jim moc nedařilo. A na vítězství tak čekají od konce srpna. Proti PSG již bude připravený Jerome Lemoigne, avšak Ahmed Kantari s Wylanem Cyprienem jsou vykartovaní.

Rozhodně pikantní náboj bude mít utkání pro lenského lodivoda Antoineho Kombouarého. Než do pařížského klubu přitekly velké peníze, by to on, kdo ho trénoval. V devadesátých letech za něj jako hráč odehrál během pěti let přes sto zápasů. "Chtěl jsem tehdy zůstat, ale zároveň jsem si ulevil. Vždy budu PSG vděčný za tu šanci," říkal.

Přes saúdskoarabský Al-Hilal se nakonec dostal ke koučování Lens. "V Paříži jsem se naučil všechno, vždy zůstanu jejím velkým fanouškem. Ale teď není prostor pro sentiment. My potřebujeme získat tři body," burcoval Kombouaré. "PSG by se měl brzy probudit, jen doufám, že ne proti nám."

Utkání se bude paradoxně hrát v Paříži na Stade de France. Kvůli rekonstrukci stadionu pro EURO 2016 se domovským místem Lens stal 80 kilometrů vzdálený Stade de la Licorne v Amiens, avšak zápas proti PSG je jedním ze třech, který se odehraje na francouzském svatostánku. "I tak nesmíme zapomenout, že jsme domácí," zakončil Kombouaré.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Riou - Cavaré, Gbamin, Landre, Baal - Lemoigne, Valdivia, Nomenjanahary - Chavarría, Coulibaly, Touzghar
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Van der Wiel, Camara, Thiago Silva, Maxwell - Verratti, Thiago Motta, Matuidi - Lucas, Cavani, Pastore
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 9.50 - 4.75 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille971123:822
2.Girondins Bordeaux952215:917
3.Paris Saint-Germain936015:615
4.Lille OSC94327:515
5.FC Nantes94327:615
6.Olympique Lyon942315:814
7.Montpellier HSC94238:514
8.Toulouse FC942313:1114
9.FC Metz942310:914
10.AS Saint-Étienne94239:1014
11.OGC Nice94239:1214
12.Stade Rennes932411:1311
13.AS Monaco93248:1111
14.FC Lorient93158:1110
15.Évian Thonon Gaillard931511:1610
16.Stade Reims93159:1910
17.SM Caen92259:108
18.RC Lens92257:108
19.SC Bastia91447:137
20.EA Guingamp92074:136

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (115)

Přidat komentář
Usty

OT: Nemá prosím někdo zkušenosti s kupováním lístků na L1? Na konci listopadu budu v Paříži a zašel bych si na zápas PSG - Nice... Za každou radu budu hrozně vděčný.

Reagovat
smazaný uživatel

No většinou by se mělo dát i na místě, ale je to risk. Nicméně Ligue 1 má rozpisy utkání dost pozdě, takže je problém napasovat přílet/odlet a zápas taky, aby se to nehrálo v den odletu třeba ...no jinak třeba na Lyon jde koupit lístek normálně přes web, na PSG to bude počítám to samé podle mě.

Reagovat
Usty

díky

zatím právě prodávají jen v balíčcích a nemám zkušenosti, jestli se to v průběhu času změní...

Reagovat
smazaný uživatel

Ony hlavně jdou do prodeje tak maximálně dva týdny předem, já koukal na Lyon a tam to šlo koupit týden předem normálně přes web, nevím, jak to má PSG

Reagovat
Usty

tak já to budu kontrolovat a uvidíme, no

je fakt, že na PSG-Bordeaux teď na webu jsou..

a za jak dlouho ty lístky přijdou?? já jen, že týden není moc.. když se bude hrát 29.11., jedu 26. ...a lístky objednám 22. a ještě k tomu přijdou na jinou adresu, než odkud pojedu

Reagovat
vlastik

mělo by jít vyzvednout si je na pokladně před zápasem

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak jsem to měl na lyonu, L1 za 5 eur :D ale bacha, jsou tam hrozny fronty (:

Reagovat
Usty

jakože od určitýho momentu dávaj slevy?

otázka, jestli to tak funguje i na PSG..

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, tusim ze to byla nejaka studentska sleva a ani nevim jestli je na kazdej zapas, jen me pobavilo ze nas lyon vysel na stejne jako svyho casu gambac liga v budejicich

Reagovat
Usty
Reagovat
smazaný uživatel

My jsme tady jenom gaučoví fanoušci, s fotbalem naživo ve Francii tady má zkušenosti mizivé procento

Reagovat
Usty

Reagovat
Usty

na to jsem taky koukal... raději bych ale lístek sehnal jinak, než přes mafiánskej server, kde se nestydí účtovat 400% přirážku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

obrana PSG - polčas 1 - 5,5 kurz za 10, uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

ou je tam vydržať polčas

Reagovat
smazaný uživatel

taknic inak Maxwell

Reagovat
smazaný uživatel

Cavani

Reagovat
REPLIKATOR

Cavani

Reagovat
Langi

To Lille je hrozne k smichu

Reagovat
smazaný uživatel

co takto zmenit foto a dat tam namiesto stareho velodrome novy...napr. http://www.laprovence.com/media/imagecache/diaporama/2014/10/08/_uo_6073.jpg inak nove stadiony vo Francuzsku na ME su neskutocne

Reagovat
Zaschrona

OT: NBA FANTASY 2014/15

Na Yahoo draftujeme uz tuhle stredu, tudiz posledni sance se do letosni fanty zapojit je tady. Zadam kohokoliv zainteresovaneho, aby mi napsal do zprav a prohledl a dal si sledovat diskuzi, na niz je odkaz nize. Pro ty co jsou na vazkach, jen upozornuji, ze to je uplne neco jineho, nez klasicke fotbalove fantasy, ktere vsichni zname, takze to stoji minimalne za vyzkouseni, pro ty, ktere NBA bavi, to je temer povinnost.

http://www.eurofotbal.cz/clanky/everton-posiluje-28080/?nocount=1#forum

Reagovat
smazaný uživatel

u Bielsy je asi normální, že neslaví góly

Reagovat
smazaný uživatel

no dnes to bude zaujímavé 3 body musia ostať doma

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon : Lopes - Jallet, Umtiti, Bisevac, Bédimo - Tolisso, Ferri, Gonalons, Gourcuff - Lacazette, Fékir

Montpellier : Jourdren - Congré, Hilton, Tiéné, El Kaoutari - Martin, Lasne, Mounier, Sanson - Bérigaud, Barrios

Allez OL

Reagovat
juninho8

ruky v 16-ke sa nepiskaju?

Reagovat
Langi

Byt to v zapase PSG, tak je o tom i clanek

Reagovat
smazaný uživatel

Biševac tam mě ltaky jednu tak pšt

Reagovat
juninho8

to som este asi nesledoval zapol som asi v 25 minute

Reagovat
smazaný uživatel

po centri a hlavičke Barirosa

Reagovat
smazaný uživatel

*Barriosa

Reagovat
juninho8

tak ako toho jedineho sa bojim ze Bisevac nieco vyvedie

Reagovat
smazaný uživatel

Yoaaan

Reagovat
Langi

Pome chlapci....krasa

Reagovat
juninho8

krasa Yoann len tak dalej...spat do niekdajsej formy

Reagovat
smazaný uživatel

Yoaaaann <3

Reagovat
smazaný uživatel

Fekííír Saša <3

Reagovat
juninho8

goooool...ani som ho nevidel...seklo mi stream

Reagovat
smazaný uživatel

Fekiiiiiiiiiiiir <3

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

ajajaj škoda

Reagovat
juninho8

skdoa ze si to Lacal neprevzal lepsie...ale aj tak to bola velka sanca...skoda Ferri

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hra na jednu bránu, tudíž očekávám dva protiútoky po chybě Umtitiho a Biševace a vyrovnání na 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

No začiatok zápasu bol dosť opatrný ale posledný 20 minút sa mi veľmi páčil. Zrýchlili sme prechod do útoku a hneď to šlo, len škoda tých ďalších zahodených šancí, už mohlo byť po zápase. Hlavne neurobiť chyby v zadných radách, udržať čisté konto a možno aj pridať ten gólik dva.

To chladnokrvné zakončenie Fekira

Allez OL

Reagovat
smazaný uživatel

A najdôležitejšie je, že sa znova bavím nad komentárom na DIGI sporte

Reagovat
juninho8

ja mam pre istotu digi TV a nemam digi sport 2 logika jak pica....mali by mse prejst na magio

Reagovat
smazaný uživatel

no tak ja mam 1,2,3,4 a potom prve tri aj v HD potom Slovak sport 1,2,3, a tak normálka ako Eurosport 1 a 2, Nova sport a to mam Digi TV ako ty

Reagovat
juninho8

a mas kabel ci satelit?

Reagovat
smazaný uživatel

satelit

Reagovat
juninho8

tak to neviem ako je toto mozne asi to mame dake do*ebane

Reagovat
juninho8

teraz som videl Fekirov gol....krasa....tak chladnokrvne zakoncenie sa nevidi u starych harcovnikov

Reagovat
smazaný uživatel

Yoáán

Reagovat
smazaný uživatel

Yoaaaaann <3 <3

Reagovat
smazaný uživatel

to je hráč, len nech mu vydrží zdravie do konca sezóny - bude kľúčoví hráč a potom odíde zadarmo

Reagovat
juninho8

krasaaa....toto je futbal aky sa od Lyonu ocakava...preco sme tak nehrali aj s metz a tomu podobnymi supermi....asi zranenia..lebo ked teraz vidim Yoanna tak to je parada

Reagovat
smazaný uživatel

ved s Metz sme hrali v základe s arašidom a Zeffanem a tuším že aj Danicom

Reagovat
smazaný uživatel

Danic na AM a podobně, to byly temné časy.

Reagovat
juninho8

never ever

Reagovat
smazaný uživatel

no nastúpil do druhého polčasu Camara, ten vždy niečo uhaluzí, uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

Tiene se pěkně ukopl

Reagovat
smazaný uživatel

ouu Tiene, trafil to parádne

Reagovat
juninho8

presne som to vedel ze z tohto daju gol...po takom zbytocnom faule

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, to ještě zremizujem

Reagovat
smazaný uživatel

a už to tam horí, rýchlo jeden podarený brejk lebo ma porazí

Reagovat
juninho8

zase hrame na udrzbu naskoku a doplatime na to....mali by sme zacat hrat aktivne lebo to neskonci dobre

Reagovat
juninho8

Ferri si asi vybavoval ucty...toto bolo aj na redku....lopta bola uz 10 metrov mimo

Reagovat
juninho8

sudi rozohral iny marias

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako lyonští je tam řežou hlava nehlava, my budeme dohrávat v deseti

Reagovat
juninho8

veru

Reagovat
smazaný uživatel

Fekir

Reagovat
juninho8

to mal nechat sasu dorazit

Reagovat
smazaný uživatel

nebo to tam nechat doplazit, cokoli, jenom se toho nedotýkat

Reagovat
juninho8

nesla by do brany....nejek je to teraz ostre...tu bude este redka

Reagovat
smazaný uživatel

Však se to tam kutálelo, sice by to trvalo, ale nikdo by to nestihl zastavit podle mě.

Reagovat
juninho8

mne sa zdalo ze ju tocilo od brany uz...dalej ako bola by uz nedosla

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodca to nezvláda, najprv neodpíska faul na Sašu a potom sa čuduje že si to tam odplácaju

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá co oplácet, zasloužená žlutá

Reagovat
juninho8

no nasi 2 mohli byt uz kludne vonku

Reagovat
smazaný uživatel

Jako první je na řadě Umtiti

Reagovat
smazaný uživatel

no vonku už mohol byť aj Congre ale tak ako vravíš už aj Umtiti a Ferri a možno aj Saša, sudí ma čudný meter, najprv odpusti a potom piskne taku somarinu

Reagovat
smazaný uživatel

No, podle mě jenom dobře, že redku nedal, jinak bychom to buď prohráli, nebo by to už byla nuda

Reagovat
smazaný uživatel

žltá ano to beriem, len píšem že sudí tam neodpískal faul na Sašu, už som čakal aj červenú

Reagovat
Godwinson

Tradiční zaříznutí v Lyonu, Pailladins už měli hrát dávno přesilovku

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 nasrať nemôžu furt zarezávať len nás

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
juninho8

Tradiční

Reagovat
juninho8

Njie a sašaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

hotovo

Reagovat
Godwinson

Kdy už konečně v L1 skončí ta protekce Lyonu? Dvacet bodů ročně díky sudímu, ostudné.

Reagovat
smazaný uživatel

Aulas zaplatil

Reagovat
juninho8

hlavne po tom rocnom zuctovani co som tu cital minule ze zase v strate par mega...to islo asi na tych rozhodcov

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Messiiii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Odplata dokonána

Reagovat
juninho8

hodte im neikto uterak

Reagovat
Godwinson
Reagovat
juninho8

inac ked vidim toho Gonalonsa tak som bohu vdacny za to ze zostal...to je neskutocny klud v tej zalohe....toto presne potrebujeme pred takou nestabilnou obranou

Reagovat
smazaný uživatel

no ved začiatok sezóny mu vôbec nešiel a bolo to vidieť aj na výsledkoch a hre

Reagovat
juninho8

o to viac sa bojim zimy a konca sezony....Maximus a Saša budu na roztrhanie

Reagovat
Godwinson

Jeden za 5 a druhý za 7,5 ven ... šup

Reagovat
juninho8

to uz si ratal ale aj s bonusmi za vykony..bez bonusov 3 a 5...a bude zarobene

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

tak Gonalons ma v priebehu pár týždňov predlžiť do 2018 ale dlhšia zmluva nič nezaručuje, tam to bude viac hráčov ktorý budu žiadaní. Či Umtiti alebo Grenier, alebo napr Fekir, ktorý odohral 7 zápasov a dal 4 goly. Všetko záleží na výsledkoch, myslím že Aulas má ešte štipku rozumu a ak budú výsledky a postavenie v tabuľke pozitívne, čiže boj o LM tak verím že nebude zbytočne rozbíjať káder.

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole zase nas zarezal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

To bude mít El Kaoutari bodů

Reagovat
juninho8

ked osm videl teraz Bisevaca tak som si spomenul na Lichu...on tak oslavoval goly ktovie ako sa mu dari

Reagovat
smazaný uživatel

N'Jie ten gol nedá dneska

Reagovat
Langi

Ani za tejden...kamerunska repre neni Lyon

Reagovat
smazaný uživatel

Ale parádně to oživil. To zrychlení má parádní a do brejků ideální hráč a nehraje sobecky, začíná se mi dost líbit

Reagovat
Langi

má všechno skvělý až na koncovku...když sem ho posledně viděl tak měl i hafo smůly...ale hraje parádně...vylétl víc, než nějaký Yattara, kterému sem letos předpovídal hvězdnou sezónu

Reagovat
Langi

Ty komentare dneska nedavam

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele