10. kolo
19.10.2014 14:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Toulouse FC 2:0

Osmá výhra v řadě. Marseille je i nadále nezastavitelné, dnes jeho skvělou formu odneslo Toulouse, které prohrálo 0:2. O obě branky se postarali už v první půli Nicolas N'Koulou a také nejlepší střelec soutěže André-Pierre Gignac.

Les Violets se na nově otevřeném zrekonstruovaném Vélodrome ukázali jako ideální protivník - dostatečně silný (čtyři zápasy bez prohry, včetně vítězství v Saint-Étienne), atraktivní a schopný favorita hodně potrápit. Už v úvodních minutách se hrál skvělý útočný fotbal, a to na obě strany. Toulouský gólman Zacharie Boucher si musel poradit s pokusy Thauvina a Payeta, Steve Mandanda zase vytáhl vynikající zákrok proti střele Martina Braithwaiteho.

Marseille nakonec dokázalo udeřit jako první, a to po dvaceti minutách: na Payetův přesný pas si ve vápně naskočil N'Koulou, který ve vzdušném souboji udolal stopera Dušana Veškovace a hlavou zavěsil. Toulouský kouč Alain Casanova okamžitě zavelel srovnat obranné šiky, hned dvě minuty nato však mohlo být rozhodnuto - Dja Djédjého pas našel Thauvina, ten však mířil těsně vedle.

V ten okamžik už domácí utkání poměrně jasně dominovali, což se také podařilo deset minut před koncem poločasu stvrdit druhou trefou. Hosté zbytečně ztratili míč na vlastní polovině, a to proti současnému Olympique znamená hotovou sebevraždu - stačily tři doteky a Boucher byl překonán. Asistenci si připsal Benjamin Mendy, skóroval nezastavitelný Gignac.

Druhou půli otevřel odvážný Payetův pokus přelobovat zdálky vyběhnuvšího Bouchera; mladý brankář však byl včas zpět a míč zpod břevna vyškrábl. To bylo také na dlouhou dobu vše - Toulouse hrálo ze zajištěné obrany ve svém 3-5-2, a Marseille, s pohodlným náskokem v kapse, se do nějakého bezhlavého útočení také zrovna nehnalo. Jeho platonický tlak rozbila další šance až v samém závěru.

Samozřejmě se o to postaral Gignac, který si udělal jméno právě v Toulouse: v 85. minutě se ve vápně odpoutal od Francoise Moubandjeho a byl připraven zakončovat, radost mu však zkazil zvednutý praporek pomezního. Podsaditý forvard se následně mohl prosadit ještě jednou, v nepřehledné situaci však zatáhl za záchranou brzdu Issiaga Sylla, který vykopl míč z brankové čáry.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak toto bude bombonek kola. Stále se zlepšující a velmi ambiciozní TFC pro tuto sezonu zajíždí na rozjetou mašinu z azurového pobřeží OM.

I zde bych si troufl že TFC může zvítězit či bodovat.

Tip: 02

Reagovat
smazaný uživatel

Ol.Marseille má nyní opravdu fazonu.

Jsem zvědav jak na to bude reagovat PSG.

Jak na tom OM opravdu bude,napoví násl.5mačů. (Hl. 25.10, 9.11, a 22.11.)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele