Ligue 1 - souhrn 10. kola

18.10.2013, 22:29, aktualizováno 20.10.2013, 23:00
Komentáře a souhrny
PSG je po jasné výhře nad Bastií první o dva body před Monakem, protože knížecí klub ztratil v Sochaux. Valenciennes veze cenný bod z Rennes, zatímco Lille, Nantes a Guingamp venku triumfovaly. Čest domácích týmů hájilo St. Etienne proti Lorientu, Lyon a Bordeaux se po vzájemné remíze nacházejí ve druhé polovině tabulky.

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 1:1

20.10.2013 21:00

Góly: 90+1. Jimmy Briand - 62. Ludovic Obraniak

Ostře sledovaný souboj velkoklubů v krizi nakonec skončil poměrně očekávatelnou remízou - domácímu Lyonu, hrajícímu tehdy již o deseti, ji zajistila vyrovnávací trefa Jimmyho Brianda z nastaveného času.

Pochopitelně nervózní střetnutí poprvé ožilo v 62. minutě, kdy se prosadil hostující Ludovic Obraniak, a naděje Gillotova týmu ještě vzrostly čtyři minuty poté, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Alexandre Lacazette. Druhá Briandova trefa sezony tak přišla pro Lyon jako vyložené vysvobození; jistě, Les Gones stále mají jedinou výhru z posledních 12 utkání, ale alespoň dokázali bodově kompenzovat debakl 1:5 v Montpellieru. Zato Gillos je frustrovaný až na půdu: Bordeaux sice neprohrálo už pět ligových zápasů v řadě, ale v deseti a s vedením na konci základní hrací doby si zřejmě myslelo na víc než jen čtvrtou remízu.

Před třemi lety oba se oba soupeři utkali ve čtvrtfinále Ligy mistrů, tentokrát je však nálada v jejich táborech naprosto jiná - a nebylo překvapením, když domácí kouč Rémi Garde udělal po montpellierském výprasku šest změn v sestavě, přičemž kompletně obměnil obranu, do níž se vedle navrátilců Milana Biševaće a Mouhamadou Daba zařadili i Mehdi Zeffane (teprve druhý ligový start) a Naby Sarr (premiéra).

Bordeaux sice naposledy porazilo Sochaux 4:1, venku však nevyhrálo od ledna; dnes se Les Girondins snažili tuto nelichotivou statistiku změnit, a Cheick Diabaté dokázal po Obraniakově rohu nikým nehlídán hlavičkovat z malého vápna mezi tři tyče. Brankář Anthony Lopes však byl připraven, stejně jako na druhé straně jeho protějšek Cédric Carrasso, který si poradil s Gomisovou ránou po Zeffaneho pasu. Lyon v první půli dominoval v držení míče, zatímco Bordeaux se nepouštělo do rizika; oba celky si pak připsaly ještě po jedné šanci. Za domácí to byl volej Clémenta Gréniera, za hosty pokus Gregoryho Sertice, který trefil tyč přímo z rohu.

V poločase musel odstoupit zraněný rozhodčí Nicolas Rainville, a čtvrtý Jean-Charles Cailleux si mezi domácími fanoušky příliš příznivců nenadělal - v době, kdy posílal pod sprchy Lacazetteho, už Bordeaux vedlo. Šlo přitom o jejich první přímou střelu na bránu - Obraniak se zjevil na zadní tyči úplně volný a připravený přetavit Saivetův povedený pas z levého křídla v gólovou radost. Hosté mohli dokonce ještě zvýšit Diabatého hlavičku po dalším Saivetově centru, ale nakonec to byl Lyon, kdo (nutno říci, že zaslouženě) vyrovnal: obrana Bordeaux nedokázala odklidit míč, Carrasso pouze vyrazil střelu Nabila Fekira, a dorážející Briand měl snadnou práci.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - FC Lorient 3:2

20.10.2013 17:00

Góly: 7. Brandão, 14. Benjamin Corgnet, 72. Max Gradel - 38. Yann Jouffre, 86. Vincent Aboubakar

Oproti původním předpokladům se Brazilec Brandão objevil v základní sestavě a hned svému týmu dopomohl k vítězství, které tolik potřeboval.

K prvnímu zásahu po pauze trvající od konce srpna nepotřeboval Brandão prakticky žádný čas na rozkoukání. Už v sedmé minutě se prosadil hlavou po rohu Yohana Molla - 1:0. Byl to jeho pátý gól v sedmém zápase. O sedm minut později už to bylo 2:0. To přetažený přímý kop Françoise Clerka dokázal zužitkovat Benjamin Corgnet, bývalý hráč Lorientu.

O další dvě minuty mohlo být po akci stejných hráčů prakticky po zápase. Clerk přihrával na hlavu Corgneta, který sice mířil pouze do břevna, ale od něj se balon snesl na brankovou čáru. Jak ovšem prokázaly televizní záběry, míč nebyl v brance celým objemem. Domácí však pokračovali v náporu. Nejprve parádně zakroutil míč z přímého kopu Faouzi Ghoulam, ale trefil jenom konstrukci branky. V následujících minutách se pak hráči ASSE několikrát marně dožadovali odpískání pokutového kopu.

Po půlhodině hry vstřelil branku navrátivší se kapitán Loïc Perrin, jenže ta nemohla být uznána pro ofsajd. ASSE jasně dominovalo, ale Lorient přesto ještě před koncem poločasu dokázal díky šťasnému gólu snížit. Yann Jouffre sice přihrávku spoluhráče Mathieu Coutadeura zrovna neočekával, ale přesto se mu podařilo vystřelit přesně za Ruffierova záda - 2:1.

V 72. minutě šli ale domácí opět do dvoubrankového vedení. Max Gradel měl na kraji velkého vápna až příliš prostoru a díky spolupráci s tyčí dostal balon do lorientské branky - 3:1. Protože prezident hostujícího klubu pohrozil pokutičkami, jestli z následujících čtyř zápasů tým nezíská 6-8 bodů, přispěchal čtyři minuty před koncem řádné hrací doby s druhým zásahem Vincent Aboubakar. Stéphane Ruffier podskočil roh Bryana Pelého a hlavička kamerunského útočníka byla natolik přesná, že jí v cestě do sítě nezabránil ani na brankové čáře stojící Mollo - 3:2. To už ale bylo ze strany bretaňského klubu vše, takže nadále zůstává na sestupových pozicích. Zato ASSE tedy po delší době naplno bodovalo a je jasné, že po desátém kole bude držet sedmou příčku.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - AS Monaco 2:2

20.10.2013 14:00

Góly: 57. Cédric Bakambu, 69. Joseph Lopy - 5. Yannick Carrasco, 10. Yannick Carrasco

Hráči AS Monaco si po dvou brzkých gólech zřejmě mysleli, že už mají vítězství v kapse. Domácí toho však dokázali využít a pod novým koučem vybojovali první bod.

Knížecí klub nepůsobí v defenzivě zrovna nejjistějším dojmem, přestože na výsledcích se to naštěstí pro něj zatím neprojevuje. A tak Claudio Ranieri rozhodl, že nejlepší obranou bude protentokrát útok. V 5. minutě Marcel Tisserand přihrál Jamesi Rodríguezovi, jehož nadýchaný bochánek přetavil Yannick Ferreira-Carrasco ve vedoucí gól - 0:1. Už v 10. minutě vyrobil podobnou minelu jako Václav Procházka v zápase Viktorie Plzeň se Slavií obránce Sochaux Carlão, míč opět sebral Ferreira-Carrasco, ještě se s ním stihl zastavit, čímž de facto "vyautoval" gólmana, a pak jej poslal k bližší tyči - 0:2.

Ještě před pauzou se pokoušeli o úpravu skóre Rafael Dias a také Emmanuel Mayuka, kterého nový kouč Les Lionceuax Hervé Renard dobře zná díky svému úspěšnému působení u reprezentace Zambie. Ve druhé půli se domácí neustále hnali dopředu. Cédric Bakambu trefil nejprve tyč, ale o chvíli později už se mohl radovat, jelikož si ukázkově naskočil na Diasův roh - 1:2.

Ranieri se pak nepochopitelně rozhodl soustředit se především na defenzivu, takže vystřídal jak Toulalana, tak Moutinha, hráče schopné zásobovat Falcaa balony, které potřebuje. Kolumbijského snajpra tak vlastně dokonale vyřadil ze hry. Subašić nadále čelil snahám domácích. Nejprve skvěle vytěsnil Diasův přímý kop, ale v 69. minutě už podruhé kapituloval. Rohový kop byl zahrán tak, že míč doputoval až k nohám Josepha Lopy, pro kterého už nebyl problém jej zblízka doklepnout do branky - 2:2. S remízou pak už byly zřejmě oba celky spokojené. Sochaux však nadále zůstává předposlední, zatímco Monaco kleslo na druhou příčku. Na vedoucí PSG ovšem ztrácí pouhé dva body.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Valenciennes FC 2:2

19.10.2013 20:00

Góly: 7. Foued Kadir, 50. Foued Kadir - 65. Anthony Le Tallec, 73. Marco Da Silva

Premiéra kouče Ariela Jacobse se na lavičce Valenciennes bude hodnotit určitě pozitivně. Pod jeho velením hosté ukončili sedmizápasové trápení bez získaného bodu a v Rennes otočili nepříznivý stav ve svůj prospěch. Pro bretaňský celek je remíza 2:2 zajisté zklamáním, zvláště když po dvou gólech Foueda Kadira pohodlně vedl.

Pro VAFC je určitě skvělou zprávou odpoutání se z poslední příčky alespoň do nedělního programu. Mužstvo se navíc chytlo i v útoku, venku dosud nevstřelilo ani branku, celkově jich mělo na kontě jen pět, vůbec nejméně z celé ligy. Hodnotit odvolání předchozího lodivoda Philippeho Montaniera je ovšem určitě ještě předčasné.

V Rennes naopak můžou smutnit, opět svým fanouškům nevrátilo předchozí porážky v derby proti Nantes i Guingampu a svou šňůru bez výhry protáhlo na čtyři kola. Do sestavy se sice vrátili Vincent Pajot i Jonathan Pitroipa, na druhou stranu chyběl pro karetní trest Nelson Oliveira, před tímto duelem nejlepší střelec týmu.

Jacobs možná trochu překvapivě po velmi krátkém seznámení se s týmem nezvolil jedenáctku, jakou povětšinou stavěl Montanier, a udělal některé moc zajímavé změny. Od začátku nechal hrát devatenáctiletého mladíka Masuaka, Le Tallec hrál v základu poprvé po měsíčním vysedávání na lavičce.

Po sedmi minutách nic nenasvědčovalo tomu, že by hosté v Rennes mohli uspět. Kadir si naběhl na pas od Pitroipy za soupeřovu obranu a z vyložené pozice se nemýlil. Na druhé straně mohl vyrovnat Le Tallec, nicméně jeho hlavičku vytěsnil gólman Costil. Ten se musel činit i proti střele z dálky od Dosseviho.

Ani začátek druhého dějství Valenciennes nevyšel. Už bez zraněného Roseho, jehož Jacobs musel stáhnout ze hřiště ještě v nastavení první půle, inkasovalo znovu v 50. minutě. Féret předal míč na Pitroipu, jehož následný centr zase potkal Kadira a ten zase neměl problém překonat brankáře Penneteaua. Pro Alžířana to byla již čtvrtá trefa v dresu SRFC.

Jacobsova družina však nic nezabalila a v 65. minutě vykřesala jiskřičku naděje. Meliksonův přímý kop stačil Costil vyrazit jen před Le Talleca, jenž z blízkosti snížil. Na gól tenhle bývalý hráč Liverpoolu či Sunderlandu čekal už přes 21 hodin fotbalového času. Naposledy se radoval v říjnu minulého roku v utkání proti Lille.

VAFC ucítil velkou šanci, o osm minut později již bylo vyrovnáno. Bahebeck zakombinoval s Meliksonem, ten ještě přihrál na Da Silvu, jehož pěkný pokus skončil za zády Costila. Těsně předtím přitom mohl skórovat soupeř a bylo by zřejmě po všem. Jenže Féret po Alessandriniho pobídce pálil jen do Penneteaua.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Lille OSC 0:1

19.10.2013 20:00

Góly: 5. Pape Souaré

Trenér René Girard si návrat do Montpellieru pořádně užil. Muž, který dovedl svůj bývalý klub k titulu z předminulé sezóny, tentokráte seděl na lavičce soupeře. Lille pod jeho vedením zásluhou branky Papeho Souarého zvítězilo nejtěsnějším možným způsobem. V tabulce si tak hosté upevnili třetí místo.

LOSC navázal na svou úctyhodnou formu i po reprezentační přestávce a jeho bilance se ještě vylepšila - z možných patnácti bodů získal hned třináct. Velkou zásluhu na tom má i nigerijský gólman Vincent Enyeama. Loni sice chytal za Maccabi Tel Aviv, v nynější sezóně však nastoupil ke všem zápasům a vystrnadil z brány Steeveho Elanu.

HSCM nevstoupil do utkání vůbec dobře, už v 5. minutě totiž gólově zužitkoval rohový kop Balmonta obránce Souaré. Pro něj to byla teprve druhá branka v dresu Lille za jeho pětileté působení v tomhle klubu, paradoxně svou první si připsal na své konto v této sezóně v minulém kole proti Ajacciu.

Domácí gólman Jourdren následně musel likvidovat Kjaerův pokus po dalším rohovém kopu. Poté se svěřenci Jeana Fernandeze přece jenom zlepšili, svou první možnost měl po čtvrthodině hry Bakar a ve 31. minutě také Camara, nicméně proti oběma střelám dobře zakročil jistý Enyeama.

Ve druhé půli hosté pouze bránili hubené vedení. V 51. minutě se proti Bakarovi fantasticky vytasil Enyeama, v 82. minutě z blízkosti skvěle vychytal Cabellu. Pět minut před koncem mohl Montpellier vyrovnat, po faulu Balmonta ve vápně na El Kaoutariho se kopala penalta. Jenže Enyeama byl zase na správném místě a Cabellovi jí polapil.

Více informací k zápasu

Évian Thonon Gaillard - EA Guingamp 1:2

19.10.2013 20:00

Góly: 25. Nicolas Benezet - 73. Thibault Giresse, 78. Ladislas Douniama

Nováčkům se letos nad očekávání daří - k milionářskému Monacu a obrozenému Nantes se, zdá se, začíná přidávat i "třetí vzadu" Guingamp. Dnes dokázali svěřenci Jocelyna Gourvennece díky výhře 2:1 vyválčit cenné body z půdy rovněž sestupem ohroženého Évianu.

Pro savojský celek to bylo hodně kruté - tým Pascala Dupraze v utkání vedl, ale nejenže nakonec nezískal ani bod a protáhl šňůru bez výhry na pět zápasů, ale navíc přišel i o zraněného Kévina Bérigauda, jednoho z nejlepších útočníků dosavadního ročníku Ligue 1. Ještě v poločase se zdálo, že branka Nicolase Benezeta může zajistit po dlouhé době přijatelný výsledek, Thibaut Giresse a Ladislas Douniama však byli po změně stran opačného názoru.

Skóre otevíral Benezet, pro nějž šlo o vůbec první branku v Ligue 1 - bývalý forvard Nimes si vyměnil míč s Bérigaudem a placírkou poslal míč za záda kamerunského strážce N'Dy Assembého. Je ovšem nutno dodat, že v tu chvíli šlo o gól dosti překvapivý - Évian do té doby neměl jedinou střelu na bránu, zatímco Guingamp ovládal hru a mohl téměř okamžitě vyrovnat, jenže Douniamu eliminoval pozorný Jesper Hansen.

ÉAG nicméně chyběla invence a kreativita - alespoň do doby, než byl ve druhé půli vyslán na hřiště Steeven Langil, který vystřídal Claudia Beauvueho. To spolu s Bérigaudovým odchodem vedlo k zaslouženému vyrovnání: Langil chytře zapojil do hry levého beka Reynalda Lemaitreho, od nějž se míč dostal až do cesty Giressemu, proti jehož levačce neměl Hansen žádnou šanci. Hostující kapitán a syn francouzské legendy Alaina Giresseho si tak rovněž připsal vůbec první ligový gól - ve dvaatřiceti.

Byla to teprve druhá venkovní branka Guingampu v sezoně (a tu první červenočerní ani nevstřelili sami, nýbrž šlo o vlastní trefu remešského Anthonyho Webera), ale brzy mělo být ještě lépe - o pouhých pět minut později. Opět u toho byl skvělý Langi, který zprava nacentroval před bránu a Douniama hlavou trknul míč do sítě; a stejně jako Benezet s Giressem, také tento konžský forvard poznal gólovou radost poprvé ve francouzské prvoligové kariéře.

Více informací k zápasu

AC Ajaccio - FC Nantes 0:1

19.10.2013 20:00

Góly: 88. Alejandro Bedoya

Nováček z Nantes dál pokračuje ve sbírání vítězství a posunul se dokonce už na čtvrté místo tabulky. Urvat tři body na korsické půdě nebylo zajisté nic snadného, ostatně to dokazuje i čas jediné branky utkání, která padla dvě minuty před koncem díky Alejandrovi Bedoyvoi. Domácí po těsné porážce zůstávají sedmnáctí.

O všem rozhodl hráč, u kterého se to moc nečekalo. Americký reprezentant Bedoya, který dlouho působil ve švédské lize i skotském Rangers, než přestoupil na Bretaň, odehrál během reprezentačního okénka proti Jamajce i Panamě plných 90 minut. Tentokráte nastoupil na posledních deset a hned se stal hrdinou utkání.

Borci v zelenožlutých dresech znovu prokázali, že v Ligue 1 se nebojí ničeho. I v Ajacciu hráli v ofenzivně do plných, tak jako je jejich zvykem, a v první půli byli jasně lepším týmem. Gakpé ve 12. minutě hlavičkoval těsně vedle, poté domácí brankář Ochoa lapil střelu Nicolity a dělovku Tourého konečky prstů vyrazil alespoň do břevna.

Ochoa, jenž v mexickém dresu podobně jako Bedoya plnil naplno reprezentační povinnosti, neměl mezi třemi tyčemi volno ani v následujících minutách. Deaux ránu vytěsnil kolem tyčky do zámezí, ve 38. minutě ho nejlepší střelec soupeře Djordjevič po centru od Gakpého vystrašil střelou decimetry mimo.

Možná že na dost bídné první části zápasu ze strany AJA se podepsaly také dvě nečekané zranění, ze hry nejprve odstoupil Arrache a o pár chvil později také Cavalli. Mutu byl tím, kdo nahradil druhého jmenovaného, a právě rumunský forvard zařídil jediný střelecký pokus na bránu svému mužstvu.

Po přestávce tým Fabrizia Ravanelliho začal aktivně. Gólman Riou byl v pohotovosti proti hlavičce Andrého, guinejský teenager Camara se rovněž neprosadil po pasu od Bonnarta. Na druhé straně ještě v 84. minutě neuspěl Djordjevič, v 88. minutě však po centru od srbského reprezentanta dokázal skórovat Bedoya.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - SC Bastia 4:0

19.10.2013 17:00

Góly: 10. Zlatan Ibrahimović, 13. Zlatan Ibrahimović, 62. Edinson Cavani, 89. Edinson Cavani (pen.)

Fotbalisté PSG neměli větší problémy s korsickou Bastií, o čtyři góly domácích se postaral Zlatan Ibrahimovič a Edinson Cavani. 1000. zápas tohoto klubu se tak v Parku princů oslavil přesně tak, jak měl, a ještě se mužstvo minimálně do neděle posunulo na čelo tabulky. Hosté zůstávají i přes porážku v jejím středu.

Blancova družina si v poslední době nemůže na nic stěžovat. Prožívá vůbec nejlepší start do Ligue 1 od roku 1996, v utkání s Bastií ukončila domácí sérii bez vítězství s tímto soupeřem, která se táhla už 22 let, a to navíc nehrála nejsilnější možná sestava. Prakticky už po 13 minutách bylo o vítězi dnešního duelu rozhodnuto.

Čtyři dny před Ligou mistrů, v níž zavítá na hřiště Anderlechtu, a po reprezentační pauze, jež rozhodně sebrala síly některým z opor, se Blanc rozhodl hned k šesti novým jménům, které nefigurovali od začátku v derby proti Marseille. Šanci tak nově dostali Digne, Jallet, Ménez, Rabiot, Lucas a Ongenda.

Už v 10. minutě poslal PSG do vedení Ibrahimovič. Po pobídce Ongendy se Lucasův centr z pravé strany dostal až ke Švédovi, jenž perfektní a elegantní patičkou překonal brankáře Landreaua, bývalého pařížského hráče. O tři minuty později Lucas tentokráte ze standardky poslal míč přesně na hlavu Ibrahimoviče a ten se zase nemýlil.

Zřejmě největší hvězda domácího celku si v první půli odbyla svoje a na řadu přišel Cavani, který ho nahradil o přestávce. Na lavičce přitom stále zůstávali Maxwell či Lavezzi. Argentinec v 62. minutě udeřil. Naběhl si na Ménezův pas, zbavil se hravě Cioniho, poté si položil na zem i Landeraua a svoje překrásné sólo gólově zakončil.

Bastia neodehrála v hlavním městě dobrou partii. Khazri, Boudebouz, Krašič či Bruno byli směrem dopředu bezzubí, a to navíc v defenzívě PSG chyběla zraněná opora Thiago Silva. Domácí pokračovali v nátlaku, Landreau tasil zákrok v 69. minutě proti Ongendovi, ani Lucas ho následně nepřekonal.

V 76. minutě Cavani napálil tyčku, až nakonec hosté inkasovali počtvrté z pokutového kopu. Landreau ve vápně fauloval svého bývalého spoluhráče z Lille obránce Digneho a sudí Varela neváhal ukázat na bílý puntík. Exekuci převzal Cavani, jenž se zkušeným gólmanem svého soka neměl slitování a tvrdou střelou zacílil.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Toulouse FC 1:2

18.10.2013 20:30

Góly: 58. Prince Oniangué - 42. Óscar Trejo, 86. Martin Braithwaite (pen.)

Toulouse veze díky penaltě ze závěru utkání tři body z Remeše.

Před tímto zápasem domácí v této sezoně osmkrát neprohráli, byť v šesti případech z toho byl pouze bod. Hosté z Toulouse zase doufali, že by mohli vyhrát počtvrté z posledních pěti konfrontací. Že by to tak skutečně mohlo dopadnout, naznačila 42. minuta, ve které se Martin Braithwaite vydal středem hřiště k soupeřově brance, přihrál Wissamu Ben Yedderovi a ten výbornou přihrávkou vybídl ke skórování Oscara Treja, který se nemýlil - 0:1.

Vyrovnání se domácí fandové dočkali po hodině hry. Akci Mandiho a Charbonniera zakončoval přesnou trefou z velkého vápna Prince Oniangué - 1:1. Remeš vycítila šanci na úspěch, ale přímý kop Ayitého zneškodnil Ali Ahamada a Onianguého gólovou střelu na vzdálenější tyč na posledních chvíli uklidila obrana hostů do bezpečí. To se psala 74. minuta.

V těch následujících už byli fotbalisté Toulouse přeci jen pozornější a navíc začali podnikat útočné výpady. Po jednom takovém stáhl ve vápně Gaëtan Courtet protihráče Clémenta Chantôma a kopala se penalta. Tožský reprezentant Kossi Agassa si vybral opačnou stranu, takže ten dánský chtěl začít slavit. Jenže rozhodčí si všiml, že Courtet nebyl v době exekuce mimo pokutové území, tudíž se celá akce musela opakovat. Tři minuty před koncem zápasu rozhodně nic záviděníhodného. Ale Braithwaite to zvládl, jelikož volil jistotu - střelu doprostřed branky, a tak zajistil svému týmu vítězství 1:2.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Olympique Marseille 1:0

18.10.2013 20:30

Góly: 40. Darío Cvitanich

Ani slovutný Olympique Marseille si na Nice nepřišel, což znamená, že tým Claudea Puela zůstává na novém stadionu nadále stoprocentní.

Plány Marseille na bodový zisk dostaly první trhlinu už v 7. minutě, kdy se zranil stoper Lucas Mendes a nahradil jej Souleymane Diawara, který byl také u klíčového momentu zápasu. Mahamane Traoré vybojoval míč na levé strany hřiště nedaleko velkého vápna, povšiml si obrovské mezery mezi dvěma obránci, kterou vyplňoval pouze jeho spoluhráč Cvitanich, a tak mu balon nádhernou přihrávkou poslal. Argentinsko-chorvatský útočník Mandandovi v šestnáctce mazácky naznačil střelu, ale míč nechal pokračovat dál, takže před ním zela jen prázdná branka. Diawarův obranný skluz pak nebyl dostačující - 1:0. Pro Cvitaniche to byl už šestý gól, díky čemuž se dotáhl za vedoucího střelce Falcaa na trio Riviére, Djordjević, Bérigaud.

V té době zbývalo do konce poločasu jen několik minut, ale gól v síti Olympiku už nějakou dobu visel ve vzduchu, protože už předtím mělo dominující Nice dvě dobré šance. Ve druhé půli se začali snažit hosté ... no, hosté, obě města od sebe dělí nějakých 200 kilometrů, což je na francouzské poměry v podstatě za humny. Každopádně to nic nemění na tom, že nebýt výborného zákroku Davida Ospiny, skončil by volej Floriana Thauvina v brance.

Kolumbijský gólman, jenž výraznou měrou přispěl k postupu své země na mistrovství světa do Brazílie, jelikož v jihoamerické kvalifikaci nechyběl ani minutu a inkasoval nejméně gólů ze všech (13), čaroval i po návratu na stadion Allianz Riviera. Že je skutečně ve formě, potvrdil dalším famózním zásahem po hlavičce André-Pierra Gignaka.

Že dobří brankáři mívají i správně postavené tyče, platilo pro Ospinu nějakých dvacet minut před koncem, kdy jednu z nich orazítkoval André Ayew. Na minisouboj těchto dvou hráčů došlo ještě v samotném nastavení. A protože i tehdy odmítla kolumbijská jednička nechat míč zapadnout do své branky, posunulo se Nice těsně za pohárové příčky. Zato Marseille prohrála potřetí za sebou (ve všech soutěžích), avšak prostor pro zpytování svědomí nemá, jelikož už v úterý doma v rámci Ligy mistrů přivítá Neapol.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Paris Saint-Germain1073018:524
2.AS Monaco1064018:722
3.Lille OSC1062212:420
4.FC Nantes1061315:819
5.Olympique Marseille1052313:817
6.OGC Nice1052312:1017
7.AS Saint-Étienne1051415:1316
8.Toulouse FC104339:1115
9.EA Guingamp1042414:1114
10.Stade Rennes1034310:1113
11.Olympique Lyon1033414:1312
 Montpellier HSC1026214:1312
13.Stade Reims102628:812
14.SC Bastia1033411:1512
15.Girondins Bordeaux1025312:1311
16.Évian Thonon Gaillard1023511:199
17.AC Ajaccio101456:137
18.FC Lorient102179:187
19.FC Sochaux101369:206
20.Valenciennes FC101277:175

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
Israha

Ospina . Asi nejpodceňovanější brankář Ligue 1, imo spolehlivější a s konzistentnějšími výkony než hypeovaný Ochoa. Dneska zase kraloval.

A druhý nejlepší muž na hřišti sudí. Citlivě odpískaný zápas, pouštění tvrdší hry, správně udělené karty, správná délka nastavení, respekt na hřišti. Víc takových.

Reagovat
Godwinson

S tim nelze moc souhlasit. Ospina je obecne zname jmeno, patri mezi top brankare ligy uz nejakou dobu. Ochoa prisel s povesti vyhypovaneho, fm hrace, na nejz Ajaccio spolehalo kvuli jeho povesti a ostatni odmerene pochybovali o kvalite, kterou muze i neprilis kvalitnimu Ajacciu nabidnout. A on se dostal naprosto paradnimi vykony i nad ocekavani samotneho Ajaccia, zajimaji se o nej kluby jako je Barcelona (pral bych mu ji a podle me by to bylo hodne atraktivni spojeni). Jeho pribeh se mne libi vice

Reagovat
Israha

To nebylo myšleno jako zpochybnění Ochoových kvalit. Jen si myslím, že Ospina je lepší a protože se o něj, na rozdíl od Ochoy, větší kluby nijak výrazně nezajímají (přitom by určitě nebyl drahý), beru ho jako podceňovaného - ze strany těch větších klubů. Osobně bych do týmu chtěl radši jeho...Ochoa sice dokáže "zázračnější" zákroky, ale někdy se mi zdá, že mívá trable naopak s těmi rutinními. Ospina ne.

Reagovat
domingo

Jestli je lepsi nevim, ale bat se imo nemusis, Ospina bude na MS chytat za Kolumbii

Reagovat
Israha

Když šel Lloris za 10 mega, Ospina těžko bude stát víc než 5 až 6. Pro případného zájemce to bude jackpot.

Reagovat
domingo

No ale vem si ze na MS vicemene plati, ze jeden vychytany ostre sledovany zapas = tak mega navic. Kolumbie muze klidne dojit tam co naposledy Uruguay.. I kdyz je fakt, ze ted koukam, ze ma smlouvu do 2015. Tak uvidime, pro Nice by mozna bylo idealni ho takhle zpenezit, vytriskat 10 mega z nejake Malagy a nechat chytat Delleho, ktery je mladsi a taky desne dobry..

Reagovat
.13

ja som cital, ze o Ospinu aj o Ochou ma zaujem AC Milano. To by mohla byt idealna volba za dost dobru sumu, kedze AC nema az tolko penazi

Reagovat
smazaný uživatel

tak zrovna Malaga brankára riešiť nemusí, lebo Willy je zadubený a ešte mu nedošlo, že má na viac ako ostávať v Malage

a navyše ani nemajú peniaze

Reagovat
Israha

A už mě sere Cvitanich . Pařez všech pařezů, ale furt se přimotává ke gólovými situacím .

Reagovat
Langi

neskutečný poleno...když si vzpomenu, co všechno spálil letos na jaře v zápase s náma a on dal nakonec skoro 20 gólů za sezónu

Reagovat
Israha

No však jo, včera byl kromě gólu zase naprosto katastrofální, nevyhrál jediný souboj, nebyl v žádné šanci (takže ani neměl moc co spalovat) . Říkám si, jak nebezpeční by Nice byli, kdyby měli místo něho nějakého kompetentnějšího strikera...

Reagovat
smazaný uživatel

ON je dobrej, mladej byl uplne skvelej a Ajax ho kupoval s příslibem nového Messiho...ale tam byl hodně špatnej, až neuvěřitelně, dalo by se říct

Reagovat
Israha

Tak v mládí mělo výkonnost plno hráčů, kteří to nakonec nikam nedotáhli. Já si stojím za tím, že aktuální Cvitanichova produkce je především prací týmu za ním, on jen slízne smetanu. Kterýkoliv jiný tuctový útočník z Ligue 1 by ho v pohodě nahradil...

Reagovat
Israha

* produktivita, to jsem zas napsal pěknou koninu

Reagovat
smazaný uživatel

potence, rozumím a souhlasím, a vlastně i potvrzuješ, co jsem napsal, nový Messi, prostě potřebuje aby tým věděl, že on je číslo jedna a hrál na něj

Reagovat
domingo

Tak on je takovy ten klasicky poacher, hrac, ktereho postavis do vapna a on bude pritahovat mice, nic moc jineho neumi. Nice si to muze dovolit, protoze ma genialni zalohu, ale zas kdokoliv by tam stat nemohl - i kdyby slo jenom o umeni byt ve spravny cas na spravnem miste, porad je to velke umeni..

Reagovat
Israha

Tak jasně, "tuctový útočník z Ligue 1" je obecně pořád hráč, co hraje základ v týmu nejvyšší francouzské soutěže, takže určité kvality mít musí, vyloženě "kdokoliv" by vhodná náhrada nebyl. Což ale nemění nic na faktu, že Cvitanichova gólová produkce je v kontextu jeho celkových fotbalových kvalit docela podivně vysoká...

Reagovat
domingo

On je prave takovy pozustatek klasickeho devadesatkoveho poachera, mi prijde: na samotneho bijce do vapna je moc slaby, na vez neumi hlavickovat, na falesne kridlo je pomaly, na second strikera neobratny, na brejkoveho forvarda neumi driblovat, proste jedine, co zvlada, je narvat ten mic do site. Od vseho ostatniho tam ma Brulse

Si vem treba Fowlera s Owenem pred nejakyma patnacti rokama, to nebylo az tak odlisny.

Reagovat
smazaný uživatel

popisuješ Lafatu tak trošku, takže argentisnkej Lafata hadr , btw. koho připravuješ jako vývozní artikl?

Reagovat
domingo

Rabiota, mel vyjit uz dneska, ale pripravuju oslavu narozek a nemam cas Zejtra snad.

Reagovat
.13

Rabiot sa nikam vyvazat nebude

Reagovat
Lojd

Jason Lee

Reagovat
db18

Thomas Helmer

Reagovat
smazaný uživatel

tak to já v něm vidím Latinskoamerického Pudila

Reagovat
domingo

Je vzdycky strasne prijemny, kdyz nejaky clovek vytahne hlavu z prdele, zkusi riskantni krok, po prvnim neuspechu se hned nevzda a pak ten tym ma konecne nejaky svezi ksicht

Reagovat
AjaxFans

cvitanich jaky shooter, u nas takovy drevak.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné goly Ibry a Cavaniho.

Reagovat
GEGE

Reagovat
Woods

Reagovat
mastakillah

El Matadorrr

Reagovat
Arne

ČTK: PSG smetlo Bastillu

Reagovat
smazaný uživatel

Ať žije Danton, ať žije Robespierre.

Reagovat
M11

Reagovat
.13

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
onze

MERCI PARIS SG ! ! !

Reagovat
vlastik

Super PSG! A takovou sestavu prosím častěji

Reagovat
.13

naprosto suhlasim, toto su presne zapasy kde treba aby aj mladi dostali sancu

Reagovat
smazaný uživatel

Však dostávají pravidelně :)

Reagovat
.13

vsak jasne, ja len, ze napriklad aj Ongenda hral cely

mohol vsak aj toho Comana poslat na ihrisko

Reagovat
.13

inak vcera ten Cavaniho gol

http://www.youtube.com/watch?v=9BtiQfWsnc0

Reagovat
Pinturicchio

Na to, že Cavani občas působí jako hrozný dřevák, ... klobouček.

Reagovat
Kenneth

. Neskutecne goly vcera Zlatan a on. Nejlepsi utocne duo sveta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
.13

Zlatan tiez pekne ale unho to uz je taka klasika, Cavani ma prekvapil. V zivote by som nepovdeal, ze vie aj nejaku klucku

Reagovat
Godwinson

To si dela Monaco prdel, ne? V Sochaux. Takhle pustit povlu prvni flek.

Reagovat
Pipo123

Sochaux si zaslúžilo vyhrať, hrali výborne a miestami prehrávali Monaco

Reagovat
domingo

Pujdou pod Renardem hodne rychle nahoru, uvidis

Reagovat
Kenneth

Ten Fabinho vazne hraje jo?

Reagovat
Trand

Lyon. Hůř už to asi nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Fuck that shit. I'm gonna be a Monaco fan...

Reagovat
juninho8

Reagovat
Langi

bože aspon že tak

Reagovat
juninho8

ked neprsi aspon kvapka

Reagovat
smazaný uživatel

Monako rozstřelíme jako nic.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele